Mistrovství ČR Wushu 2006

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod adho » čtv 23. lis, 2006 11:57

zdravim kungfumaníkov - pri citani tohto fora som sa zabavil ako uz davno nie :) len tak dalej :)
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 29. lis, 2006 0:13

Zdar a silu!

Tuto informaci uverejnil dnes pan Rada v teto diskuzi:

Petr Rada píše:Stop! Proč ČAČWS? Ta má své dva závodníky, kteří prošli přes styl wushu a nyní bouchaj sanshou! Nikoho jiného nepodporujeme, aaa pokud je myšleno MČR, tak tam ČAČWS vystupovala jako organizáto pověřený ČSFu, ten má na starosti disciplínu Sanda (Sanshou).

Je mi zahadou, proc Wu-Shu disciplinu Sanda (Sanshou) ma pod sebou CSFu a nikoliv Ceska Asociace Cinskeho Wu-Shu (CACWS)? Me neprijde moc normalni mit cast Wu-Shu disciplin pod CSFu a cast pod CACWS. Mel jsem za to, ze prave CACWS ma organizovat a podporovat bez rozdilu vsechny Wu-Shu discipliny. CACWS me neprestava udivovat ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » stř 29. lis, 2006 21:55

SiuLouFu napsal: " Je mi zahadou, proc Wu-Shu disciplinu Sanda (Sanshou) ma pod sebou CSFu a nikoliv Ceska Asociace Cinskeho Wu-Shu (CACWS)? Me neprijde moc normalni mit cast Wu-Shu disciplin pod CSFu a cast pod CACWS. Mel jsem za to, ze prave CACWS ma organizovat a podporovat bez rozdilu vsechny Wu-Shu discipliny. CACWS me neprestava udivovat ..."

A v čem je prosím tě problém?
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod xiexie » čtv 30. lis, 2006 11:04

4 Ting

Da se rici, ze Sanda je jedna z disciplin Wu-Shu. Pri tomto pojeti Ceske Asociace Cinskeho Wu-Shu by cviceni sestav (Taolu) klidne mohlo patrit treba pod nejaky svaz gymnastiky. Paklize se CACWS ohani tim, ze zastituje vsechny aktivity, discipliny a souteze Wu-Shu (jak oni s oblibou o sobe rikaji - "Ceska Wu-Shu scena"), tak nechapu, proc tato disciplina spada primo pod CSFu a nema ji na starost CACWS. Kdyz si rikam asociace Wu-Shu, tak bych mel pokryvat vsechny aktivity, ktere pod Wu-Shu patri (a ne jen neco). A v tom vidim ten problem. V opacnem pripade CACWS postrada smysl.
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

ziram

Příspěvekod asymetrix » čtv 30. lis, 2006 23:12

xiexie, siuloufu: Jezismarja, to uz jsou ale dost blaboly. Vy se v tom nejak ztracite. Nastesti jsem ted cetl od petra na wu-shu.cz pekny prispevek, ktery vam ty vazby trochu objasni, po jeho precteni uz se mozna prestanete ztrapnovat.
asymetrix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: ziram

Příspěvekod luen » pát 01. pro, 2006 0:30

asymetrix píše:xiexie, siuloufu: Jezismarja, to uz jsou ale dost blaboly. Vy se v tom nejak ztracite. Nastesti jsem ted cetl od petra na wu-shu.cz pekny prispevek, ktery vam ty vazby trochu objasni, po jeho precteni uz se mozna prestanete ztrapnovat.

Ztrapnovat :?: Jedinej kdo se v tomto ohledu ztrapnil jsou organizatori cele te frasky :!: :!: :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pát 01. pro, 2006 10:06

Zdar a silu!

Vcera probehla schuzka u pana Kolare v jeho Taiji Akademii. Zaver z teto schuzky jsem jiz zverejnil v diskuzi na serveru http://www.wu-shu.cz/ a budu ho zde tedy pouze citovat (jen upresnuji, ze jsem ve svem komentari reagoval na informace o organizacnich otazkach a vazbach mezi CSFu a CACWS uvedenych v prispevku od pana Petra Rady) :

SiuLouFu píše:  Vcera jsem byl na caji u pana Kolare. Behem naseho rozhovoru mi upresnil nektere informace, ktere zde uvadite. Soucasne me informoval o aktivitach, ktere predchazely letosnimu mistrovstvi CR a podrobne popsal vazby mezi CSFu, CACWS a jednotlivymi skolami. Zodpovedel mi vsechny me otazky, na ktere jsem se zeptal. Na nektere problemy mame stejny nazor a v nekterych otazkach se neshodneme. Nicmene, souhlasil se mnou, ze soucasna organizace neni dostatecne transparentni a vyzaduje zasadni zmeny. Dohodli jsme se na dalsich krocich, ktere by mely nasledovat a umoznit pripadnou spolupraci na zmene a zlepseni stavajiciho stavu, ktery je nadale neudrzitelny.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » ned 03. pro, 2006 8:11

Celá soutěž trvala 8 hodin a proběhla trochu v organizačním chaosu, ale vše se nakonec zvládlo. Všechny kategorie byly řádně a poctivě odsoutěženy, vítězové si odnesli spoustu cen a sponzorských darů a ti nejlepší titul „Mistr ČR Wushu 2006“. Nesmím opomenout naše rozhodčí, kteří i v takovém shonu disciplín rozhodovali po celou dobu velmi pečlivě a důvěryhodně, za což jim patří dík.

A dík patří i všem zúčastněným a gratulace nejen vítězům, ale všem za podané výkony.

Věříc na další setkání Vás srdečně zdraví

Ing. Bc. Peter Rada
ředitel ČAČWS Plzeň

:wink:
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiexie » ned 03. pro, 2006 16:27

Tak mi pripada, ze pod nickem DONDYNA se skryva ponekud rozpolcena osobnost. Na zacatku vystupujes proti Petrovi Radovi

Zajímavé je, že Petr Rada nepořádá podobnou akci poprvé. Tuším že loni v podobnou akci už Plzni pořádal a tak dobře ví, kolik času a místa takováto akce potřebuje. Mimo to už pár let pozpátku angažoval na EUROPEANOPENU v Chebu. Takže zkušeností s podobnými akcemi má určitě dost.

a najednou se jako Petr podepises. Skutecne zvlastni. Asi je problem prihlasit se pod vlastnim nickem..... :?
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 03. pro, 2006 17:18

dondyna píše:Celá soutěž trvala 8 hodin a proběhla trochu v organizačním chaosu, ale vše se nakonec zvládlo. Všechny kategorie byly řádně a poctivě odsoutěženy, vítězové si odnesli spoustu cen a sponzorských darů a ti nejlepší titul „Mistr ČR Wushu 2006“. Nesmím opomenout naše rozhodčí, kteří i v takovém shonu disciplín rozhodovali po celou dobu velmi pečlivě a důvěryhodně, za což jim patří dík.

A dík patří i všem zúčastněným a gratulace nejen vítězům, ale všem za podané výkony.

Ing. Bc. Peter Rada
ředitel ČAČWS Plzeň

Ktery Petr ted psal??? P.H. nebo P.R.??? Tak jsme si to pochvalili ... mame gratulovat??? :wink: Neni to v poradku a s touto "osadkou" to v poradku nikdy nebude ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » ned 03. pro, 2006 17:37

xiexie píše:Tak mi pripada, ze pod nickem DONDYNA se skryva ponekud rozpolcena osobnost. Na zacatku vystupujes proti Petrovi Radovi

a najednou se jako Petr podepises. Skutecne zvlastni. Asi je problem prihlasit se pod vlastnim nickem..... :?

http://www.wu-shu.cz/cws/souteze-mcr2006-zz.htm

míň přemýšlet - víc číst...
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiexie » ned 03. pro, 2006 18:00

.....kazdy si volime to, co nemame..... :wink:
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » ned 03. pro, 2006 18:14

xiexie píše:.....kazdy si volime to, co nemame..... :wink:

tebe něco žere, že jo? :wink:
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 04. pro, 2006 9:43

Zdar a silu!

Nestacim se divit, jak se nam to tu zase o vikendu rozjelo! Nejvice me zaujaly prispevky od uzivatele dondyna. Pro zajimavost zde uvadim jejich vyvoj (prevzato z teto diskuze):

dondyna 6. listopadu 2006 v 20:17:03 píše:Je pravda, že to byla zřejmě nejslabší akce co pamatuju. Zajímavé je, že Petr Rada nepořádá podobnou akci poprvé. Tuším že loni v podobnou akci už Plzni pořádal a tak dobře ví, kolik času a místa takováto akce potřebuje. Mimo to už pár let pozpátku angažoval na EUROPEANOPENU v Chebu. Takže zkušeností s podobnými akcemi má určitě dost. Mám tady v archívku jedno video z akce pořádané Petrem Radou a jestli ho dokoukáte až do konce, tak mnohé pochopíte. :wink:

... (zkraceno) ...

Je pravda, že 27 účastnic mě samotného překvapilo, ale pořadatelé to věděli dopředu že? Tak myslým, že se mohli v klidu připravit. Myslým že i nouzově by se ještě jedna 3 člená a ne neodborná porota mezi diváky našla :wink: Nebo vlastně se s tim mělo počítat: http://www.wu-shu.cz/cws/rozhodci.htm moc jich neni.
Představ si jak mi asi bylo, když se mě žena ptala proč je ten či onen Taičista bodován lépe než jiný, který cvičil podle ní mnohem hůř. (praktikovala Chen i Yang) A jakže a podle čeho se to vlastně boduje? A to vše za za přítomnosti nastražených uší okolních diváků... .

Takže když to shrnem tak protest je úplně zbytečný, protože se stejně není ke komu dovolat. A kdyby ti na něj organizátoři náhodou odpověděli, nebude vůbec těžké dopředu uhodnout co v odpovědi bude :?
Mimochodem zvážili jste při psaní těchto příspěvků také fakt, že si je přečtou i organizátoři a rozhodčí takovýchto soutěží? A ti budou mít na věc odlišný názor ?

Ani galavečer bojovníků zřejmě diváky nenadchnul, alepoň ne ty okolo sedící :lol: . Myslým že příště přijdou zas. Mě už hned na záčátku zvedli náladu ve stánku se zbraněma, když jsem byl během několika okamžíků celkem nezdvořile vyhnán, protože jsem chtěl na zboží sahat, že prej budou mít na zbraních rezavé otisky prstů. U zbraní této kvality je to vlastně celkem pochopitelné... :lol: . Jinak mě osobně mile překvapila ukázka Aikido. A tady pár fotek, ale jen těch z pódia, pod tribunu a na platformu nějak nebylo vidět :cry:

... (zkraceno) ...

dondyna 9. listopadu 2006 v 21:22:01 píše:tady máte pro srovnání video ze zahájení 1. ročníku republikové soutěže
Národní pohár Wu-Shu Plzeň 2005:

http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/66650 ... .09MB.html

aby jste viděli jak to také umí pořadatelé jinak. Ta akce v domu hrůzy u Radbuzy mi taky pořád vrtá hlavou, proč to dopadlo jak to dopadlo... .

dondyna 20. listopadu 2006 v 15:04:13 píše:Bezva už se nám diskuze dostává úplně jinam.
Když už jsme u toho a zdá se Vám zbytečné při cvičení formy hezky zvednout nožku a ukázat ostatním že to svedete a nespadnete jako nemehla(mimochodem ji tam rád držim schválně dlouho, protože ostatní to neumí a hned padaj na kokos). Jak chcete kopat, když spadnete dřív než stihnete kopnout? :wink:
A ještě mě trápí jedna věc. Jaký má smysl při cvičení sestav wu-šu, že seborec z ničeho nic sebere a oběhne nejmíň půl tělocvičny. To aby taky ukázal že umí utíkat, když bude potřeba?

dondyna 3. prosinece 2006 v 08:11:09 píše:Celá soutěž trvala 8 hodin a proběhla trochu v organizačním chaosu, ale vše se nakonec zvládlo. Všechny kategorie byly řádně a poctivě odsoutěženy, vítězové si odnesli spoustu cen a sponzorských darů a ti nejlepší titul „Mistr ČR Wushu 2006“. Nesmím opomenout naše rozhodčí, kteří i v takovém shonu disciplín rozhodovali po celou dobu velmi pečlivě a důvěryhodně, za což jim patří dík.

Ing. Bc. Peter Rada
ředitel ČAČWS Plzeň

Tak nevim, kdo se za identitou uzivatele dondyna skryva. Doktor Jekyll nebo Mister Hyde? :roll:

A jeste jedna rada na zaver (pro oba - tzn. jak pro Dr. Jekylla tak i pro Mr. Hyda): Vice myslet, mene psat ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » pon 04. pro, 2006 10:01

:D to 8O

dulezity je, ze se pod tim nickem vyskytuje inzenyyyyrrr a jeste kupodivu bakalar/bachelor ... l0l jak prekvapive ...

normalni clovek pokud uz ma potrebu uvadet titul, aby dodal sve osobe tolik chtene vaznosti uvede v tomto pripade pouze Ing. a nikoli i nizsi vysokoskolske vzdelani, ktere je pro ziskani Ing. samozrejme ...
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 04. pro, 2006 10:38

Zdar a silu!

Presne tak - vzdy se uvadi nejvyssi dosazene akademicke vzdelani. Pokud by snad mel pan inzenyr Rada nejake pochybnosti, ci pocit, ze komunikuje s nekym, kdo neni na jeho urovni, tak si mu dovolim uvest svuj akademicky titul: Ing. Bc. Marek Uher

Oba tituly mohu v pripade pozadavku pana inzenyra Rady dolozit - ziskal jsem je na CVUT FEL Praha. Nicmene, nesdilim potrebu neustale tuto informaci zduraznovat, jako pan kolega :lol: :wink:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mjaso » pon 04. pro, 2006 10:39

Nazdar, nazdar

Som s Arena fight clubu Brno. Pozerám, že všetci ste tu veľmi múdri čo sa sandy týka. Vedel som, že pokiaľ nemáme trénera šikmookého tak na nás budete pozerať ako na lúzrov. Nerozumiem prečo nás odcudzujete za to, že chceme trénovať napriek tomu že na to nemáme ideálne podmienky.
mjaso
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » pon 04. pro, 2006 11:00

mjaso píše:Nazdar, nazdar

Som s Arena fight clubu Brno. Pozerám, že všetci ste tu veľmi múdri čo sa sandy týka. Vedel som, že pokiaľ nemáme trénera šikmookého tak na nás budete pozerať ako na lúzrov. Nerozumiem prečo nás odcudzujete za to, že chceme trénovať napriek tomu že na to nemáme ideálne podmienky.

4 mjaso:

To je omyl - nejde o to, zda je trener "zluty", "cerny" nebo "bily". Jde o to, ze Sanda je puvodne urcena jako zapas (zavody) pro bojovniky Wu-Shu / Kung-Fu stylu (tzn. cinskeho BU). Bohuzel v CR se techto zapasu zucastnuje jen minimalni pocet zastupcu tohoto BU. Cilem tedy je, privest na tyto zavody vice lidi, co delaji Wu-Shu / Kung-Fu. Je tu ale jeden problem - na tyto zavody jezdi zastupci poloprofesionalnich skol "full contactu" (kick box, box, muay thai, ...). Amatersti zavodnici Wu-Shu / Kung-Fu zatim nemaji moznost ziskavat potrebne zkusenosti na sve urovni nikde jinde a tak neprijedou ani na takto obsazene zavody. Zastupci full contactu maji i jine zavody, kde mohou ziskavat zminovane zkusenosti. Zastupci Wu-Shu / Kung-Fu takovou moznost nemaji. A k tomu smerovala ona kritika zapasu v sanda.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » pon 04. pro, 2006 12:00

Ale za neuteseny stav sandy u nas prece vyse jmenovani zavodnici z jinych stylu nemohou. To prece neni jejich chyba, ze se na podobne souteze nehrnou zavodnici z kungfu skol, vzdyt dle reakci napr pm by to pro ne musela byt hracka. Sem na ne teda na pristim rocniku zvedavej. Taky bych rad videl nejaky zapas, ktery by jakovypadl z filmoveho platna. Ale ono to v ringu dost dobre nejde, casto je clovek rad, ze udela vubec neco. Mimochodem sandu v kategorii do 75 kg vyhral Arsen od nas z klubu, da se rici obycejny kickboxer-hlavne light kontakt, ktery delal driv judo. Poloprofesional? Ani nahodou. Dle jeho slov bylo nejdulezitejsi srdce, pak teprve techniky, z nich asi lowkick.
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » pon 04. pro, 2006 12:01

SiuLouFu píše:Presne tak - vzdy se uvadi nejvyssi dosazene akademicke vzdelani.

Jedno vysvětlení bych měl: mohl absolvovat dvě V© - každou s jiným dosaženým titulem. Pokud se někde setkáte s titulem "Ing. et Ing.", nemusí to nutně být schizofrenik :)

Ing. graver :roll:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...