EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod soumen_soumen » pát 05. kvě, 2006 17:57

toddb píše: Kopecky...kde se vzal, tu se vzal...no, muj nazor uz jsem psal v minulejch prispevcich. a ty se venujes jakymu BU?

teď už jen příležitostně Obrázek, není tolik času jako dřív.
soumen_soumen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » pát 05. kvě, 2006 18:12

Chtěl bych se zeptat na escrimu v Alianci.Jsou tam nějaké rozdíly od ewto?Budete spolupracovat i s Stevem Tappinem? Učí ještě něco navíc než jen escrimu koncept ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod soumen_soumen » pát 05. kvě, 2006 18:19

severin píše:Chtěl bych se zeptat na escrimu v Alianci.Jsou tam nějaké rozdíly od ewto?Budete spolupracovat i s Stevem Tappinem? Učí ještě něco navíc než jen escrimu koncept ?

Tady je třeba rozlišovat - Aliance a Reimers. Steve Tappin spolupracuje s Aliancí, ale nespolupracuje s Reimersem, kterého z Aliance vyhodili. Escrima v Alianci je na vyšší úrovni než v EWTO, je to vlastně hodně podobné původní Latosa Escrima. Zrovna teď to tu řešíme s kamarádem při jejich interním DVD z nějakého semináře :wink: .
soumen_soumen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » pát 05. kvě, 2006 19:26

nooo, vubec nevim, o co jde, prosim objasnit.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » sob 06. kvě, 2006 9:56

Hmmmm, to se nám to tu rozjelo...
Je zvláštní, že zrovna v oblasti bojových umění je tolik ega a ješitnosti?
Ty jsi, Soumene soumene, možná skvělý bojovník, a asi bys jím byl, i kdybys cvičil styl Slepé báby nebo Chromého dědka. Já tomu klidně věřím a rozhodně neplánuji bojovat za čest svých bližních. Řeknu ti, Soumene soumene, jaké srovnání mě zajímá: je mi fuk, jestli je někdo lepší bojovník než já, nebo můj učitel. Na světě je 6 miliard lidí a pravděpodobnost, že by tě nikdo z nich nedokázal porazit je dost malá, určitě by se jich našli milióny. Byl by snad proto tvůj styl špatný? Není to náhodou tak, (jak zde bylo již mnohokrát napsáno), že každý styl je jen soubor cviků a cvičení (formy, lat sao, chi sao...), které mají jediný cíl-rozvinout schopnosti cvičícího, jeho reakce, jeho schopnost improvizace při reakci na útok. Jediné platné srovnání, které má váhu, je porovnání toho samého člověka jaký je teď s tím, jaký byl před 5,10,... lety. Rozvíjel se? Pak je vše OK. Stagnoval? Pak je něco špatně. Jsem přesvědčen, že Karlát před 5ti lety by si na dnešního Karláta ani neškrtl. Věř nebo ne, v EWTO jsem se hodně naučil, bohužel její letadlová struktura komplikuje přístup k pokročilým technikám. A tak hledám ty, kteří mi je předají bez nutnosti věnovat se WT na plný úvazek. Já totiž nejsem bojovník, ale muzikant. Překvapení? Ale ne, tak jako není muzikant každý, kdo řeže pro radost svou i okolí do kytary u táboráku, tak každý, kdo cvičí WT ještě nemusí být bojovník. Např. moji asistenti jsou určitě lepší bojovníci než já, už proto, že malinko natržený ret pro mě znamená několikatýdení neschopnost a vyražený zub invaliditu (hraju profesionálně na pozoun v symfonickém orchestru). Jenže nechtějí mít starosti s organizací školy, -daně, pronájmy a tak...
Nuže, nyní cvičíme u Reimerse, který garantuje kompletní WT systém, ať už pod jakoukoli hlavičkou.
Rád bych tě, Soumene soumene, požádal, (upřímně!),abys napsal, proč si myslíš, že ti, které jsi jmenoval, jsou takoví loseři. -jsem přístupný všem referencím. Myslíš, že se nijak nerozvíjeli? ®e stagnovali? Nebo jsi je jen neměl z nějakého důvodu rád?
Jo a ještě na něco jsem se chtěl zeptat: nejsem zrovna počítačový odborník, třeba to jde nějak zjistit, ale kdo vlastně všichni jste? Nešlo by se podepsat? Ty anonymy jsou fakt divný..
Přeji krásný víkend, Karel Palát
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Moje umění

Příspěvekod life » stř 10. kvě, 2006 14:24

Čas od času si pročítám diskuze kolem WT. Nebudu se pozastavovat nad tím, jak se pokaždé stočí do egoistických hádek, jakoby smyslem života zůčastněných nebylo žít kvalitní život, ale prosadit se. Hlupáci a politování hodné existence.

Proč cvičím? Před skoro dvěma lety (9/2004) jsem po několika letech u EWTO skončil. Začínal jsem v Ostravě, pod instruktorem Romana Bittnera (tehdy ještě v EWTO) a po mém přesunu do Ústí nad Labem pod Patrikem Rynešem. Oba dva nezapomenutelné postavy ;-).

Nyní se k WT opět vracím. Proč ta mezera? Potřeboval jsem si srovnat osobní život, oženil se, narodila se nám naprosto úžasná dcerka. Než jsem skončil, dělal jsem si ambice na instruktora, nyní chci cvičit pouze pro radost z pohybu. Dle slov pana Hodače, který provedl assessment svého stylu v ústecké škole ex-EWTO by neměl být problém dělat cokoliv, co chci znát a co znám (a věřte, hodně zapomněl) :-). Ale proč to píšu.

Měl jsem možnost několikrát cvičit u Jindry Kopeckého, byl jsem u něj na "učiteláku" a poznal i další kluky (zdravím, snad se vám daří dobře, i Tebe Kájo). V životě... v životě by mě nenapadlo kritizovat něčí styl, život, přístup tak, jak je to zvykem na netu. I když s Jindrou v mnoha věcech nesouhlasím, nesedne mi příliš jako osobnost byla to MOJE VOLBA. Byla to zkušenost, obohatilo mne to (opravdu jsem cítil rozdíl cvičit s přáteli ve škole před a po "učiteláku"), a to proto, že jsem se neustále snažil vnímat věci po svém.

Pokud někdo nadává, jak je ten či onen špatný, vůl, neumětel aj. tak je zcela evidentní, že ví starou belu. Pokud s člověkem cvičím, je to moje volba, jdu do toho ze své vůle (pokud nejsem pitomec nebo bílý kůň pana Krejčíře). Proč? Protože pak jsem pitomcem sám, když setrvávám někde, kde to považuji za území blízké doc. Chocholouškovi (tribute to Černý Rytíř :-) ).

Takže abych to shrnul, spousta z vás už má určitě víčka na hranici udržitelnosti. Jsem rád, že jsem měl možnost poznat, jak to dělají v EWTO, rád poznám jak to dělají v AVSE, protože rád poznávám život. Rád žiju život a způsob, jakým žiju, jak poznávám, mě naplňuje. Moje dcera roste a rostu i já.

Nebudu porovnávat co je lepší, jestli to co jsem cvičil za EWTO nebo pod AVSE. Snažím se si brát ze všeho to pro sebe nejlepší a dá se to hledat imho všude. Nakonec člověk třeba zjistí, že díky b.u. v sobě našel talent k paličkování :-) To bylo samozřejmě s nadsázkou, ale princip té myšlenky je snad zřejmý. V tom vidím sílu b.u. pro toho, kdo má "otevřenou hlavu".

Plácám mimo mísu? A vám to trhá žíly? :-) Váš život, váš problém. Můžu pomoci, ne vést.

Kamil Brzák.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Senior » pát 12. kvě, 2006 11:54

Pro life, ale ne jen pro něj:

Napsal jsi to celkem dobře, taky sleduji diskuse kolem EWTO a celého WT a už jsem si zvykl, že to jsou dva magické shluky písmen, které vždy přilákají někoho, kdo se do nich pustí, aniž by to někdo po něm chtěl.
Proto si myslím, že je i dost lidí, kteří cvičí pod EWTO a taky chodí na tento server, ale raději se nevyjadřují a už vůbec nekřičí do světa, že patří pod EWTO, protože nemají žaludek na to snášet výpady a posměšky a kolikrát i nadávky, jací jsou to idioti, že živí vypasené skopčáky atd.
Možná že někdo lehce fackoval Mílu Jedličku v roce 91 a proto je Jedlička v jeho očích navždy sráčem - to je teda argument :roll: , profackoval by ho i dnes po patnácti letech, kdy Jedlička zcela jistě jen neseděl na zadku a neodíral své nebohé cvičence?
Je každého věc co cvičí a jak to cvičí, samozřejmě, že trocha zdravého sebevědomí je nutnost, ale dokud tím nepřiměřeně neopruzuje okolí, tak ať si třeba doma cvičí své vlastní sestavy s hajzlovými štětkami, no a co.

Pokud je EWTO tak špatné a prohnilé, jak se tu kolikrát dočtu, tak zcela jistě zanikne samo, takže co se nad tím rozčilovat. A pokud ne a ne zaniknout...tak je asi pořád dost lidí, které to baví, a kteří jsou tam dobrovolně, nikdo je tam nedrží násilím.

Zdraví vás Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 12. kvě, 2006 12:04

Ja sem pod sifu Jedlicou cvicil(teda ja cvicim porad ale on uz zkoncil:-) ) a nejsmesnejsi ze vseho je, kdyz slysim ze nas odíral :lol: vždyť poslední 2 roky z vlastní kapsy dotoval tělocvičnu:D:D:D jinak já se k tomu, že sem pod EWTO hrdě hlásim! WT pod EWTO mě baví, naplňuje a tozhodně není přemrštěně drahý - když srovnám s cenamy a hodinovými dotacemi jiných škol BU.

A jenom tak na okraj školy Mílovejch žáků bežej pořád a bez problémů! Takže jediní kdo se trhli byli lidi od Kopeckýho. Jejich důvody si dokážu představit,ale nehodlám je komentovat protože sem pod nim nikdy necvičil.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » pát 12. kvě, 2006 12:11

Jenže lidé se nechají do "špatných" škol nalákat. Nemám namysli teď EWTO! Začátečník nepozná rozdíl mezi vychcaným podvodníkem a solidním učitelem. No a co se týká konkrétně p. Jedličky, tak sem asi před 2 lety viděl jeho cvičení. Na učitele je to slabý. Připadalo mi, že ho nebaví pohyb....

Hajzlové štětky, :lol: to je dobré. Když se ale ten s hajzlovýma štětkama prohlašuje za já nevím dai sifu či co, tak se nedivím že to mnoha lidem hne žlučí! :evil:
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pát 12. kvě, 2006 12:42

Ralphe,

já si myslím, že třeba při dnešním stavu informačních a komunikačních prostředků, kdo se nechá nalákat na nějaký skutečný paskvil a setrvává v něm - tak tomu není rady ani pomoci a jeho učitel by mohl vyučovat marketing.
Jistě že začátečník kolikrát nemá na to, aby poznal, do čeho leze, ale pokud má jen trochu něco v hlavě a nenechá si nasadit ty "koňské brýle" ( nebo jak se sakra říká tomu, co se nasazuje koním, aby viděli jen dopředu a ne do boku, kua no nevzpomenu si... :D ), tak musí časem poznat, že tam něco nehraje.

Jinak souhlasím s Rimmeremm že školy Mílových žáků běží v pohodě dál, i já patřím do jedné z nich a co se např. té kolikrát zmiňované drahoty u EWTO týče....ale děte, ale děte... :wink:

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MD » pát 12. kvě, 2006 12:57

Senior píše:Možná že někdo lehce fackoval Mílu Jedličku v roce 91 a proto je Jedlička v jeho očích navždy sráčem - to je teda argument

Presne tak, to jsou argumenty... Kazdy nekdy zacinal. A 15 let je hodne dlouha doba, dnes by se jiste tak snadno fackovat nedal.

Senior píše:Pokud je EWTO tak špatné a prohnilé, jak se tu kolikrát dočtu, tak zcela jistě zanikne samo, takže co se nad tím rozčilovat. A pokud ne a ne zaniknout...tak je asi pořád dost lidí, které to baví, a kteří jsou tam dobrovolně, nikdo je tam nedrží násilím.

Nejvic zalezi na uciteli, na jeho inteligenci, didaktickych schopnostech, na jeho pojeti WT, jestli se vyda cestou sily nebo rychlosti nebo techniky nebo blitzdefense...atd. Zalezi jestli bude mit na vec stejny pohled jako ja. To mi pak bude vyhovovat (nejsem jeste tak daleko, abych resil penize). Jestli jde o EWTO, AVSE nebo neco jineho je druhorade. Tim jak ucitele chapou WT se samozrejme lisi i uvnitr jednotlivych organizaci.
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod life » pát 12. kvě, 2006 14:54

Senior píše:Pro life, ale ne jen pro něj:

Napsal jsi to celkem dobře, taky sleduji diskuse kolem EWTO a celého WT a už jsem si zvykl, že to jsou dva magické shluky písmen, které vždy přilákají někoho, kdo se do nich pustí, aniž by to někdo po něm chtěl.
Proto si myslím, že je i dost lidí, kteří cvičí pod EWTO a taky chodí na tento server, ale raději se nevyjadřují a už vůbec nekřičí do světa, že patří pod EWTO, protože nemají žaludek na to snášet výpady a posměšky a kolikrát i nadávky, jací jsou to idioti, že živí vypasené skopčáky atd.
Možná že někdo lehce fackoval Mílu Jedličku v roce 91 a proto je Jedlička v jeho očích navždy sráčem - to je teda argument :roll: , profackoval by ho i dnes po patnácti letech, kdy Jedlička zcela jistě jen neseděl na zadku a neodíral své nebohé cvičence?
Je každého věc co cvičí a jak to cvičí, samozřejmě, že trocha zdravého sebevědomí je nutnost, ale dokud tím nepřiměřeně neopruzuje okolí, tak ať si třeba doma cvičí své vlastní sestavy s hajzlovými štětkami, no a co.

Pokud je EWTO tak špatné a prohnilé, jak se tu kolikrát dočtu, tak zcela jistě zanikne samo, takže co se nad tím rozčilovat. A pokud ne a ne zaniknout...tak je asi pořád dost lidí, které to baví, a kteří jsou tam dobrovolně, nikdo je tam nedrží násilím.

Zdraví vás Senior.

Problém každé organizace, která do sebe kupí lidi, je zavést pořádek. S narůstajícím množstvím lidí a potřebě udělat pořádek se mění osobní přístup na komerční. Taková je skutečnost, funguje tak EWTO, AVSE, ELYWCMAA a dle toho, co se dočítám v různých fórech (ne vtipech... i když) zde na bu.cz, tak také např. u pana Rzounka.

Kdo zná způsob, jak uspokojit všechny zájemce o jeho styl a ke každému mít osobní přístup, budiž požehnán. Asi to bude nějaký poustevník.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod life » pát 12. kvě, 2006 14:54

error
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pát 12. kvě, 2006 19:40

Chlapi, ja mam dotaz z trochu jineho soudku, ale tykajici se WT a Jedlicky & drdly. Take jsem cvicil WT jak u Mily, tak u Drdly a jistou dobu jsem to povazoval za jednou z nejefektivnejsich BU soucasnosti. Po cca roce a pul jsem toho nechal bo jsem zacal byt sam od sebe agresivnejsi na okoli. Proste jsem mel chut jit a vybouchat hospodu bo nam rikali, jaci jsme borci a ze na nas nikdo nema. Jak je WT ucinne a prakticky neporazitelne. Takovy maly vyplach mozku. Prosim neberte to jako kritiku, svym zpusobem mi to pomohlo si srovnat urcite veci v zivote, ale jak jsem napsal vyse, rozhodl jsem se toho nechal, protoze jsem vedel, ze jeste chvili a asi bych do tej hospody opravdu nakracel...a asi dostal drsne do drzky :)
Podobnou zkusenost mel i muj dobry kamarad, ktery se WT venoval na Morave. Stale se tohle i vam, nebo mi jenom malem jeblo a proste jsem to jenom neustal psychicky? Ted se venuji JJ, hodne orientovane na real (tedy podobny cil jako WT) a ani po 4 letech tento pocit nemam a to si mnohdy myslim, ze jedeme daleko tvrdeji....Muze mi to nekdo vysvetlit?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 12. kvě, 2006 20:32

Člověče Makoto,
to jsem teda rád, že jsme se v té době někde nepotkali, a že jsem Ti třeba nešťastnou náhodou nešlápl na nohu :D :D .

To, co Ty popisuješ, na sobě nijak nepozoruju, spíš jakoby opak. Jistě, že si teď víc věřím, ale stejně se sebevědomím stoupala brzda, abych to právě naopak nikde a nikdy použít nemusel a naštěstí se tak zatím nestalo a doufám, že ani nestane.
Pokud teď někdo namítne - proč to teda vlastně dělám, jestli třeba není lepší chodit do posilovny, nebo si rvát plíce na kole...jistě že to dělám, abych byl připraven pro případ nouze, ale zároveň vím, že když už bych byl skutečně donucen to použít v reálu, tak bych do toho šel naplno a kdo WT dělal nebo dělá tak ví, že to není nic o sportovním zápase a o žádných pravidlech.
Oceňuji, že ač sis na téma toho svého případu mohl celé WT pěkně podat o vychutnat si to, žes to neudělal. To se pokaždé nevidí.

Zdraví Tě Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » sob 13. kvě, 2006 10:34

Makoto píše:Chlapi, ja mam dotaz z trochu jineho soudku, ale tykajici se WT a Jedlicky & drdly. Take jsem cvicil WT jak u Mily, tak u Drdly a jistou dobu jsem to povazoval za jednou z nejefektivnejsich BU soucasnosti. Po cca roce a pul jsem toho nechal bo jsem zacal byt sam od sebe agresivnejsi na okoli. Proste jsem mel chut jit a vybouchat hospodu bo nam rikali, jaci jsme borci a ze na nas nikdo nema. Jak je WT ucinne a prakticky neporazitelne. Takovy maly vyplach mozku. Prosim neberte to jako kritiku, svym zpusobem mi to pomohlo si srovnat urcite veci v zivote, ale jak jsem napsal vyse, rozhodl jsem se toho nechal, protoze jsem vedel, ze jeste chvili a asi bych do tej hospody opravdu nakracel...a asi dostal drsne do drzky :)
Podobnou zkusenost mel i muj dobry kamarad, ktery se WT venoval na Morave. Stale se tohle i vam, nebo mi jenom malem jeblo a proste jsem to jenom neustal psychicky? Ted se venuji JJ, hodne orientovane na real (tedy podobny cil jako WT) a ani po 4 letech tento pocit nemam a to si mnohdy myslim, ze jedeme daleko tvrdeji....Muze mi to nekdo vysvetlit?

Hm, vim, ze ten malej vyplach mozku jsme u EWTO dostavali taky... :) kazdopadne, ja ani nemel chut jit nekam do hospody( teda ne jit to vymlatit, na pivko jo ) , ale spis jsem neustale posuzoval lidi, jestli nekdo neco trenuje atp.atp....tohodle jsem se zbavil , az kdyz jsem opustil svet BU.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » sob 13. kvě, 2006 13:35

Tak to já mam naprosto opačnej problém..čím víc WT dělám tím větší mám z lidí respekt(teda zdravej respekt). Protože dřív sem nebezpečnost soupeře posuzoval jenom podle toho jak vypadal nebo jak se prezentovatl, ale tady sem poznal spoustu lidí co vypadaj naprosto neškodně a přitom by ze mě vymlátili duši..

Jinak ohledně toho, že by sme se srovnávali s jinejma stylama.Spíš bych řek, že se neustále učíme reagovat na jiný typy útoků než od WT. Takže součástí každýho tréniku sou reakce na boxera, zápasníka atd.. Takže o nějaky podceňování bych nemluvil, spíš o tom, že se učíme co můžeme od jinejch stylů čekat. Např. chodíme blbnout s lidma co zápasej, nebo dělali judo. Můj trenér dělal dříve karate a JJ. Je tam pár lidí co dělali box nebo Teakewondo takže pravidelně zkoušíme co WT zmůže.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 13. kvě, 2006 14:34

To Rimmer: to jsem prave myslel, porad jsme zkoumali lidi, esli neco nedelaj atakdal. to samy jako ty, rikam, prestan trenovat a prestanes to delat. :wink: :)
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » sob 13. kvě, 2006 16:18

hehe zas taková schza to neni.ale máš pravdu, že to člověka poznamená. Aspoň se mi nestane, že bych nebyl ve střehu:) jak to tu někdo psal -
Trénovat sebeobranu znamená očekávat útok!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 13. kvě, 2006 17:55

Teď jsem se nad tím zamyslel, myslím nad tím co psal Makoto a toddb...a je pravda že na jednu stranu je podle mě opravdový boj (nebo sebepobrana) o tom si věřit.Možná bych se odvážil i o procentuální ohodnoceení: 50procent schopnosti a 50procent sebevědomí/psychika.
Takže průplach mozku ve stylu "my jsme nejlepší a nezničitelní a ani kulka nás neškrábne" je možná jako součást tréningu i pochopitelný...na druhou stranu jsem zažil i opařný přístup kdy mistr říkal "nemyslete si že při sebeobraně použijete BU, to byste ho museli trénovvat leta" a tím se nás od začátku snažil zbavit potřeby se porovnávat a něco si dokazovat a soustředit se jen na traning (ale to mi došlo až o pár let později) :) těžko říct co je lepší...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...