Moderátor: pm
MD píše:Hybnost podle me neni rozhodujici. Bude mit vetsi ucinek naraz 10kg rychlosti 10m/s (hybnost = 100) nebo 1000kg rychlosti 0,1m/s (stejna hybnost)? Jinymi slovy - bude mit vetsi ucinek rana pesti nebo rana vagonem jedouci rychlosti nula nula prd? Podle me zalezi na predane enegrii, na plose, na ktere se energie rozlozi, na tom jestli se cast energie ztrati pri deformaci atd.
TAPTAK píše:MD - samozrejme zalezi na plose. Ale ke tvemu prikladu - samozrejme se muzeme dostat az do krajnich podminek - nekonecna hmotnost s nulovou rychlosti a nulova hmotnost o nekonecne rychlosti, bla bla bla.
TAPTAK píše:Klasicky uder obvykle dosahuje rychlostniho maxima pomerne brzy po startu, potom se zpomali, aby v zaveru opet akceleroval.
TAPTAK píše:ad roza - otvirani a zavirani konstrukce se v EWTO na nizkych a strednich zakovskych stupnich rozhodne neuci.
Tak to bych se hadal, ze na zacatku je rychlost maximalni. Jestlize vystrelim uder z klidu, udelim mu nejake zrychleni, tak proste ta rychlost se bude s casem jen zvetsovat. A kdyz k tomu pridam na konci svih jak bicem, tak rychlost na konci bude uplne nejvyssi.
karlat píše:Děkuji za odpověď, snad se zase někdo (Sulthan) neurazí, že něco nevím, a že se na to ptám.
roza píše:Karlat - myslis nepouzivaji jako treninkovy cvik ,nebo nepouzivaji jako realna aplikace ,abebo nepouzivaji jako znazorneni duleziteho principu ,jehoz pochopeni ma evidentni ucinek jak na vykovani cviku ,tak na aplikaci![]()
![]()
![]()
To jsem to ale mazane zakulatil ,co?![]()
![]()
Roza
Skateordie píše:Ja som z toho vol. Tak ked urobis vnutorne pak-sao proti direktu alebo tan-sao proti haku a nastupis k duperovi z vnutra, tak co robis, ak nie retazak???? Viem, ze sa da urobit vela veci, ale nieco jednoduche a nie smrtelne. Jasne, ze retazak netreba, ked ho pichnem do oci. Robis techniku s vytocenim a dalsiu techniku s vytocenim, kedze tam je vacsia sila alebo sa nalepis na ruky a pokracujes???? Aspon nieco napis, lebo ja si to fakt neviem predstavit. Diki :?:
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků