Pavela napsal>
Mimochodem, jako newingchunista a pozorovatel zvenčí musím říci, že tzv.Mae Gei Wong (Mi JI Wang) wingchun snad jako jediný wingchun který jsem viděl (ještě s Pan Nam stylem, málem bych zapoměl) zachovává všeobecné principy čínského wušu (všeobecná logika, čchi,praxe) .
Kolik jsi doopravdy,tím myslím na vlastní očí,HKWCH viděl cvičit?
Podívejte se na video Huang Nian Yi(Wonga) co sem dal vlado. Principy vnitřního stylu jak z učebnice
Tak nevím jestli tohle zrovna Si fi Rzounka čí Luena potěší...
Uvolněná ramena(Song Jian)
jako každý HK styl...
zatažené břicho
To jsi pozna z videa v tričku ?Jakou to má výhodu v boji ?Myslíš zatažené či zatnuné?
vtažená hruď
ja do dneška slyšel pojem vypnutá hrud,odpust mi jako lajkovi ale můžes mi popsat jak se ,,vtahuje hrud,,a v čem je to prospěšné?
"zatížené" boky(Xian Chen Kua)
???
nohy zaťaté do země (Jiao Zhua Di Lao).
a my ostatní, tvými slovy
nekontinentální styly snad lítáme,každej mámě dvě nohy a dvě ruce,a nohy máji být tak aby udržovali maximální rovnováhu těla...v tom nevidím nic zvláštního,teda pokud v tom zase nejsou magické kruhy?!
Prostě vše tak jak má být, nehledě na styl a vše směřuje k získání kungfu a správné aplikaci.
TOhle je vcelku odvážné tvrzení vzhledem k tomu že nahoře jsi psal že jsi laik ve wch ...myslím že každé wu shu ma vlastní postoj pro který bude více či méně logický důvod,jak ty dělající naprosto rozdílné wu shu dokážes posoudit právě tohle?
To je jako by chtěl Thajský boxer soudit pozici rukou někoho s karate...
Styly, z větve Yip Mana,které jsem měl tu čest zhlédnout, sorry ale často se dají popsat slovy jako dřevo, nelogičnost, ztuhlost a všeobecné principy čínského BU téměř nepozorovatelné(krásný výraz zombie).
Hehe ted si mě rozesmál

,už jen kvůli lidem jako ty ,stojí za to sem chodit...Jen tak pro moji kuriozitu :Kdy,Kde a při jaké přiležitosti jsi měl tu čest vzhlédnou ,,Lidi od YIP MANA,,??Koho konkrétně?prosím neříkej mi o youtube.com nebo dostanu iptus
dřevo, nelogičnost, ztuhlost
YIP MAN dělá přesný opak !Jeho styl vyvišuje Logickou ůvahu v souboji a pravý opak stuhlosti,ted mi nepříchází slovo ,uvolněnost!Každý SPRAÁVNÝ žák YIP manovi linie musí být maximálně uvolněný!!!
(Yiwan mi kdysi pouštěl snad nějakého syna Yip mana a další lidi a srdečně jsme se zasmáli, čím se taky v HK dají vydělávat prachy.
Si fu Ivan Rzounek se pokud vím zasmál hodně i když ste spolu dělali sparring ?

nebo měli dělat a nekdo to vzdal ?
Jenom jsem tím chtěl říci, že mi z mého pohledu Wingchun laika (ale naopak člověka dělajícího léta jiné wušu styly), připadají mi kontinentální školy stokrát lepší než nějaké HKWT kasacink programy
Promluvil Bůh

ještě že jsi jen laik jako já
s pozdravem Emanuele....