TRÉNINK: CIZINEC v ČÍNĚ ??

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

TRÉNINK: CIZINEC v ČÍNĚ ??

Příspěvekod Sukkha » pon 23. črc, 2007 13:11

Zdravím všechny trénující čínská BU.
Chci trénovat naplno a poznat novou kutluru apod. a protože jsem shledal, že jsem ještě mladý a nezkušený :lol: tak bych mohl na zkušenou vycestovat někam za hranice... kluci, co nás trénují, jsou dobří, ale já mám nutkání se soustředit na linii stylů jižního shaolinu (Wingchun, Choy li fut a další míň známé styly) což bohužel nemám kde.
---
Proto se chci zeptat, zda-li vůbec existuje nějaká možnost pro cizince za rozumný peníz vycestovat za tréninkem třeba do provincií Fu-tien nebo Guangdong, Taiwanu, anebo klidně i do Vietnamu (pro vietnamské styly vycházející z jižního stylu)??
---
A stát se (nelaickým) mnichem v již. Číně/Vietnamu je zatím asi nemožné...??
---
Tak jsem vybalil něco, nad čím jsem delší dobu přemýšlel. Nic extra bych od toho neočekával. Spíš pořádnou dřinu, žádný luxus, ale hodně zkušeností.
Anebo třeba do Anglie (práce/večer trénink)??
:!:
Díky předem za rady, varování, doporučení atd 8)
Sukkha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pon 23. črc, 2007 13:23

Fujian, Guangdong etc. - no problem, krome nezbytnych financi jsou vsak potreba kontakty (kam jet? za kym? ...) a vetsinou i minimalni jazykova vybavenost ("mandarinstina", kantonstina... ), v Cine se clovek s English moc nechytne

hodne stesti, nejakej fujianskej/kantonskej bilej jerab, jizni kudlanka, CLF, Mok ga, lung ying, Baak mei by se v CR hodili :-)

co a u koho ted cvicis?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

pm>>

Příspěvekod Sukkha » pon 23. črc, 2007 13:32

cvičím pod volným uskupením lidí, co trénují pod občasným velením Qin Ming Danga. Jsem ale začátečník, žádný přeborník, takže trenuju základní pěstní sestavy shaolin quan, zlehka san-da nebo okopávání, taiji zákl. pohyby na uvolnění kyčlí...
---
No jo, jenže já zatím kantonsky neumím a čínské weby nerozluštím ani "za sto let" :roll:
Vidím to na Anglii
Sukkha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

zdar

Příspěvekod wushi » pon 23. črc, 2007 13:34

Samozrejme, že sa v Číne dá pocvičiť...ale chce to kus odvahy, peňazí, šťastia a nesmie chýbať chuť....všetko sa dá, kontakty nájdeš u všetkých wushu maniakov.... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: pm>>

Příspěvekod Qilin » pon 23. črc, 2007 20:51

Sukkha píše:cvičím pod volným uskupením lidí, co trénují pod občasným velením Qin Ming Danga. Jsem ale začátečník, žádný přeborník, takže trenuju základní pěstní sestavy shaolin quan, zlehka san-da nebo okopávání, taiji zákl. pohyby na uvolnění kyčlí...
---
No jo, jenže já zatím kantonsky neumím a čínské weby nerozluštím ani "za sto let" :roll:
Vidím to na Anglii

Qin Ming Tang když už prosím :wink:
Qilin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod xiexie » úte 24. črc, 2007 12:30

Sukkha píše:cvičím pod volným uskupením lidí, co trénují pod občasným velením Qin Ming Danga. Jsem ale začátečník, žádný přeborník, takže trenuju základní pěstní sestavy shaolin quan, zlehka san-da nebo okopávání, taiji zákl. pohyby na uvolnění kyčlí...
---
Vidím to na Anglii

Hele, kde vlastne a s kym cvicis a jak dlouho, volne uskupeni je ponekud nepresne a zavadejici. Mimochodem, proc jsi nejel s jeho skupinou do Ciny, mohl jsi mit prvni kontakt o tom, jak to vypada a pak neni problem odjet :lol: popripade pokud ti mohu doporucit, zajdi se pri prilezitostne navsteve Pragliku mrknout k nekomu z lidicek co tu jsou a mozna pri cajiku muzete probrat co a jak.
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sukkha » úte 24. črc, 2007 13:16

Začal jsem cvičit v brně, a protože prý chodili lidi dost nepravidelně, tak Qin přestal do Brna jezdit... nevím, jak je to přesně, s tím nic neudělám a 50 tisíc, nebo kolik stála ta cesta, fakt nemám... to je necelá polovina mojeho výdělku za celý rok
Sukkha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 24. črc, 2007 13:55

a ty jako myslíš, že tě to sólo vyjde levněji? ať tu napíší ti co tam jezdí na kolik to tak vyjde, ale já bych nečekal že to bude nějaká tisícovka...mimo cesty tam z nečeho musíš žit atd... takže tech 50t se mi nezdá jako velká suma, hold budeš muset našetřit, jetli po tom opravdu toužíš tak to zvládneš.

Si jen vem kolik tě budou stát letenky a živit tě tam nikdo taky nebude.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 24. črc, 2007 14:16

Zdar a silu!

Muzu mluvit za sebe: zpatecni letenka cca 20.000,- Kc. Naklady na mesic (vcetne ubytovani, jidla, bez zbytecneho rozhazovani) cca 5.000,- Kc (a to si clovek zije relativne nad mistni pomery). Pak poplatek za vyuku. Pocitejte neco kolem 30,- az 80,- EUR za mesic (podle lokace, mistra, poctu bilejch v okoli, ...). Takze ja mel za 50.000,- temer trimesicni pobyt. A to jsem utracel za kde co a neumel jsem smlouvat (takze me natahnul kazdej zlutak tak na 20 nasobek ceny) ... :roll:

Kdyz se clovek zarekne, ze pojede jen cvicit, tak utrati jen nejnutnejsi. Kdyz mate informace predem a vite, co a jak, tak je to (alespon myslim) v pohode. A minimalne jednou za zivot stoji se do Ciny kouknout. Alespon pro toho, kdo to mysli s BU vazne a chce mit informace, znalosti a zkusenosti primo od zdroje ... :idea:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » stř 25. črc, 2007 8:10

SiuLouFu píše:
... Takze ja mel za 50.000,- temer trimesicni pobyt...

Cest,
ale nezapomen, ze jsi jel "domu". kdo to ma jinak, bude mit vyslednou castku vyrazne vyssi...
jinak - do Ciny nejezdete... co tam... :wink:
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kachna » stř 25. črc, 2007 14:07

Sukkha píše:No jo, jenže já zatím kantonsky neumím a čínské weby nerozluštím ani "za sto let" :roll:
Vidím to na Anglii

Do Anglie NE!, nauc se aspon mandarinstinu, imho na rozdil od kantonstiny neni zas tak tezka (za 100 let uz budes i hezky cist a psat :D), a mas-li finance, a srdce dobrodruha, frrr ke zdroji, jak uz bylo receno, budes-li se tomu chtit venovat vazne, stejne na to jednou dojde :) takova jizni kudlanka, haapga nebo choileifat by v CR urcite nasly odezvu! (mineno v dobrem)
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 26. črc, 2007 15:19

Docela nechápu, proč se chceš jezdit učit do Anglie, když seš žák Qina. K němu do Prahy to máš blíž,levnější a jistě o nic horší.A když se chceš mermomocí učit v Číně, řekni Qinovi,a on tě pošle na správný místo. Nechápu fakt logiku věci, Qin je výtečnej učitel, tak proč se trmácet někam přes půl světa a utratit majlant...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 26. črc, 2007 20:34

A je těžký si s číny přivezt přítelkyni ony jsou takové roztomilé :lol:
Jo existuje nějaká učebnice kantonštiny nebo mandarinštiny a co je výhodnější?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 26. črc, 2007 22:11

Jeikob - zeptej se Siuloufu ,ten si pritelkyni z Ciny privezl ,urcite ti rad poradi.... :lol:
Zas tak tezky to neni....
Vyhodnejsi je prestat psat kravoviny na netu a zacit cokoliv delat poradne.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pát 27. črc, 2007 11:03

roza píše:Jeikob - zeptej se Siuloufu ,ten si pritelkyni z Ciny privezl ,urcite ti rad poradi.... :lol:

4 Jeikob: Uz je ze me polovicni Cinan - radim pouze za penize. Z neceho moje pritelkyne zit musi :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 27. črc, 2007 12:16

roza píše:Jeikob - zeptej se Siuloufu ,ten si pritelkyni z Ciny privezl ,urcite ti rad poradi.... :lol:

No
řekl bych že tu jsou lidi co píšou daleko větší kraviny :D jinak už tu tolik nepíšu a už jsem se zkontaktoval s Pavlem Mackem tak už v rámci svých možností už něco delám.Ten dotaz na čínskou roštenku byl spíš odlehčeníí.
Víc mně zajímá ta učebnice čínštiny jestli někdo může nějakou doporučit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pát 27. črc, 2007 13:48

jeikob píše:No
řekl bych že tu jsou lidi co píšou daleko větší kraviny :D jinak už tu tolik nepíšu a už jsem se zkontaktoval s Pavlem Mackem tak už v rámci svých možností už něco delám.Ten dotaz na čínskou roštenku byl spíš odlehčeníí.

Pokud se chces ucit "mandarin", tak existuji i ceska skripta. Cinstinu (mandarin) u nas vyucuje rada jazykovych skol. Je lepsi, kdyz se ucis od zacatku vyslovnost spravne. Jinak s kantonstinou je problem. Zkus poprosit Pavla Macka sifu. Pred nedavnem jsem od nej neco dostal a pokud si s nim v kontaktu, tak by to nemel byt velky problem ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 27. črc, 2007 13:52

SiuLouFu píše:
jeikob píše:No

Pokud se chces ucit "mandarin", tak existuji i ceska skripta. Cinstinu (mandarin) u nas vyucuje rada jazykovych skol. Je lepsi, kdyz se ucis od zacatku vyslovnost spravne. Jinak s kantonstinou je problem. Zkus poprosit Pavla Macka sifu. Pred nedavnem jsem od nej neco dostal a pokud si s nim v kontaktu, tak by to nemel byt velky problem ...

díky no zatím zjištuju tak orientačně .dokonce jsem na you tube našel desetiminutový kurs zakladních turistických frází.stáhnul si ho .tak že už nevím odkaz pokusím se ho najít.s těma skriptama jsem si to myslel.protože na netu jsem nic nenašel v běžný nabídce
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...