Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Moto » stř 27. úno, 2008 9:42

zde je to jiz trochu prehnane a jak vystrizene z filmu, ale jinak pro oko divaka asi prtitazlive. Samozrejme, ze treba sensei Tsuguo Sakumoto by tuto kata aplikoval jinak... :D

http://www.youtube.com/watch?v=8Pv2RwaJABA
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 27. úno, 2008 10:47

Lear píše:Jako bez urazky, ale to se u karate musi mezi udery takhle kroutit zadkem? Pripada mi to.. ehm.. legracni.. :D

Mám trochu problém s páteří a po tomhle cvičení by mně vyhřezla ploténka.
Kata ANNAN je o dost kvalitnější. / avšak i tam je útočník hodný a počká /
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » stř 27. úno, 2008 11:59

Nahodou to ale vypada celkem zajimave.. neco mezi BU a sambou.. ale kdyz to delaji ty nahaty brazilky tak to ma trochu vic do sebe.. :D
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod migli » stř 27. úno, 2008 17:13

ad pohyb boku stylem vrteni zadku - student se snazi o maximalni rotaci, co nejrychlejsi, tam i zpet. Ocvidne tu rotaci taha zadkem a nohama.
Shinzato ma podsazenou panev a ta rotace jde zevnitr boku - a vypada to samozrejme mnohem lepe..

No, po par opakovani kata timhle zpusobem bude mit student pekne vyhazena zada :twisted:.

Krasne je, ze u brisniho tance maji zacatecnice uplne stejnou tendenci - pohyby boku a jejich rotaci tahat zadkem, pripadne pomoci svalu stehen, protoze nemaji vypracovane svaly, ktere temi boky hybou spravne. Student ma IMHO nejspis obdobny problem - po par letech cviceni by ho mel ucitel dohnat ke spravnemu drzeni tela i zapojovani tech spravnych svalu :wink:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 27. úno, 2008 22:00

No tak to je ptakovina na entou tohlec to, dobre sem se zasmal, to se zas musi nechat.Sem v zivote neco takoveho nevidel, skoro mi to prislo jako nejaka parodie na karate to extremne prehnane mrskani boky.Navic to dela preci uplne blbe, on nejdriv mrske prdeli a pak teprv provede techniku.Kdyz uz chci do uderu pridat energii pohybem boku, tak to musi bezprostredne navazovat a ne toto a takto a u tech kopu to je vubec des:roll: :roll: :roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 27. úno, 2008 22:39

Lear píše:Jako bez urazky, ale to se u karate musi mezi udery takhle kroutit zadkem? Pripada mi to.. ehm.. legracni.. :D

Nikdo se neuráží, ale je potřeba ti vysvětlit smysl "kroucení zadkem". Takže není to kroucení zadkem, ale práce boků, které se u nás říká vibrace. Je to jeden z důležitých zdrojů síly do úderu, který se používá tam kde není místo pro rotaci (krátká vzdálenost). Na videjku je krásně vidět jak mu ten pohyb lehce vystřeluje ruky do technik.
Na druhé straně je pravdou, že ten cvičenec to přehání, ale plní to svůj účel (má velmi uvolněnou horní polovinu těla při technice a tím pádem i dynamickou bez velkého úsilí, to je u všech co techniku tahají ramenami nedosažitelný cíl např. Valdezi). Tak výrazná práce je spíš u začátečníků, pokročilý studenti tento pohyb mají podstatně méně viditelný, ale účinnost je stejná ne-li vyšší :wink:
Hodně pokročilý dokáží nahradit vibraci práci svalů, ale to už je vyšší dívčí. :lol:
Katsuhiko Shinzato je taky velmi uvolnění a dynamický. Moc se mi jeho projev líbí. K tomuto se snažím dostat.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 27. úno, 2008 23:06

Moto píše:zde je to jiz trochu prehnane a jak vystrizene z filmu, ale jinak pro oko divaka asi prtitazlive. Samozrejme, ze treba sensei Tsuguo Sakumoto by tuto kata aplikoval jinak... :D

http://www.youtube.com/watch?v=8Pv2RwaJABA

Divadlo, méně teatrálnosti, akcí na efekt a víc smyslu pro realitu by to mu prospělo.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 28. úno, 2008 0:49

Zde trochu Uechiryu a par aplikaci...Vsimnete si na zacatku videa steny za mistrem,kde jsou vedle sai pistole...zajimava kombinace :D

http://www.youtube.com/watch?v=M3_2-2HFNe8
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 28. úno, 2008 8:54

Ty pistole jsou fakt dobrý.
Uechi ryu kata jso hezký. Je to takový kompromis mezi tvrdým karate a měkým kung fu.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 28. úno, 2008 11:01

Nedávno jsem koukal na jednoho učitele Karate , jak ukazuje bunkai proti úderu obouma rukama naráz / awase tsuki / . Já měl zato , že je to nesmysl, aby na mně někdo z kamae útočil tímto způsobem. / Jako protiúder při tom když mně nekdo např. škrtí to chápu, ale jako sam. útok je to podle mně sebevražda. Ten : mistr: řekl že se to tak prostě cvičí a dost. Já se začal smát a byl průser. Jakej nato máte názor.
PS: Necvičím pod tím člověkem. NA©TĚSTÍ.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 28. úno, 2008 11:27

1: Jsem od přírody veselej
2: Jaká neůcta? Ja mluvil slušně a potichu, on křičel.
3: Není to můj učitel.
Ale spíše by mně zajímalo, proč těmto aplikačním podvodům lidi věří. I lidé co cvičí mnoho let.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 28. úno, 2008 17:24

Máš pravdu. Jim to někdo řel a dle hesla stokrát opakovaná lež se stává pravdou. To pak takhle vypadá. Ode dneška už se v dojo smát nebudu. A nebo jo: ať je veselo.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » čtv 28. úno, 2008 18:41

KAMINARI píše:Máš pravdu. Jim to někdo řel a dle hesla stokrát opakovaná lež se stává pravdou. To pak takhle vypadá. Ode dneška už se v dojo smát nebudu. A nebo jo: ať je veselo.

proč se nesmát,já se směju a kolikrát vtipkuju během tréninku..ale nesmí to jít na úkor intenzity nebo toho jak cvičím...dávám najevo své názory,nebojím se je říct trenérům(také proto že už přecejenom tam cvičím sedmým rokem), a pokud se nelíbí,co se dá dělat...někdy je sice trochu dusno,ale pak se to srovná...naposledy jsem řekl narovinu že se mi vůbec nelíbí jak jsou vedení začátečníci,proč se mi to nelíbí,a jak by se to mohlo případně zlepšit(neberte to že kecám zkušenějšímu do tréninků,ale přece jenom po těch letech mám možnost posoudit jaká ·´uroveň začátečníku byla dříve,a jaká byla v tu dobu)...bylo to přijato v pohodě,a pomalu se s tím začíná něco dělat...tam,kde by mě za tohle poslali do háje, tak tam nemá cenu cvičit...a možná bych se ani nebál takové místo nazvat sektou.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 29. úno, 2008 0:01

Nebudu se moc vyjadrovat k tomu,jestli se nekdo smeje na treninku nebo ne. Mam na to svuj nazor. Ale nedokazu si predstavit, ze bych byl treba v japonsku nebo primo ma okinawe v dojo nejakeho mistra a smal bych se tam nebo pak za nim prisel a rekl: Hele, Hirokazu, fakt se to tu za posledni domu zhorsilo a ty uz nejsi, co jsi byval...No nevim. Asi jsem ze sekty???? :roll: Jen muj nazor...mozna blbej, ale mozna na tom neco je...
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 29. úno, 2008 2:44

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:46, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 29. úno, 2008 6:22

Samozrejme,ze nekdy se muze v dojo trochu odlehcit atmosfera, ale nejake zasahovani senseovi do vyuky, s tim zasadne nesouhlasim. Pokrikovani atd. Bud chodim k senseovi, ktery si zaslouzi mou duveru nebo ne. Ja jsem byl tak vzdycky veden a toto i vyznavam. Nejsem pro zadna dogmata, ale v dojo musi byt prirozeny rad a disciplina. Na fotbale chapu, ze to je to v pohode, ale budo je budo. Po peti, sedmi, deseti letech treninku prece nemuzu diskutovat se svym senseiem, co dela dobre nebo ne. Jestli ano, tak se muzem v dojo rovnou prestat klanet, davat nastupy a mokuso a dodrzovat zasady budo...
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » pát 29. úno, 2008 8:47

Pockat,pockat...pokladani otazek je vitano!!! Neni vitano nedodrzovani etiky a etikety budo...Otazky jsou naopak kladne, ale ne spekulovani nad tim, jestli ucitel dela neco dobre atd...Myslim si, ze treba v boxu by napriklad Rosta Osicka taky nebyl rad, kdyby nekdo z zacku zpochybnoval vedeni jeho treninku...Projevit nazor je v poradku. Jen abych to uvedl na pravou miru!
S pozdravem
Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Angus » pát 29. úno, 2008 8:54

Představ si, že máš na tréninku mimimálně 15 dětí kolem 10 let. Tam prostě disciplína musí být. Ale samozřejmě i ty děti se mohou zeptat, na co chtějí, přece jim nebudu tvrdit, že jsem svatý obrázek, já je o tom musím přesvědčit svým cvičením :lol: .
Děti jsou zvídavé a nemají respekt se zeptat na cokoliv. Dospělý by prostě věc přijal tak, že učitel řekne "že se to tak cvičí". Dítě, potvora, chce všechno zdůvodnit :cry: .
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pát 29. úno, 2008 9:19

Je dobře že jsou děti potvory a chcou všechno zdůvodnit. Je špatně že dospělí potvory nejsou.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 29. úno, 2008 9:32

Víš, při tom, jak se ptají na každou ptákovinu, tak to donutí (rozumného) učitele přemýšlet nad věcmi, které považoval za dané a neměnné a měl by si zodpovědět, je-li to pouze dogma, které s praxí nemá až tak moc společného, nebo je to opravdu důležité.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...