WT v BRNE!! - Uroven vyuky a srovnani.....

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

WT v BRNE!! - Uroven vyuky a srovnani.....

Příspěvekod Anonymní » stř 26. kvě, 2004 18:15

Dobry den, pujdu od zari studovat do Brna a hrozne rad bych se ucil Wing Tsun...Vim tak o dvou skolach - AVSE a EWTO.
Skolu pod AVSE vede Ladislav Dvorak a skolu EWTO vede Zdeněk Barša.
CO jsou zac? Jsou dobri a nauci? Jaka je tam uroven? Uvitam jakekoliv zkusenosti.... Diky Moc
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. kvě, 2004 18:18

Zajimalo by me srovnani techno skol. Co bysme mne doporucili??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. kvě, 2004 18:21

Jinak kontakt na me je jtrojek@seznam.cz. DIK za info....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Těžká volba

Příspěvekod microElephant » čtv 27. kvě, 2004 10:42

Sám jsem u Ládi Dvořáka pár měsíců cvičil (když byl ještě v EWTO). Musím říct, že ví co dělá i jeho styl výuky se mi líbil. Pak jsem se odstěhoval a zůstal v EWTO, kdežto Roman Bittner a jeho žák Ladislav Dvořák jsou v AVSE. Soudím, že základy pro oba systémy jsou velice podobné. AVSE podle mého názoru učí více věcí dříve, než EWTO.

Pro a proti? U AVSE je pro určitě cena a kvalita výuky a také pružnější aparát. EWTO má podle mého názoru pokročilejší učitele na vysokých stupních (Německo) a kvalitní výuku (záleží na učiteli), ale je dražší a nepružnější.

Být v době, kdy jsem odcházel v městě kde bydlím AVSE, přešel bych k AVSE. Kdyby AVSE otevřelo školu v Ústí nyní, zůstanu u EWTO (alespoň dokud můžu platit :)
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Dvořák

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. kvě, 2004 21:20

Já se teďka peru se základy vétéčka pod vedením Ladislava Dvořáka v Hradci Králové. Ve vzácných okamžicích mu sice trochu ujedou nervy, ale jeho styl výuky mi přijde velice dobrý a je to správnej chlap, jsem rád že nás učí on.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 28. kvě, 2004 9:00

Nuda v Brne
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

WT V BRNĚ

Příspěvekod Anonymní » pát 28. kvě, 2004 10:37

JA CHODÍM NA VT V BRNĚ K L.DVOŘÁKOVI ASI 4 MĚSÍC, PŘEDTÍM JSEM KDYSI DĚLAL ASI ROKY 2 WCH U I.RZOUNKA V PRAZE.
L.DVOŘÁK SE MI ZATÍM ZDÁ JAKO FÉROVEJ KLUK, I S KVALITOU VÝUKY JSEM SPOKOJENÝ,HODNĚ VYSVĚTLUJE A VĚNUJE SE ®ÁKŮM. Z VLASTNÍ ZKU©ENOSTI MŮ®U ŘÍCT, ®E ZÁLE®Í NEJENOM NA TOM, CO UČITEL(SIFU) UMÍ, ALE TAKY NA TOM, JAK TO UMÍ PODAT A JAK SE CHOVÁ KE SVÝM ®ÁKŮM. :lol:
MIMOCHODEM I V EWTO SE NAJDOU FEROVY LIDI.
NO, JO,KA®DÝ SI ALE CHVÁLÍ VLASTNÍ PEŘÍ, TAK PŘIJDTE A POSUDTE SAMI... 8O
TÍMTO ZDRAVÍM SVÉHO BÝVALÉHO SIFU I.RZOUNKA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 28. kvě, 2004 10:44

šmarjá proč ty kapitálky.... bolej ztoho voka

Patrik 8)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

vwtch

Příspěvekod Anonymní » pát 28. kvě, 2004 18:00

Aby tady bylo Randicko vétéckaru uplne: souhlasim s cenou...AVSE JE levnejsi, AVSE JE pruznejsi....souhlasim i s tim ze EWTO MA vyssi stupne a ucitele v nemecku. Tedy jen dodavam, sef organizace cvicil nekolik desitek let v Nemecku WT u EWTO a jestli ma nekdo pocit, ze by tak za 30 let mel nejake nedostatky ve svem konceptu a ze ony nedostatky by rozhodne nemel u laskaveho komercniho pristupu EWTO, take mu radsi doporucuji EWTO organizaci. NA druhou stranu, uci se to asi zpocatku dosti podobne, takze nebudeme zabredavat do polemiky typu co je lepsi, jestli AVSE nebo EWTO.
Ad ucitele: tezko hodnotit jaky je Ladislav Dvorak bojovnik, tezko i posoudit pro zacatecnika jake je jeho Kung fu, ale co je mozne rici, ze je rozhodne inteligentni clovek a talentovany pedagog, kteremu sice jeho charakterove vlastnosti vystrci ruzky do jeho vyuky, ale nikdo neni dokonaly , ze? Na kazdy pad, velice se zakum venuje a zalezi mu na tom, aby hlavne CHAPALI proc cini tak jak cini. Sam je stale aktivnim studentem a nehraje si na zadneho SI FU a umi rici nevim, coz je docela prijemne, zvlaste proto, ze toho vi opravdu dost a nakonec nikdo nevi svechno. (jo, Hladik vi vsechno.....)
Dale je asi dosti neprijemne, ze sam jezdi na moravu tak zridkakdy, na druhou stranu je u avse celkem prizniva moznost navstev rady seminaru, ktere jsou svoji frekvenci dosti prijemne a uci tam sam technik a o5 za dosti solidni ceny. neber to :-)
A nakonec, stejne zalezi na tom, jak ty sam budes trenovat a drit a bez toho do tebe nic nenacpe zadna organizace a zadny ucitel....takze rozvazuj a hledej........kdyz ti sedne Zorka Jandova, jdi do toho!!! G Luck!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » sob 29. kvě, 2004 2:00

Dik za info, to sem potreboval. Totiz vetsina lidi, se kterymi sem mluvil, tak patrili do dvou taboru - AVSE nebo EWTO a nikdo mne neporadil.
DIky :)
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 18:36

mal som tu cest cvicit aj EWTO aj AVSE ako zaciatocnik...

rok som cvicil pri EWTO a potom u AVSE (takmer od zakladov),
podobne to asi bolo, ale nie rovnake :) u ewto som uz zacinal s chi sau (aj ked som prd vedel:) ale pri AVSE mi tvrdil trener, ze tam ho zacinaju ovela neskor... takisto u ewto som cvicil pak sau od zaciatku (miloval som to :)) pri avse som ho nevidel... aspon nie v takej podobe (mozno neskor je, tam boli vsetci "zaciatocnici")...

nechcem vyvolavat ziadny flame kto je lepsi... to bol len moj postreh
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 19:20

noooo nevim, ale u nás v hradci je pod l.dvořákem u začátečníků pak sau v podstatě základem všeho .)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 30. kvě, 2004 14:07

zle som as vyjadril, myslel som pak sau cyklus :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pon 31. kvě, 2004 9:10

head píše:mal som tu cest cvicit aj EWTO aj AVSE ako zaciatocnik...

rok som cvicil pri EWTO a potom u AVSE (takmer od zakladov),
podobne to asi bolo, ale nie rovnake :) u ewto som uz zacinal s chi sau (aj ked som prd vedel:) ale pri AVSE mi tvrdil trener, ze tam ho zacinaju ovela neskor... takisto u ewto som cvicil pak sau od zaciatku (miloval som to :)) pri avse som ho nevidel... aspon nie v takej podobe (mozno neskor je, tam boli vsetci "zaciatocnici")...

nechcem vyvolavat ziadny flame kto je lepsi... to bol len moj postreh

To je zvláštní, v EWTO se k chisao dostaneš až na pátém žákovském stupni, kde se začíná točit poonsao kruh. U AVSE jsem chisao na odpovídajícím stupni neviděl. Ale je možné, že to přede mnou zatajili ;)
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Jednoznačně AVSE - Dvořák

Příspěvekod Virgee » pon 31. kvě, 2004 9:32

U L. DVořáka studuju VT už 4 roky, R. Bittnera také znám a doporučuji AVSE. Určitě je to lepší finančně i osobně, je to opravdu pružnější. Co se týká Chi Sao - je sice pravda, ze ChS je v AVSE malinko později než v EWTO, ale co. Abys si mohl bojovat čiste s ChS musíš ho trénovat hodně HODNĚ dlouho, takže já dávám přednost nácviku míň technických ale hodně účinných technik a ChS lehce později. Když se bude učit ChS hned od 1. stupně, budeme mít sice odborníky na ChS a techniku ale asi je dřív někdo přizabije, než se to dokážou naučit dostatečně. Dřív, v Číně se to mohlo trénovat tak, že nejdřív jen Siu Nim Tao, pak Poon sao atd., ale tam měli víc času i trpělivosti. My Evropané se to musímě učit trochu jinak, což neznamená hůř, naopak, moderní styl výuky je nám bližší.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Jednoznačně AVSE - Dvořák

Příspěvekod microElephant » pon 31. kvě, 2004 9:46

Virgee píše:U L. DVořáka studuju VT už 4 roky, R. Bittnera také znám a doporučuji AVSE. Určitě je to lepší finančně i osobně, je to opravdu pružnější. Co se týká Chi Sao - je sice pravda, ze ChS je v AVSE malinko později než v EWTO, ale co. Abys si mohl bojovat čiste s ChS musíš ho trénovat hodně HODNĚ dlouho, takže já dávám přednost nácviku míň technických ale hodně účinných technik a ChS lehce později. Když se bude učit ChS hned od 1. stupně, budeme mít sice odborníky na ChS a techniku ale asi je dřív někdo přizabije, než se to dokážou naučit dostatečně. Dřív, v Číně se to mohlo trénovat tak, že nejdřív jen Siu Nim Tao, pak Poon sao atd., ale tam měli víc času i trpělivosti. My Evropané se to musímě učit trochu jinak, což neznamená hůř, naopak, moderní styl výuky je nám bližší.

S tím souhlasím. Pokud se chceš BU věnovat dlouhodobě, pak pro Tebe nemusí o rok o dva posunuté chisao nic znamenat. Naopak to vidím jako pozitivum pro ty, kteří se chtějí naučit základní reakce na útok. Otázkou ovšem je, zda člověk je schopen zažité "tvrdé" techniky (paksao, kontr, řetězáky), pokud je cvičí dlouho bez měkkých (chisao, danchi atd.), opustit. To není dotaz k flamewar, ale opravdu by mě zajímal názor. Když totiž jedeme chisao, ovlivní to i uvolněnost Tvých úderů, tedy schopnost pružněji reagovat, protože nezatuháváš a "Tvoje tělo a mysl nejsou uvězněny ve Tvé ruce" jak by poznamenal Sóhó Takuan :)
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

4all

Příspěvekod Jamamba » pon 31. kvě, 2004 10:39

:lol: :lol: :lol:
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: 4all

Příspěvekod Anonymní » pon 31. kvě, 2004 12:45

Jamamba píše::lol: :lol: :lol:

Ni hao Jamambo,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
poslal jsi jich totiz malo :wink: .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

mike

Příspěvekod mike » pon 31. kvě, 2004 12:59

Dovolím si také přidat svůj postřeh o EWTO v Brně. Zatím se tu stále mluvilo o AVSE a Dvořákovi a tak mi přijde, že skvělý bojovník, avšak horší pedagog Zdeněk Barša (EWTO) je tak trochu zanedbáván. Cvičil jsem pod jeho vedením dobré 2 roky a velice si jeho tréninků vážím. I přesto, že nebyl příliš zkušeným pedagogem, je skvělým bojovníkem, který pochopil a přijmul principy WT do každého svého pohybu. Bohužel, na EWTO je odrazující cena, nebot částka, kterou jsem na ty 2 roky celkově za trénink a semináře zaplatil, mi několik dní nedala spát (tedy když jsem to všechno spočetl). V současnosti již v Brně nejsem, díky tom, že jsem našel dobrou práci v Čechách. Přesto brněnské EWTO vřele doporučuji, především však pro lidi, kteří jsou ochotni dlouhodobě cvičit a mají na to dostatek finančních prostředků. Pro chudé studenty to není :roll:
mike
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: mike

Příspěvekod Anonymní » pon 31. kvě, 2004 16:17

mike píše:Dovolím si také přidat svůj postřeh o EWTO v Brně. Zatím se tu stále mluvilo o AVSE a Dvořákovi a tak mi přijde, že skvělý bojovník, avšak horší pedagog Zdeněk Barša (EWTO) je tak trochu zanedbáván. Cvičil jsem pod jeho vedením dobré 2 roky a velice si jeho tréninků vážím. I přesto, že nebyl příliš zkušeným pedagogem, je skvělým bojovníkem, který pochopil a přijmul principy WT do každého svého pohybu. Bohužel, na EWTO je odrazující cena, nebot částka, kterou jsem na ty 2 roky celkově za trénink a semináře zaplatil, mi několik dní nedala spát (tedy když jsem to všechno spočetl). V současnosti již v Brně nejsem, díky tom, že jsem našel dobrou práci v Čechách. Přesto brněnské EWTO vřele doporučuji, především však pro lidi, kteří jsou ochotni dlouhodobě cvičit a mají na to dostatek finančních prostředků. Pro chudé studenty to není :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...