Taijiquan Sedm Hvezd

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Snooorri » čtv 20. dub, 2006 15:30

K. :)
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Morland » čtv 20. dub, 2006 15:45

roza píše:Morland - tvoje argumentace vypada ,jako kdyby ti stacilo pro tvrzeni ,ze pohadka o Cervene Karkulce je pravda ,dokazat ,ze v tom konkretnim lese zili skutecne vlci.

Jestli muze byt nejakymu dedkovi 140 nebo jenom 97,56 ,je uplne jedno ,clovece ,Pavelova argumentace prece spociva v necem uplne jinem nez v cislovce oznacujici vek.

Takze jsi sice sectely ,ale tady trochu mimo misu....

Roza

Ach jo, to nemela byt argumentace, tos me nepochopil. Psal jsem tam ze to beru. Me zaujal vek toho taoisty (o kterem se pavela vyjadril i v predchozi odpovedi). :D Příště se tedy vyjádřím lépe.

Sonicka píše:Ja jsem se jenom chtela poptat .

Správně jen se per :D :D
Morland
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pát 21. dub, 2006 12:33

Proč, proč...Už jsem to řekl dost jasně, protože 150 letej taoista patří tak leda do pohádky. Tak starej člověk prostě na světě neexistuje.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » pát 21. dub, 2006 12:46

pavela píše:Proč, proč...Už jsem to řekl dost jasně, protože 150 letej taoista patří tak leda do pohádky. Tak starej člověk prostě na světě neexistuje.

Pavelo, právě dne ráno jsem dával následující příspěvek do Kung-fu přísloví :

Yvan píše:"Je mnoho věcí, které si nelze představit, ale není nic, co by se nemohlo stát."

čínské přísloví

Ale dávám Ti za Pavelopravdu, taky si to neumím představit.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 21. dub, 2006 12:55

Yvan píše:"Je mnoho věcí, které si nelze představit, ale není nic, co by se nemohlo stát."

čínské přísloví
Inu to je rozumný upozornění, že nemusíme vůbec chápat všechno. Ale z jinýho úhlu je to i prastará lidská touha po neomezenejch možnostech, po božství.

Já si to zas představit umim, a Zhai asi taky. Ale myslim si že se to (ještě?) nestalo. Ne tam, čemu řikáme reálnej svět :idea: .
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

kdo kdy kde

Příspěvekod pavela » pát 21. dub, 2006 16:01

Tady se bavíme pořád o hovně, furt nějaký představy pocity atd... KONKRÉTNĚ jasně a stručně. KDO byl ten taoista?, JAK se jmenoval?, Z kterého byl kláštera?, Kdy se narodil a kdy a KDE umřel?, KDE se s ním Zhai potkal? Jak dlouho s ním cvičil? KDE KDE jsou důkazy pro ty tvrzení? A to se takhle bavíme v Čechách. V číně by kdokoliv kdo ví něco o taoismu a o wušu ale i prostý normálně uvažující člověk řekl jediné:FANG PI a dál by se o zjevných hloupostech nebavil! (K těm tjným jménům a buhvíjaké mystice, já mám třeba známého, je to starý taoistický mistr z Kláštera Bílých Oblaků, slavný mistr wudangského kungfu stylu Long Men, jmenuje se Li Xin Yang, bydlí v klášteře Bílých Oblaků, Xi Chang district, 100045, mám na něj mobil i pevnou linku,pokud má někdo zájem, kdokoliv se s ním může potkat. TAK®E JAKÝ TAJNOSTI, jaká mystika, jaký tajný jména, jaký zjevení pravdy vyvoleným?) Mimochodem, asiatům jsou často cizinci k smíchu, protože v jejich kultuře usilovně hledají něco, co tam není(pohádky) a díky tomu jim uniká to podstatné, co tam je a co je mnohem zajímavější. :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 21. dub, 2006 16:13

pavela: Správně. A když někdo do svýho životopisu míchá legendu (nic proti dyž je to poeta), tak ať to jako legendu voznačí, nebo si někdo bude myslet, že jedna mystifikace navazuje na druhou, a že nikdy nebude vědět co tomu čímanovi věřit a co ne.

Legendy sou taky důležitý, a někdy se to ani jinak moc říct nedá. Ale musí se vědět kam patřej a nedělat z toho bramboračku. V nejhoršim by totiž mohly různý soničky začít třeba vystupovat oknem z 10. patra s tim, že cojávim mistr ukazoval techniku lehkýho těla a vono jí to šlo.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » ned 23. dub, 2006 14:25

Dekuji vsem.Jsem trosinku zmatena.
Ja asi vyzkousim radeji aikido.
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » ned 23. dub, 2006 15:40

Sonicka píše:Dekuji vsem.Jsem trosinku zmatena.
Ja asi vyzkousim radeji aikido.
Došlo ti to. Vzdej to
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » ned 23. dub, 2006 16:12

Hezka odpoved.Jen ukazuje tvuj charakter bojovnika co umi vsechno.
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod romantimpl » ned 23. dub, 2006 17:19

Ahoj Sonicko,
nenech se zmást místníma řečma. Podobné spory o ničem se tu pravidelně opakují. Je to něco jako folklór :wink: Zajímáš-li se o aikidó, raději nečti zdejší thready o něm :roll:
Znám několik studentů pana Zhai, někteří z nich cvičí zmíněných 7 hvězd a pochvalují si to. S panem Zhai se prý cvičí dobře, jediné, na co si stěžovali, je , že moc nevysvětluje. Snad je to jazykovou bariérou nebo je to čínský způsob výuky, nevím. To je moje informace z druhé ruky.
Myslím, že nejlepší je zajít tam a zacvičit si, získat osobní zkušenost. Informace získané tady na fóru mohou být hodně, hodně zavádějící (včetně této)
romantimpl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 17:39

sonicka: a procpak taichi nebo aikido? proc ne treba box? spravnej trenink aikida boli a je narocnej uplne stejne.. v nasich koncinach v pohode narazis na dobryho trenera boxu,kickboxu atd. ale tezko na kvalitniho ucitele aikida.a i kdyz tu spousta lidi bude tvrdit opak i kungfu.. i kdyz nemozny to neni.. jenze aby te pak nezklamalo opet to ze mezi nejakym stylem kungfu a treninkem treba kyokushin karate nebo treba kickboxu neni zdaleka tak podstatnej rozdil jak se zda.. pokud chces delat BU proto aby ses umela branit tak na aikido a taichi rovnou zapomen.I v prostym mlateni rukama je veda, filosofie a zabava.

"V létě roku 1963 jsem se náhodou setkal s velkým taoistickým mistrem. Naučil mě styl Sedm hvězd, Wu dang tai ji, Jiu gong ba gua zhang, Čchien kchun ba gua, Ba gua tai ji, Ba xian jian, wu dang jian, tai ji šuen men jian, tai ji šue šuen dao, ba gua zhuan xin dao, tai ji qi šou qian, ta ji wu xin kun a další vnitřní (neboli měkké) styly čínského wu shu. Byl jsem velmi vděčný za tuto mimořádnou příležitost. Nikdy jsem se však nedozvěděl ani jméno mistra ani odkud pochází a kde žije. Řekl mi jenom tyto dvě věty: Chceš-li mi projevit vděčnost, konej dobré věci. A dobře si zapamatuj tyto důležité rady: Nesmíš mé učení svévolně šířit mezi lidmi, ale nesmíš ho ani nechat zaniknout (tzn. musíš najít vhodného pokračovatele).

V roce 1978 jsem se s ním setkal naposledy, tehdy mu bylo 146 let. Vím, že to byl neobyčejný člověk, a jsem zarmoucen z toho, že o takové mimořádné osobnosti nemohu bohužel sdělit nic bližšího a ani mu nemohu projevit odpovídající vděčnost. "

????
Naposledy upravil Low dne ned 23. dub, 2006 17:52, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » ned 23. dub, 2006 17:52

Low chtela bych skusit neco jako taichi protoze box,kickbox nemuzu protoze bych pak nemohla pracovat.
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 17:57

sonicka:
ale mohla.. co delas? myslis ze by te vsechno bolelo? Boli to daleko min nez jakej z toho mas strach. a jakej vyznam ma cvicit BU ktery si na BU jen hraje.. jak sem rek kazdej spravnej trenink BU je tvrdej a boli.Bohuzel unas to tak nebejva, proto je vetsina BU skol paskvil.

kdyz treba zacnes s boxem tak je jen na tobe kdy do tebe zacnou mlatit - a to jeste jen s mirou, pokud nemas ambice stat se profiboxerkou tak te nikdo rezat nebude. naucis se hejbat, bouchnout.. jestli nechces delat vylozene ciste sport ale neco s nadechem BU tak je tu to Kyokushin karate.. No a jestli chces mermomoci delat Tai-chi, nikdo ti v tom branit nebude ale dobre si rozmysli proc to chces delat.

hlavne jakykoli BU je zalozeny na racionalnich zakladech, pokud nekdo mlzi , dela tajemno atd. tak je to na 99% podvod.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » ned 23. dub, 2006 18:19

No ja delam modeling.Takze jsem nechtela aby nekdo do mne mlatil.Ja jsem nekde precetla ze Taiji je nejen skvele pro zdravi ale i pro obranu a taky je to hodne hezke.Proto bych to skusila.
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 18:27

modeling.. jestli by ti spíš nevyhovovala jóga.. mezi mladejma holkama je dneska dost moderní kickbox, třeba light contact, tedy že se tě v podstatě nebude dotýkat, úderey zastaví před tělem. Ale pak tam zbyde to že pro sebeobranu je to kničemu..

Prostě -

to že je to hezké.. je sice fajn ale k ničemu.. a pochybuju že se tim před nikym budeš chlubit.. pro zdraví.. asi stejně jako jakákoli jiná činost u který se hejbeš a pro obranu.. neřikám že se tim bránit nedá, ale v našich reálných podmínkách s tim že bys určitě necvičila denně tři hodiny je to prostě v otázce sebeobrany k ničemu..ale to je pro holku v podstatě všechno .. :)

tohle je moc hezky napsany a v našich končinách se to dá vztáhnout na 100% aikida a 99% kungfu

"Jestlize vsak je ti 18 az 99 ,jsi vysokoskolacka nejlepe netechnickeho oboru ,libi se ti ruzne vychodni zalezitosti ,cinska tradicni medicina ,ruzna orientalni mysteria a hlavne pokud od cviceni bojoveho umeni ocekavas cokoliv jineho nez bojovy aspekt ,budes spokojena.Hlavne se nezapotit ,ze... "
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 23. dub, 2006 18:40

Low: nepochopil sem, proc ji to pises? S boxem by se ubranila? :roll:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 18:47

urcite by mela vetsi sanci nez s taichi nebo aikidem a obeslo by se to bez vsech orientalnich blbustek.. tak ji rikam ze o tom to neni.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 23. dub, 2006 18:50

To LOw: Proč ji tlačíš k sebeobraně? Mě se se z jejích příspěvků zdá, že si chce jen zacvičit nic víc. Sebeobrana není její hlavní prioritou.

RBR

PS: na kjokušin ji na rande nenalákáš, zkus něco jiného :)
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 23. dub, 2006 18:54

rbr: to víš zkoušim to.. 8)

no mě totiž je proti srsti cvičit něco čemu někdo řiká BU jen proto aby si zacvičil.. máme tu jógu, aerobic( kick atd..), taebo, sokol atd..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...