Tajemstvi Gongfu ...a Qinggong

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Doktor » pon 12. črc, 2004 12:22

Co se týká stojky na jednom prstě, viděl jsem černocha, který se neopíral o zeď a dělal stojku na jednom prstě a ještě se na něm otáčel dokola o 360 stupňů. Faktem ovšem je, že prst měl zasunutý do jakéhosi "držáku", tj. do čehosi s podobou míče a otvorem vevnitř. Bylo to někdy na začátku 60. let, kdy byli v Brně Harlemští světoběžníci, basket-show.
Doktor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Doktor » pon 12. črc, 2004 12:22

Co se týká stojky na jednom prstě, viděl jsem černocha, který se neopíral o zeď a dělal stojku na jednom prstě a ještě se na něm otáčel dokola o 360 stupňů. Faktem ovšem je, že prst měl zasunutý do jakéhosi "držáku", tj. do čehosi s podobou míče a otvorem vevnitř. Bylo to někdy na začátku 60. let, kdy byli v Brně Harlemští světoběžníci, basket-show.
Doktor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Streetman » pon 12. črc, 2004 12:40

ropucha píše:ad Marx: Máš úplnou pravdu, bude to vypadat jako blábol, pokud se to jako blábol napíše. Kdybys neodmítl přesná pojmenování věcí jako pseudofilozofickoduchovní blábol, nezaštiťoval se autoritou mistra kterého pravděpodobně skoro vůbec neznáš a na jasné otázky jasně odpovídal - (ještě stále jsi mi nepomohl s problémem kde je ropucha která psala první slovo příspěvku), kdybys nezakončoval své příspěvky klišé o tom jak je svět točí dál atd. Nikdy by tu nemohly padnout úvahy o blábolech.

Pozorne jsem si procetl vsechny clanky a nikde jsem si nevsiml, ze by se Marx nekym zastitoval...mozna ze spatne zvolil nazev fora a nebo ho takhle zvolil zamerne! :)
Konkretnich veci tam sice prilis nebylo ale i to malo co jsem si precetl bylo v poradku..takze Ropucho pokud nejsi schopen videt souvislosti mezi vsemi temi naznaky co tam byli, tak pak ani sebe konkretnejsi veta ktera by zabihala treba do kabalisticke mystiky, taoisticke alchymie, stredoveke evropske alchymie (nobo Magie) ci cehokoliv podobneho (Natozpak cviceni Cinskeho Wushu nebo soucasne Fyziky) ti nebude k nicemu!!!! :(

4doktor: Pokud ten cernoch opravdu delal to co tady popisujes tak v tom pripade smekam...protoze si vubec neumim predstavit jakym zpusobem to trenoval!!
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 12. črc, 2004 14:25

Ad Streetman
Když psal o Dufukunovi, tak se mi skoro zazdálo, že se Marx opírá o autoritu kterou tento člověk požívá. Ale asi máš pravdu, není to možné, vždyť to by byla drzost, zváště když to vypadá že se dotyčný mistr od nápadů uváděných Marxem distancoval.
Ad Marx
Tak znovu, ptal jsem se 1) a obávám se, že to už nelze zformulovat jasněji, kde že si se seznámil - cituji tvůj text: "s vědeckými objevy a experimenty za posledních 10 let" ?
2) podle jakého zákona padá jablko k zemi ?
3) a zase ta ropucha - kde je když tu před chvílí byla a psala první slovo tohoto příspěvku ?
Na závěr ještě omluvu, ten odkaz na článek Dr. Podolského, se na konferenci objevil od Anonymního přispěvatele, nevěděl jsem tedy, že tím Anonymním dobrodince je sám Marx. Mohlo se stát že mi jej poslal na doporučení Marxe třeba mistr DuFukun. Tedy ten článek je odpověď naprosto konkrétní, ale na otázky z oblasti kvantové fyziky a od Jiřího Podolského, ne od Marxe. Rád ovšem využiju té příležitosti a zdvořile požádám o vysvětlení stojky na jednom prstu z hlediska kvantové fyziky. Nuže Karl, jak to je?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Streetman » pon 12. črc, 2004 16:10

4 Ropucha:
Nevim sice jaky mas problem Ropucho, ale divil bych se kdyby ti Marx odpovedel uz jenom z toho duvodu, ze jsi anonym!!!
Nehlede k tomu, ze spousta veci tady uz byla jasne vyrcenych!

Puziju slova z prvni strany techto prispevku a neco ti tam zvyraznim:

Zakladem vseho je ze se musis sam snazit ... hledat, klepat na ruzne "dvere" ale hlavne se sam zajimat..a ne jen cekat na to az mi nekdo neco ukaze nebo rekne! Jestlize chces neco vedet jdi za tím!
Prozacatek muzes zkusit knihovnu..nabo internet!
Problem je ze musis vedet co vlastne hledas...nebo jeste lepe co vlastne chces vedet?!?

4Marx:
Vim o cem pises a co se tady snazis naznacit, ale bohuzel je k tomu internet tou nejhorsi moznou cestou. Sam jsem kdysi cetl knihy od Rosi Kaisena, a vim jake to bylo kdyz jsem se s nim poprve setkal.
Takze moc dobre vim co jsi chtel rict. Ale zapomen na to! :)

a k tomu cviceni Heiduzhang, myslim, ze je to v prekladu neco jako Blackpoisonpalm. Neco jsem o tom slysel, ale to byly jen same legendy dokonce ani neznam jmeno jedineho mistra ktery by to v soucasnosti ovladal. Kdyz jsem se na to ptal tak mi bylo receno, ze to bylo velmi nebezpecne uz pro cloveka co to cvicil. Ale jestli to nekdy nekdo umel nebo umi to vazne netusim!
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 13. črc, 2004 7:39

Ale ne, klid, to byla jen taková recese. Ja ani moc nečekal, že mi Marx odpoví, nemyslím si že by byl absolvetem Princetonu a "kde by se seznámil s výzkumy a experimenty za posledních 10-15 let" jak napsal a i kdyby byl a odpověděl mi tak bych z toho stejně pendrek poznal jestli to je pravda nebo není, kvantoc fyzice nerozumím ani za mák. Nehledě na to, že si myslím, že existenciální problémy neřeší věda (ať už má jakékoliv paradigma), ale vyprázděná mysl. Nicméně, kdyby někdo našel ropuchu která tu byla, když psala tenhle text, tak mi prosím dejte vědět.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Streetman » úte 13. črc, 2004 9:10

4Ropucha:
Tohle nebyla recese!

Na zaver Dufukuna jsem taky kdysi videl a tak vim co tim chtel Marx rict!
To ze nejaky jeho zak, ktery to ani nevidi..ani si toho nikdy nevsiml, mu to prelozi (prelozi vlastne neco cemu sam nerozumi do jazyka ktery dokonce neni ani jeho materstina). Tak pak o vysledku silne pochybuji!
Nehlede k tomu, ze zde tento zak prohlasi, ze cvici u Dufukuna 10 let a on mu na otazky ohledne cviceni qigongu odpovi, ze nato mate spoustu casu. Tak to taky pak uz o leccems vypovida!!
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » úte 13. črc, 2004 9:43

4Streetman: Qigong se cvici na mnoha urovnich a pokud si myslis, ze bych ho po deseti letech mel zvladat na te nejvyssi, tak jsi budto neuveritelne dobrej nebo neuveritelne blbej :D
To co tady Marx napsal jsem prelozil naprosto korektne a nesnazil jsem se z nej pri tom udela vola, ale dozvedet se jestli na tom co napsal neco neni.
Dale za prve: Netvrdim, ze Marx nemuze vnimat neco co vetsina ostatnich ne, ale to ma s qigongem malo spolecneho.
Za druhe: To ze by mistr do cviceni kdykoliv neco pridal, kdyz si vsimne ze ho nekdo sleduje oznacil za totalni hovadinu a vyjadril se ve smyslu, ze pokud to Marx "videl", tak to ukazuje pravdepodobne na jeho psychicky problem.
Doufam, ze je toto vysvetleni dostatecne vycerpavajici. :twisted:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Streetman » úte 13. črc, 2004 12:57

4Dongwu
A napadlo te nekdy, ze to co ti tvuj ucitel rekl bylo urceny ciste jen pro tebe, aby ty sam jsi se nad tim zamyslel a ne hned utikal ven vsem sdelit, ze Tata rikal neco jinyho!!
Jdi za svym ucitelem a rekni mu, ze vsechno to co ti rekl (na adresu Marxe) jsi okamzite bezel vysypat na internet. A velice by me zajimalo jestli te za to pochvali!!!

Posledni vzkaz vsem a pro tebe zvlast:
Zamyslete se nad tim co to znamena Wude!!!
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » úte 13. črc, 2004 13:23

4Streetman: Za prve, do toho co je nebo neni pro me ti nic neni. Za druhe, Marx tu verejne napsal o mem mistrovi blaboly, tak nevidim duvod tu verejne neuvest jak se k tomu mistr vyjadril. Za treti, Dufukun se za svoje nazory nikdy nestydel a proto laskave nech na nekom jinem aby posoudil jestli mu vadi, ze jsem je tu napsal (Marxovy prispevky jsem mu prekladal s tim, ze se jedna o verejnou diskusi, takze vedel ze to napisu - jedine nad cim vahal bylo jestli mu tema recma nedela Marx reklamu) :oops: :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 13. črc, 2004 13:29

ad Streetman: O Marxovi jsem to napsat nechtel, protoze to co napsal o Dufukunovi nemyslel spatne. Dohnaly me k tomu tvoje pitomy argumenty. Nelibi se mi, ze kdyz ti jeden blbej argument vyvratim, najdes si hned jinej.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » úte 13. črc, 2004 14:49

Takze obratme list a zeptam se co si kazdy z Vas (nas) predstavuje pod pojmem Wude?

Narozdil od Japonskeho kodexu Bushido nenajdeme nikde zadny spis o etikete zabyvajici se Gongfu Wude. Takze zatimco japonsti valecnici (samurajove) maji presne stanovena a vymezena pravidla chovani...v cinskem gongfu nikde nic podobneho nenajdeme. Podle meho nazoru v sobe Wude kombinuje urcite konfucianske a nabozenske prvky, a zaroven dava i prostor individalite jednotlivce....

Takze nam zustavaji pouze knihy, filmy, pribehy mistru a Wuxia..ktere mohou pouze naznacit jake jsou Hodnoty a Etika na Ceste Valecnika!

...a vase nazory? :)
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 14. črc, 2004 9:27

Jsem od určité míry seznámen spíš s japonskou tradicí, takže termín Wude,který jak je tu naznačeno má co dělat s Čínou, jsem neznal. Je to termín analogický k Budo? Pokud ano,pak bych vzal v úvahu, že vztah zenu (čchanu) a bojových umění je původně čínská a teprve přeneseně japonská záležitost. Takže, kromě kulturně a dobově podmíněných odlišností, které by měly hrát druhotnou roli, cíl bude identický. Co si troufám myslet že je tím cílem? Pro boj: stav mysli bez emocí s absolutní svobodou k jakékoliv aktivitě, která se vynoří v pravou chvíli, aniž by na ní mysl ulpěla. Pro etiku: člověk nekonající zlo. Pro filozofii: přímá a konkrétní identifikace smyslu života a zdroje zla.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Wude

Příspěvekod yingjowpai » stř 14. črc, 2004 10:01

yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hrom » stř 14. črc, 2004 14:58

Trénink BU vede k funkčnímu řešení určitých (extrémních) situací ve vztazích. Etika se zabývá funkčním řešením vztahů obecně. Proto je mezi nimi úzká souvislost.
Morální kodexy podobně jako techniky či formy jsou k ničemu, pokud člověk nepěstuje jistou "inteligenci" pro jejich uplatňování ve vztazích.
Podle mě skutečná etika stejně jako skutečné umění začíná používáním této "inteligence".
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Streetman » stř 14. črc, 2004 16:17

Takze k tomu vsemu lze jen dodat dve pravidla, ktera kdysi poradil Bugsy Siegel..Meyeru Lanskymu (oba dva jsou zname osobnosti Italske Mafie Newyorku 30tych let), pote co Meyer dostal na ulici nakladacku a Bugsy mu pomohl!

Pravidlo cislo 1: Vzdycky si krej zada!

Pravidlo cislo 2: Nikdy nebojuj fer!

...A na to ostatni uz prides sam!!

No mozna ze to neni Wude, ale urcite to funguje!! :D
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hrom » stř 14. črc, 2004 17:32

Však taky oba skončili na hřbitově obutých. :D 8)
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hrom » stř 14. črc, 2004 17:44

Mimochodem, taky Tao-te-ťing pojednává o TE.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 15. črc, 2004 8:30

ad Streetman: Dobrá, dobrá, ale co je tedy to Wude, nad kterým se nám doporučuješ zamyslet?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Streetman » čtv 15. črc, 2004 13:15

4Ropucha:
Ze "tady" (mysleno zde mezi lidma, kteri se zajimaji o Bojova Umeni) bysme se k sobe mohli chovat v duchu pravidel Wude viz clanek ktery sem hodil Jingjowpai.

Ale abysme taky zaroven nezapominali na to, ze na "ulici" to funguje jinak!!
Streetman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...