Ahoj Fakte,
tvoje příspěvky mi naprosto mluví z duše. Obecně mi přijde velmi trapné, že lidé co studují takové umění jako je Taiji, se nedokážou povznést nad nějaký nezdařený turnaj a nejdou si radši zacvičit pár sestav pro vlastní klid. Netvrdím, že není dobré napsat svůj názor, ale toto už mi připadá dost přehnané. Já být takhle nespokojená, tak tam příště prostě nejdu a hotovo, taiji přece nedělám proto abych si nosila domů nějaký medaile nebo poháry. Jestli ano, je to smutné.. Jinak bych vás všechny protestující ráda uklidnila, že to, co řešíte, jsou naprosto standardní problémy skoro všech zájmových činností, při kterých se lidi nějak začali poměřovat. Kdysi jsme s kamarády zakládali asociaci airsoftu, počáteční nadšení se pak změnilo v hádky a neshody, někteří se trhli.. Klasika. Zrovna u taiji bych tohle fakt nečekala. Ostatně celkově mi přijde jako nemožná záležitost hodnotit taiji podle nějakých tabulek (jak dlouho udržím nohu nahoře - co to má prosím společného s kopem??). Buď je to taiji a to se hodnotit nedá, nebo to je gymnastika co se jako taiji tváří... Jediná možnost jak se poměřit ve skutečném taiji je si prostě zazápasit. Ale to by asi moc závodníků nezůstalo naživu..

A mimochodem, to, že odsoudíte člověka jenom za použití sprostého slova, to je už fakt síla.. To si už fakt začínám připadat jak v nějaký švihlý sektě.
Zdar a sílu!