Tajemstvi Gongfu ...a Qinggong

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dong_wu » čtv 08. črc, 2004 14:38

To jestli je clovek dobrej samozrejme poznas prakticky na prvni pohled, ale s qigongem to nema nic spolecnyho :(
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » čtv 08. črc, 2004 14:51

Dong_wu píše:To jestli je clovek dobrej samozrejme poznas prakticky na prvni pohled, ale s qigongem to nema nic spolecnyho :(

A prave diky tomuhle pristupu..tomuhle kategorizovani a zaskatulkovavani...o tom Mistr Du Fukun (a rada dalsich...) nechteji nikdy mluvit!!! :twisted:
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » čtv 08. črc, 2004 15:04

4Marx: Zajimalo by me jednak odkud Dufukuna znas a jednak jak vis, ze o "tomhle" nikdy nemluvi kvuli nejakemu skatulkovani, kdyz o tom nikdy nemluvi :twisted:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Eddie » pát 09. črc, 2004 8:33

ropucha píše:Co se mu vyskytlo? TO může být třeba taky poluce ...Pokusme se prosím věci nějak přesněji pojmenovávat. Jak západní literatura /Eckhart, Jan od Kříže atd/ tak východní prameny /Trungpa, D.T.Suzuki atd./ tak/ s určitou rezervou/ i lékařská psychologie /Grof např./ k tomu poskytují dostatečný pojmový aparát.
Ať tahle diskuse nevypadá jako chat nějakých toxíků, kteří blábolí o svých psychedelických zážitcích.

Spravna pripominka, omlouvam se, zacal videt lidskou auru, pekne v barvach.
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marx » pát 09. črc, 2004 9:06

wushi píše:...najviac na mňa aj okolitých divákov (asi 10, všetko blízki známi) zapôsobilo, keď zobral žulový kameň z blízkej pláže, všetkým ho ukázal, bol to neporušený kameň veľkosti asi 20x10x4 cm, po krátkom zacvičení ho rukami roztrhol - čítaš dobre, roztrhol, teda nie zlomil či úderom ulomil, ale roztrhol...

O takovemhle roztrhnuti jsem uz take slysel...nejaky cinan v maskacich na jakesi exhibici takovymhle zpusobem roztrhl cihlu...a pak tam s tema cihlama delal jeste jiny kousky, ale protoze jsem to nevidel na vlastni oci tak se o tom tady radsi ani nebudu rozepisovat.
Ale podle me by to mohl byt Tao Zhong Xian,coz je clovek ktery delal trenera u Cinese Special Corp a nektere jeho vykony jsou naprosto ohromujici..take je s nimi v Guinness(ove) knize rekordu.
A zaroven je to i tvurce vlastniho stylu Jing Quan Dao ktery maji v repertoaru soucasne policejni jednotky v Cine.
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » pát 09. črc, 2004 9:29

Marxi, vcera jsem prekladal Dufukunovi tvoje prispevky a dost se divil. A hrozne ho zajimalo odkud ho znas, tak jestli jen neplacas nesmysly, tak to prosim napis.
Dik
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » pát 09. črc, 2004 9:38

4Dong_wu

Jelikoz se o tom nechci prilis rozepisovat tady do fora tak ti to napisu do soukromych sprav....takze se tam podivej
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » pát 09. črc, 2004 9:49

4Marx: v soukromych zpravach od tebe nic nemam, mozna tu zase neco nefunguje. Kdyztak to poslo na mail dong_wu@centrum.cz.
dik
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Panove,

Příspěvekod Eddie » pát 09. črc, 2004 10:08

to snad nemyslite vazne, vsichni se tesi na to, jak to vlastne doopravdy je a vy si to zacnete syslit soukrome :D
Eddie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marx » pát 09. črc, 2004 12:10

Ted jsem zase prozmenu videl Dokument o Shaolin(u)...kde je natocen opat Hai Deng jak provadi stojku na jednom prste 8O (samozrejme, ze je opren nohama o zed). Cely ten zaber trva tak 30vterin a je bez strihu!!!

Ten dokument je datovan z roku 1994, ale zda se mi, ze nektere casti museli byt natoceny mnohem driv protoze v tom chramu je vseho vsudy tak 20 mnichu a nikde zadny turisti!! :)

Do soucasne doby jsem videl spousty mladych i starsich lidi (nebo mnichu) kteri ruzne predvadeji stojky na dvou ci ctyrech prstech....ale stat na jednom prste jsem zatim nevidel nikoho...nehlede k tomu, ze ty jejich prsty jsou vetsinou prohnuty, kdezto Hai Deng ho ma naprosto dokonale rovnej!!

8O
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Shadow165 » pát 09. črc, 2004 12:52

Marx a Dong_wu
Zaujíma to aj mňa (a myslím že nie len mňa) ako to vlastne s tým Dufukun(om) je.
Kto má pravdu a kto "iba" čiastočne :wink:
Dúfam, že to nebudete ignorovať.
Ďakujem. :idea:
Shadow165
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marx » pát 09. črc, 2004 13:05

Jakou pravdu mas vlastne namysli??

Z meho pohledu je Mistr Du Fukun skutecny MISTR!!
...a podle me pro Dong_wu(a) to bude to samy.

Rozdil je pouze v tom co vidim ja...a co vidi ostatni. Ale ten nejvetsi problem je, ze se o tom snazim psat...coz "zasvecenym" pak pripada jako bezduche tlachani o nicem. A ja nemuzu jinak nez jim dat za pravdu.

Bohuzel tento problem se tyka jakekoliv diskuzni skupiny.

Protoze stejne nakonec je to jen bezduche tlachani o nicem!!!! :)
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Shadow165 » pát 09. črc, 2004 13:31

Marx:
K tej pravde. To som myslel skôr v tej rovine, že Dong_wu písal, že prekladal tvoje články Du Fu Kun(ovi) a on sa divil. Taže mám tomu rozumieť, že to nechce povedať ani svojmu dlhoročnému žiakovi ( a predpokladám aj priateľovi, čo môže poedať iba Dong_wu, ale predpokladám, že sú priatelia.)
K znalostiam Du Fu Kunga sa nevyjadrujem, lebo ho nepoznám a nepochybujem o jeho kvalitách a jeho umení. Určite je dobrý učiteľ a majster.
Shadow165
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Marx » pát 09. črc, 2004 14:40

Jestli se nejak domnivas, ze "nekdo" prijde a rekne asi tohle:

"Ted pozorne poslouchej povim ti tajemstvi!"

Tak bohuzel takhle to nevypada...vestsinou to vypada asi tak ze si ani neuvedomujes, ze ti "nekdo" sdeluje neco "vyznamneho", protoze z tveho pohledu se ti to bude zdat jako samozrejmost a nebudes tomu prikladat temer zadnou vahu!!!

A abyste si udelali predstavu o cem je rec tak doporucuji kazdemu, kdo se intenzivne "do hloubky" zabyva Martial Arts, prostudovat tuto publikaci:
Yang Jianhou Michuan Yang Shi Taiji Quanshu Shuzhen (The True Teachings of Yang Jianhou's Secret Yang Style Taijiquan)od Wei Shuren...a to nejen pro ty co se zabyvaji vnitrnimy styly ale vsem... protoze se to da naaplikovat na jakykoliv styl.
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pát 09. črc, 2004 15:41

Caf Mark,

Ty si tu knihu cital? Pretoze ako viem, vysla zatial iba v cinstine, este nie je ziaden anglicky preklad, a neviem o nikom, kto by to momentalne prekladal do anglictiny.
Alebo mas info z webu Jarka Szymanskeho? Ci z niekade inde? Inak Wei Shuren-a som osobne navstivil a mozem potvrdit, ze je velmi dobry, i ked to s tym "michuan" (= secretly transmitted) je tak trochu zbytocne plieskanie do bubnov. Mam napriklad jeho predchadzajucu knihu "Yang shi taijiquan shuzhen" a tam nepise nic o ziadnom "michuan". Takze si mozes domysliet suvislosti.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » sob 10. črc, 2004 17:58

Ahoj Miro!

Tu knihu mam samozrejme doma. Cetl jsem ji zatim jen letmo protoze ji mam teprve kratce. Ale i z toho co jsem zatim videl muzu prohlasit, ze s necim takovym jsem se zatim v zadne jine knize o Martial Arts nesetkal!! 8O
Na strankach Jarka Szymanskeho je prelozena tusim jen prvni kapitola, ktera, kdyz jsem si tenkrat procital, me zase az tak moc neprekvapila....ale to jsem netusil co je v te knize dal!

Ale jinak vydat dvakrat stejnou knihu s tim, ze jednou se do nazvu prida "SECRET" je dobry marketingovy tah. :)
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » pon 12. črc, 2004 6:03

4Eddie a Shadow165: OK. Kdyz to zkratim, tak Dufukun rekl, ze to co pise Marx je blabol. Jinak co ja vim, cvicil Marx s Dufukunem asi pul roku (+/-), cili podle me neni prilis kompetentni o mistrovi neco psat. Co se qigongu tyce, mel jsem s mistrem hodne debat na tohle tema, takze je blbost ze o tom nemluvi. Proste kdyz se zeptas tak zacne povidat (pokud se nebabras v tom jak se to cvici - na to odpovida, ze na tyhle veci mame jeste cas) Samozrejme, ze pokud nekoho napadne argument, ze mi mistr zamerne lze, tak na to uz fakt odpoved nemam :roll: :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » pon 12. črc, 2004 7:42

Dong_wu píše:To jestli je clovek dobrej samozrejme poznas prakticky na prvni pohled...

Dong_wu píše:Jinak co ja vim, cvicil Marx s Dufukunem asi pul roku (+/-), cili podle me neni prilis kompetentni o mistrovi neco psat.

...a nenepsal jsem vlastne nic jinyho nez je to vynikajici Mistr!

Vsechno to co jsem psal jsem sem psal jako me vlastni zkusenosti. Psal jsem to co citim...to co vidim. (a to jsem v tech svych prispevcich napsal vseho vsudy tak jednu tisicinu vseho co jsem chtel...a ted vidim, ze jsem udelal dobre protoze to byste pro me uz jeli s houkackou :) ) To ze to vyzni jako blaboly s tim se bohuzel neda nic delat protoze to vyzni vzdycky jako blaboly. A kdyby se kazdy hned stahnul tak by tady vubec nikdo nic nepsal ...a to si myslim by byla skoda. :(

A zaverem. Tohle diskuzni forum se jmenuje Tajemstvi gongfu ...a Qinggong (takze ne Qigong!...spise neco jako Heiduzhang, Hongshazhang..atp). Mel jsem na mysli veci o kterch se bezne nemluvi, ale pritom se zrejme asi drive cvicili??
(Ale ted me tak napada, ze jakmile se to budu snazit takhle tridit tak uz vlastne mirim zase nekam jinam...Takze piste co chcete!!!! :D :D )
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 12. črc, 2004 9:38

ad Marx: Máš úplnou pravdu, bude to vypadat jako blábol, pokud se to jako blábol napíše. Kdybys neodmítl přesná pojmenování věcí jako pseudofilozofickoduchovní blábol, nezaštiťoval se autoritou mistra kterého pravděpodobně skoro vůbec neznáš a na jasné otázky jasně odpovídal - (ještě stále jsi mi nepomohl s problémem kde je ropucha která psala první slovo příspěvku), kdybys nezakončoval své příspěvky klišé o tom jak je svět točí dál atd. Nikdy by tu nemohly padnout úvahy o blábolech.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » pon 12. črc, 2004 11:18

Mluvim vzdycky za sebe a stojim si za tim co rikam...pokud rikam, ze je nekdo dobrej tak je podle me dobrej. Pokd rikam ze jsem neco videl tak jsem to tak videl.

Chtel jsi konkretni veci...tak jsem ti je nabidnul. Mel jsi tam clanek o kvantove fyzice, mel jsi tam prispevky o Hai deng(ovi) stojicim na jednom prste. Mel jsi tam o Tao Zhong Xian(ov)...a v poslednim prispevku jsem nadhodil tema o cviceni Heiduzhang.
Ale ani na jedno nikdo nereagoval...PROC?

A pokud napisu ze zeme se toci ...tak je to konkretni vec a jeste ke vsemu pravda!!! :D
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...