JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 0:38

Luen : nebudes na ne koukat, ale vis, ze se v nakem pere s typkem v kozenych navlecich a ze je to ztvarneni onoho vyzivacskeho duelu, mhm, mhm, dobre.Kdyz to neni predmetem diskuse, proc si to zminil?Kdyby to byla pravda a bylo to ve filmu s BL, tak by se ti to do kramku hodilo, ale protoze fakt je ten, ze to v zadnem filmu kde se BL vyskytuje neni, tak to je najednou mimo tema a proc to rozpitvavat.Fajn.K tomu uz opravdu nemam co dodat.
Vubec nejde o to, co rekl o BU, ale o jeho pohled na ruzne veci.To bys ale musel o nem(a hlavne OD nej) neco cist, ne jen s prominutim papouskovat jeho z principu zaryte antifanousky.Vyraz "kradene myslenky" je opet naprosto zcestny.Nevsiml jsem si, ze by se kdy hlasil k nejakemu moudru tak, ze by to pojal jako vlastni copyright, v nadnesenem slova smyslu.A ze treba rekl neco, co uz rekl nekdo pred nim?No a?Ty nikdy nepouzivas nejake oblibene citace?To jses vazne tak ryzi a originalni clovek, ze nejses i prijemcem, ale pouze dodavatelem mouder, myslenek, nazoru...?Gratuluju, na setkani si reknu o tvuj autogram, jednou bude mit velkou cenu pravdepodobne;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pát 25. črc, 2008 0:52

:D eště že nejsem žák ani jednoho z vás :D
to je jak sousedky na balkoně :D :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 1:21

player píše:Luen : nebudes na ne koukat, ale vis, ze se v nakem pere s typkem v kozenych navlecich a ze je to ztvarneni onoho vyzivacskeho duelu, mhm, mhm, dobre.Kdyz to neni predmetem diskuse, proc si to zminil?Kdyby to byla pravda a bylo to ve filmu s BL, tak by se ti to do kramku hodilo, ale protoze fakt je ten, ze to v zadnem filmu kde se BL vyskytuje neni, tak to je najednou mimo tema a proc to rozpitvavat.Fajn.K tomu uz opravdu nemam co dodat.
Vubec nejde o to, co rekl o BU, ale o jeho pohled na ruzne veci.To bys ale musel o nem(a hlavne OD nej) neco cist, ne jen s prominutim papouskovat jeho z principu zaryte antifanousky.Vyraz "kradene myslenky" je opet naprosto zcestny.Nevsiml jsem si, ze by se kdy hlasil k nejakemu moudru tak, ze by to pojal jako vlastni copyright, v nadnesenem slova smyslu.A ze treba rekl neco, co uz rekl nekdo pred nim?No a?Ty nikdy nepouzivas nejake oblibene citace?To jses vazne tak ryzi a originalni clovek, ze nejses i prijemcem, ale pouze dodavatelem mouder, myslenek, nazoru...?Gratuluju, na setkani si reknu o tvuj autogram, jednou bude mit velkou cenu pravdepodobne;)

Koukam, ze ti na tvem detskem hrdinovi zalezi vic nez jsem si myslel. O B.L. jsem kdysi cetl vse co vyslo, ale nejsou to jedine knihy z me knihovny, takze to beru jen jako svou kratkou epizodu ve veku puberty :wink:

Jinak nejsem zadnej antifanousek, jen mu neprikladam zadne vyrazne misto ve svete bu. Je tu mnohem vice lidi at uz ze soucasnosti a nebo minulosti, kteri si zaslouzi mnohem vetsi publicitu nez on ... tot vse. Za sebe uz jsem se mnohokrat vyjadril a napsal jsem toho dost ve vztahu k JKD, wing chun, B.L. ... je jasne, ze to nepoberes najednou, ale dam ti cas :wink:

Kdybys cetl pozorne, tak by celej posledni odstavec odpadnul a prijde mi to jako zbytecne :wink: Ja ti preji hodne stesti v tom se ucit od nekoho, kdo je vice jak 35 roku mrtvej ... hodne ti to da :wink:

Porad cekam na nejake moudro, techniku ... kterym B.L. prispel do sveta bu/bs :wink: Nebo to mam napsat 15x abys reagoval?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 25. črc, 2008 9:18

..mne osobne sa paci filozofia a citaty B.L. a najma ten o tom ze BU/BS su tu pre cloveka a nie clovek pre BU/BS a to ze styl treba prisposobovat pre fyzicke danosti cloveka a kopec inych,v tom B.L. beriem aj to ze bol jednym z pionierov MMA....ale co sa tyka technik,stylu a koncepcie...to je dnes uz mrtva zalezitost a prezitok...zamysleli ste sa preco kopec ludi z JKD preslo od tapkania rukami v nekonecnych hubud cykloch na trenovanie modifikovaneho greco klinchu,drtia silne BJJ a doplnaju Kino Mutai technikami, preco zamenili zle odkukanu HK verziu WCH za modifikacie boxu a thaiboxu atd..??? Preco neuci guro Inosanto Jun Fan JKD,preco odisiel z Nucleusu JKD, preco je jeho JKD vlastne flipinsky boxing,doplneny o muaythai-fma-greco klinc,preco svici BJJ od bratov Machados,preco neostal u Jun Fan osekanej verzie HK wingchun???? Preco chalani nepouzivate rozum,boli vas rozmyslat :roll: :?:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 25. črc, 2008 10:03

wushupetr píše:Hele já nevím, není ten film, kde BL bojuje s tím co má ty Hung Gar potítka náhodou Sbohem Bruce Lee? Ta scéna jak bojuje asi se čtyřma chlápkama v nějakým parku. No asi ne tam to byl nějakej dvojník BL nebo to mohl být Dračí život Bruce Lee ta scéna, kde bojpval s tím co ho údajně zranil. Ten měl ty potítka ne? Ale to vlastně taky nebyl BL.

Tak nic... 8O

vím kerej film mysliš, není to náhodou Big Boss??? a jestli sis všim tak v mnoha jeho filmech hráli stejní herci, ten jak ho zranil tím nožem, jak ho bruse pak zabil uderem na solar, to byl ten jak byla Cesta Draka, tak na konci ho zabil strýček jeho...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pát 25. črc, 2008 10:41

Franz píše:
wushupetr píše:Hele já nevím, není ten film, kde BL bojuje s tím co má ty Hung Gar potítka náhodou Sbohem Bruce Lee? Ta scéna jak bojuje asi se čtyřma chlápkama v nějakým parku. No asi ne tam to byl nějakej dvojník BL nebo to mohl být Dračí život Bruce Lee ta scéna, kde bojpval s tím co ho údajně zranil. Ten měl ty potítka ne? Ale to vlastně taky nebyl BL.

Tak nic... 8O

vím kerej film mysliš, není to náhodou Big Boss??? a jestli sis všim tak v mnoha jeho filmech hráli stejní herci, ten jak ho zranil tím nožem, jak ho bruse pak zabil uderem na solar, to byl ten jak byla Cesta Draka, tak na konci ho zabil strýček jeho...

Ty jo... já už fakt nevím. Když si tak přebírám v hlavě, jaký Kung Fu filmy sem viděl, tak zjišťuju, že od BL to bylo víc než jen dva filmy a mám pocit, že každej jeho protivník měl ty potítka :D Kašlu na to nevim
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 14:50

Luen :
At napisu cokoliv co BL rekl co mi zaimponovalo, ty mi stoprocente na to reknes, ze to neni z jeho hlavy a ze to uz vymysleli stari WCH dedouskove davno pred nim, nebo neco podobneho a budes se nad tim uzasne bavit.Zas tak nepredvidatleny nejsi.Staci si pustit dokument o nem, Cesta bojovnika a v podstate kazda pasaz, kde o necem hovori, je mi blizka.Using no way as way, having no limitation as limitation.A znovu upozornuju, ze to nesouvisi pouze s BU.Co se techniky tyce, tak predevsim jeho rychlost je pro me velkou inspiraci, pricemz mi ted napises, ze je spousta jinych lidi rychlych nebo dokonce rychlejsich, ze ano.Konkretne ono vzpominane yokogeri s priskokem, o kterem nekteri z hlediska pouzitelnosti pochybuji, je mou oblibenou technikou z produkce Leeho.Tady jsem docela zvedav, co mi na to reknes, protoze jsem to u nikoho pred BL kopat nevidel.Mno a v neposledni rade jeho pohyb tela, kteremu ty se jako nejvetsi odbornik na vsechna BU tak rad smejes, se mi velmi libi.Staci?

Marcelo :
Pokud nekdo odejde z "JKD klubu" s tim, ze mu tam chybela nejaka technika, pak se stoprocentne nejednalo o JKD.
"preco je jeho JKD vlastne flipinsky boxing,doplneny o muaythai-fma-greco klinc,preco svici BJJ od bratov Machados,preco neostal u Jun Fan osekanej verzie HK wingchun"
..mno prave proto, ze o tom JKD je, tak zkus zapojit rozum priste ty, nez zacnes sepisovat tyto moudra;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 25. črc, 2008 15:26

Marcelo :
Pokud nekdo odejde z "JKD klubu" s tim, ze mu tam chybela nejaka technika, pak se stoprocentne nejednalo o JKD.
"preco je jeho JKD vlastne flipinsky boxing,doplneny o muaythai-fma-greco klinc,preco svici BJJ od bratov Machados,preco neostal u Jun Fan osekanej verzie HK wingchun"
..mno prave proto, ze o tom JKD je, tak zkus zapojit rozum priste ty, nez zacnes sepisovat tyto moudra;)[/quote]

:lol: he he Playere praveze ja rozum zapajam a preto viem ze to co pises ty je uplne inac :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 15:29

player píše:Luen :
At napisu cokoliv co BL rekl co mi zaimponovalo, ty mi stoprocente na to reknes, ze to neni z jeho hlavy a ze to uz vymysleli stari WCH dedouskove davno pred nim, nebo neco podobneho a budes se nad tim uzasne bavit.Zas tak nepredvidatleny nejsi.Staci si pustit dokument o nem, Cesta bojovnika a v podstate kazda pasaz, kde o necem hovori, je mi blizka.Using no way as way, having no limitation as limitation.A znovu upozornuju, ze to nesouvisi pouze s BU.Co se techniky tyce, tak predevsim jeho rychlost je pro me velkou inspiraci, pricemz mi ted napises, ze je spousta jinych lidi rychlych nebo dokonce rychlejsich, ze ano.Konkretne ono vzpominane yokogeri s priskokem, o kterem nekteri z hlediska pouzitelnosti pochybuji, je mou oblibenou technikou z produkce Leeho.Tady jsem docela zvedav, co mi na to reknes, protoze jsem to u nikoho pred BL kopat nevidel.Mno a v neposledni rade jeho pohyb tela, kteremu ty se jako nejvetsi odbornik na vsechna BU tak rad smejes, se mi velmi libi.Staci?

Marcelo :
..mno prave proto, ze o tom JKD je, tak zkus zapojit rozum priste ty, nez zacnes sepisovat tyto moudra;)

Playere tak to si me s nekym pletes, ja jsem ten posledni, kdo tady dela reklamu wing chunu :wink: Nekdy mi fakt prijdes jak malej :wink: Nejsem odbornik na vsechna bu, protoze vetsina bu je buuu, ale to je sumak. Nikdy jsem nepsal o nicem jinem nez o judo, karate, sem tam zapas a + nejake soutezni doscipliny a hlavne pisu o wing chun. Ty ses nikdy JKD neucil a dohadujes se :lol: :lol: :lol: Co ti vykladal tvuj Vietnamskej ucitel karate o JKD nevim, ale evidentne to mel popletene ...

Ja odjizdim na vylet, tak si tady plkej a fnukej nad tim jak ti tady kazdej zlej diskuter bere tvou hracku. Jinak o JKD vis tolik co ja o atomove fyzice, to co si myslis ze je JKD, tak je vazne Innosantovo prace a s B.L. puvodnim Jun Fan resp. JKD to ma jen malo spolecneho ... si to precti jsem o tom tady uz psal :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 15:37

marcelo:
Tak mi povez jak to tedy je, urcite se zmuzes i na pouziti faktu, ne jen na smajly.

luen:
Dohadovani je neco jineho, chtel si abych byl konkretni, tak jsem byl, nacez si nekonkretne reagoval tou svou omletou pisnickou se spoustou smajlu, co maj patrne jako navodit dojem tveho uzasneho nadhledu nad vsim.Ja jsem se JKD nikdy neucil, zato ty ano, pod samotnym BL, takze ty tomu vlastne rozumis vic jak ja, proto ti nalezi patent na spravne a neomylne nazory a to s tema kozenyma navleckama byl omyl, ktery se ti stava maximalne jednou za sto let.Mno nic, preju hezkej vylet.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 25. črc, 2008 15:39

player píše:Konkretne ono vzpominane yokogeri s priskokem, o kterem nekteri z hlediska pouzitelnosti pochybuji, je mou oblibenou technikou z produkce Leeho.Tady jsem docela zvedav, co mi na to reknes, protoze jsem to u nikoho pred BL kopat nevidel.Mno a v neposledni rade jeho pohyb tela, kteremu ty se jako nejvetsi odbornik na vsechna BU tak rad smejes, se mi velmi libi.Staci?

O použitelnosti ve správný okamžik nepochybuji toho yoko-geri, pouze ten přískok považuji za riskantní, protože při něm ztrácíš kontrolu nad tělem i když je to jen na okamžik. Místo něj přísun a nevidím tom problém. :wink:
Jeho pohyb těla byl také netradiční. Všímej např. thaice (zhruba jeho váhová kategorie) vůbec neposkakují (nebo jen minimálně) a dobře vědí proč. To, že Luenovi nejde pod nos chápu, mě také ne a dovolím si říci, že to bude ze stejných důvodů.
Pochybuji, že ty při své váze se budeš pohybovat stejně jako BL. Pokud si dobře pamatuji tvé videjka tak tam máš úplně jiný pohyb. To jeho poskakování je pro muší váhy.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 15:46

player píše:marcelo:
Tak mi povez jak to tedy je, urcite se zmuzes i na pouziti faktu, ne jen na smajly.

luen:
Dohadovani je neco jineho, chtel si abych byl konkretni, tak jsem byl, nacez si nekonkretne reagoval tou svou omletou pisnickou se spoustou smajlu, co maj patrne jako navodit dojem tveho uzasneho nadhledu nad vsim.Ja jsem se JKD nikdy neucil, zato ty ano, pod samotnym BL, takze ty tomu vlastne rozumis vic jak ja, proto ti nalezi patent na spravne a neomylne nazory a to s tema kozenyma navleckama byl omyl, ktery se ti stava maximalne jednou za sto let.Mno nic, preju hezkej vylet.

Ale prdlacky! Neomylneho mi tady predhazujes jen ty :wink: Ani nevis jak rad se pletu :lol: :wink: Ale vazne ... ty si myslis, ze kdyz poslednich 18 roku nedelam nic jineho nez ze se motam o kolo vseho co s wing chun souvisi, tak ze nevim o co jde s B.L. byl si nekdy na seminari u nekoho kdo JKD cvici (nemyslim kdo si na to hraje), motas se kolem lidi jako je Innosanto, Taki Kimura, J.G. ... tak co blbnes :wink: Vzdyt jsem ti rekl, ze to beru jako folklor, ty takhle vyvadis kazdej rok kdyz ma B.L. vyroci :lol:

4RBR kez by slo jen o ten kop :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 16:09

RBR :
A tebe skutecne ani v nejmensim nenapadlo, ze se ten priskok da zapojit do kombinace?Je preci zrejme, ze pokavad budu od tebe stat 2-3m a takovymhle priskokem se te pokusim kopnout, tak ze s velkou pravdepodobnosti stacis couvnout.Ze tys nikdy nehral tekkena?:)
Proc bych se mel pohybovat stejne jako BL, muzes mi rict jeden jedinej padnej argument?JKD neni o tom byt jako BL, JKD je o tom byt sam sebou, coz napr. tento chlapec jaksi vubec nepochopil:
http://youtube.com/watch?v=VAMHkCq5NQc
Podle nej je JKD zajiste o jednostranem bocnim postoji a o hacich, ktery jsou efektivni leda tak prave do prazdna.A kdyz jsem mu napsal, ze je temer dokonalym imitatorem BL ve filmu, tak me oznacil za spam, pro dobrotu...:D

luen :
Nepodsunuj mi Inosanta ve spojeni s JKD, tento clovek me zajimal pouze do te doby, nez jsem shledl jeho "vyukova" videa, dekuji.
Kdyz nekdo zacne psat sve(mno ehm...) nazory s tim, ze to predklada jako fakt, tak se na me nezlob, ale to se proste ozvat musim.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 16:13

player píše:RBR :
A tebe skutecne ani v nejmensim nenapadlo, ze se ten priskok da zapojit do kombinace?Je preci zrejme, ze pokavad budu od tebe stat 2-3m a takovymhle priskokem se te pokusim kopnout, tak ze s velkou pravdepodobnosti stacis couvnout.Ze tys nikdy nehral tekkena?:)
Proc bych se mel pohybovat stejne jako BL, muzes mi rict jeden jedinej padnej argument?JKD neni o tom byt jako BL, JKD je o tom byt sam sebou, coz napr. tento chlapec jaksi vubec nepochopil:
Podle nej je JKD zajiste o jednostranem bocnim postoji a o hacich, ktery jsou efektivni leda tak prave do prazdna.A kdyz jsem mu napsal, ze je temer dokonalym imitatorem BL ve filmu, tak me oznacil za spam, pro dobrotu...:D

luen :
Nepodsunuj mi Inosanta ve spojeni s JKD, tento clovek me zajimal pouze do te doby, nez jsem shledl jeho "vyukova" videa, dekuji.
Kdyz nekdo zacne psat sve(mno ehm...) nazory s tim, ze to predklada jako fakt, tak se na me nezlob, ale to se proste ozvat musim.

Nenapsal jsem je Innosanta, ale to je sumak, ze to vubec resis, kazdej rok si tady nabehnes a kazdej rok, do toho jdes na novo ... bud si to nepamatujes a nebo by se to dalo povazovat za nejakou uchylku. Jako nic proti, kazdej nejakou mame, ale vyber si uz neco pro dospele :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 16:21

luen : co kdyby ses nekdy podival do zrcadla?Ted nemyslim tu fyzickou stranku, ale tu vnitrni.Ja si dle tebe nabiham, ale ze ty si vzdycky prihrejes s velkou chuti tu svou omletou polivcicku na tema BL = prehypovany loser, to uz jaksi nevidime, ze?Jak jsem psal, kazdy sme holt nejaky, ale usetri me prosim te laskave tehle pokryteckejch kecu o nejake me uchylce.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. črc, 2008 16:25

player píše:luen : co kdyby ses nekdy podival do zrcadla?Ted nemyslim tu fyzickou stranku, ale tu vnitrni.Ja si dle tebe nabiham, ale ze ty si vzdycky prihrejes s velkou chuti tu svou omletou polivcicku na tema BL = prehypovany loser, to uz jaksi nevidime, ze?Jak jsem psal, kazdy sme holt nejaky, ale usetri me prosim te laskave tehle pokryteckejch kecu o nejake me uchylce.

Takze se nedockame toho, proc se tady s nama dohadujes? Ok tak to napis rovnou :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 25. črc, 2008 17:37

[quote="player"]marcelo:

Takto,to co poviem neznamena ze je to svate a nemenne..neviem co si videl za vyukovky ty / inosanto atd./ ale ja som videl toho celkom dost...to co predvadza na svojich videach Bruce su prezite nizkopercentne koncepty, tie "paksaocyklove" trapingove hruzy ani nehovorim :roll: Traping cize to "tapkanie" rukami,vsetky hubud-lubud veci povacsinou su cvicene bez koncepcie,zlatane-zplatane ako pride, pozri si evoluciu ludi ako je Inosanto, Vunak,Hartsel,Paulson,Thornton a iny ked zacali vydavat vyukovky a po niekolkych dajme tomu desatrociach,uplne ine veci ucia..staci si nastudovat posty Matta Thorntona kt. narozdiel od teba cvicil s ludi od linie B.L... tento clovek a jeho skupina ako jedny z prvych z JKD kruhov zacali cvicit s rodinou Gracie,zistili ze im ten "chisao paskvil" nefunguje proti ludom kt. mali naslapany boj v klinci, zistili ze kopec kvetnatych veci z FMA im nefunguje a nie len im vo fullkontaktnych porovnavaniach..zacal bysom tuto napr. http://www.straightblastgym.com/street.htm ..medzi nami tito ludia vychovali UFC sampiona F.Griffina ,takze az take masla to nebudu :wink: Citaj posty Thorntona ked hovori o svojej skusenosti a porovnavaniach s chisao vs. pummel atd..atd Odomna tolko, mna B.L. nejak nezaujima,ak teba ano je to v pohode...mas svoj vzor,je to tvoja vec.. :wink: P.S. niekde si pisal ze pokial v nejakej JKD skole nevedia nejaku techniky treba ist prec,pretoze to nie prava JKDskola :roll: To snad nemyslis vazne,vies ako do hlbky sa da ist v boji na zemi,v klinci,v postoji..to nema sancu jeden clovek zvladnut za 1 zivot :roll:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 25. črc, 2008 20:27

player píše:RBR :

Stejně tak se do té kombinace da zapojit přísun. Tekkena jsem nehrál.

Když se ti ten jeho pohyb líbí, tak jsem předpokládal, že se i tak chceš hýbat. Vidím, že jsem se mýlil, takže sorry.
Nemám BL tak nakoukaného (upřímně po tom ani netoužím), abych dokázal zhodnotit zda je ten borec jeho kopie. Minimálně v technice provedení kopů se liší. BL poskakuje tento chlapík se přisunuje.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 25. črc, 2008 21:42

marcelo :
ze je chisao v praxi leda na picu, mi skutecne psat nemusis a ani kvuli tomu nemusim navstevovat lecjakou skolu.Ze je BL na vetsine vidii zachycen prave pri chisao sakra preci vubec neznamena, ze cvilil jen a pouze tohle, boze muj, to je fakt zabednenost tohle to uz.Jeste mi povez, ze jeho JKD se sklada hlavne z mnoukani a delani prisnych vyrazu a muzem tuto debatu ukoncit radeji hned.
"P.S. niekde si pisal ze pokial v nejakej JKD skole nevedia nejaku techniky treba ist prec,pretoze to nie prava JKDskola Koulející očima To snad nemyslis vazne,vies ako do hlbky sa da ist v boji na zemi,v klinci,v postoji..to nema sancu jeden clovek zvladnut za 1 zivot Koulející očima"
Ve slovenstine uz mam dost velke rezervy, takze tu prvni vetu moc dobre nepobiram, holt nemam potrebu chodit na slovenska diskusni fora a tam si ji ozivovat, ale co jsem rikal je to, ze pokud nekomu chybi nejaka technika, ze musi kvuli tomu dokonce z one skoly odejit, tak to rozhodne neni skola vyuzivajici principu JKD.
A naposled, BL neni zadny muj "vzor", tak mi to laskave prestan predhazovat, staci ze se takhle infantilne chova Luen.

RBR:
nevim jak se chces prisouvat k souperi, kdyz ses zasazen, tudiz odtlacovan od soupere.
Nemas BL nakoukaneho, ale vis, ze se provedeni kopu lisi, hmmm.
Uz si tu zacinam pripadat jak v Kocourkove, nikoho BL vlastne nezajima, nemaj ho nakoukaneho, nascteneho, ale presne vedi co cvicil, co dovedl nebo nedovedl, jake je presne vyzneni pojmu JKD...opravdu zajimave.

Vite, me skutecne pomerne zarazi to, jak se nekteri jedinci tak vehemente angazuji do neceho, co je vlastne nezajima a cim pohrdaji.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trian » pát 25. črc, 2008 22:03

4player:
Použiť skôr kop ako päste? Záleží na tom čo cvičíš, ale keď si uprostred davu a nemáš sa ako rozohnať na poriadny kop, nehovoriac o tom, že máš napríklad aj trochu vypité... Nohy sú samovražda, nehovoriac o tom, ak ťa tesne obostúpia viacery súperi. Inokedy zase výhoda...

4player+luen:
:lol: :lol: :lol: Teda naozaj pecka, tá hádka o jednej bojovej scéne z filmu, úplne zbytočná... V jednom sa musím playera trochu zastať - luen, neskutočne zovšeobecňuješ a čo si napísal, by som napísal aj ja s tým, že o B.L. neviem skoro nič. Keby si hodil nejaké fakty, bolo by to zaujímavejšie (alebo napísal zo svojho pohľadu celý článok o JKD, ak sa tomu venuješ). Myslím, že mnohých by to zaujalo a niektorý by prestali špekulovať.
Nie každý má chuť čítať milión zdrojov... také zovšeobecnenie na základe poznatkov z fachu by padlo...

4RBR:
Ja niesom práve mušia váha, ale tiež pri free fighte "poskakujem". Prebral som to zo savate, kde tréneri neustále kladú vysoké nároky na pohyb... Pokiaľ v rovnakej miere používaš nohy aj ruky, je viac-menej nevyhnutné na udržanie vzdialenosti neustále "poskakovať" (pojmom poskakovanie mám na mysli samozrejme klasický pohyb zo sandy, boxu a pod...). Samozrejme, že pri jude, bjj a pod asi poskakovať nikto nebude :lol:
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...