©pinavé prádlo&Slavní mistři vychovávají žáky vysoké úro

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » pát 29. čer, 2007 18:28

jox píše:pavelo, když už tam píšou "... šaolinskému TaijiQuan (známějšímu více pod názvem RouQuan) ...", co kdybys o tom hodil nějaké info z první ruky? :wink:
Jo, akorát že to nejni žádnej taijiquan ale prostě šaolinský judo. Podobnost s taijiquan je akorát v tom, že se to cvičí pomalu. Opat Su Xi vyučoval Rou Quan. Já jsem se to zatím neučil ale mí učitelé to umí. Jestli všechno vyjde a podaří se mi dostat sem aspoň na skok Shi De Yu nebo Shi De Yuan, tak si to můžeme zacvičit. Akorát nevim kde se to naučil SDL. A vůbec, viděl někdo SDL něco cvičit?(teda kromě klauniád ve stylu 36 komnat šaolinu. (jestli se nepletu tak na tom videu je pokus o Hungga???)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 29. čer, 2007 19:37

pavela píše:A vůbec, viděl někdo SDL něco cvičit?(teda kromě klauniád ve stylu 36 komnat šaolinu. (jestli se nepletu tak na tom videu je pokus o Hungga???)

yes sir, velmi spatny pokus o Hung Kyun, uplne mimo misu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » pát 29. čer, 2007 23:01

pm píše:
pavela píše:A vůbec, viděl někdo SDL něco cvičit?(teda kromě klauniád ve stylu 36 komnat šaolinu. (jestli se nepletu tak na tom videu je pokus o Hungga???)

Klauniád?? skôr si dajte otázku či ste videli cvičiť tunajších majstrov diskutérov... a podľa mna kto má tmavé pečenové kruhy pod očami, toho úroven vnútorných štýlov musí myť stále veľmi slabá.

podľa niektorých je SDL kopa hnoja, mne skôr príde ako obrovská kopa energie. no keby som mal vsadiť na tu prítomných majstrov diskutérov alebo na SDL tak idem predať všetko čo mám v vsadím :-)))

p.s.: je to tu hnusná debata to je fakt, ale čo už..
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » sob 30. čer, 2007 8:39

Sanshi9 píše:
pm píše:

Klauniád?? skôr si dajte otázku či ste videli cvičiť tunajších majstrov diskutérov... a podľa mna kto má tmavé pečenové kruhy pod očami, toho úroven vnútorných štýlov musí myť stále veľmi slabá.

podľa niektorých je SDL kopa hnoja, mne skôr príde ako obrovská kopa energie. no keby som mal vsadiť na tu prítomných majstrov diskutérov alebo na SDL tak idem predať všetko čo mám v vsadím :-)))

tak tobě už nepomůže ani Buddha...kybys viděl kohokoliv tady z fóra cvičit (třeba PM rozhodně ten hungga kyun zacvičí 100x líp než ten váš guru a lžimnich) tak by ses asi divil, jestli je pro tebe ten usilovný hladyk-čchikung normou kvality. Mimochodem dostal se mi do rukou program a ceník vašeho dementního semináře a za tu cenu už se můžete jet učit do ©aolinu. Ale tam už to vlastně nikdo neumí, SDL je dávno nad nima :twisted: :twisted: :twisted: Jestli ten člověk ještě vkročí do chrámu, tak pověsim mnišství na hřebík!!! SDL není kopa hnoja,to jsi řekl (docela trefně,morálkou asi ano) ty, je to prostě klaun, čchikung podvodník a kungfu energetik... :lol: :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 30. čer, 2007 9:17

Sanshi9 píše:Klauniád?? skôr si dajte otázku či ste videli cvičiť tunajších majstrov diskutérov... a podľa mna kto má tmavé pečenové kruhy pod očami, toho úroven vnútorných štýlov musí myť stále veľmi slabá.

:lol: :lol: :lol: To je z nejake parodie na kung fu?

Sanshi9 píše:podľa niektorých je SDL kopa hnoja, mne skôr príde ako obrovská kopa energie. no keby som mal vsadiť na tu prítomných majstrov diskutérov alebo na SDL tak idem predať všetko čo mám v vsadím :-)))

Abys neprohral sve trenky :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » čtv 05. črc, 2007 19:43

no ja by som to predsa len rizkol... ale tipujem že by bol hodne malý kurz ...
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sanshi9 » pát 13. črc, 2007 12:55

pavela píše:
madmax píše:
pavela píše:http://video.google.com/videoplay?docid=-5240359189810412687&q=Shi+De+Lon tohle hovoří za všechno, sifu Intersonic, aneb "36 komnat Shaolinu" hehehe. Nemáte někdo video jak SDL cvičí? jeho stránka www.shaolin.org.uk je na prkně...

No, na shaolinskeho mnicha moc protazeny neni. V predklonu se sotva dotkne zeme? To muj 70lety tata dokaze taky a to nijak moc necvici... A ty bolestive grimasy behem cviceni jsou normalni? Mel jsem strach, ze se pritom rozbreci... :?
Ten pán není normální...

príspevok do debaty od sifu Shi DeLon
Kedže podľa pavelu vraj v ©aolinskom kláštore NIKTO nepočul o Shi DeLon, alebo Leung YanKwai. ®e musí byť klamár a podvodník…

Takže, nechajme tieto fotky, aby povedali svoj príbeh od roku 1980
…..
Korene ©aolinu…
1980 – mladý Leung YanKwai navštívil SongShan ShaoLin Temple - ako turista Obrázek
1982 – spolu v terajšej dobe už so zosnulým Opátom Shi SuXie 釋素喜; Shi DeChen 釋德禪; Shi SuWen 釋素雲…Obrázek
Obrázek
1984 - …začal trénovať so ©aolinskými mníchmi ako ©aolinský študent…
Obrázek
Obrázek
od 1985 sa pán Leung spriatelil a učil od mnohých ©aolinských mníchov ako ©aolinsky študent, spolu s ShiDeCheng , ShiXingGui
Obrázek
Obrázek
1995 - …spolu s ďalšími ©aolinskými mníchmi
Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek
1995 – spolu so seniorskými ©haolinskými mníchmi Shi DeDing, Shi WangHeng a ďaľšími mníchmi…
Obrázek
Obrázek
1997 – viac z tréningu priamo v ©aolinskom kláštore, stále ako ©haolinský študent
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
1998 – Pán Leung stál hrdo ako reprezentant opáta Shi YongXin, keď Opát otvoril prvý ShaoLin Temple UK
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pán Leung zobral Opáta Shi YongXin na návštevu ďaľších ‘temples’ v UK…
Obrázek
Obrázek
Obrázek navšteva Londýna
1999 – Pán Leung zobral niektorých ©aolinských mníchov vystupovať po Európe…
Obrázek
2000 – učenie sa od seniorských mníchov, Shi DeDing 釋德定; Shi DeQi
Obrázek

Obrázek
2000 – po tom čo investoval 30.000 GBP svojich peňazí, aby mohol úspešne financovať projekt ‘ShaoLin Temple UK’, pán Leung od projektu odstúpil.
Nezneužil ©aolinské meno, na zarábanie peňazí…

Jeho čestnosť a lojalita si zaslúžili dôveru Opáta Shi SuXie 釋素喜 ktorého nasledoval od roku 1982. (pozri obrázok na prvej strane)
Pán Leung bol akceptovaný ako lojálny nasledovník/ žiak Opáta Shi SuXie .
Avšak oficiálna prijímacia ceremónia 歸依典禮 bola naplánovaná až na rok 2001
Obrázek
Obrázek
001 – Oficiálna prijímacia ceremónia 歸依典禮 sa konala vo vnútri v ©aolinskom kláštore za prítomnosti ďaľších ©aolinskych mníchov zo seniorských ako aj juniorských radov. Oficiálne ©aolinské mníšske meno Shi DeLon(g) 釋德龍 bolo udelené pánovi Leung YK priamo Opátom Shi SuXie. Oficiálne označenie “DE 德” označuje jeho status ako 31. generácia ©aolinských mníchov, ktorý je potvrdený identifikačným preukazom, ktorý vydáva výhradne provinčná Hennanská Buddhistická vážnosť. Táto organizácia centrálnej vlády monitoruje a kontroluje všetky Buddhistické chrámy vovnútri Hennanskej provincie…

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
2001 - Shi DeLon(g) 釋德龍 takisto priniesol šesť z jeho lojálnych študentov zúčastniť sa svojej špeciálnej prijímacej ceremónie歸依典禮. Ich oficiálne ©aolinské mníšske mená (z ľava na obrázku) Shi XingLun 釋行倫; Shi XingHui 釋行輝; Shi XingFa釋行法; Shi XingJin釋行金; Shi XingYi釋行義 and Shi XingBao釋行寶im boli dané bývalým Opátom Shi SuXie 釋素喜. Ich oficiálne identity “XING 行” označujú 32. generáciu ©aolinských mníchov a potvrdené Identifikačným preukazom, ktorý vydáva výhradne provinčná Hennanská Buddhistická vážnosť.
Obrázek
Obrázek
001 – Seniorský ©aolinský mníchk Shi DeJian 釋德健 akceptoval Shi DeLonových troch synov ako svojich ziakov. Dal im ©aolinké mená ako Shi XingYing 釋行鷹; Shi XingHu 釋行虎 and Shi XingLin 釋行麟…
Opäť, ich oficiálne identity “XING 行” označujú 32. generáciu ©aolinských mníchov a potvrdené preukazom, ktorý vydáva výhradne provinčná Hennanská Buddhistická vážnosť…
Obrázek
Obrázek
Pred 1500 rokmi si ©aolinký kláštor osvojil dve kategórie mníšstiev, FuJiaDiZhi 佛家弟子 a SuJiaDiZhi 俗家弟子.
V angličtine, prvé z menovaných môže byť preložené ako Buddhistický mnísi alebo učeníci a to druhé ako Budhistický laický mnísi alebo učeníci, ktorý boli obyčajne ženatý predtým ako sa pripojili ku kláštoru. Niekedy, SuJiaDiZhi 俗家弟子 sú takisto poznamí ako mnísi bojovníci…
Shi DeLon(g) 釋德龍 prišlo označenie termínu ’mnísi bojovníci’ ako príliš agresívne. Osvojil si skôr termín ‘Layman monks’ alebo zjednodušene ‘Laymonks’ laický mnísi, označované aj v iných krajinách.

2001 – Shi DeLon(g) 釋德龍 pokračoval v učení sa od ShiZhong Shi DeJian 釋德健師兄. V rovnakom čase zaroveň aj vyučoval juniorských mníchov priamo v ©aolinskom kláštore…
Obrázek
Obrázek
2002 - Shi DeLon(g) 釋德龍pokračoval v učení sa od svojho ShiFu Shi SuXie 釋素喜 a od ďaľších seniorských ©aolinských mníchov…
Obrázek
Obrázek
Shi de LIn,Shi De Cheng, Shi Yin Song

Obrázek
Obrázek
Obrázek
2003 - …s bývalým OpátomShi SuXie 釋素喜…
Obrázek
Obrázek
2003 – viac z tréningu vo vnútri ©aolinského kláštora so ShiZhong Shi DeHong 釋德紅 . Sretnutie s Opátom Shi YongXin
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Evidentne počas posledných 27 rokov, sa Shi DeLon učil a trénoval v rozličných intervaloch vo vnútri ©aolinského kláštora a stále pokračuje...

Pán Frost ‘pavela’, ako dlho ste vy strávili čas tréningom priamo vo vnútri ©aolinkého kláštora? 27 dní? 27 týždňov? Or 27 mesiacov??? Keď Shi DeLon začal trénovať v ©aolinskom kláštore, vy ste ešte stále cmúľali Váš cumlík !!!
Vaše obrázky ukázali, že ste sa iba zúčastnili jednej z poobedňajších modlitieb. To nebola žiadna ‘prijímacia’ ceremónia. Môžete nám všetkým ukázať Váš ‘Gui-Tou’ 跪頭 obrázok Vašemu ShiFu? Viete vôbec správne vykonávať Váše špeciálne gesto rukou počas ‘Gui-Tou’ 跪頭? Kde boli seniorský ©aolinský mnísi, ktorí boli svedkami Vašej ceremónie? Aké boli ich mená? A mimochodom, kde je Váš ©aolinský preukaz vydaný provinčnou Hennanskou Budhistickou vážnosťou?.
Nebolo by možno lepšie stráviť Váš drahocenný čas poriadnym tréningom ako marnením Vašim a aj ostatných časom na internete ???

Je Shi DeLon arogantný učiteľ, ktorý zabraňuje študentom pytania sa otázok?
Obrázek 1999 čínska kultúrna nadácia
Obrázek Banská Bystrica, zdravotná škola
Obrázek 1984 londýn
Obrázek 2007 2007 Inštitút fyzioterapie v Piešťanoch, UCM-Trnava
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » pát 13. črc, 2007 13:35

Sanshi9: Už jsem tenhle dotaz jednou položil, ale asi nějak zapadl.........
Jak sám uvádíš, Shi De Lon(g) je SuJiaDiZhi 俗家弟子 (je mi celkem jedno, jak to kdo přeloží).
Vždycky jsem si myslel, že SHI před jménem můžou mít jen FuJiaDiZhi 佛家弟子.
Tak jak k tomu teda Shi De Lon přišel? Nebo mám jen nepřesné informace?

Díky za odpověď
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 13. črc, 2007 16:36

Sanshi, dudlík cucáš akorát ty chlapečku. Když chceš poučovat, tak se alespoň nauč pinyin. Není to FU jia di zi ale FO jia di zi(佛家弟子)
, jsi žákem ©AOLINU a neumíš ani vyslovit jméno Buddhy, to je teda opravdu ostuda!!! Průkaz nevydala žádná váženosť, ale Henanská asociace buddhismu (Henan Sheng Fo Jiao Xie Hui) a v průkaze má zapsané jméno(Fa Hao法号) De Long, nikoliv Shi De Long (Mnich Shi De Long je někdo jiný) Jinak tleskám, bravo, takovou fotodokumentaci nemá NIKDO z šaolinských mnichů, ani já, proč asi? Je vidět, že pan Leung nenechal ani minutu nezdokumentovanou, čas je drahý... ALE O TO NAPROSTO NEJDE. Jde o to, že takzvaný ©aolinský čchikung, který je vidět na těch sektářských videích je ostuda ©aolinu. Je to zneužití jména Shi Su Xi k prezentování sektářských blábolů, které se ©aolinem nemají nic společného. TO je hlavní. Nikdo panu Leungovi nebere, že se vyfotil se spoustou mnichů(dokonce i s mým přítelem Shi De Dingem(Jiao Hong Bo), se kterým se znám od r.1999, už není v klášteře). Možná s nimi i něco cvičil.Ale ROZHODNĚ to nebyly ty bláboly které nazývá "spontánní čchikung". !!!!! Jak dlouho jsem se já učil od mnichů? Od r.2000 nepřetržitě doteď. Mistři se kterými jsem se učil a UČÍM DOTEĎ DENNĚ: Shi De Yu, Shi De Shui, Shi De Yuan(v ©aolinu, jsem také mnichem kláštera Da Xiang Guo si a žákem opata Xin Guang).A samozřejmě s bratry. Pro tvojí informaci, Wušu se učím od roku 1995 ale nikdy jsem moc neinklinoval k ©aolinským stylům, učil jsem se styly vnitřní. (Chen taiji jsem se učil u dvou žáků Chen Fa Ke, proto jsem jestli se nepletu o generaci výše než Shi De Lon) ©aolin styly jsem se začal učit až potom, co jsem se věnoval čchan buddhismu(ale bez průkazky asi nebudu mnich viď?Víš na co je taková průkazka, kromě chvástání?Až si tím budu chtít vydělávyt na živobytí, taky si pořídím průkazku a fotodokumentaci, vystavení je otázkou půl hodiny...) a mí mistři mniši mě přesvědčili, že jako dědic odkazu velmistra Shi Su Xi se MUSÍM naučit věci, které on učil, zejména vzhledem k tradici. Proto jsem se okrajově věnoval také tradičním Shi Su Xi-ho stylům i když jsem se tomu dlouhou dobu bránil a za důležitější Wushu považuji vnitřní školy. Takže já jsem jako slušný člověk odpověděl a STÁLE ČEKÁM na stejně slušnou odpověď na moje dotazy.
1)Jak dlouho cvičil v klášteře s mnichy Shi De Lon?
2) Co se učil od Su Xi, respektive od KOHO se naučil to co nazývá "spontánní čchikung" který předvádí na videích na své stránce?.
3)Jak to že má v průkazce napsáno De Long a říká si Shi De Long(když už se vytahuje s nějakou průkazkou?)
4) Nechce už konečně pan Shi De Lon přiznat, že jeho spontánní čchikung je PODVOD a nadále se nezesměšňovat? My tady nejme žádní pionýři abychom tomu věřili.. a poslední
5) souhlasí pan Shi De Lon abych ukázal jeho videa se spontánním čchikungem ctihodnému Opatovi a dalším mnichům?

PS: vždyť stačí tak málo, stačí říci ANO, spontánní čchikung je blábol a podvod, zneužil jsem jméno svého učitele abych oblbnul lidi jako SANSHI, smažeme to a staneme se přáteli! Jestli umíš anglicky, vidíš, že jsem podal panu LON ruku a dal mu tvář... Doteď žádná odpověď od něj, jenom bláboly pomýlených oveček jako jsi ty. Znovu říkám, že moje kritika se týká těch podvodů s Qi Gong, jinak mi De Lon nijak nevadí. Ozve se? Budeme přátelé a bratři mniši? Ne? Co ty na to?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 13. črc, 2007 17:12

for Sanshi9: To vam ta ostuda jeste nestaci??? Tezko zde budes hledat nejakou podporu pro vasi sekticku. Jsou lidi, kteri pouzivaji hlavu nejen pro paradu, ale i k premysleni, vime?

Jen pro ujasneni k tem fotkam ... cvicim u sveho sifu vice jak 16 roku a nemam s nim snad ani 1/2 fotek jako je ve tvem poslednim prispevku ... Nedovedu si predstavit, ze bych za nim porad chodil s fotakem a otravoval ho neustalim pozovanim na fotecky do meho alba ... Abych mel jako dukaz, ze u nej cvicim ... Je to trapne a jen to dokresluje uroven vaseho vudce Obrázek
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » pát 13. črc, 2007 21:54

[quote] Jinak tleskám, bravo, takovou fotodokumentaci nemá NIKDO z šaolinských mnichů, ani já, proč asi? Je vidět, že pan Leung nenechal ani minutu nezdokumentovanou, čas je drahý... [quote]

- no neviem či 53 fotiek za 25 rokov je tak veľa...
Naposledy upravil Sanshi9 dne sob 14. črc, 2007 10:19, celkově upraveno 1
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » sob 14. črc, 2007 6:19

OT dotaz.

Všiml jsem si, že na těch fotkách má pán, o kterém se tu mluví téměř vždycky oblečené ty mnišské šaty jinak (obráceně) než ostatní. Tj. že ten lem (roucha) jde shora zprava namísto zleva. Pokud vím, tak v Japonsku je pravidlo, že živí lidé oblečení nosí vždy (zhora) zleva a zatímco "do rakve" se lidé oblékají obráceně. Můžu se plést, ale zajímalo by mně, jestli to platí i v Číně. Znamená to něco, když má lemroucha naopak?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 14. črc, 2007 19:17

Sanshi9 píše:no neviem či 53 fotiek za 25 rokov je tak veľa...

Jak 53 fotek za 25 roku? Mam pocit resp. dobre oci a poznal jsem, ze spousty fotek bylo udelanejch behem jednoho dne ... ale to neva ... hlavni je, ze zachranuje svet a lidi v nem :idea:

PS: Nedalo by se neco udelat s tim globalnim oteplovanim??? :lol:

for Patrik: Je fakt, ze asi nebude rozdil v noseni mezi Cinou a Japonskem ... Konec koncu je to temer v cele Asii stejne. Jestli to opacne "garde" ma neco spolecneho s mrtvima i v Cine, to nevim ... ale v tomto pripade by to byla dalsi stavnata "pecka" a je fakt, ze je jedinej, kdo to ma naopak ... i ti "harekrsnaci" od Swamijiho to maji dobre ... (tedy az na tu c.b. fotku v saku ... tam to ma jako zivej :wink: Sanshi ti asi neodpovi ... nepredpokladam, ze by neco takoveho vedel. Jeho zajima asi vice ten zahadny qi gong ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 14. črc, 2007 21:20

sanshi: jestli jsi to nepsal ty ale sám velký master boje na dálku, omlouvám se a opravuji: jestliže mnich(laický) 31 generace neumí vyslovit jméno Buddhy, je cosi shnilého... :lol: Ale beze srandy, co kdyby místo chui niu bi , půkazkových a foto orgií pan Leung odpověděl na celkem jednoduché otázky zde položené (v holých větách, tudíž lehce srozumitelné) . Vždyť je to všechno trapas, stačí říct kluci, bratři, použil jsem jméno kláštetra, Su Xi,Yong Xin, Deding abych si udělal sektičku, předváděl kungfu podvody, nekažte mi kšefty, dle to můj job a budeme v klidu, jasný? Chovat se jako chlap a ne jako bába z Kowloon. Chcete to fakt hnát do krajnosti, ukázat ty bláboly opatu Yong Xin, aby si z hrůzou uvědomil, komu a čemu to dal podporu? To už není ostuda Shaolinu, to je ostuda kláštera a Opata, kterým se pan Leung zaštituje. :roll: :roll: :roll: Patriku, máš samozřejmě pravdu a díky za postřeh, mno, budeme věřit chybě děvčat ve fotografii při výrobě fotek, to už by na číňana dokonale znalého své kultury, jak se pan Leung představil, bylo moc :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

no nazdar

Příspěvekod wushi » pon 16. črc, 2007 10:31

zaujala ma najmä fotka z banskej bystrice...v zadných radoch vyškerení záchranci a zastánci veľkého shifu Wanga...na seminári u konkurencie...no fúúúj, to sa predsa nerobí... :lol: :lol: :lol: :twisted:
ale vážne, týchto ľudí čiastočne poznám, sú to žiaci zosnulého majstra Dai Chao, potom majstra Wang a teraz aj majstra De Long...schválne používam ten výraz majster, to je pre nich totiž to úplne najdôležitejšie, aby dotyčný mal výzor aziata a titul majster...a samozrejme, aby sa stali jeho najmilšími a do r..ného otvoru lezúcimi žiakmi...takže v podstate nie je o čo stáť, takíto ľudia patria tam, kde sú... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 16. črc, 2007 13:17

prý je původně herec.v jakých filmech hrál?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 16. črc, 2007 20:53

jeikob píše:prý je původně herec.v jakých filmech hrál?
Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yuanfen » úte 17. črc, 2007 7:48

for wushi: myslim, ze ty si sa rad a poriadne pchal majstrovi Wangovi do zadku, tak neviem preco sa tvaris, ze si svaty. A co je na tom zle mat viac ucitelov? V Cine je to vari inak??
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

zasa...

Příspěvekod wushi » čtv 19. črc, 2007 15:09

Zasa zástanca Mr.Wanga...
Áno, priznávam, kým som si neurobil reálny obraz o wushu, tak som ho mal za "BIG SIFU"...ale človek sa naučí a potom sa to zmení...
Áno, v Číne je to bežné mať viacerých majstrov, no ten prístup onej "skupinky" je naozaj smiešny...ale to nech si každý zhodnotí sám...proste viem, ako fungovali u Dai Chao, u Wanga aj u Shi Delonga...to je "vriťolezectvo" najhrubšieho zrna...
Apropó, Yuanfen, máš toľko chochmesu sa predstaviť reálnym menom? Ja som to už urobil viackrát, takže kto chce, má možnosť so mnou komunikovať aj mimo tohoto fóra...niektoré veci sa totiž lepšie vysvetľujú takpovediac osobne....
Prajem hooodne kvalitného wushu!
Marek
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » čtv 19. črc, 2007 17:44

no treba povedať že Wang ma iba 32 rokov a má možnosti napredovať.. ale ktorý napr. Slovák alebo čech sa mu vyrovná vo wushu? robil wushu súťažne, ok... ale môže tu niekto povedať, že on sám robí niektorý štýl alebo niečo z BU aspon na rovnakej úrovni ako on??? čo je na tom že sa to účil na vysokej škole? Jet Lee sa to tiež naučil v komunistických štruktúrach... mne sa náhodou Wangova modlivka páči :-))
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně