Cai Li Fo (Choy Lee Fut)

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod khooca » úte 01. led, 2008 13:51

double
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 01. led, 2008 22:46

par sestav z CLF = CLF?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 02. led, 2008 3:22

khooca píše:
beishaolin píše:
jeikob píše:u nás tuším tento styl nikdo nevyučuje?

:arrow: shameless selfpromotion: http://ccak.org/cs/clanky/cailifo-pai

No nechci nějak rýpat, ale je vůbec možné, aby někdo dokázal studovat tolik stylů najednou a všechny je poznat natolik dobře, aby je mohl i nadále vyučovat :?:

Metuzalem ... zil skoro 1000 roku :lol: , ale na druhou stranu kazdy ma pravo na to si myslet, ze umi a ovlada vsechno na co se kdy jen podiva 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod beishaolin » čtv 03. led, 2008 14:53

pm píše:par sestav z CLF = CLF?

pod odkazem je kompletni vycet vsechny rucnich forem z xiongsheng cailifo...
Naposledy upravil beishaolin dne čtv 03. led, 2008 14:58, celkově upraveno 1
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod beishaolin » čtv 03. led, 2008 14:56

khooca píše:No nechci nějak rýpat, ale je vůbec možné, aby někdo dokázal studovat tolik stylů najednou a všechny je poznat natolik dobře, aby je mohl i nadále vyučovat :?:

prijd se podivat ...
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 03. led, 2008 16:29

beishaolin píše:
pm píše:par sestav z CLF = CLF?

pod odkazem je kompletni vycet vsechny rucnich forem z xiongsheng cailifo...

:lol: nepovidej? promin, ale o CLF se uz nejaky ten patek zajimam, znam osobne Wong Datmau, Wong Dakfai, cetl jsem o CLF x knizek, cvicil jsem spoustu drilu z jedne rodine linie CLF, last but not least, pri svojich studijnich stazich nikdy neopomenu navstivit Fatsaan Hungsing gwun (Foshan Xiongsheng Cailifo, www.hongshengguan.com).

takze

a) tohle je zlomek Xiongsheng CLF curricula - co treba fundamentalni 五輪馬, 五輪搥? a co desitky dalsich? viz plumblossom.net/ChoyLiFut/formslist.html, kdej e prehled vetsiny Xiongsheng CLF sestav (tretina je jich ovsem odjinud a tretina tam pro zmenu chybi)

b) kolik jich ve skutecnosti v Brne vyucujete? vsechny uvedene? co CLF ji ben gong, san shi, dui lian, san shou, zbrane, x drevenych panaku, kterymi je CLF proslule, etc.? (zamerne se ptam jen na CLF - zda je tomu tak i u dalsich asi osmi stylu, ktere "nabizite", se radeji ani neptam)

komentar na okraj - osobne umim x drilu z CLF, sestavy z kudlanky, taijiquan, Jingwu, drily z yiquan, Muay Thai, BJJ, ale dat si na stranky seznam/curriculum techto systemu a nabizet je zajemcum o cviceni, to by me hamba fackovala. ucim (se) jen Hung Kyun a jeste dlouho budu, a o -cetiletych "mistrech", kteri uci mish mash skoro tuctu systemu z misty a x desitek sestav, si myslim to co si myslim. bez urazky. ale bavme se o CLF, protoze CLF jako jihocinsky system me opravdu zajima
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 03. led, 2008 18:01

To samé co PM, ke kudlance, 27 pěstních forem (kde jsou zbraně, párové formy?) a nejhorší je, že formy nejsou zdaleka vše....viz naše předchozí diskuse.
Spojit CLF a Tang Lang....? To chce HODNĚ času.... :?: :?:
Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 03. led, 2008 21:09

aby nedoslo k mylce (Mantis!): za "znalost" CLF (nebo tanglang) nepovazuju znalost kompletniho curricula, zrovna v obou zminenych systemech je jich jak maku a k zvladnuti systemu neni potreba ani tretina (viz Beisheng CLF), nebo zadna (ruzne rodinne styly CLF). ten, kdo umi pouzit 挂,插,掃,標 etc., proste onech 10 种, ktere jsou kost a dren CLF, cvici CLF ji ben gong (!), drily, san shou, otlouka a posiluje specifickymi lian gong CLF metodami, cvici CLF. ten kdo se uci jednu sestavu za druhou, a jeden system za druhym, inu, jak se rika, devatero remesel... nesmesovat s ideou MMA, ta je mi naopak v ledascem velmi sympaticka - ale tam je to o technikach ve dvou, ne x sestavach z x systemu.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod beishaolin » čtv 03. led, 2008 21:23

strucna odpved...

- je nekolik vetvi Xiongsheng Cailifo. Linie velmistra Chan Kowk Waie je jina nez ta ktera nalezi ke skole uvedene pod odkazem.

- v ramci nasi linie se vyucuje 11 nejlepsich rucnich forem. vyucovani forem jen pro vyucovani forem je mrhani casem a energii.

- jsem pouhy 'instruktor' nikoliv mistr. Mistrem skoly je Dou Wanchun.

- konkretne pro cailifo plati: cviceni se zbranemi a partnerske sestavy vyucuje prozatim pouze hlava skoly, mistr Dou Wanchun

- vycet rucnich forem z kudlanky neni uplny, stejne tak nejsou na strankach uvedeny zbranove a partnerske formy ci drily (ani u clf ani u kudlanky, ostatne ani u jinych stylu). nedelal bych nic jineho nez psal stranky.
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 03. led, 2008 21:41

zdar a silu, co odpoved na

"kolik jich ve skutecnosti v Brne vyucujete? vsechny uvedene? co CLF ji ben gong, san shi, dui lian, san shou, zbrane, x drevenych panaku, kterymi je CLF proslule, etc.?",

souvisejici s dalsim prispevkem:

"ten, kdo umi pouzit 挂,插,掃,標 etc., proste onech 10 种, ktere jsou kost a dren CLF, cvici CLF ji ben gong (!), drily, san shou, otlouka a posiluje specifickymi lian gong CLF metodami, cvici CLF. ten kdo se uci jednu sestavu za druhou, a jeden system za druhym, inu, jak se rika, devatero remesel..."

diky
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 03. led, 2008 21:56

PM - já vím, proto "viz předchozí....." Ostatně jsme se spolu bavili o principielních formách.....
Unás je 12 klíčových slov rozšířených až na 31. Klíčové techniky stylu. Já je beru jako proncipielní, i když např. Luen tuším říká, že prinicipy jsou na nic, viz tuším téma k boxovací hrušce....
To co uvádíš, jiben gong atd. to je samozřejmé, pro mě, proto ty dotazy atd. nebudu to rozvádět vč. toho, kde se to učí, a kde ne, už jsme to "prali" několikrát....

Beishaolin, šlo mi spíše o to, že pokud se učíte všechny ty sestavy, a navíc jěště to, co tam není, nevím, co stíháš ještě dělat, věř mi, že vím o čem píšu... :wink:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 03. led, 2008 22:03

Chan ga CLF, naprosto libovy video (ukropcany, sledujes to doufam)

http://www.youtube.com/watch?v=KL108-I-vlA
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 03. led, 2008 22:14

Ještě dodateček, velmi bych si liboval, kdybychom měli tak 6-10 principielních forem + tak max. 1-5 Zhai yao a konec, páč a) už bych měl teoreticky vystaráno ( :wink: ) b) mohl bych se v klidu věnovat podstatným věcem......kdyby mě je někdo naučil.. :cry:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 03. led, 2008 22:25

Mantis: :-) v tom pripade mam vystarano, ted uz jen nejvetsi tajemstvi gf... cvicit.

jinak - lepsi nez proklinat tmu je zapalit svicku, ze, jinymi slovy, neplac a jdi cvicit do nejaky poradny skoly poradnou kudlu! mam doma dvd nejakych Rusu, co cvici tusim mei hua, liu he a taiji tanglang, a je to narez, jedno z nejlepsich gf (metodika, prace) co jsem kdy videl - tady je neco z toho http://www.youtube.com/watch?v=wb6TJGNw-8M ale zbytek je jeste lepsi - drily, posilovacky, otloukacky, fighting, super!

maji stranky na www.mantisboxing.ru

konec offtopic, tady CLF
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 03. led, 2008 22:27

Všeobecně sorry za off topic

PM - díky, už jsem je kontaktoval, od Tvého bratra jsem cca před rokem dostal info o nich :wink:

máš SZ a díky :wink:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Head2k » čtv 03. led, 2008 22:32

Mantis píše:Všeobecně sorry za off topic
Tohle přeci vůbec není off-topic.

UK v tvém bydlišti značí United Kingdom?
Head2k
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mantis » pát 04. led, 2008 13:53

jojo, Spojené Království - prosím nezaměňovat se Síní království od jehovistů!!! :lol: Už tady u nás byli!!! 8O :? 8) :lol:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 04. led, 2008 15:43

Mantis píše:jojo, Spojené Království - prosím nezaměňovat se Síní království od jehovistů!!! :lol: Už tady u nás byli!!! 8O :? 8) :lol:

Jehovisti jsou v pohode ... staci rict, ze jsi satanista a pelasi od dveri i stare babky jak mlade srnky :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 04. led, 2008 15:50

:lol: :lol: :lol:
Jo, zajímavé je, že tady na to nejdou s mladými lidmi, jak se mi zdá u nás, kolikrát i tak šokovné holky :roll: :oops: :wink: . Tady na to mojí uhlazené důchodce, ale ta nezapomenutelná brožurka "Guardian Tower" mluví za vše :wink: :twisted:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 04. led, 2008 16:10

Mantis píše::lol: :lol: :lol: tak šokovné holky :roll: :oops: :wink: :

No ještě že jsi napsal "o" a ne "u" místo "i" :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...