EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Senior » úte 16. kvě, 2006 12:10

Rimmere,

tady Ti musím trochu oponovat - nikdo neříká, že by Ti lidi neměli dostat šanci cvičit, ale ty stupně, jakékoli a kdekoli, jsou snad k tomu, aby se rozlišila úroveň a je snad v pořádku, když se na každé úrovni vyžadují dané schopnosti. Jistě, že ne každý je talent, ale o to víc by měl sám na sobě pracovat, pokud to myslí aspoň trochu vážně. Přece není možno dát i ten 1.technický stupeň jen za "zásluhy a za věrnost". Cvičit přece může každý, jak to komu jde je druhá věc.
Je to na osobním přístupu, mě je stupeň celkem lhostejný, tomu, kdo se v tom nepohybuje to stejně nic neřekne, ten, kdo se v tom pohybuje si zase stejně může myslet, že to mám jen koupeno, tak co si budu rvát žíly...jde o to, co mi to dá a ne co mám zaoženo ve složce, nebo někdo třeba zarámováno a pověšeno na viditelném místě :)

A že je díky tomu EWTO prohnilé....FUJ a třikrát nahlas HANBA!, za to se fakt hluboce stydím, protože v žádném jiném stylu nic podobného, ba ani jen náznaky nenalezneš, bože chráň... :D :wink:

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 16. kvě, 2006 13:47

podle mě je stupeň věc jenom rozřazující, aby se vědělo co se máš kdy učit. nic víc. Neříká to jak si dobrej bojovník nebo jak moc ti to jde. ale že to "znáš". Když seš takovej moula, že na 9 neumíš jedničky tak je to smutný, ale je to jenom a jenom tvoje věc. Něco jinýho je ale udělování technických stupňů nebo povolení k otevření vlastní školy. Takový člověk už musí systém reprezentovat a pak bych byl pro co největší přísnost. Která, ale podle slov kluků co se na ně připravujou je:-)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod life » úte 16. kvě, 2006 15:53

Rimmer píše:podle mě je stupeň věc jenom rozřazující, aby se vědělo co se máš kdy učit. nic víc. Neříká to jak si dobrej bojovník nebo jak moc ti to jde. ale že to "znáš". Když seš takovej moula, že na 9 neumíš jedničky tak je to smutný, ale je to jenom a jenom tvoje věc. Něco jinýho je ale udělování technických stupňů nebo povolení k otevření vlastní školy. Takový člověk už musí systém reprezentovat a pak bych byl pro co největší přísnost. Která, ale podle slov kluků co se na ně připravujou je:-)

Primárně jsou stupně zbytečný, je to jen berlička, navíc snadno zneužitelná. Co se týče reprezentace systému, tak si myslím, že člověku, který žije b.u. (cvičí, myslí, cítí) na nějaké reprezentaci nezáleží. A pokud cviči "pro druhé" je to jeho osobnostní problém a pak si nemůže stěžovat. A jestli někdo cítí, že je do toho tlačen, může přece na příští stanici vystoupit.

Cítím z Tvého příspěvku, že chápeš b.u. jako instituci, nikoliv prostředek osobního charakteru. Takoví lidé imho pomáhají přiživovat "systém". A s tím se neztotožňuji.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Proč pomluvy?

Příspěvekod TP » úte 16. kvě, 2006 19:37

Zdravím všechny,jenž se zabývají WT,VT,WCH a dalšími styly.Dlouho jsem na této stránce nebyl,když jsem si přečetl co se tu píše,tak je to hrůza.Nevidím důvod pomlouvat učitele z EWTO,tak i z jiných organizací.Každý má přeci důvod učinit vše,co uznává za vhodné,tak i odchod třeba z EWTO i jiných organizací.Každý přece hledá to co mu vyhovuje nejlépe.U EWTO jsem byl od roku 1997 kde jsem začínal v Praze u si-fu Jedličky,a do roku 2002 u si-fu Kopeckého,a měl jsem tu čest poznat i si-fu Drdlu.Vždy tam byla dobrá parta,a i atmosféra,a učitelé měli vždy co nabídnout.Nechápu důvody proč říkáte že nic neumí?Tak jim napište,a dohodněte si s nima boj!!!!Pak máte možnost posoudit jestli někdo něco umí,či ne.Realita na ulici je jiná než v tělocvičně,to ví asi každý,ale trénink je od toho,aby vás na to připravil,a je na vás,jestli to co jste se naučily použijete či ne.A o žádným '' VÝPLACHU MOZKU '' v EWTO nic nevím.Ještě doposud udržuju přátelské kontakty se si-fu Jinřichem Kopeckým,a rád uvidím i ostatní co se mnou cvičily v EWTO,jak učitele,tak žáky.Je pravda že jsem odešel kvůli penězům,a i trochu kvůli mému zranění ( prokopnutá noha od mého učitele ),s tím se ale musí i počítat,že se to může stát.Teď jsem od roku 2002 u organizace EBMAS,kde jsem nadmíru spokojen,a můžu si dovolit dávat zdarma privátní hodiny svým žákům,a dělat to pro potěšení.Přál bych si jen,aby ty pomluvy o EWTO,jejich učitelých,či jak nás nazýváte '' odpadlíků '' z EWTO přestali.Každý má svůj život ve svých rukou,tak ať s ním naloží jak uzná za vhodné.Měli by jste si hledět svého,určitě máte svých starostí dost. S pozdravem Jiří Procházka - EBMAS Wing Tzun Teplice
TP
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » úte 16. kvě, 2006 19:59

AMEN
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 16. kvě, 2006 20:20

Senior píše:Sennine,

tak se mi zdá, že ses tady opravdu pěkně vyblil, Ty asi musíš "všecky tyto organizace" - ovšem podle Tebe a vlastně celkem očekávaně se světlou a zářivou výjimkou I.Rzounka - pěkně nenávidět, co Ti tak strašného provedli Ti všichni Tebou zmínění i nejmenovaní? A co Ti dává právo je všecky házet do jednoho pytle, jsi snad Ty jen ten jediný osvícený?

Nemyslím si, že jsem ta "hloupá ovce" a na lidech, kteří mě v EWTO učí, nebo se zúčastňuji jejich seminářů, nepozoruji, že by ze mě a ostatních kolem mě jakkoli tyli a bohatli, natož až tak závratně a nemravně a zavrženíhodně, že by to bylo až na ty Tvoje zvratky.

Sem tam tu někdo pěkně naplive, ale něco takového jsem už dlouho nečetl. Pokud Tě tomuto naučila BU...tak je mi Tě líto.

Senior.

Asi jsi nepochopil... Vůbec mě tyto organizace neštvou a už vůbec zde nejde o nenávist - vlastně se těmto "žabomyším" válkám směju :lol:

Čti důkladně - ne jen můj nebo mé příspěvky, ale všechny ty diskuze...co Tě napadne???

Lituj si mě jak chceš, ale to můj názor nezmění!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 11:08

To TP: nemyslim si, ze by v prevazny vetsine slo o nejaky nenavistny vypady.Tedy az na par vyjimek. Trenoval jsem v Usti nad Labem, a zdalo se mi, ze financni naroky ktere kopecky kladl na sve instruktory byly opravdu prehnany a diky nemu i nekolik instruktoru skoncilo, asi vis o kom mluvim. Mimochodem, tvy zraneni od Jindricha je legendarni, dost dobre nechapu, jak to, ze si nedaval pozor...
Pro ostatni: EWTO to dela tak, ostatni jinak, ve vetsine pripadu stejne jde o to jak nejlepe prodat a prezentovat svuj produkt - v tomto pripade BU. na tom neni nic spatnyho. I kdyz jsem z EWTA odchazel znacne zklamanej, presto se jich musim trochu zastat.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 17. kvě, 2006 11:54

Souhlasim s todbem. Ackoliv jsem take odesel z EWTO, nemyslim, ze by ucili spatne.
Je pro uplnost moje duvody odchodu:
1. zacal jsem byt vice agresivni nez jsem byl ochoten tolerovat
2. penize penize penize za kazdou kravinu, pocinaje klubovym trickem, nasivkou a konce zkouskou, ktera byla zvlaste na prvnich par levelu formalni zalezitosti....
3. znechutilo me to neustale dohadovani o tom, ktera skola je tradicnejsi a pak fyzicke vypady vuci konkurencni skole. Osobne mi bylo jedno, jestli "jsme vzesli z opice nebo jesterky". Ja chtel cvicit.

Presto vsechno mohu rici, ze sveho casu stravenem v teto organizaci nelituji a to, co jsem se stacil naucit, mi dosti pomohlo pri dasim treninku jineho BU.

Jeste jeden poznatek na zaver - nedavno jsem se sesel se znamym, ktery cvicil WT. Chtel jsem s nim jen pokecat a zkonzultovat nejake veci ohledne drilu. Prekvapilo me vsak, ze to hned bral jako vyzvu a snazil se dosahnout toho, abychom se porvali...a pomerili si tak delku svych pindouru...proste se dostal presne do stadia, kdy ja se rozhodl odejit. Nemam problem se s nekym porvat, ale mym cilem tehdy bylo zkonzultovat v pratelskem duchu nektere techniky a postupy, nic vic. Proto na WT lidi nyni koukam malicko skrz prsty....ale verim, ze tam jsou i normalni pohodari :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Patayon » stř 17. kvě, 2006 12:44

To vypadá,jako by WT systém vychovával k agresivitě a vyhledávání rvaček a tak si ukájet rvačkami svoje ego a určitou nadřazenost (pokud jsem to dobře pochopil). To se mi nechce věřit.
Patayon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod life » stř 17. kvě, 2006 13:20

Patayon píše:To vypadá,jako by WT systém vychovával k agresivitě a vyhledávání rvaček a tak si ukájet rvačkami svoje ego a určitou nadřazenost (pokud jsem to dobře pochopil). To se mi nechce věřit.

WT je zrcadlo. to je vše :-)
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

EWTO-CZECH

Příspěvekod mnich » stř 17. kvě, 2006 14:12

TP.zdravim te krajane.To cos napsal stim tak uplne nesouhlasim.EWTO- i spatna organizace muze myt dobre lidi a uctele i bojvniky.Co se tyce tveho ucitele nemam onem valne mineni.Zmrsit svemu zakovy nohu je umne vrchol amaterismu.Je dobre zes odesel k Eminovi.Jinak muzem dat zas nekdy pokec az budu doma v Teplicich. z pozdravem Eda
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jox » stř 17. kvě, 2006 14:21

life píše:WT je zrcadlo. to je vše :-)

Učitel nikdá nejni jen zrcadlo. Učí. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Proč pomluvy?

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 14:23

TP píše: A o žádným '' VÝPLACHU MOZKU '' v EWTO nic nevím.

8)

Je pravda že jsem odešel kvůli penězům,

:roll:

a i trochu kvůli mému zranění ( prokopnutá noha od mého učitele )

8O 8O 8O

,s tím se ale musí i počítat,že se to může stát.

8O 8O 8O 8O 8O 8O

Teď jsem od roku 2002 u organizace EBMAS,kde jsem nadmíru spokojen,a můžu si dovolit dávat zdarma privátní hodiny svým žákům,

8) :roll: 8O

co to je to WT a EWTO zač? Tedy můj SI-FU už mi o tom něco říkal, ale tohle :roll:
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 14:24

Patayon píše:To vypadá,jako by WT systém vychovával k agresivitě a vyhledávání rvaček a tak si ukájet rvačkami svoje ego a určitou nadřazenost (pokud jsem to dobře pochopil). To se mi nechce věřit.

To zase ne, my jsme jen zminovali, ze nam vsem vtloukali do hlavy, ze EWTO Wing Tsun je nejlepsi styl na svete, proti kterymu nic neobstoji..proste trochu prehnany sebevedomi, jinak psychicky dopady ma kazdej jinej, Makoto mel pocit, ze zvladne celou hospodu, ja zase porad premejslel nad lidma na ulici, jestli nedelaj naky BU... :D coz je ale myslim vec , kterou dela spousta lidi co cvici...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 14:29

Pro Klarka: Neni potreba tolik kulit oci.. :) To by me zajimalo u koho cvicis..:) Vubec neni potreba EWTO nejak demonizovat, proste organizace co vyucuje Wing Tsun, jsou tam dobri i spatni zaci, dobri i spatni ucitele. Nic vic, nic min.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 14:31

nam vsem vtloukali do hlavy, ze EWTO Wing Tsun je nejlepsi styl na svete, proti kterymu nic neobstoji..

8O 8O 8O 8O 8O 8O

A brali jste to vážně? Co jste si mohli myslet o těch lidech co vám to říkali, vždyť je to přeci nesmysl a je to TRAPNÝ :evil: !
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 14:32

jox píše:
life píše:WT je zrcadlo. to je vše :-)

Učitel nikdá nejni jen zrcadlo. Učí. :wink:

Popripade ti proslapne koleno... :roll:
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 14:34

klarka píše:
nam vsem vtloukali do hlavy, ze EWTO Wing Tsun je nejlepsi styl na svete, proti kterymu nic neobstoji..

8O 8O 8O 8O 8O 8O

A brali jste to vážně? Co jste si mohli myslet o těch lidech co vám to říkali, vždyť je to přeci nesmysl a je to TRAPNÝ :evil: !

chvili jo. Copak cvicis?
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 14:34

toddb píše:Pro Klarka: Neni potreba tolik kulit oci.. :) To by me zajimalo u koho cvicis..:) Vubec neni potreba EWTO nejak demonizovat, proste organizace co vyucuje Wing Tsun, jsou tam dobri i spatni zaci, dobri i spatni ucitele. Nic vic, nic min.

Aha, nevěděla jsem že je normální aby ti tvůj SI-FU prokopl nohu, já tedy ty oči kulit nebudu. Kde cvičím je moje věc :wink: , v Praze.
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » stř 17. kvě, 2006 14:36

no jo kungfu 8)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...