Dotaz na WING TSUN/ WING CHUN

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: a

Příspěvekod TaoCircle » čtv 08. čer, 2006 15:13

roza píše:TaoCircle - mozna ti pomuze tohle : http://mywebpages.comcast.net/canardo/wtmd.htm

Ale samozrejme ,ze to neovladam presne........ :lol: :wink:
Co rikas :?:

Roza

Len tak pre zaujimavost je to stara stranka....
Ale dole je logo aliancie.
Niekto mal pravdu ze ide o slovicka. :wink:
TaoCircle
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » čtv 08. čer, 2006 15:16

TaoCircle - mea culpa,jsem nejhloupejsi chlapecek na svete. :oops:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 08. čer, 2006 15:44

pro nektery je sex rychly sled pohybu rukou nahoru a dolu

pro nekoho je WCH kolik da retezaku za sekundu

proc ne, kdyz si s tim vystaci :D

sorry, ale tahle debata je vazne legracni, obdivuju rozo Tvoji bozskou trpelivost
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » čtv 08. čer, 2006 17:02

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:14, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 08. čer, 2006 17:12

roza píše: Takze jen ve zkratce :Cham kiu ,Sap Yee Lo ,San sik ,atd....celkove vedeni treninku s durazem na tuto konkretni slozku.....spis nez CO je kladen duraz na PROC.
Roza

Ako mozes pouzivat chum kiu ako nacvik na boj na vacsiu vzdialenost, ked to je len forma. Sap Yee Lo je tiez len subor zakladnych technik. Alebo sa mylim??? Pouzivate dajaky nacvik podobny lat-sao alebo take nieco???
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 08. čer, 2006 17:44

Skateordie - no pane jo

My prece nepouzivame cham kiu v tom smyslu ,ze bych kus z ni zacvicil ,kdyz si nekdo stoupne dva metry ode me a chysta se mi dat pesti.
Ta forma prece obsahuje PRINCIPY ,ktere nas uci ,jak postupovat v pripade bezkontaktni vzdalenosti pri konfrontaci : jak navazat kontakt - odrazit ,obejit svest - ,co s navazanym kontaktem dal ,jak koordinovat horni cast tela s nohama a krokem tak ,aby pro kazdou z akci ,ktere prichazeji v uvahu byla poskytnuta opora z telesne konstrukce ,aby pohyb vychazel z celeho tela ,aby prace teziste maximalne podporila atd,atd.....
Procvicovani formy ci jejich casti nam umozni tyto principy pochopit a ziskat urcite dovednosti - napr. koordinaci ,silu ,rychlost atd.....

Oboje se pak vyuzije ( principy i dovednosti ) v cviceni ve dvojicich ,kde se zak uci reagovat na ruzne utoky zakladnimi technikami napr ze Sap Yee Lo.Podnety prichazeji z ruznych uhlu ,na ruzna pasma atd ,tim zak ziskava dalsi slozku - zkusenosti :nacasovani ,vzdalenost a cit.

Zkratka normalni nacviky ,stupnujici se sparing v tomto slova smyslu.

Jak jsem psal : spis nez CO je dulezite PROC a JAK.
Kdyz nevis PROC ,nedivim se ze te udivi CO.....

"Ako mozes pouzivat chum kiu ako nacvik na boj na vacsiu vzdialenost, ked to je len forma" - tak ,jak jsem napsal ,a rozdil v nasem pojeti je z toho vice nez zrejmy.Presto ,ze je pro tebe CHam Kiu "jen forma" ,me alespon dava spoustu jinych navodu k tomu ,co delat v bezkontaktni vzdalenosti ,nez jen vyject se zbesilou serii 15 retezaku a nemusim kvuli tomu chodit na jine BU.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » čtv 08. čer, 2006 19:03

http://media2.guzer.com/videos/rapid_punches.wmv

Nic proti retezakum, ale kdyz budete pozorne sledovat ramena toho aktivniho cviciho, uvidite kam vede snaha byt co nejrychlejsi.

Pri takhle zvednutem rameni by plny dopad uderu mohl poskodit to rameno.

Honit pocet retezaku za vterinu muze svadet k dost vyznamnym chybam v integrite tela.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » čtv 08. čer, 2006 19:59

neznáte je náhodou někdo? nedá se to přesně rozeznat, ale jestli ten v pravo je ten co si myslím tak u něj ve škole se bouchaly řetězáky na čas..... . a kdo jich nebouchl asi tak 5 za vteřinu potažmo 300 za minutu nešel ke zkouškám...
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 08. čer, 2006 20:54

ukropcany píše:
Skateordie píše:Co je dolezitejsie ako retazak???
Nechcem poddrbávať, ale toto dúfam nemyslíš vážne... ja sa síce v mojom tréningu sústredím na kvalitu a nie na kvantitu techník, ale nastaviť si toto ako kritérium kvality mi príde... ehm... zvláštne? Neviem síce koľko buchnem úderov za sekundu (na tučka som relatívne rýchly), ale do niekoho pustiť niekoľko direktov bez ohľadu na celkovú situáciu mi príde... zvláštne? Na ťažko amatérskeho thajboxera relatívne dobre boxujem, ale sú ľudia (občas aj začiatočníci), s ktorými nie som ochotný používať ruky a radšej ich ukopem... pretože akosi neviem poriadne žiadny úder trafiť... keby som stál iba na tom, že niekoho umlátim rukami, tak by som síce možno vyhral, ale tie fokle čo by som mal po ksichte... no fuj... :oops:

Myslel som tym retazak aj so spravnym vyslapom, s pracou noh atd. Vyznelo to inac ako som to myslel. Proste som tym chcel povedat, ze vela je na 10. stupni a nema ani poriadny vyslap s retazakom. Vie sice vela technik. No nechajme to tak. Nemienim sa tu s niekym hadat, lebo nie som ziadny odbornik. Ja som sa len pytal Rozu, co je podla neho lepsie.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 08. čer, 2006 20:57

roza píše:Skateordie - no pane jo

My prece nepouzivame cham kiu v tom smyslu ,ze bych kus z ni zacvicil ,kdyz si nekdo stoupne dva metry ode me a chysta se mi dat pesti.
Ta forma prece obsahuje PRINCIPY ,ktere nas uci ,jak postupovat v pripade bezkontaktni vzdalenosti pri konfrontaci : jak navazat kontakt - odrazit ,obejit svest - ,co s navazanym kontaktem dal ,jak koordinovat horni cast tela s nohama a krokem tak ,aby pro kazdou z akci ,ktere prichazeji v uvahu byla poskytnuta opora z telesne konstrukce ,aby pohyb vychazel z celeho tela ,aby prace teziste maximalne podporila atd,atd.....
Procvicovani formy ci jejich casti nam umozni tyto principy pochopit a ziskat urcite dovednosti - napr. koordinaci ,silu ,rychlost atd.....

Oboje se pak vyuzije ( principy i dovednosti ) v cviceni ve dvojicich ,kde se zak uci reagovat na ruzne utoky zakladnimi technikami napr ze Sap Yee Lo.Podnety prichazeji z ruznych uhlu ,na ruzna pasma atd ,tim zak ziskava dalsi slozku - zkusenosti :nacasovani ,vzdalenost a cit.

Zkratka normalni nacviky ,stupnujici se sparing v tomto slova smyslu.

Jak jsem psal : spis nez CO je dulezite PROC a JAK.
Kdyz nevis PROC ,nedivim se ze te udivi CO.....

"Ako mozes pouzivat chum kiu ako nacvik na boj na vacsiu vzdialenost, ked to je len forma" - tak ,jak jsem napsal ,a rozdil v nasem pojeti je z toho vice nez zrejmy.Presto ,ze je pro tebe CHam Kiu "jen forma" ,me alespon dava spoustu jinych navodu k tomu ,co delat v bezkontaktni vzdalenosti ,nez jen vyject se zbesilou serii 15 retezaku a nemusim kvuli tomu chodit na jine BU.

Roza

Ved v pohode. Ja sa len pytam. Ja sem nechodim preto, aby som sa tu s niekym hadal a nadaval si. Ja cvicim trochu menej ako ty, takze staci mi to kludne vysvetlit, ja si dam povedat, len ked nieco nechapem alebo sa mi nieco nezda, tak sa ozvem.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 08. čer, 2006 21:53

Skateordie - dyt jo ,v pohode ,ja se taky nepotrebuju s nekym pohadat ,snazim se napsat ,jak to vidim ja ,ne jako nejvyssi pavdu.
Jestli jsem nekdy ironickej a arogantni - coz nekdy jsem :lol: - tak se omlouvam....

Ukropcany - kde si sakra byl ,chlape ,kdyz jsem potreboval podporit?Uz od 2.strany tehle diskuse :!: :lol: :lol: :lol:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » čtv 08. čer, 2006 22:05

for Roza : Ty máš ale výdrž !!! :lol: Se ti divím, víš jak je neznalost krásný a blažený pocit? Tak proč ho sakra lidem bereš...arogantní sobče! :P
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

a

Příspěvekod roza » čtv 08. čer, 2006 22:16

Marty - ja vim,ale ja za to proste nemuzu.....
Nekdo si nemuze pomoct ,kdyz vidi skolacku s culikama ,ja si zase nemuzu pomoct tady...... :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » čtv 08. čer, 2006 23:58

roza aby si vedel wsetko je to to iste iba wing chun sa lisi od tych nazvou co si pouyil ide o to ze to ma byt zvukovy prepis cinstiny..no a to nie je take lahke kazdy to prepise jak to on pocuje a potom s toho vzniken milion slov oznacujucich to iste ale toto by si hadam mohol vediet...myslim ze to bolo royoberane este aj na tomto serveri....ale roza necita iba dzube tak si to asik nevsimla:D no..vies kolko ludi uz nie je w EWTO a boli tam este pred par mesiacmi...a najhorsie je na tom ze ty co oddidu sa bud priclenia k inej skole vyucujucej WT alebo trosku pozmenia nazof a zakladaju vlaste..no a takto nam tu vznika riadny bordel:D
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TaoCircle » pát 09. čer, 2006 7:46

Wodnicek píše:roza aby si vedel wsetko je to to iste iba wing chun sa lisi od tych nazvou co si pouyil ide o to ze to ma byt zvukovy prepis cinstiny..no a to nie je take lahke kazdy to prepise jak to on pocuje a potom s toho vzniken milion slov oznacujucich to iste ale toto by si hadam mohol vediet...myslim ze to bolo royoberane este aj na tomto serveri....ale roza necita iba dzube tak si to asik nevsimla:D no..vies kolko ludi uz nie je w EWTO a boli tam este pred par mesiacmi...a najhorsie je na tom ze ty co oddidu sa bud priclenia k inej skole vyucujucej WT alebo trosku pozmenia nazof a zakladaju vlaste..no a takto nam tu vznika riadny bordel:D

Ahoj, skade si, odpovies? Vies ja si myslim ze nie vseci co odisli robia to iste. Samozrejme ze tvrdia ze je to ich lepsie ako to stare - LeungTing WingTsun.
Velka cast robi skor Kernsprecht WingTsun, a nema ani paru ako vyzera WT napr. v HK.
A niektory sa vydali uplne svojou cestou ML...
TaoCircle
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » pát 09. čer, 2006 7:50

Wodnicek - poslechni me ,ty ........ ,co tady asi uz 3 stranky pisu :!: :?:

Kdybys nahodou zjistil nejakou dalsi zhavou novinku ,dej mi prosim ,ihned vedet. :x :x

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 09. čer, 2006 8:03

for Wodnicek

takže, jen něco k těm přepisům...
problém je v tom, že naznáte "Zhuyin" nebo někdy se používá označení "Bo Po Mo Fo", což je přepis zvuků, něco jaku naše abeceda a řecká alfabeta, který používají přímo číňani a je starý jako buddhismus v Číně, vlastně ho vymysleli pro přepis buddhist. textů. Učí se ho každý číňan ze svého dialektu, takže jím všichni přepisují stejně!!!Takže slovo přepsané v Zhuyinu přečte číňan z Pekingu svou výslovností, kantoňan kantonsky, taiwanec hakou atd. Takže se jím přepisuje výslovnost znaků třeba v odbnorných slovnících v Číně atd. Problém je tedy jen v tom jak latinkou správně vyjádřit zvuky. Prostě to přesně nejde a ani oficiální pinyin není úplně 100%.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 09. čer, 2006 8:13

luen - uplne te vidim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 09. čer, 2006 9:48

Marty píše:for Roza : Ty máš ale výdrž !!! :lol: Se ti divím, víš jak je neznalost krásný a blažený pocit? Tak proč ho sakra lidem bereš...arogantní sobče! :P

Naco by sme sem inak chodil. Prave na to, aby sme poculi nazory inych a pripadne nas niekto poopravil v nasich iluziach. Teda aspon ja sem kvoli tomu chodim. :? :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 09. čer, 2006 9:51

roza píše:Jestli jsem nekdy ironickej a arogantni - coz nekdy jsem :lol: - tak se omlouvam....
Roza

Ty??? Kdeze. Mozno trosku :roll: :roll: :roll:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...