Asi mesic zpet jsem sedel na lavicce na Letny (19h) a cekal na kamose, aby se me lepe cekalo popijel jsem pivko z nedaleke zahradky. Po chvilce jsem zahledl blizici se dvojici - kdy jeden byl neudrzovany metalak stredniho veku, druhy mensi mladsi typek (v sustakove bunde, kdovi co v sove mel). Ten mensi prisel ke me s vyvalenyma ocima (jeho kolega stal asi 20m odpodal) :
"Das mi napit?"
Chvili jsem vahal, ale byl me podezrelej, nechtel jsem mu dat duvod prudit, tak jsem souhlasil. Pivka se vubec nenapil a hned me ho vratil se slovy:
"Mas stesti...ja umim byt hodne velkej bastard" (coz zopakoval asi 5x behem rozhovoru)
Pivko jsem teda radsi polozil na zem, jednou rukou jsem se porad drbal na brade a druhou si hral se snurkou od mikiny.
Nasledne me sdelil, ze me teda neokrade, a zacal se vyptavat na muj zivot. Strucne jsem mu odpovidal, jeho kolega stal porad 20m opodal, ke me zady a jen pokukoval pres rameno. Nekolikrat se nahlas divil "Ty se na me divas nejak neduverive, ja asi vypadam divne" (s nefalsovanym prekvapenim v hlase).
Po ukrutne dlouhych 5-ti minutach me poprosil "o drobny na vino". Tak jsem vytahl penezenku, dal mu 10 korun (ze vic nemam). On se jeste zeptal "a co papirovy?". Odpovedel jsem mu, ze zadny nemam, jsou to jen ruzny potvrzeni a slozenky. Nasledne sbalil kamose a odesli.

))
adrenalin jsem slintal asi jeste 10min, ale nakonec jsem se drsnakovi vykoupil 10 korunama