Jen tak pro zajímavost,mezi wing chun školamy,aspon mezi těmi co ještě nic nepochopili nebo chápat nechěji panuje rozpor které je to pravé Wing Chun,které pak to asi bude

že by právě mistra Lok Yiu který tvrdí že toto mu YIP MAN řekl :
Před mnoha lety mi velmistr Yip Man řekl : "Lok Yiu, až jednou budu mrtev, vystoupí někteří lidé a budou se hodně činit a tvrdit, že oni mají nejlepší Wing Chun a vznikne mnoho Wing Chun stylů. Nedělej si s tím žádné starosti, protože až přijde čas, pravda vyjde na světlo. Stalo se to již v dějinách Kung Fu mnohokrát a mnohokrát ještě stane. To co musíš udělat ty, je, naučit své žáky co ses naučil ode mne a tím je zajistit pro budoucnost. V čase může obstát pouze pravda."
či to bude pravda slavného Williama Cheunga ,kterou sem slyšel z úst jednoho s jeho nejstarších žáku :
Ted se opravdu musíte popadat smíchy u pc stejně jako já za blud který byl vypuštěn s pusy jednoho s žáku W.CHeunga a doufám že o tomto faktu William Cheung neví jinak se ještě dnes obrací v postely,,smíchy nebo studem ,, za to co jeho žák řekl ,,Věci co sem potrhl či zvýraznil v textu mi přišli nejvíce vtipné...Pravda je taková že náš system Williama Cheunga vlastně nebyl nijak upravován,je to jediný původní systém který YIP MAN předal jako jedinému právě Willamu Cheungovi který si ho pro reklamu přivlastnil .Je to vlastně jediný původni Wing Chun,pro to je o tolik silnějši než všecky ostatníPopravdě řečeno v číně v dřívějších časech se tajemeství BU předávalo jen jednomu žákovi,proto YIP MAN předal ostatním svým žákům modifikované wing chun a jako jedinému velmistru Cheungovi předal original aby mohl dál předávat linii.
Stačí se podívatt na kroky které používáme my a které používaji modifikované wing chun ,čí kde drží stabilitu těla .Každý spravný mistr se musí prvni naučit modifikované a s něho přejít na originální ...
Rozhovory Leung Tinga a jeho podobným není třeba ani rozebírat

Na Mai Gei Wong Wing Chun sem žádne takovéto bludy nevypátral čí neslyšel takže předpokládám a doufám že oni netvrdí že to jejich je to jediné originální Wing Chun...
Co vy si o tomhle všem BORDELU myslíte a jaký na to vy máte názor?Podme jen tak otevřeně mluvit,bez urážek a pomlouvání jiných stylů...(jen pro inforamci ,jeden s výše uvedených stylů provozuji i já takže sem se vlastně urazil sám