©KRCENÍ- techniky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Galiloo » pon 26. lis, 2007 5:36

DrGlock píše:
alitranek píše:
DrGlock píše:Pokud něco prosereš a to škrcení se dostane do této fáze:

Obrázek

tak máš pár sekund, než usneš. Za tu dobu toho moc nenaděláš, žádná zázračná technika na to neexistuje. Kousat už není do čeho, můžeš zkusit nahmatat oči nebo rozkrok, ale spíš to nevyjde. Můžou ti pomoci jen dvě věci, nůž nebo pistole. Nůž je asi jasnej a u pistole prý dobře funguje, když mu ustřelíš loket (ale nesmíš při tom trefit i svou hlavu).

co to jsou za bojovníci na tom obrázku?..judo vs. ?

Nevim, to jsem vygooglil.

To vypadá spíš jako foto z nějakého GayKlubu :lol: :lol: :lol:
My se teda nahatý nepereme :lol: 8O
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pon 26. lis, 2007 8:19

A to je chyba.

BTW: Máš pravdu :)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 26. lis, 2007 11:23

Kdyby snad nějaký graund batl fajtr chtěl na flašku s pitím nějaký nápis.
Je to celkem k tématu.Obrázek
Obrázek
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod czechchamp » pon 26. lis, 2007 13:05

DrGlock píše:
Obrázek

Jedná se o BJJ - Brazilské Jiu Jitsu konkrétně Rear Naked Choke. V tomto případě soupeř v GI který je v nevýhodné situaci by se měl snažit nohama se posunout co jak nejvýše to půjde na svého protivníka (prostě se začít posouvat k hlavě protivníka) a při tom se vyrovnat ať na něm leží rovně (místo na pravé straně). Poté otočí hlavu proti směru škrcení tak, že si posune bradu do vnitřní strany soupeřova lokte a jednou popř. oběma rukama se bude snažit to škrcení zastavit/zpomalit. Tohle bude stačit na to že ten protivník nebude schopný to škrcení dokončit. Poté, až když si je ten borec v GI je jistý, že se je schopný proti tomu škrcení ubránit, se pokusí uvolnit jednu nohu z protivníkova obětí a rychle se tu samou stranu nakloní (tzn. pokuď uvolní pravou nohu tak se poté nakloní na pravý bok). V zápětí se potom zápasník v GI přetočí co jak nejrychneji celým tělem do protisměru, což v našm případe by bylo doleva. Výsledkem je že ten borec v GI skončí v soupeřově guardu a úspešně se ubránil.

V BJJ máte hodně pozic a škrcení a podle mě je to nejlepší systém ground fightu beze zbraně. Nedá se to jednoduše vysvětlit, ale proti každému škrcení se dá samozřejmě bránit. Závisí na tom kdo je váš protivník. Můžete si být jisti jak se bránit proti Rear Naked Choke ale když jste na zemi a mlátite se s Deanem Listerem, BJ Pennem, nebo Jacare to by vám to moc nepomohlo. BJJ je podobné šachům, bránite se proti jednomu škrcení ale váš protivník je třeba 3-4 tahy před vámi. Takže to je prostě někdy k ničemu no....

Najeďte si na youtube nebo dailymotion a vyhledejte si výrazy: BJJ, guard, full guard, half guard, rubber guard, butterfly guard, side mount, full mount, north south abyste viděli různé pozice a pak pro to škrcení zkuste: rear naked, knee bar, heel hook, key lock, arm triangle, triangle, arm bar, toe hold....to by vám mělo více než stačit do začátku.

Taky is ovšem pamatujte že když hledáte BJJ školu a chcete to taky uplatnit na ulici, tak bych vám doporučoval NO GI. Protože s GI to je dost o nečem jiným a hodně věcí to ulehčuje. Takže když jste zvyklí na GI a pak se s někým válite venku před barem a on má na sobě tričko, tak si dávejte bacha protože to nebude tak jednoduchý :lol:
czechchamp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 26. lis, 2007 16:32

czechchamp píše:Protože s GI to je dost o nečem jiným a hodně věcí to ulehčuje.

Samozřejmě cvičit i NO GI, ale v kimonu zase hrozi mnohem vice veci, nehlede na uniky ktere jsou o poznani slozitejsi.

BTW: Tech guard-u je o mnoho víc, tady je docela solidni vycet + fotky :lol: (už to tu bylo)

http://www.subfighter.com/forum/viewtop ... 36&start=0
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 26. lis, 2007 18:40

Podle mýho je ten obrázek zavádějící ,ten naháč by musel hódně pospíchat na sváču aby se mu kimoňák vyprostil z toho čouku ,
mi neříkejte že by jste se z tohodle nějak vyprostili.
Obrázek
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod czechchamp » pon 26. lis, 2007 19:27

Toman píše:
Samozřejmě cvičit i NO GI, ale v kimonu zase hrozi mnohem vice veci, nehlede na uniky ktere jsou o poznani slozitejsi.

Já dělám MMA takže se koncentruju pouze na NO GI. Pro mě GI nemá smysl. Stejně tak grappling tourney - pro mě pouze NO GI.
czechchamp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod czechchamp » pon 26. lis, 2007 19:32

RUNAR píše:Podle mýho je ten obrázek zavádějící ,ten naháč by musel hódně pospíchat na sváču aby se mu kimoňák vyprostil z toho čouku ,
mi neříkejte že by jste se z tohodle nějak vyprostili.
Obrázek

Samozřejmě že ta fotka byla vyfocena v době, kdy ten ¨naháč¨ toho ¨kimoňáka¨ kontroloval. Tam už moc šance není.
czechchamp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » pon 26. lis, 2007 20:07

Tak jsem si dneska toto skrceni zkousel na treninku a je to lahoda, pet vterin radneho duseni a uz se to klepe :D:D:D Skoda ze je to v sambu zakazane :cry: :cry:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 27. lis, 2007 1:11

Já nehodlám ani nechci někoho přesvědčovat. Ale řada top MMA fighterů cvičí i v kimonu/kurtce Fedor, Parisyan, Arona, Bustamante, Dong Sik, Yoshida aj. a kluci od nás třeba André Reinders, Lukáš Tureček a jistě i další taky a jak jim to šlape. Kdyby to nemělo žádný smysl, proč by to ti lidé dělali?
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod alitranek » úte 27. lis, 2007 2:44

czechchamp, dík za supr odpověď.
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » úte 27. lis, 2007 17:04

Tomane, on asi myslel, že PRO NĚJ, to nemá smysl, ne obecně ;-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 27. lis, 2007 18:23

Hellas: Asi jo. Měl si se zeptat svýho kámoše Fedora co on na to :wink:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 28. lis, 2007 21:23

Mě byl za ta léta vštěpovám jeden primární reflex..jak už ti jde někdo po krku(nějakým škrcením,rdoušením) primární je dát bradu na prsa aby se nedostal na krk. A pak ihned se pokusit o únik. Ale osobně znám jednoho člověka,u kterého by to možná ztratilo smysl...pochroumaná,nebo dokonce rozdrcená čelist..i když zase lepší než se nechat uškrtit či tam usnout :D
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 28. lis, 2007 21:53

vidím to pokrčení rameny, ten dobráckej úsměv a něco ve smyslu možno tak i tak :lol:

P.S. stejně nechápu, jak to, že jste na tom semináři NEBYLI 8O 8O 8O
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 8:37

Mám dotaz. Co děláte aby vás soupeř nezvedl když jste mu nasadili Triangle?
Patřím u nás k lehčím váhám a stává se mi to dost často. Kdybyste někdo měl nějakou fintu tak se podělte ....
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 29. lis, 2007 9:03

Stočíš se na stranu. Dean to tady ukazuje velmi pěkně. Pokud si v pozici jako Dean a ještě pravou rukou uchopíš zevnitř (jakoby zvedákem)soupeřovu levou nohu a snažíš se k ní přitáhnou, není šance na slam a triangle se ještě víc dotáhne (bohužel jsem to nikde nenašel tak snad to chápeš). Je to toho víc ale tohle asi nejjednodušší k popsání.
http://www.youtube.com/watch?v=Y2v7GFAI_2k

Dej vědět jestli ti to funguje :wink:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 9:36

Presne vim co myslis - ten typ Trianglu podle Deana znam. Lip to utahuje nohy kolem krku (mam cele to video s Deanem). To chceni nohy taky delam - ale casto to vede k tomu ze mi kleknou na hlavu protoze je neudrzim tak pribite na zeme a hlavu mam ke kolenu blize.
Fernando mi rikal ze se ho mam chytit a zatizit mu hlavu aby se nezvedl - ale kamos ho taky zvedl. Ono ten rozdil pres 10 kg dela sve.

Spis jsem premyslel nad nejaky sweepem. Ten by vide vyhovoval memu stylu grapplingu. Mas neco?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 29. lis, 2007 11:12

Nechápu jak ti může kleknout na hlavu, jasně jde to ale musel by se točit na druhou stranu, ale z té správné pozice si to nějak nedokážu představit. Se zavřeným trianglem asi sweep těžšímu člověku jen stěží uděláš :?
Nebo taky ještě můžeš podhmatem uchopit jeho levé rameno :!: a stisknout (podobně jako u té nohy). Nebo Aoki Shinya má na své výukovce zajímavý triangle to taky používám. A taky mne ještě napadá háček nohou, která neobepíná krk za soupeřovu nohu (chce to ale dlouhý nohy a ohebný kyčle a správný moment) ani sem to nikdy na netu nenašel to je ale tutovka slibuju říkám tomu "mučidlo"
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 11:29

S tim hackem to zkusim, jen nas potom bude muset nekdo rozsukovat :D Ale zni to zajimave.
Nemas nejaky odkaz na youtube na triangle ala Aoki Shinya?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...