Co je účinější aikido nebo kung fu?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » ned 28. led, 2007 22:42

villa15 píše:
Sennin píše:
villa15 píše:
Sennin píše:Hmmm...co je účinnější????? Vezměme to takhle:

"Co je účinnější? .22LR nebo 9mm Luger?" Moc totiž záleží, kam to vlítne a jak to vlítne, že! Takže pokud mi někdo bude tvrdit, že .22LR není účinná a je to jen plivátko na střelnici a na vrabce, tak ho budu mít za totálního idiota... Spousta profesionálů potvrdí, že třeba .22LRHV je nejoblíbenější ráží profesionálních zabijáků - hlavně kvůli účinnosti a kvůli utlumení :wink:

Takže diskuze, jestli je účinnější aikidó nebo kung-fu je nesmyslná - vždy záleží na člověku, jak svou techniku použije a využije!
Co to má společného s Aikidem nebo Kung fu?? :?:

Přečti si druhý odstavec, ten první je tzv. přirovnání k nesmyslnosti debaty o účinnosti, jak to zde někteří vidí :wink:

P.S.: Předpokládám, že ta číslovka ve Tvém nicku znamená věk...
Tak to předpokládáš špatně Sennin!!A ted mi řekni co ma nějaká .22LR společného s Aikidem nebo Kung fu?

Budu se opakovat:
Přečti si druhý odstavec, ten první je tzv. přirovnání k nesmyslnosti debaty o ÚČINNOSTI... Už chápeš???

Jinak, pokud je to vytrženo z kontextu, pak .22LR SKUTEČNĚ NEMÁ nic společného s Aikidó nebo Kung-Fu...Pochopils???

P.S.: 5. pádem oslovujeme, voláme - tedy nikoliv "Sennin", ale "Sennine" :wink:
Naposledy upravil Sennin dne pon 29. led, 2007 4:36, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » pon 29. led, 2007 3:25

Sennin píše:P.S.: 4. pádem oslovujeme, voláme - tedy nikoliv "Sennin", ale "Sennine" :wink:

SENNINE...je to 5.pad. Jen pro uplnost... :wink:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 29. led, 2007 4:38

Baxxse píše:
Sennin píše:P.S.: 4. pádem oslovujeme, voláme - tedy nikoliv "Sennin", ale "Sennine" :wink:

SENNINE...je to 5.pad. Jen pro uplnost... :wink:

:lol: Už jsem to opravil - no, uklepl jsem se na notebookové klávesnici o jednu klávesu :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pon 29. led, 2007 8:17

villa15 píše:
Sennin píše:
villa15 píše:
Sennin píše:Hmmm...co je účinnější????? Vezměme to takhle:

"Co je účinnější? .22LR nebo 9mm Luger?" Moc totiž záleží, kam to vlítne a jak to vlítne, že! Takže pokud mi někdo bude tvrdit, že .22LR není účinná a je to jen plivátko na střelnici a na vrabce, tak ho budu mít za totálního idiota... Spousta profesionálů potvrdí, že třeba .22LRHV je nejoblíbenější ráží profesionálních zabijáků - hlavně kvůli účinnosti a kvůli utlumení :wink:

Takže diskuze, jestli je účinnější aikidó nebo kung-fu je nesmyslná - vždy záleží na člověku, jak svou techniku použije a využije!
Co to má společného s Aikidem nebo Kung fu?? :?:

Přečti si druhý odstavec, ten první je tzv. přirovnání k nesmyslnosti debaty o účinnosti, jak to zde někteří vidí :wink:

P.S.: Předpokládám, že ta číslovka ve Tvém nicku znamená věk...
Tak to předpokládáš špatně Sennin!!A ted mi řekni co ma nějaká .22LR společného s Aikidem nebo Kung fu?

A napadlo tě, že každej styl se vyvíjí ať chceš nebo ne??? Jen si to představ Aikido s 22LR by chytlo úplně jinej nádech a koplo by ho to mezi špičku, co se týče účinnosti. :wink: :wink:

PS: boken je dlouhej těžkej a špatně se nosí (teda skrytě)
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » pon 29. led, 2007 14:13

sun píše:
kik píše:Ahoj pokud tu píšeš kvůli toho ,že chceš s něčím začít tak ti odpovím takto.Pro aikido je důležité aby jsi měl předchozí zkušenost s BU ,kde se vyučují údery.kopy ,podmety ,porazy ,aby ses naučil pracovat se vzdáleností a načasováním.pokud tady to nebudeš ovládat tak sice budeš cvičit naoko pěkné techniky ,ale to bude tak všechno.V aikidu se ty věci nevyučují a pak to dopadá ,že úder je ...no škoda mluvit.Fakt pokud jsi před tím nic nedělal tak je už lepší tu wu šu a když chceš něco co ti bude fungovat brzo tak zkus WT.

Tož, nedá mi to, abych se k tomu nevyjádřil.
K tomu aby člověk dělal aikido, sumo, taijiquan, box, kendo, judo , iado atd. atd. prostě jakékoli BU nepotřebuje žádné předchozí zkušenosti. To, že to někdo napíše, znamená, že je to pravda? Není!
Když bude chtít někdo dělat aikido, proč by měl k tomu dělat předtím něco jiného? To by snad ten, kdo chce dělat tradiční lukostřelbu nebo šerm, což jsou určitě bojová umění, by měl začínat taky s výukou kopů a úderů? Co asi má říct člověk, který studuje lukostřelbu, lidem, kteří argumentují tím: "To nedělej, to ti na ulici nebude fungovat"? Myslím si, že kritérium funkčnosti na ulici je nesmysl, tím by se nemělo měřit při srovnávání různých BU. Těch aspektů proč dělat nějaké BU je více. Srovnat si jednotlivé styly může tak maximálně člověk sám v sobě. To se mi líbí a tohle se mi zas nelíbí.
Myslím, že nejlepší kriterium je:
"Tenhle styl budu dělat, protože se mi líbí natolik, že jsem jej schopný cvičit každý den, pořád a naplno" :idea:
Pokud takhle někdo studium některého stylu BU (aikido nevyjímaje)veme, tak pak "účinnost" toho stylu pozná v každodenním životě. Ať už se jedná o fyzickou i mentální odolnost nebo jednání s lidmi nebo i připravenost řešit různé životní situace.

Sune ještě ti chci říct proč jsem to tak napsal protže název tohoto fora je co je účinnější kung fu nebo aikido a já jsem odpovídal na technickou stránku a ty jsi do toho zamotol filosofiii .Tak říkám ,že funkčnejší pro nováčka BU umění je Wu šu než aikido to je fakt!otázka byla jasná ten člověk se neptal co ho bude víc naplňovat nebo bavit ,ty pořád zminuješ tu lukostřelbu ,kdyby se mě zeptal co je lepší pro ulici devítka nebo luk tak odpovím devítka a nebudu přece psát ,že o tom to není a ,že luk tě víc naplní a tak. Chápeš otázka je jasná .Ty děláš tai či mohl bys tu dát nějaké bojové aplikace já viděl jen sestavy a pak ty sestavy ve dvojicích ,ale něco co by se přibližovalo boji moc ne .Dík Kik
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pon 29. led, 2007 15:59

kik píše:Sune ještě ti chci říct proč jsem to tak napsal protže název tohoto fora je co je účinnější kung fu nebo aikido a já jsem odpovídal na technickou stránku a ty jsi do toho zamotol filosofiii .

To, že já jsem tam zamotal filosofii, si myslíš ty.

kik píše:Tak říkám ,že funkčnejší pro nováčka BU umění je Wu šu než aikido to je fakt!otázka byla jasná ten člověk se neptal co ho bude víc naplňovat nebo bavit

Když už bude u té přesnosti otázky, tak nikde není uvedeno, co bude funkčnější pro nováčka, nýbrž obecně. Ale jako taková, je otázka nesmyslná, to ví přece každý, proto jsem reagoval na něco úplně jiného. Když tak si to přečti ještě jednou.
kik píše:ty pořád zminuješ tu lukostřelbu ,kdyby se mě zeptal co je lepší pro ulici devítka nebo luk tak odpovím devítka

Pořád jsi to nepochopil, já se přece snažil naznačit, jak je to všechno nesmyslné, porovnávat funčnost nějakých systému, když každý člověk je jiný a u každého bude fungovat každý systém trochu jinak. Když to vemeš k něčemu lépe pochopitelnému, někdo je větší talent na fotbal a někdo jiný zas na plavání. Ale všechno je to sport. A ten co se ptá co je účinnější by chtěl vědět, co má člověk dělat za sport, aby na 100% získal na olympiádě zlato. Je to prostě individuální zaležitost. Někomu bude fungovat lépe to jinému zas něco jiného. Proto píšu o tom, že je nutné, aby to člověka bavilo. Když ho to bavit nebude, tak to nebude dělat a nebude mu to fungovat.

kik píše:Ty děláš tai či mohl bys tu dát nějaké bojové aplikace já viděl jen sestavy a pak ty sestavy ve dvojicích ,ale něco co by se přibližovalo boji moc ne .Dík Kik

Pokud jsi viděl sestavy, viděl jsi zároveň i aplikace. Sestavy jsou na pozorování aplikací to nejlepší. Rozsáhle pohyby, tak aby bylo vše jasné a pochopitelné. Aplikaci jako takovou je v taiji vidět složité, dokonce i vnímat, když to na tebe, ten kdo to umí, použije. A tím myslím použítí vnitřní síly spojené s principem kruhu nikoliv qi. Vypadá to nakonec tak, že tomu stejně většina lidí nevěří. Nebudu zase šťourat do vosího hnízda.
Pro zajímavost, tohle není žádná aplikace, ale trénink vnitřní síly, kterou je pro tzv. aplikace potřeba: http://www.youtube.com/watch?v=KGhkZduM39E a zapomeň na to, že je to jednoduché, tak jak to vypadá.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » pon 29. led, 2007 16:03

La-jia píše:A napadlo tě, že každej styl se vyvíjí ať chceš nebo ne??? Jen si to představ Aikido s 22LR by chytlo úplně jinej nádech a koplo by ho to mezi špičku, co se týče účinnosti. :wink: :wink:

Doporucuju zhlednout film Equilibrium, tam cvici cosi jako bojove umeni s pistolemi. Rikaji tomu Gun Kata :D
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod seanae » pon 29. led, 2007 16:43

:D :D :D :D :lol: :lol:
nenapadlo tady nekoho treba, ze zalezi na tom kdo to jak umi????????
:D :D :D :D :D
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod seanae » pon 29. led, 2007 16:45

ale k vasim tematum ohledne Segala a jeho aikida, myslim ze Bruce Lee by mu dal. Ale nechci tim Segala nejak snizovat ani Bruce vyvysovat.
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » pon 29. led, 2007 16:58

;)
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 11:57, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod seanae » pon 29. led, 2007 18:10

:D :D
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » pon 29. led, 2007 21:12

sune wila15 psal že chce začít s aikidem nebo kuung fu tak proto založil to forum a otázka je co je účinnější jestli aikido nebo kung fu a já napsal ,že jestli začíná tak je lepší kung fu.přečti si první stranu.Snažím se ti říct ,že dpovídáš na to na co se tě nikdo neptal.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 29. led, 2007 21:27

kik píše:sune wila15 psal že chce začít s aikidem nebo kuung fu tak proto založil to forum a otázka je co je účinnější jestli aikido nebo kung fu a já napsal ,že jestli začíná tak je lepší kung fu.přečti si první stranu.Snažím se ti říct ,že dpovídáš na to na co se tě nikdo neptal.

No, pokud jsem pochopil, tak villa15 se ptal:"Co je účinnější aikido nebo kung fu" a až pak to rozvinul, že by chtěl začít s nějakým SPORTEM...
Domnívám se, že villa15 by si měl nejdříve udělat rozhled v oblasti bojových umění, aby nepsal takové hlouposti a hlavně se neptal tak hloupě na věci, které jsou zde na fóru už tisíckrát vysvětleny...
Aspoň takový rozhled by měl mít, aby nenazýval Aikidó SPORTEM!!! Jestli chce villa15 začít s nějakým sportem, máme v ČR spoustu oddílů lehké atletiky, volejbalu, fotbalu, košíkové či stolního tenisu. Jestli chce začít s bojovým uměním, musí se naučit hledat, studovat a přijímat informace.
Většinou se stává, že na hloupou otázku dostane dotyčný hloupou odpověď...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 29. led, 2007 21:30

sun píše:
kik píše:Sune ještě ti chci říct proč jsem to tak napsal protže název tohoto fora je co je účinnější kung fu nebo aikido a já jsem odpovídal na technickou stránku a ty jsi do toho zamotol filosofiii .

To, že já jsem tam zamotal filosofii, si myslíš ty.

kik píše:Tak říkám ,že funkčnejší pro nováčka BU umění je Wu šu než aikido to je fakt!otázka byla jasná ten člověk se neptal co ho bude víc naplňovat nebo bavit

Když už bude u té přesnosti otázky, tak nikde není uvedeno, co bude funkčnější pro nováčka, nýbrž obecně. Ale jako taková, je otázka nesmyslná, to ví přece každý, proto jsem reagoval na něco úplně jiného. Když tak si to přečti ještě jednou.
kik píše:ty pořád zminuješ tu lukostřelbu ,kdyby se mě zeptal co je lepší pro ulici devítka nebo luk tak odpovím devítka

Pořád jsi to nepochopil, já se přece snažil naznačit, jak je to všechno nesmyslné, porovnávat funčnost nějakých systému, když každý člověk je jiný a u každého bude fungovat každý systém trochu jinak. Když to vemeš k něčemu lépe pochopitelnému, někdo je větší talent na fotbal a někdo jiný zas na plavání. Ale všechno je to sport. A ten co se ptá co je účinnější by chtěl vědět, co má člověk dělat za sport, aby na 100% získal na olympiádě zlato. Je to prostě individuální zaležitost. Někomu bude fungovat lépe to jinému zas něco jiného. Proto píšu o tom, že je nutné, aby to člověka bavilo. Když ho to bavit nebude, tak to nebude dělat a nebude mu to fungovat.

kik píše:Ty děláš tai či mohl bys tu dát nějaké bojové aplikace já viděl jen sestavy a pak ty sestavy ve dvojicích ,ale něco co by se přibližovalo boji moc ne .Dík Kik

Pokud jsi viděl sestavy, viděl jsi zároveň i aplikace. Sestavy jsou na pozorování aplikací to nejlepší. Rozsáhle pohyby, tak aby bylo vše jasné a pochopitelné. Aplikaci jako takovou je v taiji vidět složité, dokonce i vnímat, když to na tebe, ten kdo to umí, použije. A tím myslím použítí vnitřní síly spojené s principem kruhu nikoliv qi. Vypadá to nakonec tak, že tomu stejně většina lidí nevěří. Nebudu zase šťourat do vosího hnízda.
Pro zajímavost, tohle není žádná aplikace, ale trénink vnitřní síly, kterou je pro tzv. aplikace potřeba: http://www.youtube.com/watch?v=KGhkZduM39E a zapomeň na to, že je to jednoduché, tak jak to vypadá.

cau, hele nezda se ti, ze se ten v tom modrym triku nejak moc predklani?..mam pocit, ze kdyby ten "komar" lehce uhnul nebo ho jemne potahnul dopredu, tak ten mistr prepadne sam ...koleno moc dopredu, rekl bych, ze je to zakladni chyba..
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 29. led, 2007 23:47

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 11:57, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 30. led, 2007 8:08

kik píše:sune wila15 psal že chce začít s aikidem nebo kuung fu tak proto založil to forum a otázka je co je účinnější jestli aikido nebo kung fu a já napsal ,že jestli začíná tak je lepší kung fu.přečti si první stranu.Snažím se ti říct ,že dpovídáš na to na co se tě nikdo neptal.

Neodpovídal jsem na otázku, ale reagoval na tvůj příspěvek:
kik píše:Ahoj pokud tu píšeš kvůli toho ,že chceš s něčím začít tak ti odpovím takto.Pro aikido je důležité aby jsi měl předchozí zkušenost s BU ,kde se vyučují údery.kopy ,podmety ,porazy ,aby ses naučil pracovat se vzdáleností a načasováním.pokud tady to nebudeš ovládat tak sice budeš cvičit naoko pěkné techniky ,ale to bude tak všechno.V aikidu se ty věci nevyučují a pak to dopadá ,že úder je ...no škoda mluvit.Fakt pokud jsi před tím nic nedělal tak je už lepší tu wu šu a když chceš něco co ti bude fungovat brzo tak zkus WT.

Prostě považuji za nesprávné někomu říkat, že pro aikido jsou důležité předchozí zkušenosti.
Jako každé bojové umění se vyučuje od jednoduchých věcí ke složitějším a tedy je vhodné i pro úplného začátečníka.
Tak jak si to napsal ty, může znamenat např., že není vhodné začínat s karate, protože se tam neučí páky hned v prvním roce a vůbec nezačínat s judo nebo zápasemm protože tam se údery vůbec nedělat, proto je to neúčinné. Pokud jsi chtěl pro začátečníka něco udělat, tak jsi mu měl vysvětlit, že aikido je boj.umění a kungfu znamená zručnost, tedy kungfu může získat i tréninkem aikida.
Tedy znovu:
Aikido není jen pokročilý systém neboli nádstavba na něco, ale bojové umění se vším všudy.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 30. led, 2007 8:24

Riverman píše:cau, hele nezda se ti, ze se ten v tom modrym triku nejak moc predklani?..mam pocit, ze kdyby ten "komar" lehce uhnul nebo ho jemne potahnul dopredu, tak ten mistr prepadne sam ...koleno moc dopredu, rekl bych, ze je to zakladni chyba..

K postoji se nevyjadřuji, to není to hlavní, proč jsem to tu dal, tady hlavní je třeba vidět v tom, že je to tréninková metoda, tedy něco v čem se neuhýbá ani nepopotahuje. Na to jsou další cvičení. To jako by jsi řekl, že budete ve dvojici trénovat útok na hlavu a někdo třetí by tě pořád kopal do zad, protože si prý na ně musíš dávat pozor. Tohle je cvičení na rozvoj síly. Ten "komár" se snaží spojit své tělo, klást přiměřený odpor a využít sílu toho "silnějšího" pro svůj rozvoj. Viděl jsem takové cvičení,kdy na straně toho komára byl 110 kg macek a odhazovala jej 40 kg ženská. Potom, co cvičení graduje, už to není to o fyzické síle a hmotnosti. Je jedno, kolik kdo váží.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 30. led, 2007 9:50

ukropcany píše:
sun píše:bojové umění se vším všudy.
Toto žiaľ nie je pravda. V aikide sa netrénujú ani údery, ani kopy, ani sila, ani kondícia... všetky tieto veci aj tí aikido majstri, ktorí ich majú ich získavajú inak ako tréningom aikida... žiješ vo svete idealistických teórií a zbožných prianí...

Nechme toho, já zas můžu říct, že ty žiješ v jen v tom, co jsi ty poznal, případně co ti někdo řekl. Je to stejné, jak někdo o taijiquan řekne, že je to meditace v pohybu. Taky vnější pozorovatel nepozná, kde je ten trénink síly a kondice. A dokud ten systém člověk nedostuduje k určité úrovni, tak je pořád vnější pozorovatel. Ale nemá to smysl. Pro obranu i útok údery a kopy nemusí být to nejdůležitější, proč jim kladete pořád takový důraz? Asi proto, že děláte něco, kde se na to důraz klade a připadá vám, že bez toho to nejde. Ale jde. Proto jsem jako extrém uvedl lukostřelbu. Ale mohlo to být judo, zápas atd.
Je to boj.umění? Je. Dělaj tam kopy, údery?Nedělaj. Mají s tím problém? Nemají.
Dělaj v aikido kopy, údery? Nedělaj. Mají s tím problém? Nemají.
Kdo s tím má problém? Přeci začátečníci co ještě nic neví nebo ti co dělají něco jiného.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

:)

Příspěvekod Opicka » úte 30. led, 2007 10:13

ownage :P
Opicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » úte 30. led, 2007 10:16

sun píše: Pro obranu i útok údery a kopy nemusí být to nejdůležitější, proč jim kladete pořád takový důraz?

8O 8O pokud jako nemyslíš, že pro útok je nejdůležitější srdce a odvaha, popř. pud sebezáchovy. Nebo myslíš snad odhad vzdálenosti, načasování, pohyb, kdy toto se dá naučit právě tím, že na tebe někdo útočí právě těmi údery a kopy, jsem z tebe jelen chlape :? Hlavně mi nepiš že chytání, hody, strhy a páky tě naučí stejným reakcím jako údery a kopy!!

sun píše: Dělaj v aikido kopy, údery? Nedělaj. Mají s tím problém? Nemají.

Ale mají ku..a že mají problém a to obrovský, v klubu aikido kde se začátečník nebude učit údery a kopy a reakce na ně, bude mít vždycky problém s reálným provedením vzdálenosti, načasováním a pohybem!!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...