YIP MAN KMOTR WING CHUN

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dong_wu » stř 23. čer, 2004 7:37

sakra nejak jsem nebyl prihlasenej, ty anonymni prispevky jsou moje (kdyby chtel nekdo nadavat, tak at vi komu) :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. čer, 2004 8:14

Anonymní píše:SiuLun: Co je SDKFS? To nevi dokonce ani lidi co to ucej 8O Tohle jmeno jim pridelil tusim Donald Mac a je nenapadlo se zeptat co to znamena :D

Yip Man: SDKFS mi ani nepripominej :wink: Ale je fakt, ze ty kecy byly stejny :?

Ale houby Donald Mak, je to :
"Sifu Dvok Kung Fu System"... Podle toho sasuly co jim delal velitele, jmenoval se "Dvorak" :lol: .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 23. čer, 2004 8:35

Taky jsem si to myslel, ale vsichni se dusovali, ze ne. A podle toho jak byli mimo bych jim i veril, ale bylo by to na dlouhy povidani :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. čer, 2004 10:07

Dong_wu píše:Taky jsem si to myslel, ale vsichni se dusovali, ze ne. A podle toho jak byli mimo bych jim i veril, ale bylo by to na dlouhy povidani :wink:

Celkem mě to zajímá
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 23. čer, 2004 11:04

SiuLum: Kdyz to hodne zkratim, tak mi vysvetlil, ze to vlastne nic neznamena, ze je to jenom jmeno neco jako napr. wing chun coz taky nema vyznam, tak jsem vysvetlil, ze je debil! :roll: :twisted:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. čer, 2004 11:21

Dong_wu píše:SiuLum: Kdyz to hodne zkratim, tak mi vysvetlil, ze to vlastne nic neznamena, ze je to jenom jmeno neco jako napr. wing chun coz taky nema vyznam, tak jsem vysvetlil, ze je debil! :roll: :twisted:

Dík
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. čer, 2004 12:08

Někde jsem slyšel, že wing chun znamená :věčně krásné jaro. Tak jak je to?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: YIP MAN KMOTR WING CHUN

Příspěvekod chonglee » stř 23. čer, 2004 16:50

FAUSTUS píše: Existuje mnoho rodin, které propagují své výklady tohoto umění. Která je, ale tou pravou linií? Možná nejde tolik o to, co která rodina propaguje, ale co je uvnitř a co je schopna poskytnout svým žákům.

obvykle se spíš tyto rodiny táží(zřejmě je všechny zastřešují triády)kolik jsou jejich žáci schopni zaplatit.potom se teprve rozhodnou jak veký pocit ovládnutí kung-fu ti přidělí.ideální bude když ten jejich odchovanec bude předávat jejich"rodinný styl"někde v americe nebo v evropě a ti žáčci budou někde registrovaní(samozřejmě za poplatek)třeba u .... v Hongongu.no a ten odchovanec bude dojíždět ke své rodině se doškolovat za poplatek,který vybral od svých žáků.a zato bude oficiáně prohlášen xtým pokračovatelem oné rodiny,která si bude spokojeně mnout ruce za jáký blbosti ti hloupí američani a evropani jsou ochotni zaplatit a ještě z toho mají radost.
znáš nějakej jednodušší míň nákladnější způsob podnikání?
doufám,že je to dost srozumitelný.

co se Yip mana týká, byl zřejmě první kdo byl komerčím žákem a kdo odevřel komerční školu.korunu tomu nasadil samozřejmě bruce lee kterej to dotahl at absurdum.
takže:siu za tísíc,chum za dva,biu za tři ....nebo instantní za deset.co neumím dnes doučím tě zítra....
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod FAUSTUS » stř 23. čer, 2004 20:15

Chonglee- ohledně toho, že když se chceš učit v Hong-Kongu bojové umění dostaneš jako první otázku kolik jsi schopen platit a teprve potom tě učí na takové úrovni jakou jsi zaplatil jsi slyšel osobně nebo z doslechu?Jestli je to pravda, tak je to špatné.Téměř se mi nechce tomu věřit.(Ps. Bruce Lee je kapitola sama o sobě.Toho no coment.)
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chonglee » stř 23. čer, 2004 20:52

jo do takový školy jsem chodil,do takový asociace platil,členskou průkazku oné asociace nikdy od svého"mistra" nedostal a věř,že když jsem ji urgoval moc oblíbenej žák jsem nebyl.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

jo do takový školy jsem chodil,do takový asociace platil,členskou průkazku oné asociace nikdy od svého"mistra" nedostal a věř,že když jsem ji urgoval moc oblíbenej žák jsem nebyl.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod FAUSTUS » stř 23. čer, 2004 21:17

Dík.Asi na tom něco je.
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 24. čer, 2004 11:35

Jo u bojových sportů je komerční přístup naprosto O.K.U BU (bojových umění) je to jiné.S problémem placení příspěvků bez členské karty mám úplně stejné zkušenosti.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod FAUSTUS » pát 25. čer, 2004 22:47

Členské příspěvky se nedaní, tak nevím proč je problém s vystavením potvrzení nebo členské karty?
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod FAUSTUS » sob 26. čer, 2004 2:34

Členské příspěvky se nedaní, tak nevím proč je problém s vystavením potvrzení nebo členské karty?
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chonglee » sob 26. čer, 2004 6:18

myslel jsem příspěvky na mateřskou organizaci.ty pak samozřejmě nikdy nedoraží do místa určení.jinde to mají tředa tak,že když budeš poctivě (povině)dojíždět na ne zrovna levné vorkšopy,zdarma ve svém volném čase(povině)šířit a vyučovat své umění a nevim co všechno ještě,tak buděš smět jet dělat služku na centálu do kanady.nutno dodat,že obrázky z jejich propagačních materiálů silně připomínají obrázky ze strážní věže.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Dotaz

Příspěvekod Salomon » úte 20. lis, 2007 13:33

Dobry den preji,

mel bych jednu otazku na prezdivku "Yip Mana", je to sice hodne davno ale zajimalo by me jak tento clovicek prisel na to, ze nekdo jak vy rikate ze "Sifu Dvok Kung Fu System" SDKFS nebo jak jste to pojmenovali dostal "do drzky"...Vy jste u toho byl ? Mohl by jste mi prosim popsat jak nekdo ze SDKFS "dostal do drzky" ? Dekuji a preji hezky den.
Salomon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

.

Příspěvekod luen » úte 20. lis, 2007 13:40

To je tema :lol: :lol: :lol: Yip Man a kmotr, mnisi a wing chun ... Tyhle stary vlakna neprocitam, ale je videt, ze delam velkou chybu :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 20. lis, 2007 15:19

... kdyby to nebylo k smichu, bylo by to k zbliti
:)
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér