sestava 42 s mečem

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

sestava 42 s mečem

Příspěvekod jarek » úte 24. dub, 2007 21:46

Ahoj, chci se zeptat na vas nazor na sestavu 42 s mečem, ktera se vyucuje v nekterych skolach...diky jarek
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jarek » stř 25. dub, 2007 17:50

nevim, jestli jsem tu otazku dobre poslal a jestli se vam zobrazila...
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bucho » čtv 26. dub, 2007 7:36

jarek píše:nevim, jestli jsem tu otazku dobre poslal a jestli se vam zobrazila...

jo zobrazila se

Ale pokud tu svojí otázku trochu neupřesníš, tak ti na ní nikdo neodpoví.

Kupříkladu v kterejch školách (jakýho stylu).
Koho si jí viděl cvičit atd.
Bucho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: sestava 42 s mečem

Příspěvekod xiexie » čtv 26. dub, 2007 8:53

jarek píše:Ahoj, chci se zeptat na vas nazor na sestavu 42 s mečem, ktera se vyucuje v nekterych skolach...diky jarek

Předpokládám, že se ptáš na sestavu 42 Tchajťiťien, dříve jako soutěžní, dnes cvičena milióny lidí. Složená z vícero stylů , obdobná historie jako "42" tchajťi čchuan. Co dodat, no pokud máš dobré základy, tak pak je pěkná, dynamická, ale i celkem náročná pokud je cvičena v nízkých postojích. Stejně jako u jakýchkoliv jiných sestav, záleží na učiteli jak ji vyučuje. Někdo dobře, někdo špatně. Znám lidi kteří ji cvičí a nikdy nepochopili rozdíl mezi mečem a vařečkou.

Máš na mysli přímo nějakého konkrétního učitele/mistra ? ©kolu ?
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jarek » čtv 26. dub, 2007 19:59

Ahoj, vite, zdalo se mi, ze tady vsichni cvici ty dva hlavni smery jako je chen a yang a tyto sestavy (treba 24, 42 nebo 42 s mecem)vubec nejak asi neuznavate...nebo se mylim?

a pokud by to nekdo chtel cvicit, ktereho trenera byste poradili? Xiexie ty jsi cvicil nebo cvicis u koho a koho bys mi poradil?
myslim pro tyto "upravene a zmodifikovane" sestavy...
jarek
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiexie » pát 27. dub, 2007 10:08

Je pravdou, že u nás jsou rozšířené především Chen a Yang, ale určitě není pravdou, že 24,42 a 32,42 s mečem jsou opomíjeny. Do předloňského roku byla sestava 42 a 42 s mečem oficiální sestavou pro mistrovství. Vzhledem k tomuto faktu byly tyto dvě sestavy cvičeny a vyučovány přímo masově a spolusta lidí je cvičí dodnes (jelikož na moderní podobu sestav nemají tělesné dispozice a kolikrát ani náladu) :wink: . Hodně lidí se vrátilo, nebo zůstalo u tradičních forem, ale stejně se obě "soutěžní sestavy" stále vyučují. O kom na 100% vím že je vyučuje je Jan Turneber a meč 42 učí i Mistr Qin Ming Tang. Pak ještě spousta dalších malých škol a klubíků. Pokud chceš začít právě tyto, tak bych doporučila jít se mrknout po školách a nebo na mistrovství republiky nebo Czech open. Tam uvidíš jak kdo cvičí a vždycky tam někdo tyhle dvě sestavy předvádí. Pak už je na tobě co se ti bude líbit.

PS Pokud máš zájem pošli mi soukromou zprávu
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jarek » ned 29. dub, 2007 19:45

Ahoj, diky za vysvetleni. Kdyz pisete , ze to "bylo" soutezni, tak jake jsou dnes predepsane sestavy pro mistrovstvi?
A prihlasi se nekdo z vas verejne ke cviceni techto sestav nebo to neni "in"?:-)
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PetrVotava » ned 29. dub, 2007 20:41

Ahoj Jarku, dneska si soutěžní sestavu vymyšlí sám soutěžící, pak se jedná o sotěžní nebo taky moderní kategorii a jde jak o Tai Ji tak Shaolin. A 42 meč se už cvičí v kategorii trdiční
PetrVotava
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jarek » pon 30. dub, 2007 8:31

Dekuji.

A to opravdu nikdo z vas uz tu sestavu 42 s mecem necvici? Nebo kterou sestavu s mecem byste mi doporucili?Myslim z tech tradicnich?
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PC » pon 30. dub, 2007 9:35

42 uz je jako tradicni? 8O to koukam tedy :?

Jarku, 42 jian, je sestava poskladana ze vsech nebo skoro ze vsech stylu Taiji (hlavnich vetvi). Sestavu jsem se naucil v Cine, ale nesedel mi ten mix stylu, takze uz necvicim.

Mno a jakou sestavu z tech tradicnich? Ono uz nepujde ani tak o tradici, ale o to co se aktualne cvici v dane linii, takze tam kde se ucis formu beze zbrane, tam se uc i formu se zbrani. :wink:

PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PetrVotava » pon 30. dub, 2007 12:19

snad by ses měl učit tu sestavu jakou ti řekne učitel aby ses naučil. jinak já se veřejně přihlašuju že tyhle sestavy (ty soutěžní) cvičim. :D
PetrVotava
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jarek » pon 30. dub, 2007 22:06

Petre, dekuji za uprimnost, asi jsi tady ve foru jediny....myslel jsem, ze je prece jen rozsirenejsi....
jarek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na čínská bojová umění a sporty...