Tlakové body

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 10:05

ukropcany píše:4makoto - a nebol to náhodou sucker punch, len do nohy?

Co ja viem....bolo to rychle a uz som nemal odvahu sa spytat na nazov toho kopu :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 05. bře, 2008 11:32

Tak mne by tím akorát naštval. Kopnout do někoho, kdo stojí na místě a eště to ke všemu nečeká. No klasika a pak jak to pěkně funguje :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 05. bře, 2008 11:40

Makoto píše:Prispeji svou "historkou z nataceni"ohledne tlakovych bodu: Jeden cas jsem jezdil s klukama do Kodane, kde se konal kazdy rok Gasshuku akce, kterou poradal soke Yamaue. Vetsinou tam jezdili i mistri jinych bojovek a byla tak sance se seznamit i s jinymi BU, protoze tam mohli i ucit. Posledne, co jsem tam byl, prijeli kluci z Krav Magy, ale i Finove s Kyusho jutsu, coz je prave system zalozeny na utocich na citiliva mista. Meli tam ukazku, kde ho tusim, ze jednim uderem knockautoval tak, ze ho museli rozdychavat. Docela efektni. Nebylo to do hlavy, ale nekam do hrudi. Protoze mi to nedalo, po ukazce jsem zasel za jednim z tech Finu, predstavil se a rekl, ze me zajima, jak to dela a jake procesy se odehravaji v tele. Take jsem zminil, ze jsem si vsimnul pri te ukazce, ze vubec nepuuzivaji nohy a jestli maji i kopy. Fin (mimochodem velkej jak hovado, se nedivim, ze jim knockoutovani tak jde :-) na to nic nerekl, prisel ke me a kopnul me do kotniku takovou silou, ze v tu chvili bych prisahal, ze mi kotnik odesel minimalne dva metry dozadu....nastesti jsem to ustal, dokonce ani slzy mi nevyhrkly :wink: a nasadil co nejvice pokerovou tvar (a v duchu dekoval bohu, ze jsem se nezeptal nejdrive mou druhou otazku, jestli maji kopy i mezi nohy). On mi rekl, ze on osobne uz moc nekope, protoze mel pred par lety uraz a diky tomu ma totalni endoprotezy a proto pouziva hlavne ruce, nicmene ze kopat jeste stale umi. Tak jsem mu podekoval za vysvetleni, pockal jsem, az odejde a pak jsem zkusil opatrne na kotnik prenest vahu, abych zjistil, jestli funguje. Nastesti to jen byla kua bolest, ale k fyzickemu poskozeni nedoslo....Ale neknokoutovalo me to :wink:
Nicmene kyusho jutsu mozna vypada efektne, ale i on sam uznal, ze je problem zasahnout citlive body v boji, protoze vetsinou je potreba zasahnout dva ci tri body v presnem poradi, aby doslo ke KO. A navic...mel jsem pocit, ze po vsech tech letech treninku a knokoutovani, byli malicko pomali v mysleni....a to jeste nebyli stari :wink: Takze jsme se rozhodli zvolit jinou cestu a ja si propriste daval pozor na co se ptam :wink:

Ten Yamaue, kteremu se v Dansku vsichni smeji jako u nas Hladikovi??? Takovej mistni kasparek ... Jardo s tema utokama a rychle po sobe, aspon tri, presne poradi ... ja jdu do vrtule. Dalsi real pohled ... no nic. Jdu si pustit 18 bojovniku z bronzu, ktery jsem naposledu videl ve 12-ti a take tomu veril :lol:

for admin: nesla by udelat sekce pro deti??? Tohle je fakt z rise pohadek a ... dospelaka tohle nijak neobohati!!! Krom toho, ze si bude myslet, ze je svet plnej blaznu!!!

Mimochodem zkus se na tohle zeptat nekoho kdo se vazne zajima treba o cinskou medicinu ... zavola na tebe sanitku s modrym krizem :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 12:22

luen píše: Ten Yamaue, kteremu se v Dansku vsichni smeji jako u nas Hladikovi??? Takovej mistni kasparek ... Jardo s tema utokama a rychle po sobe, aspon tri, presne poradi ... ja jdu do vrtule. Dalsi real pohled ... no nic. Jdu si pustit 18 bojovniku z bronzu, ktery jsem naposledu videl ve 12-ti a take tomu veril :lol:
for admin: nesla by udelat sekce pro deti??? Tohle je fakt z rise pohadek a ... dospelaka tohle nijak neobohati!!! Krom toho, ze si bude myslet, ze je svet plnej blaznu!!!
Mimochodem zkus se na tohle zeptat nekoho kdo se vazne zajima treba o cinskou medicinu ... zavola na tebe sanitku s modrym krizem :wink:

Re: Yamaue - urcite to mas odnekud podlozene, ze? Neprestava me udivovat co ty vsecho vis o vsech z celeho sveta. Odkud mas tuto informaci? Kdyz uz reknu , ze je nekdo blbec, podlozim to dukazy, nebo na to se nehraje? Co se domluvit, ze nebudes komentovat cloveka, ktery stoji nad nami a ja se nebudu zajimat o cloveka, ktery je u vas? Vsimni si, ze jsem tu Yamaueho nevychvaloval, pouze jsem zminil, ze jsem jezdil na jeho akce a to byl jak cervenej hadr pro tebe. Relax clovece, je az v Dansku, tebe nemuze ohrozit...a ani o to nestoji.

Re: Kyusho jutsu - rekl jsem nekde, ze je to pouzitelne pro real? Rekl jsem nekde, ze verim, ze se tim clovek dokaze ubranit? Kdyby jsi si peclive precetl muj prispevek, zjistil by jsi, ze tak uplne o jeho pouzitelnosti presvedceny nejsem prave kvuli tomu nesmyslnemu dvoj-tribodovemu zasahu. To byl take duvod, proc jsme usoudili, ze tohle je pro nas slepa kolej. Ale ja vim, vy z CBU vite vsechno lip, jste machri a nad vas neni. Staci to takto, abychom propriste mohli tuto cast preskocit?

Nejdrive se navazis do Yamaueho, Ki, KFM ted kyusho jutsu....co konecne napsat knihu, kde to rozseknes a vsem vysvetlis, svatou "cinskou" pravdu o BU? Proc nedokazes diskutovat tak, ze aspon popremyslis o nazoru druheho? Prober se svymi prispevky z posledni doby - "je to kravina", "to nefunguje", "placas blbosti"...a takhle bych mohl pokracovat dal....hodnota prispevku...nula

Omlouvam se ostatnim, ze jsem se tak rozjel. Jen jsem chtel dat pro pobaveni historku o citlivych mistech, nechci tu rozebirat ucinnost systemu zalozenych na zasahu citlivych mist. Jednak tomu sam neverim a druhak to nebylo cilem meho prispevku. Ocividne to nebyl dobry napad.
Ja na tomhle foru nechci travit cas, ze se budu dohadovat o kravinach, ale ze se neco dozvim, pripadne prispeju svymi znalostmi (jako jsem to naposledy udelal v tematu Rohovani). Ale urazky a hazeni hnoje na cloveka, ktereho, bych si tipnul, jsi nevidel osobne, je...ano to je detinske a nedospele, takze jsem take pro dalsi thread specialne pro tebe...a nazvi si ho jak chces.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 12:25

Toman píše:Tak mne by tím akorát naštval. Kopnout do někoho, kdo stojí na místě a eště to ke všemu nečeká. No klasika a pak jak to pěkně funguje :D

Ja taky byl nasranej, ale vzhledem k tomu, ze vypadal jako chodici almara, jsem se rozhodl...darovat mu zivot :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod GGNT » stř 05. bře, 2008 12:36

Co jsem slysel, tak nejlepsi technika tlakovych bodu se uci na basketu. Zaryt pod kosem protihraci palec do zeber pry funguje moc dobre. A jsou i taci, kteri ten palec zatlaci souperi zezadu mezi pulky... Uplne to paralyzuje :D
GGNT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 05. bře, 2008 13:09

Makoto píše:
luen píše: Ten Yamaue, kteremu se v Dansku vsichni smeji jako u nas Hladikovi??? Takovej mistni kasparek ... Jardo s tema utokama a rychle po sobe, aspon tri, presne poradi ... ja jdu do vrtule. Dalsi real pohled ... no nic. Jdu si pustit 18 bojovniku z bronzu, ktery jsem naposledu videl ve 12-ti a take tomu veril :lol:

Re: Yamaue - urcite to mas odnekud podlozene, ze? Neprestava me udivovat co ty vsecho vis o vsech z celeho sveta. Odkud mas tuto informaci? Kdyz uz reknu , ze je nekdo blbec, podlozim to dukazy, nebo na to se nehraje? Co se domluvit, ze nebudes komentovat cloveka, ktery stoji nad nami a ja se nebudu zajimat o cloveka, ktery je u vas? Vsimni si, ze jsem tu Yamaueho nevychvaloval, pouze jsem zminil, ze jsem jezdil na jeho akce a to byl jak cervenej hadr pro tebe. Relax clovece, je az v Dansku, tebe nemuze ohrozit...a ani o to nestoji.

Re: Kyusho jutsu - rekl jsem nekde, ze je to pouzitelne pro real? Rekl jsem nekde, ze verim, ze se tim clovek dokaze ubranit? Kdyby jsi si peclive precetl muj prispevek, zjistil by jsi, ze tak uplne o jeho pouzitelnosti presvedceny nejsem prave kvuli tomu nesmyslnemu dvoj-tribodovemu zasahu. To byl take duvod, proc jsme usoudili, ze tohle je pro nas slepa kolej. Ale ja vim, vy z CBU vite vsechno lip, jste machri a nad vas neni. Staci to takto, abychom propriste mohli tuto cast preskocit?

Nejdrive se navazis do Yamaueho, Ki, KFM ted kyusho jutsu....co konecne napsat knihu, kde to rozseknes a vsem vysvetlis, svatou "cinskou" pravdu o BU? Proc nedokazes diskutovat tak, ze aspon popremyslis o nazoru druheho? Prober se svymi prispevky z posledni doby - "je to kravina", "to nefunguje", "placas blbosti"...a takhle bych mohl pokracovat dal....hodnota prispevku...nula

Omlouvam se ostatnim, ze jsem se tak rozjel. Jen jsem chtel dat pro pobaveni historku o citlivych mistech, nechci tu rozebirat ucinnost systemu zalozenych na zasahu citlivych mist. Jednak tomu sam neverim a druhak to nebylo cilem meho prispevku. Ocividne to nebyl dobry napad.
Ja na tomhle foru nechci travit cas, ze se budu dohadovat o kravinach, ale ze se neco dozvim, pripadne prispeju svymi znalostmi (jako jsem to naposledy udelal v tematu Rohovani). Ale urazky a hazeni hnoje na cloveka, ktereho, bych si tipnul, jsi nevidel osobne, je...ano to je detinske a nedospele, takze jsem take pro dalsi thread specialne pro tebe...a nazvi si ho jak chces.

Tak pro poradek nejsem to ja, kdo pise hlouposti o tom, ze jsou na lidskem tele body pri jejichz zasahu, v presnem poradi nekoho zranis, ci vypnes ... ci podobne ... jak to rici slusne ... Jardo tyhle veci se tocili na posled v 80-tych letech v Hong Kongskych atelierech ... uz se prober cece ;)

Yamaue a jeho "ki" - to tady chape kazdej a kazdej videl jeho "um" ... mimochodem cvici u nas Svedi a Danove .... staci pred nima rici Yamaue a hned je zabava na celej vecer :lol: Yamaue a jeho cirkusova show snad nepotrebuje dukazy, on je predlozil snad sam, nebo si to video nevidel? Co je pro tebe dukaz? Chces petice, jeho prohlaseni, ze je podvodnik a nebo jeho lekarskou zpravu ... opet se nestacim divit! JInak nemam strach, ze by me ohrozil ci snad ovlivnil, ale u tebe se tak jiz koukam stalo ... Snad na tohle budou jednou tabletky! A co, ze jsi jezdil za kasparkem az do Danska? O to hur ... to same jako bys jezdil za Hladikem - akorat by to stalo mene penez ...

Nikdy jsem nepsal, ze neco vim nejlip, ale nikdy jsem neklesnul k idiocii a tvrzeni, ze neco takoveho muze existovat ... tomuhle snad ani Hladik neveril ... i kdyz u nej bych to pochopil. Byl to dusevne nemocnej clovek s nekolika vaznejma diagnozama. Tohle Jardo neni o Cine, Japonsku, takoveho stylu a nebo makoveho ... je to mnohem prostejsi ... Je to o tom, nebyt trouba a chovat se zodpovedne vuci lidem, ktere vedes a nerozvijet v nich jakekoli ujete fantasmagorie!!! Doufam, ze ti tohle vysvetleni staci ... nekolikrat jsi me presvedcil, ze jsi naivka a snilek, ktery se zaklina ulici, realem a pri tom ma nazory 10-ti leteho kluka, ktery hlta tematiku bojovych umeni ze scifi literatury ... nemam ti to za zle, jen si nech plz. tyhle potouchlosti pro sebe a neoblbuj lidi. Ze lzes sam sobe je tvoje vec a me to nezajima ...

Pisu prispevky, tak proc knihu? Copak jsi zavislej na knihach realisto? Vidis jak jsi mimo, kdyz napises blbost jako svata cinska pravda ... znovu pripominam ze rozum nema s hranicema statu v asii nic spolecneho ... rozum - selsky rozum ... chapes vyznam tohoto pojmu? Moc ne, vid? V tom ti nepomuzu, ale nebudu prihlizet tomu jak tady delas z lidi pitomce a na rovinu napisu svuj nazor a sve osobni zkusenosti ne sve osobni sny!!! Smir se s tim, ze kdyz pises na verejne forum, tak se to, co napises stane predmetem diskuze a treba i posmechu - jako v tomto pripade.

V zivote jsem se nesetkal s temito nazory, ktere zde predkladas k tomuto tematu jinde nez v sektach!!! Proc to co obhajujes nikomu v realu nechodi? Proc ty s nalepkou "realista" vubec obhajuje lzi, podvody, vymysli ... rozdvojena osobnost???

Pises, ze prispivas znalostmi ... myslis ty zvasty o bodech na tele??? Si z nas delas srandu, vid :wink:

Jardo je mi jasne, ze ti temahle nachytavkama kazim tvou real image, ale ja te nenutim psat hlouposti :wink: Je to tva volba a tvuj boj. Co ti vadi na mejch nazorech, ze jsou proste? Ze nemam dostatek scifi storry, ze se temhle blbostem smeju a nahlas? Ze to pisu bez obalu a na rovku?

Napis co te trapi ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 13:19

To luen: nechme toho, kazdy hovorime o necem jinem a jsme nekde jinde. Zajimave je, ze podobne diskuse mam jen s tebou, ostatni se nejak nezapojuji...proc? Ze by nemeli WT pristup k veci? Urcite vis o cem mluvim. OK, ses borec, ja magor, ktery dokud nebude cvicit WCh, tak nikdy nepozna o cem je boj. Snad se s tim naucim zit...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » stř 05. bře, 2008 13:20

luen píše:
WT_Warrior píše:
luen píše:
WT_Warrior píše:No já vím že je nějaká jistá akupunktura nebo jak se tomu říká a prý to pomáha a na těle jsou citlivé místa které se dají nějak využít ale jinak v boji pomahá daná sebeobrana a ne nějaké body ...... ale zase by mě zajímalo proč jsou ve Wing Chunu bodající prsty? Zas tak dlouho to necvičím tak nevím ještě všecko mohl bys mi to prosím vysvětlit Luene? dík

Aha nojo bodajici prsty alias biujee, vid? No zase par lidi zklamu o zadne bodani tam nejde :lol: To je totiz dalsi z rad wt bullshitu ... Ne ze by se prstama nedalo treba do tech oci bodnout, ale nikdo rozumnej na tomhle nebude zakladat svou obranu :wink:

Jinak jak uz jsem o tom psal, vetsinou nazvy forem resp. soustavy napadu, nekoresponduji s tim o jake veci v nich jde ... je to krasa cinstiny :lol:

for senin:BTW pokud nekdo ma pocit, ze jsem zasadne proti, kvuli nejake image ... SENINE prijd mi to ukazat :wink: Ty ukazes sve tlaky a ja zas ty svoje, ano :lol: A jen doufam, ze to zase nesklouzne do ubohosti: "Nemusim si/tobe nic dokazovat". Kdyz si nemuzes odpustit hloupe reci o image, tak doufam neztratis koule ani v praxi ...

NO tak to sjem se zas teda dozvěděl hodně věci :roll: tak o co teda v těch bodajících prstech jde když to není žádné bodaní prstama? JAK TO PŘESNĚ VYPADÁ? Prostě vysvětlete mi to třeba aji jak úplnemu debilovi

Je tezke to popisovat - wing chun je o cviceni, ale ve zkratce biujee je zapas! Mrsknout se souperem o zem tak, aby se uz nezvednul!!! Vlastne tam o zadne pichani nejde :wink: :lol:

Aha tak jsem si to dal nějak do spojitosti a asi jsem pochopil ..... jinak bych to chtěl někdy vidět asi se zaeptám svého Si Fu
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod josef » stř 05. bře, 2008 13:30

To Luen: Ty jo nějak jsem ty názory, které podsouváš Makotovi v jeho příspěvku nenašel... Jinak styl Tvých příspěvků mi připomíná nejmenovaného politika, věcných argumentů pomálu, zato osobních invektiv jak nasr....
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 05. bře, 2008 13:39

4 Luen- Jendo....o Yamaue-ovi nic nevím,těch pár filmečků,které jsem s ním viděl,stojí za vyliž pr*el........ale jednu věc bych přecejen měl :arrow:

Ať už tu Jarda píše cokoliv....když už mluvíš o něm,jako o "realistovi"....tak co se týče jejich sebeobrany pro baby,tak...klobouk dolů......jejich kursy jsou jedny z nej u nás(ne-li vůbec nej)......vím,že máš výhrady vůči KFM(na to se osobně těším,až(jestli) si zacvičím),které chlapi z JuJutsu teď jedou(jasně,podobně byl Jarda nadšený ze Standy Gazdíka a kde je jejich spolupráci konec-to je ale jejich věc).
Minimálně jsou jedni z mála,kteří cvičí naplno,investovali do "obleku"....pár lidí od nich jsem viděl na vlastní oko a nejsou špatní.
(To už bych spíše chtěl vidět Sennina-Marku,dorazíš na setkání BU.cz vol.3 :?: )

O KI a tlakových bodech bych se moc nebavil(jo,vím,že existujou body,sám je občas využívám,když je mi blbě),co se týče fightu,nevěřím,že to funguje...leda,jak píše Ukrop,jde-li o "suckerpunches",nebo na "blbečky"+samozřejmě solar,krční tepny,nervové pleteně pod klíční kostí a podpaží,slezina,játra,varlata ap.Ale o tomhle se bavit nemusíme.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 05. bře, 2008 13:39

ukropcany píše:4makoto - nie, zapojili by sa, ale napr. ja mám limit jednu vážnu hádku na mesiac a zatiaľ kreditujem a vyčkávam... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...jéžiš....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 05. bře, 2008 13:40

luen píše:...
Pises, ze prispivas znalostmi ... myslis ty zvasty o bodech na tele??? Si z nas delas srandu, vid :wink:
...

Luene, nakopiruj sem Makotovi „zvasty“ o tlakovych bodech, at to vidi taky někdo jiny krome tebe.

když si prectu vsechny Makotovi reakce v tomhle vlakne, tak jedine jeho vyjadreni o systemech zalozenych na tlakovych bodech bylo:
[quote="Makoto"]
...zjistil by jsi, ze tak uplne o jeho pouzitelnosti presvedceny nejsem prave kvuli tomu nesmyslnemu dvoj-tribodovemu zasahu. To byl take duvod, proc jsme usoudili, ze tohle je pro nas slepa kolej.
...
[\quote]

Nic vic o tlakovych bodech od Makota tu neni.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 13:41

ukropcany píše:4makoto - nie, zapojili by sa, ale napr. ja mám limit jednu vážnu hádku na mesiac a zatiaľ kreditujem a vyčkávam... :lol: Inak Yamaueho by som si kukol osobne, nech to vidím, ale holt je ďaleko a zas tak mi na tom nezáleží... :D Môj názor je, že áno, sú niektoré miesta boľavejšie ako iné, ale musí to byť presne hentaký sucker punch ako Ti spravil ten prasák, ale do boja s vážnym (!) protivníkom neviem, neviem... keby to frčalo, tak by to bolo...

Chlape ja ale nikde nerikam, ze tomu verim a ze to funguje v realu. Kurna chlapi, prectete si znovu co jsem napsal. Slo o veselou historku z nataceni, tot vse. Nakonec i ten Fin rikal, ze to v realu moc nefunguje. Takze znovu: Ptal jsem se o cem to je, vysvetlil mi to po svem, pak dodal, ze v realu to nefunguje a ja souhlasil, protoze mi to prijde hodne pohadkove zasahovat dve ci dokonce tri mista na tele v presnem poradi...Comprende? :)
Co se tyka Yamaueho - lidi, kteri me osobne znaji, vedi, co si myslim o Yamaue...Mohu vas ubezpecit, ze je to realny pohled. Nemam jeho fotku na zdi, ani se k nemu nemodlim. Dokonce nemame ani jeho fotku v dojo, jako mivaji studenti CBU...ale nechme toho...tahle diskuse nema zadnou hodnotu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 05. bře, 2008 13:43

jop, taky me stve ze se tady nekolik "vyvolenych" pasovalo na nedotknutelne vsevedy, jez jsou vzdy nad veci. Ja nepochybuji ze Luen a spol. umi dobre bojovat, ale stve me preziravy pohled na vse s cim tito "mistri diskuteri nesouhlasi". Jak psal Makoto - myslim ze nez hned dstit ohen a siru je lepsi se trochu nad tematem zamyslet. Ja o tlakovych bodech nic moc nevim, ale napr. kdyz jsem mel vyvrtnutej kotnik, sel jsem k ortopedovi, ten si me polozil na lehatko a chvili me masiroval v podpazdi a hle zazrak - kotnik byl krasne uvolneny a nebolel. Nemohu se v souvislosti s timto tematem nezminit o kamaradovi, ktery touto dobou pracuje jako bachar (vezeni se zvys. ostrahou) a ten zase umi pouzivat chvat (hmat?) - tzv. "chytnuti za trubky" - spociva v pevnem sevreni zil (proste takovy ten spletenec :D ) na krku, jez ma za nasledek "zvadnuti" treba i stokiloveho hovadka (odzkouseno pro nedostatek viry na me :( )

S pozdravem
Dalt
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 05. bře, 2008 13:48

Dalt píše:jop, taky me stve ze se tady nekolik "vyvolenych" pasovalo na nedotknutelne vsevedy, jez jsou vzdy nad veci. Ja nepochybuji ze Luen a spol. umi dobre bojovat, ale stve me preziravy pohled na vse s cim tito "mistri diskuteri nesouhlasi".

a to zase zabrzdi....můžeš s nimi diskutovat...... :wink: Pokud na to,samozřejmě,máš......ono je to totiž stejné,jako v ringu,akorát místo pěstí používáš slova. :wink:
S Luenem se dá naprosto normálně mluvit....a věř,že i když s ním nesouhlasíš.....tak pořád dá
:wink:

To už mi víc vaděj lidi,kteří si neuměj stát za svým(ať už tady,nebo při osobním setkání)....případně rádobymírumilovní osvícenci...z takovejch mám,já osobně,husinu.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 05. bře, 2008 14:02

Jendis: mas pravu diskutovat mohu, ale kdyz prijdu treba i s nazorem ktery je mylny (napr. z me vlastni nevedomosti) mam u techto lidi 99,9% jistoty ze budu odmenen pohrdavym posmechem - a to me vadi, ponevadz takhle se diskuze rozumnych lidi nevede - tzn. nepotrebuji vedet jak moc jsem neznaly nedouk, ale chci vysvetleni ciziho pohledu bez uzivani zcela zbytecnych injektiv (staci se podivat na vsechny temata typu KI, aikido, tlak body atp.)
Me osobne tyto tlak. body celkem zajimaji - nerikam ze verim v jejich ucinost v boji...me koneckoncu bavi box :wink:
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 05. bře, 2008 14:07

To mi nepřijde....chlapi,dle mne,celkem rozlišují,jak na koho reagují....a nemyslím si,že by ses s nimi dogmaticky hádal,ale naopak si myslím,že nastane-li situace,kterou jsi nadnesl,že jsi schopný uznat chybu(či přiznat nevědomost).Opak ale je,ozve li se notorický pohádkář a dogmatik.....či virtuální hrdina..... :wink: (však mrkni zrovna do threadů o Aikido....tam narážíš na Ukropa...tak jukni,jak ze začátku psal a co....a co se na něj potom sneslo....).Tož tak.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 05. bře, 2008 14:15

Tak treba s tim, ze se musi zasahnout 3 ve spravnem poradi ... total bullshit! To jsem napsal a podsunul ja?

Jinak na vysvetlenou nekdo tady plete psy a kocky ... masaz nema nic spolecneho s bojovym vyuzitim nejakych pomyslnych bodu na tele, ktere se daji vyuzit v boji ... copak je clovek stroj, ktery se da vypnout zmacknutim nejakeho cudliku :lol:

AT MI TO NEKDO UKAZE PLZ!!! Jinak je to jedna baba povidala :wink: Uz jsem zazil par znalcu, kteri se zaprisahali, ze to funguje ... no nechal jsem to na sobe vyzkouset a jsem tady porad, nic z tohoi me ani v nejmensim nijak nevykolejilo ... pohadky :wink:

Jinak Jardo ja nezacal s tim, ze wing chunaci vsechno vedi, lidi kolem cinskych BU maji svatou pravdu a podobne. Zeptej se dong-wu jak moc tlaci na smrtelne body v kombu po trech, aby soupere zneskodnili ... jejich sifu je doktor cinske mediciny!!! Ujasneme si jednou pro vzdy jednu vec. Nejsem had, kterej se musi schovavat za to, ze si nemuze nikoho dovolit narknout z toho, ze tvrdi hlouposti. Ja si za svejma nazorama stojim a konec koncu i lidi z aikida se ozvali, ze je to kachna ... Tezko muzes akidoku podezrivat z toho, ze mi nejak nahrava :wink: Na wing chun te nelakam ... my si na tyhle uletarny o magii v BU nepotrpime!

Jinak tve storry z Yamauem jsou opravdu pohadkove ... viz jina vlakna. To ze nemas jeho fotku na stene resp. nad oltarem je jen dobre - pral bys mu smrt ... Nicmene te to nezbavuje naivniho pohledu, ktery zde casto predkladas. Pro ostatni, kteri nenasli to co jsem Jardovi vytknul v tomto vlaknu ... mozna to bude tim, ze nejde jen o toto vlakno.

Jinak proc couvat, jakepak nechme toho ... naopak dokazte, ze se pletu a ja to uznam!!! Ublizuje nekomu muj pohled na vec? Nelibi se nekomu co rikam? Tak neni nic snadnejsiho nez zapskleho wing chunaka presvedcit o opaku :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 05. bře, 2008 14:26

mno ja mam asi jen problem s tou formou (zkratka verim na diskuzi bez zbytecnych emoci) a ne s obsahem (u mnoha nazoru napr. na to aiki se s Ukrop. ztotoznuji)...my bad :?
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...