EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Senior » sob 13. kvě, 2006 19:29

Rimmer píše:Tak to já mam naprosto opačnej problém..čím víc WT dělám tím větší mám z lidí respekt(teda zdravej respekt). Protože dřív sem nebezpečnost soupeře posuzoval jenom podle toho jak vypadal nebo jak se prezentovatl, ale tady sem poznal spoustu lidí co vypadaj naprosto neškodně a přitom by ze mě vymlátili duši...

Takhle nějak jsem to taky myslel, napsal jsi to líp.
:wink:

Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » sob 13. kvě, 2006 19:44

No, v Ewto se to proste delalo, styl se prezentoval nove prichozim jako nejefektivnejsi sebeobrana na svete...ja nedokazu posoudit jestli je to dobre nebo spatne, ja tomu nikdy moc neveril( teda chvili jo, abych byl uprimnej ), pac mi bylo jasny, ze bez poradnyho treninku to nikdy nikam nedotahnu. A taky se mi zda, ze nedotahl.. :lol:
Kazdopadne, kdyz jsem pak prestoupil k AVCI tak jsem fakt byl stizenej tou posuzovaci paranoiou...
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MD » pon 15. kvě, 2006 11:09

Makoto píše:Po cca roce a pul jsem toho nechal bo jsem zacal byt sam od sebe agresivnejsi na okoli. Proste jsem mel chut jit a vybouchat hospodu bo nam rikali, jaci jsme borci a ze na nas nikdo nema.

Mam podobnou zkusenost. Predtim nez sem zacal delat WT by me vubec nenapadlo resit konflikt pestma. Vsechno se to odehravalo jen v rovine slovni. Teprve pri treninku WT se mi do uvah o reseni konfliktu dostavala taky moznost resit to "fyzicky". A to i v situacich, kdy bych si s tim driv poradil v pohode jinak. Tak to me trochu znepokojuje a vadi mi to. Proste trenujete to 2x-3x tydne, trochu tim zijete, takze oddelit v hlave realitu a trenink na dva odlisny svety moc dobre nejde.

Na druhou stranu sem se dostal do situace, kdy se nic jineho delat nedalo, nez se opravdu fyzicky branit a to jsem byl potom rad, ze me na WT ucili byt agresivni.

A jeste jedna vec, co uz tu nekdo rikal - cim vic WT delam, tim mene se chci dostat do konfliktu, protoze si uvedomuju, co se muze stat jak me, tak tomu druhymu. Driv by me nenapadlo, jaky nasledky se muzou dostavit, at uz se jedna o ranu do krku nebo treba proslapnuty koleno
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » pon 15. kvě, 2006 11:29

hm a kolik kolen uz proslapnul, nebo videls proslapnutych?
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod michal321 » pon 15. kvě, 2006 11:47

hellas píše:hm a kolik kolen uz proslapnul, nebo videls proslapnutych?

no ja som uz jedno na zivo videl, neviem ci bolo doslova preslapnute, ale ten chalan sa zlozil na zem a krutil sa v bolesti, myslim ze mu stacilo
michal321
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » pon 15. kvě, 2006 12:10

eee, spatne sem formuloval otazku, melo to byt neco ve smyslu, ze to neni jen tak jednoduchy urobit to
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MD » pon 15. kvě, 2006 12:11

hellas píše:hm a kolik kolen uz proslapnul, nebo videls proslapnutych?

Jak to myslis? Jako ze to nejde?
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MD » pon 15. kvě, 2006 12:15

hellas píše:eee, spatne sem formuloval otazku, melo to byt neco ve smyslu, ze to neni jen tak jednoduchy urobit to

OK. No nevim, ja sem zadny neproslap, ale problemy s nim mam a pri predstave ze mi nekdo kopne do kolene stojny nohy z vnitrni strany me docela mrazi. Ale to je jedno, moje myslenka byla v tom, ze si uvedomuju rizika zraneni pri rvacce pro obe strany, takze verim tomu, ze cim vic nekdo zvlada BU, tim mene se chce rvat (vetsinou).
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

WT,VT,WCH atd...

Příspěvekod Patayon » pon 15. kvě, 2006 12:56

Můžete mi prosím třeba jen ve stručnosti sdělit,jaké jsou odlišnosti mezi jednotlivými organizacemi WT-WCH-VT (EWTO,AVSE,WTEO atd...)?
Je to v technikách (někde jich je více,jinde méně,jinak prováděné techniky atd...) , protože když vidím různá fota z www stránek o klubech wing chun,tak mi postoje a obranné techniky připadají stejné :wink: . I fota z ukončených seminářů ,kde se stojí instruktoři s rukami zkříženými na hrudi ,nebo instruktoři sedí na židly s nohou přes nohou a okolo stojí ostatní cvičenci jsou u všech organizací stejné.
Tak v čem to je,že se neustále vedou vášnivé debaty o pravosti WT,WCH,VT :?:
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: WT,VT,WCH atd...

Příspěvekod life » pon 15. kvě, 2006 13:31

Patayon píše:Můžete mi prosím třeba jen ve stručnosti sdělit,jaké jsou odlišnosti mezi jednotlivými organizacemi WT-WCH-VT (EWTO,AVSE,WTEO atd...)?
Je to v technikách (někde jich je více,jinde méně,jinak prováděné techniky atd...) , protože když vidím různá fota z www stránek o klubech wing chun,tak mi postoje a obranné techniky připadají stejné :wink: . I fota z ukončených seminářů ,kde se stojí instruktoři s rukami zkříženými na hrudi ,nebo instruktoři sedí na židly s nohou přes nohou a okolo stojí ostatní cvičenci jsou u všech organizací stejné.
Tak v čem to je,že se neustále vedou vášnivé debaty o pravosti WT,WCH,VT :?:

V ekonomické úspěšnosti.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » pon 15. kvě, 2006 14:37

Všechny tyto organizace jsou komerční a jde jim jen o jedno - vytřískat ze studentů co nejvíce prachů!!!

Kam se ztratila SKROMNOST učitelů a mistrů BU???
Myslíte, že ten, kdo z Vás ždíme prachy, Vám zaručí nějaký certifikát??? A zaslouží si student vůbec ten certifikát nebo si ho jen KOUPÍ???

Organizace, spolky, svazy a vše kolem toho slouží jen ke komerci a k vydělávání peněz, je jim fuk (nebo fuck :wink: ), jak dobří jste - HLAVNĚ PLA«TE!!!

Bojové umění je v dnešní době jen a jen BYZNYS!!! Nic více a nic méně!!! Kdo vybočuje z řady, je "zesměšňován, urážen a ponižován"...

Všechny tyto organizace (a EWTO nevyjímaje) nedělají bojovníky - dělají "hloupé ovce", které jsou zaslepené "svou pravdou a svým NEJ... bojovým uměním" - v každém případě jsou jejich "bojovníci" SRAČKY a EXHIBICIONISTI!!!

Hoňte se za svými pásy, diplomy a certifikáty - to je Vaše věc, ale hlavně dokolečka neopakujte, jak jste NEJLEP©Í nebo jak je Váš styl NEPŘEKONATELNÝ!!!

Všichni ti Jedličkové, Drdlové, Hladíkové, Strnadové a další (je jich mnoho a nechce se mi opisovat desítky jmen) berou bojové umění jako kšeft a ne jako BOJOVÉ UMĚNÍ!!!

P.S.: Sorry, ale jak pročítám ty všechny diskuze o tom, kdo je NEJ a jaká organizace je ta NEJ, tak to ze mě vylétlo jako ZVRATKY!!! V boji proti sobě stojí DVA CHLAPI a ne DVA STYLY!!! Spousta ZKU©ENÝCH borců se Vám to tu snaží už roky dokázat a předsvědčit Vás, ale furt se tu objevují dotazy typu: "Je KARATE lepší než THAIBOX???" - tak, sakra, čtěte a vemte si ponaučení od zkušenějších, potom se tu takové STUPIDNÍ témata objevovat nebudou!!!
Naposledy upravil Sennin dne pon 15. kvě, 2006 16:54, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 15. kvě, 2006 14:51

No odlisnsti v technikách a principech jsou urcite. Kdyz vidím vyukový video nebo zaznam ze seminaru nekterych WCH VHC atd. tak je to naprosto jine pojeti nez se ucime my. Nerikam horsi nebo lepsi, ale jine. Pak je tu velky rozdil v tom jak se vyuka strukturuje a co rozhoduje o tom jestli můzes postoupit dal nebo ne.

Ohledne vydelavani penez to je ted krasne videt u zaku kopeckýho. Podle toho co sem slysel, tak je kopecky dost odiral a Wt ho zivilo. Zatimco jedlicka se zivi necim úplne jinym a WT byl jeho konicek. Taky Jedlickovy záci furt u EWTO sou ale kopeckýmu se to jaksi rozpadlo...

Je pravda ze v EWTO se můze i naprostej nesika dostat treba na 12. To je problem placeni zkousek. Ale to nerika ze je EWTO WT spatny to jenom rika ze je ten clovek spatny. Kdyby cvicil jinde tak by ho pravdepodobne dal nepustili a on by zkoncil. U Nás vesele postupuje. Je tam, ale spousta lidi co opravdu mumí. Taky me stve ze na seminari je mezi jednotlivejma lidma na stejnym stupni obrovzký rozdil. ale to je proste způsobeno masovou výukou. Ono se to opravdu proseje az pri prichdu na technickej stupen. Tam si ho si-fu opravdu proklepne a jen tak se delat neda.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Patayon » pon 15. kvě, 2006 15:46

jasně,takže rozdíl v technikách a přístupu ,ale jinak je to o penězích. Nejlépe to vystihl ,,sennin,, ve své první větě a dle příspěvku to platí pro všechny organizace WT,VT,WCH s tím , že i zde existují snad vyjímky (kluby),kterým nejde jen o peníze a dovedou i člověka naučit. Asi podle pročítání příspěvků bych to typl na p.Rzounka a jeho organizaci,ne ?
Jeho jméno by mělo být zárukou kvality ?
Jinak díky za stručné objasnění rozdílů.
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » pon 15. kvě, 2006 15:53

Patayon píše:jasně,takže rozdíl v technikách a přístupu ,ale jinak je to o penězích. Nejlépe to vystihl ,,sennin,, ve své první větě a dle příspěvku to platí pro všechny organizace WT,VT,WCH s tím , že i zde existují snad vyjímky (kluby),kterým nejde jen o peníze a dovedou i člověka naučit. Asi podle pročítání příspěvků bych to typl na p.Rzounka a jeho organizaci,ne ?
Jeho jméno by mělo být zárukou kvality.

Domnívám se, že Ivan R. je VELKOU zárukou kvality! Ač jsme se s Ivanem neviděli snad 100 let (ale ne, asi naposled roku 2002 nebo 2003), je stále stejným Ivanem, kterého jsem poznal v roce 1990! To znamená, že stále perfektně naučí Wing-Chun/Wing-Tsun!
Ale to by snad mohli potvrdit jeho žáci, kteří se na tomto webu taky prezentují, ne?
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » pon 15. kvě, 2006 20:31

to-RIMMER

Napsal jsi: "Je pravda ze v EWTO se můze i naprostej nesika dostat treba na 12. To je problem placeni zkousek. Ale to nerika ze je EWTO WT spatny to jenom rika ze je ten clovek spatny".

A ještě to říká,že EWTO je prohnilá organizace!
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pon 15. kvě, 2006 20:34

Sennine,

tak se mi zdá, že ses tady opravdu pěkně vyblil, Ty asi musíš "všecky tyto organizace" - ovšem podle Tebe a vlastně celkem očekávaně se světlou a zářivou výjimkou I.Rzounka - pěkně nenávidět, co Ti tak strašného provedli Ti všichni Tebou zmínění i nejmenovaní? A co Ti dává právo je všecky házet do jednoho pytle, jsi snad Ty jen ten jediný osvícený?

Nemyslím si, že jsem ta "hloupá ovce" a na lidech, kteří mě v EWTO učí, nebo se zúčastňuji jejich seminářů, nepozoruji, že by ze mě a ostatních kolem mě jakkoli tyli a bohatli, natož až tak závratně a nemravně a zavrženíhodně, že by to bylo až na ty Tvoje zvratky.

Sem tam tu někdo pěkně naplive, ale něco takového jsem už dlouho nečetl. Pokud Tě tomuto naučila BU...tak je mi Tě líto.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pon 15. kvě, 2006 22:41

:lol: :lol: :lol: muhehehe...a uz je to tu zase,nikdy nekonciace kriziacke tazenie wingchun vs. wingtsun vs. vingtsun vs. cely svet....zasa bude zabava aspon na tyzden :lol: :lol: :lol: pokracujte chlapi...cuz
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod life » úte 16. kvě, 2006 7:26

Sennin píše:Všechny tyto organizace jsou komerční a jde jim jen o jedno - vytřískat ze studentů co nejvíce prachů!!!

Kam se ztratila SKROMNOST učitelů a mistrů BU???
Myslíte, že ten, kdo z Vás ždíme prachy, Vám zaručí nějaký certifikát??? A zaslouží si student vůbec ten certifikát nebo si ho jen KOUPÍ???

Organizace, spolky, svazy a vše kolem toho slouží jen ke komerci a k vydělávání peněz, je jim fuk (nebo fuck :wink: ), jak dobří jste - HLAVNĚ PLA«TE!!!

Bojové umění je v dnešní době jen a jen BYZNYS!!! Nic více a nic méně!!! Kdo vybočuje z řady, je "zesměšňován, urážen a ponižován"...

Všechny tyto organizace (a EWTO nevyjímaje) nedělají bojovníky - dělají "hloupé ovce", které jsou zaslepené "svou pravdou a svým NEJ... bojovým uměním" - v každém případě jsou jejich "bojovníci" SRAČKY a EXHIBICIONISTI!!!

Hoňte se za svými pásy, diplomy a certifikáty - to je Vaše věc, ale hlavně dokolečka neopakujte, jak jste NEJLEP©Í nebo jak je Váš styl NEPŘEKONATELNÝ!!!

Všichni ti Jedličkové, Drdlové, Hladíkové, Strnadové a další (je jich mnoho a nechce se mi opisovat desítky jmen) berou bojové umění jako kšeft a ne jako BOJOVÉ UMĚNÍ!!!

P.S.: Sorry, ale jak pročítám ty všechny diskuze o tom, kdo je NEJ a jaká organizace je ta NEJ, tak to ze mě vylétlo jako ZVRATKY!!! V boji proti sobě stojí DVA CHLAPI a ne DVA STYLY!!! Spousta ZKU©ENÝCH borců se Vám to tu snaží už roky dokázat a předsvědčit Vás, ale furt se tu objevují dotazy typu: "Je KARATE lepší než THAIBOX???" - tak, sakra, čtěte a vemte si ponaučení od zkušenějších, potom se tu takové STUPIDNÍ témata objevovat nebudou!!!

Co se rozčiluješ? :-) Pokud necvičíš WT, tak to není Tvůj problém a pokud ano (což dle dikce Tvého příspěvku nevypadá pravděpodobně), tak Tě nikdo nenutí. Nebo?

To chce klid. Zajdi ven, vrcholí voňavé čchun :D. Přijdeš na jiné myšlenky a nebudeš se opotřebovávat (psychicky).

Mimochodem, snad jste postřehli, ale vyšel český překlad Umění války (Sun-c' a Sun Pin). Jedna jeho kopie už mi říká pane :-)
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » úte 16. kvě, 2006 7:57

Sennin píše:...ale jak pročítám ty všechny diskuze o tom, kdo je NEJ a jaká organizace je ta NEJ, tak to ze mě vylétlo jako ZVRATKY!!!

Omyl. Z Tebe to nevylétlo jako zvratky, z Tebe vylétly zvratky. Ačkoli máš u jména napsáno "mistr diskutér", měl bys tam mít spíš "mistr mindrák".

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » úte 16. kvě, 2006 11:42

Ralph píše:to-RIMMER

Napsal jsi: "Je pravda ze v EWTO se můze i naprostej nesika dostat treba na 12. To je problem placeni zkousek. Ale to nerika ze je EWTO WT spatny to jenom rika ze je ten clovek spatny".

A ještě to říká,že EWTO je prohnilá organizace!
Takže podle tebe by tydle lidi prostě neměli mít šanci cvičit. Holt nejseš talent máš smůlu přez jedničky se nedostaneš.... Hmm to je divnej názor
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...