no jinak do toho pytlu teda mlatí safra fest

Moderátor: pm
waterman píše:@ukropcany - a úder ze vzdálenosti 1 palce takové síly není neuvěřitelný?![]()
no jinak do toho pytlu teda mlatí safra fest
waterman píše:@ukropcany - a úder ze vzdálenosti 1 palce takové síly není neuvěřitelný?![]()
jox píše:waterman píše:@ukropcany - a úder ze vzdálenosti 1 palce takové síly není neuvěřitelný?![]()
To v 0:32 videa? A ty myslíš, že bys něco takového nedokázal?
Všimni si, že jdou nejdřív boky, na ten pohyb navazuje hrudník, a na ten pohyb navazuje pěst a nezvedne se při tom rameno. (To samozřejmě B.L. nevymyslel.) Nějakou dobu si to zkoušej, než zvládneš tu koordinaci. Nejdřív pomaličku pro návaznost pohybů, a pak třeba do pytle. No a když takhle žďucheš do kámoše, co stojí proti tobě v pozoru, myslíš že neupadne, když souhlasil s tím, že neuhne, a ví, kde je připravená ta židle?
Použitelnost v boji přenechám zkušenějšímluen píše: a jednak je vyuziti v boji temer na hranicich resp. jako uder.
jox píše:Použitelnost v boji přenechám zkušenějšímluen píše: a jednak je vyuziti v boji temer na hranicich resp. jako uder., ale připadá mi to jako fajn "laboratorní" zkouška, kterou si může udělat každý, že když se jeden naučí (zadaří se) mrsknout tělem, tak délka dráhy ruky trochu ztrácí význam. Takže není nutné se napřahovat za každou cenu až vod někaď vod Tálína.
Trian píše:Zdravím,
pokiaľ som ja pochopil správne texty o pricípoch JKD - tak to nie je konkrétne bojové umenie, ale koncept chápania bojových umení. Učíš sa všetko a nakoniec si z toho utvoríš svoj vlastný, čo možno najúčinnejší bojový štýl.
Čo sa týka kung-fu a JKD, tak ako už niekto správne napísal, kung-fu je veľmi široký pojem. Ale nie u nás na Slovensku a v Čechách. Naše kung-fu má veľmi ďaleko od cieľa JKD - teda snahy o vytvorenia čo najúšinnejšieho bojového umenia. U nás má podľa môjho názoru len čisto súťažnú formu - teda zostavy a minimum boja, ak vôbec nejaký. Aspoň sa mi zatiaľ nedostalo, že by sa u nás otvorila nejaká oficiálna liga v Sande.
Trénujem viacero bojových umení na základe konceptu JKD, ale hovoriť, ktoré sú najlepšie je hlúposť. Človek si sám vyberá.
Tú sú ale moje skromné dohady ohľadne jednotlivých BU:
rýchlosť, ohybnosť = wushu (kung-fu), karate, taekwondo...
sparring, boj so súperom bezo zbrane = box, kickbox, muay thai
boj na zemi (grappling) = judo, ju jitsu
boj na ulici = krav mga, sambo
ghekon píše:Trian píše:Zdravím,
pokiaľ som ja pochopil správne texty o pricípoch JKD - tak to nie je konkrétne bojové umenie, ale koncept chápania bojových umení. Učíš sa všetko a nakoniec si z toho utvoríš svoj vlastný, čo možno najúčinnejší bojový štýl.
Čo sa týka kung-fu a JKD, tak ako už niekto správne napísal, kung-fu je veľmi široký pojem. Ale nie u nás na Slovensku a v Čechách. Naše kung-fu má veľmi ďaleko od cieľa JKD - teda snahy o vytvorenia čo najúšinnejšieho bojového umenia. U nás má podľa môjho názoru len čisto súťažnú formu - teda zostavy a minimum boja, ak vôbec nejaký. Aspoň sa mi zatiaľ nedostalo, že by sa u nás otvorila nejaká oficiálna liga v Sande.
Trénujem viacero bojových umení na základe konceptu JKD, ale hovoriť, ktoré sú najlepšie je hlúposť. Človek si sám vyberá.
Tú sú ale moje skromné dohady ohľadne jednotlivých BU:
rýchlosť, ohybnosť = wushu (kung-fu), karate, taekwondo...
sparring, boj so súperom bezo zbrane = box, kickbox, muay thai
boj na zemi (grappling) = judo, ju jitsu
boj na ulici = krav mga, sambo
Dovolil bych si mirne zkritizovat tvoje skromne dohady.
1) Netusim jak jsi prisel na to, ze sambo je vhodne na ulici, ale je to nesmysl, je to upolovy sport velmi podobny judu + paky na nohy a bez skrceni a ipponu
2) Slova grappling a judo mi nejdou dohromady. Jestli nekdo povazuje snahu udrzet cloveka na zemi za grappling tak je to jeho vec, ale judo ma k pravemu grapplingu dost daleko.
3) K tomu ju jitsu pridej brazilian a slo by to
![]()
ukropcany píše:... http://www.youtube.com/watch?v=fCqktKKPJAA ...
TongPo píše:ukropcany píše:... http://www.youtube.com/watch?v=fCqktKKPJAA ...
No sakra, ten do toho pytle řeže, zabiják...![]()
![]()
![]()
Nechci bejt jedovatej, ale tohle vypadá, jako když bouchá naprostej amatér do pytle kterej má sotva 15 kilo, to je snad vycpaný slámou, ne?
waterman píše:K tomu 1-ich punchi - měl jsem teda zato že je to něco special![]()
Mám tu cca 15 PDF knih a o B.L jeho Jeet Kune Do a podobné. A je tu i kniha o punchi. Všechny jsou jak jinak nž v angličtině...
Jestli o ně někdo bude mít zájem mohu někam dát. Asi před týdnem jsem se o B.L. začal zajímat více a k tomu patří i všechny knihy, jeho filmy a instruktážní videa a teď když jsem se dozvěděl tohle..
Jo taky mi je ňákej povědomejghekon píše:To na tom tretim videu byl Zelezny Chuck?![]()
Když si vzpomenu ještě na jiná videjka, tak - no jak to říct - nejsem žádnej BU expert, ale kdybych si měl mezi B.L. a D.I. vybrat jednoho za učitele, byl by to jednoznačně D.I. Naprosto jednoznačně.marcelo píše:http://www.youtube.com/watch?v=EnVhEQ9hJJk Dan Inosanto..porovnajte videa oboch panov,co sa vam viac paci? ..mne Dan I. jednoznacne
luen píše:Klasika, udery od pasu ze svesenych rukou, natazeny nohy, vystrcena brada ... JKD je opravdu jine ...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků