Střelba....

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 13:06

graver:
ad 1) ok, to beru, nicmene pro priste uz vis, co mas delat.

ad 2) no to je ovsem dost zasadni. Je to totiz to co nazyvame taktikou a je vice spravnych reseni. Jedno z nich muze byt to, ze je nechas dokoncit LP (loupezne prepadeni) a az pote je s pistoli v ruce omezis na dobu nezbytne nutnou. Dalsim moznym resenim je se podivat, zdali maji neco v ruce, pripadne se zeptat "A nebo co?", kdyz vytahnou noze, muzes vytahnout zbran...atd, atd, atd. Uz chapes, proc jsem se te ptal na konkretni situaci?

Prdel si z tebe vazne nedelam :wink:
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 13:07

4majkx:
"je problém, že každý se cítíme být ohrožen v naprosto odlišných situacích"
Ale jistě. Já jsem se snažil vytvořit modelovou situaci - říkám "v ohrožení" - nechci definovat, co pro koho ohrožení je. To by asi posuzovali jiní a později.

"Je to tak, že se na tvou otázku nedá pořádně odpovědět"
Jestli se nedá paušálně odpovědět na otázku "smím v ohrožení ukázat zbraň pro výstrahu?", tak OK - už nebudu prudit.
Já myslím, že ta odpověď existuje, jen si nepřekážet hledáním extrémních překážek typu "co když je graver paranoidní magor, který vystřílí půl města jenom proto, že proti němu jdou lidi po ulici" :D :D
Prostě jsem si chtěl udělat jasno v tom, co to vlastně obnáší mít vůbec zbraň u sebe...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 13:07

Hyperboreus: tve vyroky silne pripominaji zvolani cloveka, na mysli choreho, ve stylu "Ja jsem napoleon a kdo je vic". Jelikoz ses ani neracil sve vykriky do tmy nicim podlozit, tak se nediv tedy, ze si zde byl pasovan do role saska.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 13:13

graver: jeste obecne, mohu ti rici, ze zodpovedny majitel zbrane svou zbran nosi skryte a nikde ji zbytecne neukazuje. Duvodu je nekolik, at uz zakonnych ci racionalnich - vem si modelovy priklad toho tveho podnikatele, ktereho jsi spatril. Tento dava svou zbran na odiv verejnosti, jenze si asi neuvedomuje to, ze lide o nem vi, ze ma zbran a take se mu muze prihodit to, ze dostane nasadou od lopaty pekne zezadu do hlavy a pistoli mu nekdo sebere. Dalsim duvodem je to, ze zbran je proste posledni vec, kterou muzes vytahnout a ktera muze byt v pripadne problemove situaci naprosto rozhodujici (nebojim se to prirovnat tzv. "esu v rukavu"). Nekdo te prepadne s nozem v ruce a najednou kouka do hlavne zepredu - kdyby vedel, ze mas zbran, tak te neprepadne, pripadne to udela viz. vyse. A takto se da pokracovat a pokracovat, nicmene shrnuti z toho je jasne - zbran nosit skryte a nikde ji zbytecne nevytahovat. A kdyz uz vytahovat, tak v situacich, ktere pripadne MOHOU byt zakonceny strelbou. Protoze se taky muze stat, ze ji na nekoho jen ta vytahnes a on ti rekne "Tak me zastrel" a jde k tobe. Co udelas? Z hlediska zakona nemuzes udelat nic, protoze utok vuci zajmu chranenym zakonem netrva a on prijde k tobe, sebere ti ji, a..... domysli si sam.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 13:21

S474N:
"... nicmene pro priste uz vis, co mas delat. "
Jasně, fakt promiň, že jsem to nevěděl dřív. :D

"je vice spravnych reseni. Jedno z nich muze byt to, ze je nechas dokoncit LP (loupezne prepadeni) a az pote je s pistoli v ruce omezis na dobu nezbytne nutnou"
Přiznávám naprosto upřímně, že tohle řešení by mě nikdy nenapadlo. Já blbec jsem pořád uvažoval zkratkovite - "hoši, dejte si pauzu, já mám bouchačku" :oops:
"Dalsim moznym resenim je se podivat, zdali maji neco v ruce, pripadne se zeptat "A nebo co?", kdyz vytahnou noze, muzes vytahnout zbran.."
To už je blíž realitě, ale je to jen způsob, jak líp zjistit, jestli a v jakém ohrožení jsem. Na mou otázku to neodpovídá. Ostatně když mi někdo řekne "naval peněženku", tak už se ho asi nebudu ptát "nebo co", protože nečekám odpověď "nebo tě necháme být a v klidu odejdeme".

Nicméně, řékněmě, že zhruba vím, co jsem chtěl a víc se asi nedozvím, takže toho nechme.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 13:35

S474N:
Už naposledy: 100% s tebou souhlasím, že vystavovat bouchačku *zbytečně* je pitomost (to jak říkáš, že mi ji někdo může sebrat, je dobrý příklad). Jen prostě z mé strany nebyla řeč o té zbytečnosti.
A když mi někdo řekne "tak mě zastřel"? Nevím, proč bych ho měl hned zastřelit - záleží na situaci. Když ho neodradí pohrůžka (a budu mít čas), tak nejdřív třeba do vzduchu/pod nohy, jinak do nohy... Prostě jestli to říká proto, že nevěří, že to zmáčknu, tak ho přesvědčit.
Jinak si myslím, že to máš dobře zmapovaný a je škoda, že k tomu všichni nepřistupují tak rozumně, jako ty. Jestli nejsi profík a máš bouchačku pro svou osobní ochranu a pocit bezpečí, tak přeci musíš řešit stejnou otázku, jako já (i když já jen hypoteticky).
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 13:44

graver: kdyz ti nekdo rekne "Naval penezenku", tak se ani nepodivas, vytahnes ji a das mu ji? Ja se nejdriv podivam, kdo ji chce a pripadne je zahodno se zeptat "A procpak" nebo "Prominte?". Potom treba vytahne nuz a ty uz muzes tasit.

Jinak vazne nechapu, kam se to snazis vmanipulovat. Pokud chces konkretni odpoved, tak se musis i konkretne zeptat. Jeste chci dodat, ze rozhodne nic neni cernobile, jak by se mohlo zdat.

Profesional nejsem (ono profesional muze byt i amater, ktery dela danou vec pro penize), rekneme, ze jsem spise zapaleny amater. Jelikoz zbran denne nosim, tak se neboj, ze jsem si pokladal spoustu otazek a na vsechny jsem si zodpovedel. Jsem ochoten vymenit svuj majetek za neci zivot (kradez vozidla a zastreleni lumpa), dle meho soukromeho nazoru plati to, ze kdyz nekdo nema uctu k memu majetku, tak nema uctu ani k zivotu.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » stř 07. čer, 2006 15:30

Na ochranu zdraví ostatních osob je tady policie. Tím se neobhajuj.
No a kdych se do podobné situace v parku dostal já, reagoval bych takto:
"Slezte z toho lustru Mcdonalde". Pak bych mu namířil na varlata. Až by začal prosit o šanci, řekl bych" můžeš si je rozhoupat".
Závěrem : použil jsi můj nick v rozporu s jeho významem. Lidé nejsou svině. Oni se k tobě chovají tak, jak se chováš Ty k nim. A to je fakt.[/quote]

Ano policie tu je od toho aby nás chránila, ale ani ty to nemůžeš použít jako argument. Ani policie nemůže být všude.

Pokud by se lidé chovali tak jako já k nim bylo by na světě krásně.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Pro všechny ostrostřelce

Příspěvekod Malekyth » stř 07. čer, 2006 15:44

Hyperboreus píše:Argumenty mi "nedošli"/pravopisně správně "nedošly"

Zbraň jsem nosil něco kolem 15 let,střelec jsem velmi dobrý.Zbrojní průkaz mám dodnes.Machýrků vašeho typu jsem poznal dost na to,abych napsal mé výše uvedené věty.Nemá cenu diskutovat s vámi o něčem,čemu/jak jste mne opakovaně přesvědčili/nerozumíte.Možná rozumíte zbraním,no a co??Myslíte,že jste jediní na světě?
Srabem se nazval S474 sám,já bych ho takto nenazval-neznám ho,tudíž nemohu říct,co je zač.
Pokud útočí 3 na 1 a ty jdeš na ně jen když máš bouchačku,nemá to s osobní statečností nic společného.Pro:Malekyth

Machýrků vašeho typu?? Je dost pokritecké házet všechny střelce do jednoho pytle! Znáš mě tak dobře, že mě můžeš soudit? Řekl bych, že ne! O tom, že nosím zbraň nemá potuchy skoro nikdo. Zbraň vytáhnu až v momentě kdy budu muset (na ochranu sebe nebo ostatních) a ponesu za to případné následky.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 16:40

Machýrků vašeho typu?? Je dost pokritecké házet všechny střelce do jednoho pytle! Znáš mě tak dobře, že mě můžeš soudit? Řekl bych, že ne! O tom, že nosím zbraň nemá potuchy skoro nikdo. Zbraň vytáhnu až v momentě kdy budu muset (na ochranu sebe nebo ostatních) a ponesu za to případné následky.

A co tebe opravňuje posílat mne se léčit??Chlapče,jsi mimo.
Začneš být drzý,a pak se divíš,když ti odpovídám tak,jak zasloužíš.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 16:42

Malekyth:
"Na ochranu zdraví ostatních osob je tady policie."
A teď ještě tu o Červené Karkulce...
"Pak bych mu namířil na varlata. Až by začal prosit o šanci, řekl bych" můžeš si je rozhoupat".
Ne, myslím že tohle bys neudělal, ale proč si občas nezamachrovat, že...
"Pokud by se lidé chovali tak jako já k nim bylo by na světě krásně."
Taky myslím. Není nad to dostat šanci si nejdřív rozhoupat koule, než mi je někdo ustřelí :D

Ale abychom tu pořád neteoretizovali - komu z vás nosičů zbraní se už stalo, že jste ji museli použít?
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 17:03

graver: jiz jsem to zde nekde zminoval, pouzil jsem ji. Respektive pouziti znamena vystrel, coz jsem nastesti nemusel.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 6:27

graver píše:Malekyth:
"Na ochranu zdraví ostatních osob je tady policie."
A teď ještě tu o Červené Karkulce...
"Pak bych mu namířil na varlata. Až by začal prosit o šanci, řekl bych" můžeš si je rozhoupat".
Ne, myslím že tohle bys neudělal, ale proč si občas nezamachrovat, že...
"Pokud by se lidé chovali tak jako já k nim bylo by na světě krásně."
Taky myslím. Není nad to dostat šanci si nejdřív rozhoupat koule, než mi je někdo ustřelí :D

Ale abychom tu pořád neteoretizovali - komu z vás nosičů zbraní se už stalo, že jste ji museli použít?

Jseš vedle! Moje jsou jenom poslední 3 věty. To před tím byl jenom citát na který jsem reagoval.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » čtv 08. čer, 2006 12:26

OK, sorry, tak si z mého příspěvku odmysli první řádek. Nejde mi o autora - vyjadřoval jsem se k textu.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 17:06

For graver. OK z toho cos napsal to nešlo poznat. Po upřesnění je všechno v pořádku. Zdálo se mi, že moji osobu spojuješ s tou kravinou co někdo napsal.

PS. Tvoje reakce k tomu rozhoupání byla trefná.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 17:34

Hyperboreus píše:Machýrků vašeho typu?? Je dost pokritecké házet všechny střelce do jednoho pytle! Znáš mě tak dobře, že mě můžeš soudit? Řekl bych, že ne! O tom, že nosím zbraň nemá potuchy skoro nikdo. Zbraň vytáhnu až v momentě kdy budu muset (na ochranu sebe nebo ostatních) a ponesu za to případné následky.

A co tebe opravňuje posílat mne se léčit??Chlapče,jsi mimo.
Začneš být drzý,a pak se divíš,když ti odpovídám tak,jak zasloužíš.

For Hyperboreus - Co takhle hodit předchozí emotivní výlevy za hlavu a pokusit se diskutovat bez emocí. Na tomhle tématu se asi neshodneme, ale nic nám nebrání si o tom pokecat.

V prvním příspěvku od tebe jsi použil obraty jako "osobní statečnost a víra". Nikde v diskuzi jsi neobjasnil co si pod tím představuješ. Pokus se mi to vysvětli. Rád bych se na to podíval "tvýma očima ".
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod S474N » čtv 08. čer, 2006 20:32

Malekyth: jako bys me mluvil z duse :wink:

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 09. čer, 2006 10:31

graver píše:4majkx:
" "co když je graver paranoidní magor, který vystřílí půl města jenom proto, že proti němu jdou lidi po ulici" :D :D
...

:lol: :lol: :lol: , hodně jsi mě rozesmál, takový extrém ve vztahu k tvé osobě mě opravdu nenapadl :lol: . Dobře to o tom esu v rukávu výše napsal S474N, s takovým příspěvkem bych se ztotožnil.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » pon 12. čer, 2006 16:38

S474N píše:Malekyth: jako bys me mluvil z duse :wink:

Jj. Ale hyperboreus se nějak neozívá. Posílal jsem mu SZ. Uvidíme co on na to. Zatím to vypadá, že chtěl jem prudit. Uvidíme...
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

For:Malekyth

Příspěvekod Hyperboreus » pon 12. čer, 2006 17:04

Zdar hoši.®ádnou zprávu jsem nedostal.Dneska v noci napíšu o tom,jak chápu osobní statečnost a víru.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně