Nord Shaolin Kung-fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Nord Shaolin Kung-fu

Příspěvekod Mizera » sob 22. bře, 2008 18:51

Čau borci !!! Můj kamarád by chtěl začít chodit do Nord Shaolin Kung-fu a tak se vás chci zeptat ( pokud s tím máte zkušenosti, nebo o tom něco víte ) jestli by se tam měl přihlásit !?! Já jsem mu říkal, ať se na to vysere, protože by stejně musel dojíždět do jinyho města a ať se radši víc věnuje Reálnýmu boji kterej děláme !!! Ale pokud by to bylo dobry tak bych mu to už možná nerozmlouval. Takže jestli něco víte, tak určitě napište !!! Díky
Mizera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wader » sob 22. bře, 2008 20:10

určitě tu jsou povolanější než já ale...Musí vědět aspoň okrajově co od toho čeká, proč to chce dělat atd. Většina lidí ti řekne, že každý styl a BU je dobrý je-li dobrý ten kdo ho cvičí. Samozřejmě pokud chce vyloženě a jedině reálnou sebeobranu nebo něco takového tak se mu asi nebude líbit, že (pravděpodobně bude) dělá malé krůčky k cíli umět to použít v reálném boji....Jen tak plácám, co považuju za správné, ale jen mě zajímá když si z Prostějova: VE KTERÉM MĚSTĚ SE NORD SHAOLIN UČÍ A KDO HO UČÍ?
wader
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RBR » sob 22. bře, 2008 20:41

V Olomouci

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » sob 22. bře, 2008 21:08

přidávám odkaz s infem o stylu :
http://nordshaolin.wz.cz/styl.html
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » ned 23. bře, 2008 0:28

wader píše:Většina lidí ti řekne, že každý styl a BU je dobrý je-li dobrý ten kdo ho cvičí.

Pro poradek - nikoliv "vetsina" lidi; to ti reknou pouze lide, co
1)nemysli
2)papouskuji pseudofilosoficke blaboly, ktere jsou v mode okolo BU
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wader » ned 23. bře, 2008 10:06

DMC píše:
wader píše:Většina lidí ti řekne, že každý styl a BU je dobrý je-li dobrý ten kdo ho cvičí.

Pro poradek - nikoliv "vetsina" lidi; to ti reknou pouze lide, co
1)nemysli
2)papouskuji pseudofilosoficke blaboly, ktere jsou v mode okolo BU

jakto? Já myslel, že to je pravda, nebo snad je ně jaké BU, které převyšuje svoji účinností (nebo něčím jiným) ty ostatní?
wader
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DMC » ned 23. bře, 2008 13:08

Asi by te nenapadlo se ptat "nebo snad existuje nejaky automobil, ktery necim prevysuje ty ostatni", nebo jo? :) Nebo tam taky zalezi jenom na ridici?

Je tak tezky si predstavit, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni ucitele? Myslim, ze ne.
Je tezky si predstavit, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni skoly? Snad ne.
Tak mi vysvetli, co je tak tezkyho na predstave, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni styly.

Styl neni nic jineho nez soubor treninkovych metod, ktere zkratka muzou byt vhodne, mene vhodne ci nevhodne. Je to tak obtizna predstava?

A nebo prakticteji - vyber dve skupiny naprosto prumernych osob podobnych fyzickych parametru, jednu nech trenovat nekde u Machacku MMA a druhou aikido, nebo zde zminovany "Nord Shaolin". Po trech letech je postav do ringu nebo kam chces a pak si muzem promluvit o tom, jestli nejaky styl BU prevysuji svoji ucinnosti jiny :wink:

Co bych rad vedel ja je to, proc lide veri na takoveto bullshity, o kterych prece museji i oni sami nekde vevnitr tusit, ze nejsou pravdive. Nejspis proto, ze na ne verit chteji, ale proc?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Zhan_Shi » ned 23. bře, 2008 18:44

Hmm... Az na to, ze cinska bojova umeni se navzajem prekryvaji a sdileji radu technik. Byt to pro neskusene oko nemusi byt hned patrne. Uz jen z tohoto duvodu je nesmysl je vzajemne porovnavat. Tudiz skutecne zalezi na metodice treninku a take dilem na nadani konkretniho zaka. Kung-fu je jako hra na housle, musite stale dokola opakovat totez, drit kazdy den... Naucit se to da, ale stat se mistrem, to uz vyzaduje skutecne hodne.
Zhan_Shi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Inexactus » ned 23. bře, 2008 18:51

Ad DMC:
"Co bych rad vedel ja je to, proc lide veri na takoveto bullshity, o kterych prece museji i oni sami nekde vevnitr tusit, ze nejsou pravdive. Nejspis proto, ze na ne verit chteji, ale proc?"

Jak se zpívá v jedné mé oblíbené písní: " Není lepší denní snění, než hovadský lopocení?" Myslím, že proto.

Jinak na Nord shaolin kung fu mě zaujalo, že to působí jako čistě japonský styl ovšem pod čínským názvem. Pokud je to myšleno jako otevřené přiznání, kde se Japonci inspirovali, tak je to samozřejmě milé
:twisted: .

Jinak doporučuji pročíst na bu diskuse, jak se pozná kvalitní ( pro boj použitelná škola) se už tady mnohokrát řešilo...
Inexactus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » pon 24. bře, 2008 0:12

Inexactus
Jinak doporučuji pročíst na bu diskuse, jak se pozná kvalitní ( pro boj použitelná škola) se už tady mnohokrát řešilo

Dobře napsané :wink:
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 25. bře, 2008 3:24

To vypadá spíš jako ňáký karátene? PS: nehádejte se, nejlepší bojová technika je Urakve
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Nord Shaolin Kung-fu

Příspěvekod Radzuslav » úte 25. bře, 2008 10:22

Mizera píše:Čau borci !!! Můj kamarád by chtěl začít chodit do Nord Shaolin Kung-fu a tak se vás chci zeptat ( pokud s tím máte zkušenosti, nebo o tom něco víte ) jestli by se tam měl přihlásit !?! Já jsem mu říkal, ať se na to vysere, protože by stejně musel dojíždět do jinyho města a ať se radši víc věnuje Reálnýmu boji kterej děláme !!! Ale pokud by to bylo dobry tak bych mu to už možná nerozmlouval. Takže jestli něco víte, tak určitě napište !!! Díky

Nechť si kamarád zajde zacvičit na 1-2 tréninky a udělá si názor na základě vlastní zkušenosti - na styl i trenéra.
Trenéra Ondru Nowaka znám osobně a na základě vlastní "bolesti" po cvičení s ním, ho mohu doporučit - je to malý velký muž :twisted:
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod josef » úte 25. bře, 2008 11:51

Já se připojuji. Ondra, pokud se týká toho, co cvičí, fakt "umí". Určitě to stojí za to vyzkoušet.
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

dotaz

Příspěvekod Mizera » stř 26. bře, 2008 7:40

Tak dik, za vaše odpovědi !!! Ae ještě by mě zajímalo.... Ten Ondra má 1.dan že ??? Tak bych chtěl vědět za co ?? ( karate,ju-jitsu ?!? ) diky
Mizera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: dotaz

Příspěvekod Radzuslav » stř 26. bře, 2008 10:05

Mizera píše:Tak dik, za vaše odpovědi !!! Ae ještě by mě zajímalo.... Ten Ondra má 1.dan že ??? Tak bych chtěl vědět za co ?? ( karate,ju-jitsu ?!? ) diky

Ondra má 1. dan v Nord Shaolin kung-fu udělený Soke Yamaue (zakladatel stylu, nositel 10. Danu) - zda má další stupně v jiných stylech, nevím. Nejlépe je zeptat se přímo jeho
nordshaolin@seznam.cz
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Trian » stř 26. bře, 2008 12:35

DMC píše:Asi by te nenapadlo se ptat "nebo snad existuje nejaky automobil, ktery necim prevysuje ty ostatni", nebo jo? :) Nebo tam taky zalezi jenom na ridici?

Je tak tezky si predstavit, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni ucitele? Myslim, ze ne.
Je tezky si predstavit, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni skoly? Snad ne.
Tak mi vysvetli, co je tak tezkyho na predstave, ze existuji kvalitnejsi a mene kvalitni styly.

Styl neni nic jineho nez soubor treninkovych metod, ktere zkratka muzou byt vhodne, mene vhodne ci nevhodne. Je to tak obtizna predstava?

A nebo prakticteji - vyber dve skupiny naprosto prumernych osob podobnych fyzickych parametru, jednu nech trenovat nekde u Machacku MMA a druhou aikido, nebo zde zminovany "Nord Shaolin". Po trech letech je postav do ringu nebo kam chces a pak si muzem promluvit o tom, jestli nejaky styl BU prevysuji svoji ucinnosti jiny :wink:

Co bych rad vedel ja je to, proc lide veri na takoveto bullshity, o kterych prece museji i oni sami nekde vevnitr tusit, ze nejsou pravdive. Nejspis proto, ze na ne verit chteji, ale proc?

Bullshit

Boje umenie je len take, aky je clovek, ktory ho trenuje. Ak niekto maka, nauci sa aj branit, ak to niekto sidi, nenauci sa nic. Ja kombinujem asijske bojove umenia so sebaobranou. Som len zaciatocnik, ale z roznych seminarov viem, ze vela ludi sa povazuje za bohov len preto, ze cvici napr. systemu. A pritom sa zvalia na zem skor ako sa ich clovek dotkne.

Ak makas, naucis sa branit. Ak nie, je jedno ci cvicis mma, alebo aikido. Vysledok bude stale rovnaky - ziaden.
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lear » stř 26. bře, 2008 13:40

ukropcany píše: Metóda je prvoradá, nasadenie žiaka je až na 3. mieste...

No, tady teda nevim.. Nekdo, kdo maka na treninku karate nebo kung-fu muze byt podle me i v realu dal nez boxer co to flaka.. Aspon soudim podle lidi co znam..

P.S. Co je na 2. miste? :wink:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » stř 26. bře, 2008 13:52

Lear píše:
P.S. Co je na 2. miste? :wink:

Bych řek,že fyzička....... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » stř 26. bře, 2008 13:59

Jenže bez nasazení není ani fyzička.. :D

Edit: To nord shaolin je tohle? 8O http://www.youtube.com/watch?v=0Xl9N6615kQ&feature=related
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod WT_Warrior » stř 26. bře, 2008 14:20

Já o Nord Shaolinu taky nic nevím ale taky mi to příjde jako karate ale spíš bych povolal někoho kdo by srovnal obě dvě strany shaolinu jaký je mezi tím rozdíl atd docela by mě to taky zajímalo
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...