Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » pát 24. lis, 2006 20:40

diablik píše:...nechcem rypat,ale ten "zombie wt" krok som videl len u Tinga a ewto,ine bu a bs,aj ked roznorodej kvality a urovne sa hybali vzdy ako tak prirodzene,ale to co vymyslel dedo Ting,to sa len tak nevidi :roll: ubohejsiu pracu noh asi clovek nenajde len vo WT...

A odpadliku wt - ti delaji vetsinou totez. Jen napr. rychleji, ale porad stejnej "invalid krok"!!! Tam to pro me oko vse zacina (prvni co sleduji) a vetsinou i konci (pak uz to vypinam nebo se otacim jinam).

Ja osobne verim, ze africti masajove maji lepsi BU nez L.T. a jeho kumpani :wink: , ale muzu se mylit a treba i Afrika je zasazena programama jako je "WT-BLITZ DEFENCE, WT-CHIKUNG, WT-SEBEOBRANA, WT-ESCRIMA, WT-TAEBO [rikaji tomu jinak, ale je to identicke], LAP SAO-PROGRAMY, ... atd...) ... proste nic co by nejak souviselo s wing chun a uz to, ze K.R.K. a jeho EWTO neco takoveho kupuji a obcas sami vymysleji znamena jen jedno "NOU WING CHUN/NOU BU/BS/NOU KUNG FU ...
Naposledy upravil luen dne pát 24. lis, 2006 20:49, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 24. lis, 2006 20:47

Když už se tady rozjela discusse o Wt/Wch tak se chci zeptat jestli někdo neví, proč se většinou ve Wch užívá pozdrav pro ženy?To znamená pravá ruka oteřená a levá zavřená ? :roll: :roll:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pát 24. lis, 2006 20:51

emanuel-to neviem,ale viem co znamena zensky pozdrav od krasnej zeny,ked ma nozky na posteli do ^ :lol: :lol: ..to ti mozem vysvetlit cez SZ :wink: :twisted: :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 24. lis, 2006 20:54

4diablik:že by to znamenalo,,zahrajeme si pexeso ,, :roll: :wink: no tak kde je ta SZ :D ...ja fakt nevim :wink: :roll: :oops:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pát 24. lis, 2006 20:59

emanuel :wink: :lol: :lol: :lol:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 24. lis, 2006 21:08

Emanuele píše:Když už se tady rozjela discusse o Wt/Wch tak se chci zeptat jestli někdo neví, proč se většinou ve Wch užívá pozdrav pro ženy?To znamená pravá ruka oteřená a levá zavřená ? :roll: :roll:

Kde jsi to videl? Resp. u koho nebo v jake skole?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 24. lis, 2006 21:18

4Luen:u vás snad jako jediných ne :wink: neber to jako urážku ale jako fakt... :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 24. lis, 2006 21:21

Diablik napsal >

emanuel-to neviem,ale viem co znamena zensky pozdrav od krasnej zeny,ked ma nozky na posteli do ^ ..to ti mozem vysvetlit cez SZ

ja bohužel nejsem gynekolog :cry:

A k tomu co jsi mi napsal,dvakraát bych se nerozmýšlel :wink:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 24. lis, 2006 21:26

Emanuele píše:4Luen:u vás snad jako jediných ne :wink: neber to jako urážku ale jako fakt... :!:

Zkus si pleas vzpomenout kde je to k videni?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 24. lis, 2006 21:35

4luen:

1)To požíváme my u nás ve škole...
2)Mám video kde to pouziva mistr Lok Yiu
3)W.Cheung ho požívá na 100%
4)Sem si na 80% jistej že ho požívál YIP MAN,na 80 % protože je to jen s doslechu osoby které důvěřuji!

5)Jediný u koho sem to nevyděl jste byli snad vy,i když to WŮBEC nic neznamená !Doplněk :ne není to pravda,ted koukám na youtube.com a oni zdraví normálně,jako VY!

Jak to že tě to tak zajímá ? :roll:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod vlado » pát 24. lis, 2006 21:53

to luen

len tak na margo veci posielam video tvojho majstra a reakcie na dane video na podobnom webe ako je tento. este jedna vec: samozrejme, ze chlapik nieco vie, pohyby su dobre. len ponimanie je troska ine (kontinentalne)

ono vies ja si po treningu radsej dam weissbier nez cinsky caj.

tiez sa mi, niektore pohyby nezdaju, ale nekritizujem. mozem len povedat tolko, ze asi vie co robi. a co sa tyka chi saa aspon myslim, ze to bolo chi sao, tak radsej pomlcim :P

http://www.kampfkunstforum.de/index.php?showtopic=23420
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » sob 25. lis, 2006 4:10

vlado píše:to luen

len tak na margo veci posielam video tvojho majstra a reakcie na dane video na podobnom webe ako je tento. este jedna vec: samozrejme, ze chlapik nieco vie, pohyby su dobre. len ponimanie je troska ine (kontinentalne)

tiez sa mi, niektore pohyby nezdaju, ale nekritizujem. mozem len povedat tolko, ze asi vie co robi. a co sa tyka chi saa aspon myslim, ze to bolo chi sao, tak radsej pomlcim :P

Kontinentální a nekontinentální se jako liší jak?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 25. lis, 2006 4:38

Mimochodem, jako newingchunista a pozorovatel zvenčí musím říci, že tzv.Mae Gei Wong (Mi JI Wang) wingchun snad jako jediný wingchun který jsem viděl (ještě s Pan Nam stylem, málem bych zapoměl) zachovává všeobecné principy čínského wušu (všeobecná logika, čchi,praxe) . Podívejte se na video Huang Nian Yi(Wonga) co sem dal vlado. Principy vnitřního sztylu jak z učebnice. Uvolněná ramena(Song Jian) , zatažené břicho, vtažená hruď ,vytažená záda(Han Xiong Ba Bei), "zatížené" boky(Xian Chen Kua), pevný postoj, nohy zaťaté do země (Jiao Zhua Di Lao). Prostě vše tak jak má být, nehledě na styl a vše směřuje k získání kungfu a správné aplikaci. Jestli je TOTO to co Vlado myslí tím kontinentální, pak musím říci, že kontinentální=správné a bezchybné!!! Obrázek
Styly, z větve Yip Mana,které jsem měl tu čest zhlédnout, sorry ale často se dají popsat slovy jako dřevo, nelogičnost, ztuhlost a všeobecné principy čínského BU téměř nepozorovatelné(krásný výraz zombie). Je to jenom můj názor od pohledu na věc, zejména na videa exponentů stylu.(Yiwan mi kdysi pouštěl snad nějakého syna Yip mana a další lidi a srdečně jsme se zasmáli, čím se taky v HK dají vydělávat prachy. Naopak můj přítel Wu Bin, který byl letos čestným hostem na nějaké velké slavnosti WCH stylů v HK mi zase říkal, móc dobrý spousta Jung Čun škol chenchao. Jenom jsem tím chtěl říci, že mi z mého pohledu Wingchun laika (ale naopak člověka dělajícího léta jiné wušu styly), připadají mi kontinentální školy stokrát lepší než nějaké HKWT kasacink programy. (samozřejmě ale neznám V©ECHNY HK školy, můžou být vyjímky) PS: i když si na nedostatek špičkových mistrů s metrovými rodokmeny nemůžu stěžovat, mistru Wongovi bych se moc chtěl poklonit, kdyby mě už konečně žárlivá manželka pustila do prostopášného Kantonu :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » sob 25. lis, 2006 7:32

Pavela napsal>
Mimochodem, jako newingchunista a pozorovatel zvenčí musím říci, že tzv.Mae Gei Wong (Mi JI Wang) wingchun snad jako jediný wingchun který jsem viděl (ještě s Pan Nam stylem, málem bych zapoměl) zachovává všeobecné principy čínského wušu (všeobecná logika, čchi,praxe) .

Kolik jsi doopravdy,tím myslím na vlastní očí,HKWCH viděl cvičit? :roll:

Podívejte se na video Huang Nian Yi(Wonga) co sem dal vlado. Principy vnitřního stylu jak z učebnice

Tak nevím jestli tohle zrovna Si fi Rzounka čí Luena potěší... :D

Uvolněná ramena(Song Jian)
jako každý HK styl... :wink:

zatažené břicho
To jsi pozna z videa v tričku ?Jakou to má výhodu v boji ?Myslíš zatažené či zatnuné? :?:

vtažená hruď
ja do dneška slyšel pojem vypnutá hrud,odpust mi jako lajkovi ale můžes mi popsat jak se ,,vtahuje hrud,,a v čem je to prospěšné?

"zatížené" boky(Xian Chen Kua)
???

nohy zaťaté do země (Jiao Zhua Di Lao).
a my ostatní, tvými slovy nekontinentální styly snad lítáme,každej mámě dvě nohy a dvě ruce,a nohy máji být tak aby udržovali maximální rovnováhu těla...v tom nevidím nic zvláštního,teda pokud v tom zase nejsou magické kruhy?! :idea: :roll:

Prostě vše tak jak má být, nehledě na styl a vše směřuje k získání kungfu a správné aplikaci.

TOhle je vcelku odvážné tvrzení vzhledem k tomu že nahoře jsi psal že jsi laik ve wch ...myslím že každé wu shu ma vlastní postoj pro který bude více či méně logický důvod,jak ty dělající naprosto rozdílné wu shu dokážes posoudit právě tohle?
To je jako by chtěl Thajský boxer soudit pozici rukou někoho s karate... :lol:

Styly, z větve Yip Mana,které jsem měl tu čest zhlédnout, sorry ale často se dají popsat slovy jako dřevo, nelogičnost, ztuhlost a všeobecné principy čínského BU téměř nepozorovatelné(krásný výraz zombie).

Hehe ted si mě rozesmál :D ,už jen kvůli lidem jako ty ,stojí za to sem chodit...Jen tak pro moji kuriozitu :Kdy,Kde a při jaké přiležitosti jsi měl tu čest vzhlédnou ,,Lidi od YIP MANA,,??Koho konkrétně?prosím neříkej mi o youtube.com nebo dostanu iptus :wink: :D

dřevo, nelogičnost, ztuhlost
YIP MAN dělá přesný opak !Jeho styl vyvišuje Logickou ůvahu v souboji a pravý opak stuhlosti,ted mi nepříchází slovo ,uvolněnost!Každý SPRAÁVNÝ žák YIP manovi linie musí být maximálně uvolněný!!!

(Yiwan mi kdysi pouštěl snad nějakého syna Yip mana a další lidi a srdečně jsme se zasmáli, čím se taky v HK dají vydělávat prachy.

Si fu Ivan Rzounek se pokud vím zasmál hodně i když ste spolu dělali sparring ? :wink: nebo měli dělat a nekdo to vzdal ? :D

Jenom jsem tím chtěl říci, že mi z mého pohledu Wingchun laika (ale naopak člověka dělajícího léta jiné wušu styly), připadají mi kontinentální školy stokrát lepší než nějaké HKWT kasacink programy

Promluvil Bůh :!: :!: ještě že jsi jen laik jako já :wink:

s pozdravem Emanuele.... :wink:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

Příspěvekod irzounek » sob 25. lis, 2006 7:51

Zdar a silu !!!
1.Jedine a prave Wing Chun je samozrejme nesmysl a pokud ma nekdo z nas ucitele ktery podobny nesmysl vypusti z ust, mel by zacit pochybovat o jeho kvalifikaci k veci vubec...

2.uceni Wing Chun jen v ramci rodiny je sice samozrejme obvykle, ale stejne tak je obvykle ze ucitele sami posilaji CASTO sve zaky i vlastni deti (pokud cvici) "na zkusenou" jinam, nebo kdyz nekterou z veci uz sami ucit -treba vzhledem k veku- nezvladaji. Viz treba druhy nejstarsi zijici zak Yip Mana, Lun Kai sifu ve Fatshanu. Ze zdravotnich duvodu uz uci jen teorii, ale vlastni trenink jeho zaku vede Kwok Wai Jan sifu, syn nejstarsiho zijiciho zaka Yip Mana, Kwok Fu sifu. A tak je to i jinde... "Sektarsky" charakter kungfu skoly je ale jinak preci uplne normalni...

3.Pozdrav je veci tech konkretnich lidi, nekdo rika"helou", jinde gestem rukama, ale jednou tak, jednou druhak... Na mem videu Lok Yiu sifu z roku 2004 v HK zdravi jako my...

4.Krok sem, krok tam na treninku nebo na videu, stejne to bude jen veci konkretni skoly. Tady to zas budou jen hadky na netu. Jeden o koze, druhy o voze. Jeden nevi co pise, druhy neveri tomu co cte. Pozvani od nas na osobni setkani u caje je uz tradice :-).

5.tzv Yip Manuv Wing Chun je stejne tak jako u kontinentalnich stylu otazkou osobni interpretace, ty lidi v HK zacali s cvicenim navic obvykle hodne pozde a tak to proste vypada jinak... Sam jsem pavelo v HK cvicil s nekolika ypwch a ti byli super. Samozrejme ale "jako obvykle" jsou vic videt ti mene super, no...
Naposledy upravil irzounek dne sob 25. lis, 2006 8:16, celkově upraveno 1
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » sob 25. lis, 2006 7:59

Podívejte se na video Huang Nian Yi(Wonga) co sem dal vlado. Principy vnitřního stylu jak z učebnice

Tak nevím jestli tohle zrovna Si fi Rzounka čí Luena potěší... :D

proc by nemelo, samozrejme ano :-) !!!

Si fu Ivan Rzounek se pokud vím zasmál hodně i když ste spolu dělali sparring ? :wink: nebo měli dělat a nekdo to vzdal ? :D

???????????? prosim ??? s pritelem pavelou jsem se nasmal opravdu hodne, kde jsou ty casy :-), ale nejaky "sparring" nas nikdy nespojoval :-)... spatne info...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » sob 25. lis, 2006 10:16

vlado píše:

Vlado zdar, to ze v tom nekdo z wt nevidi wing chun je pochopitelne, nikdo z tech kdo se na tom webu k tomu vyjadruje MGW wing chun nikdy ani nezkusil ..., ze jim to prijde jine a nechapou o co tam jde ... je taky pochopitelne ... mimochodem zalet si nekdy do Ciny, abys zjistil jakej wing chun cvici tzv. Yip Man linie (resp. jak cvici treba ti u kterych se Yip Man ucil tzn. Gu Lao wing chun - Leung Januv wing chun, Chan Yiu Min wing chun - Chan Wah Shunovo wing chun), byl bys hodne prekvapenej ...

Ja wt a nejen to cvicil (vim co pisu a o cem pisu, ale o tobe to nebylo - neznam te) ... ty uz si zkousel nejakej tzv. pevninskej wing chun?

Chi sau-nebo co to bylo se ti nezamlouvalo :D Tak az pojedes do Prahy, zastav se a dame si chisau (za mesic mam rameno zahojene) - uvidime co pak napises :wink: Nechci vyvolavat zadne zbytecne spory, ale jestli myslis, ze mi mas k chi sau co rici, tak prijed a uvidime co mi po chisau reknes ...

Hele jen na vysvetlenou ... Jestli nesouhlasis s necim co pisi, tak to napis me a ne takhle prez nejake forum kde par lidi nevi co master cvici ... To mi totiz jako argument neprijde ... Nikdo tady nepsal napr. o Reimersovi ... Proc taky jsme dospeli a nemusime se bavit jako deti na zakladce :wink:

Klidanko pijanko se stav dame chisau a pak klidne zajdeme na svetly lezak :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 25. lis, 2006 11:32

Emanuelle, sorry ale z tvé reakce je vidět, že nerozumíš ani jedné větě z toho co jsem napsal. Takže nemá smysl to rozebírat dále teoreticky, protože kdybych zašel do podrobností, byl by jsi zmatený ještě víc. Je to spíše na osobní setkání, abych ti mohl ukázat,co tím myslím.(ostatně kluci od Yiwana jistě ví o čem mluvím a dokázali by ti to vysvětlit taktéž) Jinak všechy styly wušu(pokud jsou originální a správné) jsou si příbuzné a vnitřní styly a wingchun možná víc, než si dokážeš představit. S bratrem Yiwanem jsme sparringovali snad jen akutolem, jinak nevidím důvodu, proč by se měl na mě nějak zlobit??? PS:Yiwane, bohužel se asi v Pekingu mineme, dám vědět, čest.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vlado » sob 25. lis, 2006 13:34

to luen

takze v lednu :twisted:

viacej sukromna sprava
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » sob 25. lis, 2006 13:37

vlado píše:to luen

takze v lednu :twisted:

viacej sukromna sprava

OK
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...