ukropcany píše:4makoto - a nebol to náhodou sucker punch, len do nohy?
Co ja viem....bolo to rychle a uz som nemal odvahu sa spytat na nazov toho kopu

Moderátor: Picard
ukropcany píše:4makoto - a nebol to náhodou sucker punch, len do nohy?
Makoto píše:Prispeji svou "historkou z nataceni"ohledne tlakovych bodu: Jeden cas jsem jezdil s klukama do Kodane, kde se konal kazdy rok Gasshuku akce, kterou poradal soke Yamaue. Vetsinou tam jezdili i mistri jinych bojovek a byla tak sance se seznamit i s jinymi BU, protoze tam mohli i ucit. Posledne, co jsem tam byl, prijeli kluci z Krav Magy, ale i Finove s Kyusho jutsu, coz je prave system zalozeny na utocich na citiliva mista. Meli tam ukazku, kde ho tusim, ze jednim uderem knockautoval tak, ze ho museli rozdychavat. Docela efektni. Nebylo to do hlavy, ale nekam do hrudi. Protoze mi to nedalo, po ukazce jsem zasel za jednim z tech Finu, predstavil se a rekl, ze me zajima, jak to dela a jake procesy se odehravaji v tele. Take jsem zminil, ze jsem si vsimnul pri te ukazce, ze vubec nepuuzivaji nohy a jestli maji i kopy. Fin (mimochodem velkej jak hovado, se nedivim, ze jim knockoutovani tak jdena to nic nerekl, prisel ke me a kopnul me do kotniku takovou silou, ze v tu chvili bych prisahal, ze mi kotnik odesel minimalne dva metry dozadu....nastesti jsem to ustal, dokonce ani slzy mi nevyhrkly
a nasadil co nejvice pokerovou tvar (a v duchu dekoval bohu, ze jsem se nezeptal nejdrive mou druhou otazku, jestli maji kopy i mezi nohy). On mi rekl, ze on osobne uz moc nekope, protoze mel pred par lety uraz a diky tomu ma totalni endoprotezy a proto pouziva hlavne ruce, nicmene ze kopat jeste stale umi. Tak jsem mu podekoval za vysvetleni, pockal jsem, az odejde a pak jsem zkusil opatrne na kotnik prenest vahu, abych zjistil, jestli funguje. Nastesti to jen byla kua bolest, ale k fyzickemu poskozeni nedoslo....Ale neknokoutovalo me to
![]()
Nicmene kyusho jutsu mozna vypada efektne, ale i on sam uznal, ze je problem zasahnout citlive body v boji, protoze vetsinou je potreba zasahnout dva ci tri body v presnem poradi, aby doslo ke KO. A navic...mel jsem pocit, ze po vsech tech letech treninku a knokoutovani, byli malicko pomali v mysleni....a to jeste nebyli stariTakze jsme se rozhodli zvolit jinou cestu a ja si propriste daval pozor na co se ptam
luen píše: Ten Yamaue, kteremu se v Dansku vsichni smeji jako u nas Hladikovi??? Takovej mistni kasparek ... Jardo s tema utokama a rychle po sobe, aspon tri, presne poradi ... ja jdu do vrtule. Dalsi real pohled ... no nic. Jdu si pustit 18 bojovniku z bronzu, ktery jsem naposledu videl ve 12-ti a take tomu veril
for admin: nesla by udelat sekce pro deti??? Tohle je fakt z rise pohadek a ... dospelaka tohle nijak neobohati!!! Krom toho, ze si bude myslet, ze je svet plnej blaznu!!!
Mimochodem zkus se na tohle zeptat nekoho kdo se vazne zajima treba o cinskou medicinu ... zavola na tebe sanitku s modrym krizem
Toman píše:Tak mne by tím akorát naštval. Kopnout do někoho, kdo stojí na místě a eště to ke všemu nečeká. No klasika a pak jak to pěkně funguje
Makoto píše:luen píše: Ten Yamaue, kteremu se v Dansku vsichni smeji jako u nas Hladikovi??? Takovej mistni kasparek ... Jardo s tema utokama a rychle po sobe, aspon tri, presne poradi ... ja jdu do vrtule. Dalsi real pohled ... no nic. Jdu si pustit 18 bojovniku z bronzu, ktery jsem naposledu videl ve 12-ti a take tomu veril
for admin: nesla by udelat sekce pro deti??? Tohle je fakt z rise pohadek a ... dospelaka tohle nijak neobohati!!! Krom toho, ze si bude myslet, ze je svet plnej blaznu!!!
Mimochodem zkus se na tohle zeptat nekoho kdo se vazne zajima treba o cinskou medicinu ... zavola na tebe sanitku s modrym krizem
Re: Yamaue - urcite to mas odnekud podlozene, ze? Neprestava me udivovat co ty vsecho vis o vsech z celeho sveta. Odkud mas tuto informaci? Kdyz uz reknu , ze je nekdo blbec, podlozim to dukazy, nebo na to se nehraje? Co se domluvit, ze nebudes komentovat cloveka, ktery stoji nad nami a ja se nebudu zajimat o cloveka, ktery je u vas? Vsimni si, ze jsem tu Yamaueho nevychvaloval, pouze jsem zminil, ze jsem jezdil na jeho akce a to byl jak cervenej hadr pro tebe. Relax clovece, je az v Dansku, tebe nemuze ohrozit...a ani o to nestoji.
Re: Kyusho jutsu - rekl jsem nekde, ze je to pouzitelne pro real? Rekl jsem nekde, ze verim, ze se tim clovek dokaze ubranit? Kdyby jsi si peclive precetl muj prispevek, zjistil by jsi, ze tak uplne o jeho pouzitelnosti presvedceny nejsem prave kvuli tomu nesmyslnemu dvoj-tribodovemu zasahu. To byl take duvod, proc jsme usoudili, ze tohle je pro nas slepa kolej. Ale ja vim, vy z CBU vite vsechno lip, jste machri a nad vas neni. Staci to takto, abychom propriste mohli tuto cast preskocit?
Nejdrive se navazis do Yamaueho, Ki, KFM ted kyusho jutsu....co konecne napsat knihu, kde to rozseknes a vsem vysvetlis, svatou "cinskou" pravdu o BU? Proc nedokazes diskutovat tak, ze aspon popremyslis o nazoru druheho? Prober se svymi prispevky z posledni doby - "je to kravina", "to nefunguje", "placas blbosti"...a takhle bych mohl pokracovat dal....hodnota prispevku...nula
Omlouvam se ostatnim, ze jsem se tak rozjel. Jen jsem chtel dat pro pobaveni historku o citlivych mistech, nechci tu rozebirat ucinnost systemu zalozenych na zasahu citlivych mist. Jednak tomu sam neverim a druhak to nebylo cilem meho prispevku. Ocividne to nebyl dobry napad.
Ja na tomhle foru nechci travit cas, ze se budu dohadovat o kravinach, ale ze se neco dozvim, pripadne prispeju svymi znalostmi (jako jsem to naposledy udelal v tematu Rohovani). Ale urazky a hazeni hnoje na cloveka, ktereho, bych si tipnul, jsi nevidel osobne, je...ano to je detinske a nedospele, takze jsem take pro dalsi thread specialne pro tebe...a nazvi si ho jak chces.
luen píše:WT_Warrior píše:luen píše:WT_Warrior píše:No já vím že je nějaká jistá akupunktura nebo jak se tomu říká a prý to pomáha a na těle jsou citlivé místa které se dají nějak využít ale jinak v boji pomahá daná sebeobrana a ne nějaké body ...... ale zase by mě zajímalo proč jsou ve Wing Chunu bodající prsty? Zas tak dlouho to necvičím tak nevím ještě všecko mohl bys mi to prosím vysvětlit Luene? dík
Aha nojo bodajici prsty alias biujee, vid? No zase par lidi zklamu o zadne bodani tam nejdeTo je totiz dalsi z rad wt bullshitu ... Ne ze by se prstama nedalo treba do tech oci bodnout, ale nikdo rozumnej na tomhle nebude zakladat svou obranu
Jinak jak uz jsem o tom psal, vetsinou nazvy forem resp. soustavy napadu, nekoresponduji s tim o jake veci v nich jde ... je to krasa cinstiny
for senin:BTW pokud nekdo ma pocit, ze jsem zasadne proti, kvuli nejake image ... SENINE prijd mi to ukazatTy ukazes sve tlaky a ja zas ty svoje, ano
A jen doufam, ze to zase nesklouzne do ubohosti: "Nemusim si/tobe nic dokazovat". Kdyz si nemuzes odpustit hloupe reci o image, tak doufam neztratis koule ani v praxi ...
NO tak to sjem se zas teda dozvěděl hodně věcitak o co teda v těch bodajících prstech jde když to není žádné bodaní prstama? JAK TO PŘESNĚ VYPADÁ? Prostě vysvětlete mi to třeba aji jak úplnemu debilovi
Je tezke to popisovat - wing chun je o cviceni, ale ve zkratce biujee je zapas! Mrsknout se souperem o zem tak, aby se uz nezvednul!!! Vlastne tam o zadne pichani nejde![]()
luen píše:...
Pises, ze prispivas znalostmi ... myslis ty zvasty o bodech na tele??? Si z nas delas srandu, vid![]()
...
ukropcany píše:4makoto - nie, zapojili by sa, ale napr. ja mám limit jednu vážnu hádku na mesiac a zatiaľ kreditujem a vyčkávam...Inak Yamaueho by som si kukol osobne, nech to vidím, ale holt je ďaleko a zas tak mi na tom nezáleží...
Môj názor je, že áno, sú niektoré miesta boľavejšie ako iné, ale musí to byť presne hentaký sucker punch ako Ti spravil ten prasák, ale do boja s vážnym (!) protivníkom neviem, neviem... keby to frčalo, tak by to bolo...
Dalt píše:jop, taky me stve ze se tady nekolik "vyvolenych" pasovalo na nedotknutelne vsevedy, jez jsou vzdy nad veci. Ja nepochybuji ze Luen a spol. umi dobre bojovat, ale stve me preziravy pohled na vse s cim tito "mistri diskuteri nesouhlasi".
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků