emei kung fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pm » úte 24. dub, 2007 9:07

ptal ses na "informace o jednom stylu", dostal si konkretni odpovedi (viz luen, viz moje odpoved), a pak zacal o letani a nesmrtelnosti - "veci, ktere s tim nesouvisi"

jinak ne vsechny odpovedi jsou urcene tobe, ok, a s podobnym pristupem ti za chvili u nebude chtit odpovedet nikdo
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod practice » úte 24. dub, 2007 9:29

to letani a nesmrtelnost bylo jen pro upresneni a vysvetleni, proc se nejedna o ziranmen
ok, moje chyba, nemel jsem psat vsichni, polepsim se
opravdu to co pisu nemyslim spatne, je to jen zpusob meho mysleni, ktery pouzivam a ktery mi pomaha v zivote (s vyjimkou komunikace s lidmi :D )
a moje dalsi chyba byla, ze jsem se nepodival na soukrome zpravy :D
nejake informace jsem uz ziskal, jedna se o Zimen quan.
Pokud ma nekdo jakekoliv informace, budu rad, kdyz mi je napise
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod madmax » úte 24. dub, 2007 10:54

practice píše:pavela: proc by neexistovalo? vsichni starnou => existuje zpusob jak zestarnout.
proto musi existovat opacny zpusob

Tahle veta me fascinuje jak z hlediska biologie, tak z hlediska elementarni logiky.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 24. dub, 2007 11:17

practice píše:to letani a nesmrtelnost bylo jen pro upresneni a vysvetleni, proc se nejedna o ziranmen
ok, moje chyba, nemel jsem psat vsichni, polepsim se
opravdu to co pisu nemyslim spatne, je to jen zpusob meho mysleni, ktery pouzivam a ktery mi pomaha v zivote (s vyjimkou komunikace s lidmi :D )
a moje dalsi chyba byla, ze jsem se nepodival na soukrome zpravy :D
nejake informace jsem uz ziskal, jedna se o Zimen quan.
Pokud ma nekdo jakekoliv informace, budu rad, kdyz mi je napise

Nejsi NIK? A nejsi jeho druhe, treti ... JA? Jsi si jisty? Opravdu zadna rodinna prizen?

Aha takze zivot pozpatku, jo? Omladnout, takze pustis naopak proces starnuti? A co vam jeste na klinice pujcuji za knihy? Sorry, ale tenhle server je o BU/BS ne o kosmetickych omlazovacich prostredcich. Ptal ses na Emei kung fu a nakonec jsi to zazdil timhle ... mimochodem tech otazek jsem ti polozil vice, ze by docasna slepota v zachvatu? A nebo mas jen potrebu napsat, ze nejsi Nik ..., ze tak jen pises?

Niku, tak ahoj :lol: :wink:
Naposledy upravil luen dne sob 26. kvě, 2007 20:53, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod practice » sob 26. kvě, 2007 17:51

NICK je ten samy clovek jako NIK?
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snooorri » ned 27. kvě, 2007 13:21

mmm...
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snooorri » ned 27. kvě, 2007 13:25

madmax píše:
practice píše:pavela: proc by neexistovalo? vsichni starnou => existuje zpusob jak zestarnout.

Tahle veta me fascinuje jak z hlediska biologie, tak z hlediska elementarni logiky.

Ale napriklad z pozice taoismu na tom nic zas tak divneho neni. Ps: biologie, a elementarni logika sou sice zajimave veci ale nektere veci zatim neumi vysvetlit protoze nekteri lide zatim nejsou dost otevreni poctivemu a vsestranemu skoumani.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snooorri » ned 27. kvě, 2007 13:29

hora E-mei byla centrem taoismu a buddhismu v sve oblasti a take podle toho vypadalo tamni kung fu. Kombinace škol ©ao-lin a Wu-tang. Př styl Ohniveho draka. Pry to tam zalozil Baakmei nebo
nekdo z jeho blizkeho okoli (Fung Dou Tak.)
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod madmax » ned 27. kvě, 2007 15:46

Snooorri píše:
madmax píše:

Ale napriklad z pozice taoismu na tom nic zas tak divneho neni. Ps: biologie, a elementarni logika sou sice zajimave veci ale nektere veci zatim neumi vysvetlit protoze nekteri lide zatim nejsou dost otevreni poctivemu a vsestranemu skoumani.

1/ hehe, pokud existuje opak starnuti, tj. mladnuti, tak ti lide, co to umi prakticky dosahli nesmrtelnosti a tedy tu mezi nami musi behat spousta 500letych mladiku :D Nejsu biolog, ale rekl bych, ze takhle to proste nefunguje. At si lide klidne veri ve zmrtvychvstani, prevtelovani, vesmirne energie, ale pro me to proste neni.
2/ Logika nic nevysvetluje. Logika se pouziva k vysvetlovani. Je to soubor pravidel, ktera proste plati (a da se dokonce snadno dokazat ze plati). Kdyz nekdo zacne nekdo pouziva logiku (mam na mysli tu implikaci) timto zpusobem, tak okamzite vidim, ze jakakoliv diskuze s nim nema smysl, protoze by asi nepochopil, co to znamena "argument".
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. kvě, 2007 16:04

madmax píše:1/ hehe, pokud existuje opak starnuti, tj. mladnuti, tak ti lide, co to umi prakticky dosahli nesmrtelnosti a tedy tu mezi nami musi behat spousta 500letych mladiku :D Nejsu biolog, ale rekl bych, ze takhle to proste nefunguje. At si lide klidne veri ve zmrtvychvstani, prevtelovani, vesmirne energie, ale pro me to proste neni.
2/ Logika nic nevysvetluje. Logika se pouziva k vysvetlovani. Je to soubor pravidel, ktera proste plati (a da se dokonce snadno dokazat ze plati). Kdyz nekdo zacne nekdo pouziva logiku (mam na mysli tu implikaci) timto zpusobem, tak okamzite vidim, ze jakakoliv diskuze s nim nema smysl, protoze by asi nepochopil, co to znamena "argument".

Sice nejsi biolog, ale mas rozum :wink: a to je to nejdulezitejsi ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 11. čer, 2007 17:58

A ja biolog jsem a muzu tedy rovnou napsat ze je to hloupost...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » úte 12. čer, 2007 7:12

madmax píše:

:D :D :D :D :D :D :D :roll: 8O :? :D :D :D :D :D :D :D
ty brdo, tu moju svalovicu na bruchu je teda riadne citit :D :D :D
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...