Obor proti technikovi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Hyperboreus » úte 12. pro, 2006 21:01

rizek píše:
Hyperboreus píše:
rizek píše:Asi jo, ja (172/74kg) to ale neumim, na treningu pravidelne sparuju s klukem cca 195cm/110kg a prestoze sem o neco rychlejsi, mam vic technicky nohy a tak, vubec se na nej nechytam, nedosahnu, staci kdyz se poradne rozjede a sem v haji. S nikym jinym to tak tragicky neni. Zase na druhou stranu, mame tam chlapika, ktery asi 20 let boxuje, vyska asi jako ja, ten ho celkem zvlada, nevim ale, jak by to vypadalo mimo vice mene pratelsky sparring :twisted:

Takovému musíš jít po nohách a dostat ho do kolen nebo úplně na zem,nic jiného ti nezbývá. :)

Dostat na zem? nevim, nevim, to je este vetsi traga, kdyz chce, tak te chytne do naruce jak maly dite a proste nekam zahodi :D , cim ho celkem dobre likviduju je lowkick, ale zase je tu nevyhoda, ze vzdalenost me nohy k jeho stehnu se rovna vzdalenosti jeho pesti k me hlave :D . Proste shrnme to, to co zatim umim na jeho fyzicke parametry nestaci, navic neni uplny drevo, ruce nema vubec spatny a silove je taky trochu jinde. Ale abych si jen nestezoval, sparuju s nim rad, je to ohromna skola a vzdycky se u toho hodne nasmeju. Jednou budu treba technicky lepsi a o dost vic rychlejsi, cesta je to ale hodne dlouha :D .

CO si představuješ pod pojmem "dostat na zem"???
Abychom si to ujasnili..
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 12. pro, 2006 21:13

rychlejsie hybat ako on a celkovo byt dynamickejsi

jeste bych dodal agresivnejsi.Tim dost casto zaskocis i zkusene rvace. Protoze oni to od takovyho chrastitka(nebrat osobne) necekaj :wink:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 12. pro, 2006 21:42

Zajímavá debata,takové se mi líbí :wink:

Divím se,že slovo agresivita zaznělo až na druhé straně této diskuze :roll:
Viděl jsem pěkných pár "chrastítek" zrušit nabouchaná hovada (v tělocvičně se to moc nevidí,ale v reálu je to běžný stav),právě díky doslova zvířecí agresivitě a stavu mysly - Je mi úplně fuk co tomu druhýmu udělam :x

Rada pro Wodníčka : sucker punch je pro tebe sviňárna,kterou by si neudělal?V tom případě to nikdy na nikoho na ulici nezkoušej,nemáš na to žaludek,protože sucker punch neni nic proti tomu co ti hajzlové na ulici můžou udělat.Pokud do toho opravdu půjdeš (dám ale krk za to že ne :lol: ) tak si nejdřív zvyš životní pojistku,aspoň po tobě příbuzným zbyde nějaká pěkná památka :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

defendu

Příspěvekod Wodnicek » úte 12. pro, 2006 22:10

defendu nie nepochopil si ma...ja som bojovnik nie hajzel neznamena ze som jemny abo co iba nikoho neudrem bez varovania ani nic podobne...uz som tak par krat obchytil a NEZNASAM TO a kedze som chorobne spravodlivi aj ma to strasne nasere a agresivny som bo som dostatocny nervak prdel mi to uz zachranilo...ale nastastie som nikdy nemal konflikt s chlapkem typu SECURiTY abo take daco ale chcem pocut nazory...
napadlo ma to ked som sa na treningu spytal trenera ci ho mozem niekedy porazit s mojou postavou kebyze sisto teoreticky by som bol lepsim technikom vedel by som proste a on by bol poulicny bitkar a zacala diskusia.........
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » úte 12. pro, 2006 22:38

Ach tak,takže se pohybujeme na teoretické rovině.Dobře,ale ten sucker punch si nech projít hlavou,je to pouliční axiom,nestačí s ním jen počítat,je dobré ho i umět a v případě potřeby i použít.
Pouliční rváč ti ho prakticky vždy dá,pak můžeš být technik jaký chceš.

Před nedávnem do jiného fóra poslal diablik videa Petera Consterdina,Geoffa Thompsona a dalších rváčů,na mnoha záběrech si tam kluci na lapách beznápř. údery zkoušeli,pár chytráků pak napsalo,že u nich na karáču,kungfu apod. se učí lepší,tvrdší údery :lol: :lol: - nikdo z nich z těch záběrů nepoznal ani nepochopil,co je to za údery,dovedete si představit,že pak něco takového chytnou na ulici?To je pak překvápko :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 13. pro, 2006 2:03

Když chceš někoho porazit na ulici. Musíš ze sebe udělat většího "hajzla" než je on. Tím začni, techniky jsou až potom.

Ad "sucker punch". Sežeň si video "3 second Fighter" od Geoffa Thompsona. Tam to je celé na toto téma. Naprosto skvěle tam trénují sucker punche na lapy. Jeden drží lapu druhý ho uklidňuje a sem tam mu šoupne jeden. I další věci co tam ti ukazují ti mohou dát odpověď na tvopji první otázku.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 13. pro, 2006 2:06

To je mazec Defendu :D
Já jsem si zapomněl přečíst druhou stránku a když jsem dal zobrazit odpověď tak vidím že radíme úplně stejně :D

Jen tak dál!
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 13. pro, 2006 2:09

Já bych doporučoval ještě Sucker Kick mezi nohy. Myslím že je o něco spolehlivější než Sucker Punch :wink:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 13. pro, 2006 8:06

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:48, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » stř 13. pro, 2006 10:01

no tak chlapi pianko...peace....len nech sa toto formu zas nepremeni na daky hlupy Pasuboj dvoch agresorov...pls...toto si tu nevybavujte...dakujem za pochopenie :arrow:
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 13. pro, 2006 10:04

Wodnicek píše:no tak chlapi pianko...peace....len nech sa toto formu zas nepremeni na daky hlupy Pasuboj dvoch agresorov...pls...toto si tu nevybavujte...dakujem za pochopenie :arrow:

Třeba jeden z nich bude veliky a druhy bude mit techniku. Takto bys mohl dostat pravdivou odpověď na tvuj dotaz :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » stř 13. pro, 2006 10:43

:D :D :D
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod rizek » stř 13. pro, 2006 10:46

Hyperboreus píše:
rizek píše:
Hyperboreus píše:
rizek píše:Asi jo, ja (172/74kg) to ale neumim, na treningu pravidelne sparuju s klukem cca 195cm/110kg a prestoze sem o neco rychlejsi, mam vic technicky nohy a tak, vubec se na nej nechytam, nedosahnu, staci kdyz se poradne rozjede a sem v haji. S nikym jinym to tak tragicky neni. Zase na druhou stranu, mame tam chlapika, ktery asi 20 let boxuje, vyska asi jako ja, ten ho celkem zvlada, nevim ale, jak by to vypadalo mimo vice mene pratelsky sparring :twisted:

Takovému musíš jít po nohách a dostat ho do kolen nebo úplně na zem,nic jiného ti nezbývá. :)

Dostat na zem? nevim, nevim, to je este vetsi traga, kdyz chce, tak te chytne do naruce jak maly dite a proste nekam zahodi :D , cim ho celkem dobre likviduju je lowkick, ale zase je tu nevyhoda, ze vzdalenost me nohy k jeho stehnu se rovna vzdalenosti jeho pesti k me hlave :D . Proste shrnme to, to co zatim umim na jeho fyzicke parametry nestaci, navic neni uplny drevo, ruce nema vubec spatny a silove je taky trochu jinde. Ale abych si jen nestezoval, sparuju s nim rad, je to ohromna skola a vzdycky se u toho hodne nasmeju. Jednou budu treba technicky lepsi a o dost vic rychlejsi, cesta je to ale hodne dlouha :D .

CO si představuješ pod pojmem "dostat na zem"???
Abychom si to ujasnili..

Na jasnou otazku, jasna odpoved: podmet, podkopnuti, zruseni kolena-to ale na sparingu delat nehodlam, to samy do kouli,vyvedeni z rovnovahy, s nejakym hodem si netroufam vubec-to naopak konci vzdycky mym zahozenim :D , na zemi pak nejlip nohou na hlavu-pokud budu stat, spadnu li taky, sem v haji z vyse uvedenych duvodu, ale aby bylo jasny, pisu o svy zkusenosti s jednim konkretnim clovekem, vlastne mam i druhou- na kickboxu je kluk 200 cm/100kg ted novopeceny mistr republiky a to se uz nechytam vubec :D .
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Wodnicek » stř 13. pro, 2006 11:11

njn takto dako som si to aj ja vymzslel..byt agresivnejsi dynamickejsi a utocit na nohy rebraa ked dostane par uvolnovacie tak ho rozmliet :D pekne sa o tom pise :)
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod IcyAngel » stř 13. pro, 2006 11:57

graver píše:
migli píše:Na ulici sucker punch

Co to je?

Tady je jeden ukazkovej "sucker punch" http://www.youtube.com/watch?v=z3fxqM2B ... ed&search=

a jeste pak byl negr hustej... taková je ulice...
IcyAngel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 13. pro, 2006 12:05

IcyAngel píše:
a jeste pak byl negr hustej...

nech si,prosím,od cesty ty rasistický narážky....dík.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

pucmaz

Příspěvekod defendu » stř 13. pro, 2006 20:09

Vidím pucmazi,že ti stále leží v žaludku mé názory na jap. mentalitu,nezastírej tedy svou antipatii ke mě tím,že neumím diskutovat,buď tak laskav,oba přece víme proč se do mě navážíš :wink:

Ohledně toho,že neumím diskutovat - tak ten thread o Okinawě zmizel do disk. fór (a hledat se mi ho opravdu nechtělo)dřív než jsem ti stihl položit další otázku,která se měla týkat boje na zemi,který jsi tam nakousl,to za prvé,a za druhé položím otázku a dostanu vyčerpávající odpověď co na tom proboha chceš dál řešit :?:Pokud si o tom chceš konkrétně se mnou pokecat,tak máme něco jako SZ.

Ohledně fóra kde se jednalo o beznápř. úderech jsem fakt mimo,vůbec si nepamatuju žes to psal ty ani to,že tě to téma vůbec zajímalo 8O Každopádně potrefená husa se.....

Možná jsi si taky všiml,když jsi na mě takový expert,že BU beru jen jako pomůcku k tomu být dobrý v reálném boji,takže pokud ti ta "tvá" pomůcka funguje tak buď rád,věř si a neházej na mě,že vám tradicionalistům nějak ubližuju,nebo mě fakt rozpláčeš :cry:

Mě a Pavelu si do huby neber - naše diskuze proběhla na úrovni SZ,lecos jsme si vyjasnili a já trochu ubral,psali jsme si právě proto,aby se do toho nezačal šťourat nějaký přisírka...

Ventilovat si tady nemusím nic,za těch pár týdnů jsem si formou SZ dopisoval z celou frontou zajímavých lidí,z nichž mnozí trénují podobně jako já a tak si s nima vyměňuju zkušenosti,proto tady funguju :wink:
Ventiluju se na tréninku a to tak že hodně :x

Tohle všechno jsem psal zbytečně,protože tobě nešlo o to co jsi psal,ale jen o tvé mnou zhrzené Japonsko.Ale můžu ti pogratulovat učíš se rychle: Japonec ti taky na rovinu neřekne co si skutečně myslí,ale vezme to pořádnou oklikou jako ty :wink: ,takže to děláš moc dobře,je vidět,že jsi na dobré Cestě čestný válečníku :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » čtv 14. pro, 2006 2:19

Tady je jeden ukazkovej "sucker punch" http://www.youtube.com/watch?v=z3fxqM2B ... ed&search=

a jeste pak byl negr hustej... taková je ulice...
tak toto ja neuznavam kedyze stojim niekde vedla a je jedno na kono by bol strane abo by bol neutralny...zmasakroval by som toho cernocha na sracky a ked vravim na stacky ta to myslim vazne toto su podlamna dementny zbabelci....ja taketo svinariny uz dostal ta vim o com hovorim no aj tak najhorsia je hlava....ked ti da niekto necakanu hlavicku to nevykryjes nech si aky chces rychly....
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 14. pro, 2006 5:44

proto se musíš postavit tak a zachovávat takovou vzdálenost aby jis tu hlavičku nedostal.....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 14. pro, 2006 9:23

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:44, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...