Moderátor: pm
George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Veris, ze LCHF jde o popularizaci kung fu? Seminare by se dali prirovnat k ochutnavkam v supermarketu. Ochutnavky te nenasyti. Muzes se naucit sestavu, ale kung fu se nenaucis, protože kung fu se neda naucit za tyden. Dále, zadny cinsky Sifu nebude ukazovat kung fu nekomu, kdo je „hopeless“, ani nikomu, koho zna par hodin nebo dva mesice.
Kdykoliv jsem nekde vystupoval, muj Sifu rikal:„kamuflazuj ten pohyb. Ti co vedi, budou vedet, ti co nevedi, at nevidi“. Dodnes, když mi Sifu něco ukazuje, tak zavira dvere od kancelare, aby i ti, co jsou s nim 30let nebo i dele nez ja, nevideli. Není si totiž jisty, jestli jsou ještě dostatecne loajalni.
Přes veskerou uctu k LCHF, kterou si kazdopadne Sifu jeho kalibru zaslouzi, clovek si nemuze pomoci, aby se mu na mysl nevloudilo „vrana k vrane seda…“
Anonymní píše:Zdravím všechny
Anonymní píše:Po přečtení několika desítek Vašich zpráv jsem dospěl k závěru, že nejste dobří lidé.
Anonymní píše:Všechny ty kritiky, nadávky a výzvy jsou dětinské.
Anonymní píše:Já cvičím hunggar 2 roky a dělám to, protože mě baví cvičit, a ne proto, abych někoho porážel.
Anonymní píše:Jestli budu chtít někoho zabít, seženu si zbraň a je hotovo. Není to nic těžkého. Na to člověk nemusí trénovat 10 let, aby něco takového dokázal.
Anonymní píše:Kung-fu je o něčem jiném - alespoň si to myslím.
Anonymní píše:Bojový charakter vyplývá z dávné minulosti, kdy neexistovali zbraně dnešní podoby, a kdy byla naprostá nutnost umět tyto techniky použít v sebeobraně.
Anonymní píše:Asi si to neuvědomujete, ale většina stylů ztratilo tento bojový charakter.
Anonymní píše:Zeptejte se svých mistrů, kolik lidí usmrtili! Boj = zabít nebo umřít, ne pouze rozbít držku, zlomit ruku atd. Lidi od pana Macka neznám, ale jejich názory se mi nelíbí.
Anonymní píše:Proč nespolupracujete?
Anonymní píše:Kung-fu není o závisti nebo soupeření. Ve vašich textech se kung-fu dostalo na úroveň showbyznysu nebo sportu. Koukněte se třeba na naše politiky - stejná parketa!! Čekám od někoho odpověd, díky.
pavela píše:George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Veris, ze LCHF jde o popularizaci kung fu? Seminare by se dali prirovnat k ochutnavkam v supermarketu. Ochutnavky te nenasyti. Muzes se naucit sestavu, ale kung fu se nenaucis, protože kung fu se neda naucit za tyden. Dále, zadny cinsky Sifu nebude ukazovat kung fu nekomu, kdo je „hopeless“, ani nikomu, koho zna par hodin nebo dva mesice.
Kdykoliv jsem nekde vystupoval, muj Sifu rikal:„kamuflazuj ten pohyb. Ti co vedi, budou vedet, ti co nevedi, at nevidi“. Dodnes, když mi Sifu něco ukazuje, tak zavira dvere od kancelare, aby i ti, co jsou s nim 30let nebo i dele nez ja, nevideli. Není si totiž jisty, jestli jsou ještě dostatecne loajalni.
Přes veskerou uctu k LCHF, kterou si kazdopadne Sifu jeho kalibru zaslouzi, clovek si nemuze pomoci, aby se mu na mysl nevloudilo „vrana k vrane seda…“
Anonymní píše:pavela píše:George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Problém je možná v tom , že jsi měl příliš mnoho mistrů . Pochybuji , že učitel považuje za dostatečně loajálního žáka , který má tolik učitelů . Je mu totiž jasné , že takto loajálně se chová ke každému mistrovi . Takový žák bude asi neustále studovat základy a všechno ostatní bude dohánět v diskusích na netu .
Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!!
Dále jsi sem podsunul něco , co pan Hušek neřekl a snažil se zesměšnit to co řekl . Prokázal jsi mnoho neúcty k člověku , kterého si NEKONEČNĚ vážím .
Dal jsi mi tedy návod jak se mám chovat k tobě , člověku nedospělému a věčně tápajícímu . A pokud bych se snížil na tvou úroveň , měl bych též návod jak se chovat k tvým učitelům.
Abys neměl pocit , že se chci schovat za svůj nick , uvádím zde celé své jméno :
Petr DOSTÁL
neprihlasenyYiWan píše:Anonymní píše:pavela píše:George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Problém je možná v tom , že jsi měl příliš mnoho mistrů . Pochybuji , že učitel považuje za dostatečně loajálního žáka , který má tolik učitelů . Je mu totiž jasné , že takto loajálně se chová ke každému mistrovi . Takový žák bude asi neustále studovat základy a všechno ostatní bude dohánět v diskusích na netu .
Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!!
Dále jsi sem podsunul něco , co pan Hušek neřekl a snažil se zesměšnit to co řekl . Prokázal jsi mnoho neúcty k člověku , kterého si NEKONEČNĚ vážím .
Dal jsi mi tedy návod jak se mám chovat k tobě , člověku nedospělému a věčně tápajícímu . A pokud bych se snížil na tvou úroveň , měl bych též návod jak se chovat k tvým učitelům.
Abys neměl pocit , že se chci schovat za svůj nick , uvádím zde celé své jméno :
Petr DOSTÁL
Ahoj Petre,
jak urcite vis, mistr Jiri Husek ma muj nejvyssi mozny respekt. Nejspis u neho cvicis a znas ho.
Neznas ale asi Pavla Frosta, jinak bys nenapsal takovou hovadinu.
Nemusis pochopitelne vzdycky s kazdym jeho nazorem souhlasit, jde o to, jestli to s faktem ktery je pravdivy neco udela.
Kung fu v Hong Kongu ( s ohledem na to od koho se mistr Husek ucil), pristup ucitelu apod. je definitivne velmi odlisny od toho jak to chodi v Cine, coz mohu sam na zaklade vlastnich zkusenosti dostatecne posoudit... mej tedy pochopeni pro nekoho kdo se uci VYHRADNE od cinskych mistru (mimochodem, Pavela ma jednoho mistra a to je Du Fu Kun), dokonale ovlada jazyk, zvyky, teorii, historii, bydli v Cine a pripada mu divne neco, co proste v Cine nezazil...
Rozumime si ?
cest
YiWan
Anonymní píše:neprihlasenyYiWan píše:Anonymní píše:pavela píše:George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Petr DOSTÁL
Ahoj Petre,
jak urcite vis, mistr Jiri Husek ma muj nejvyssi mozny respekt. Nejspis u neho cvicis a znas ho.
Nemusis pochopitelne vzdycky s kazdym jeho nazorem souhlasit, jde o to, jestli to s faktem ktery je pravdivy neco udela.
Kung fu v Hong Kongu ( s ohledem na to od koho se mistr Husek ucil), pristup ucitelu apod. je definitivne velmi odlisny od toho jak to chodi v Cine, coz mohu sam na zaklade vlastnich zkusenosti dostatecne posoudit... mej tedy pochopeni pro nekoho kdo se uci VYHRADNE od cinskych mistru (mimochodem, Pavela ma jednoho mistra a to je Du Fu Kun), dokonale ovlada jazyk, zvyky, teorii, historii, bydli v Cine a pripada mu divne neco, co proste v Cine nezazil...
Rozumime si ?
cest
YiWan
S veškerým respektem k Sifu Ivanu Rzounkovi
nejlepšímu učiteli VT v naší zemi
Nesouhlasím !
Za pravdivý fakt nepovažuji ( a nyní nevytrhávám nic z kontextu ) pozměnění a zesměšnění příspěvku Sifu Jiřího Huška. Věřím , že existuje někdo s dostatečně horkou hlavou a neustálou potřebou reagovat na vša. Potřebou poučovat i za cenu pozměňování původních příspěvků. Tento paskvil opravuji příspěvek se však týkal osoby , ke které chovám nejhlubší úctu .
Chápu a respektuji vaše přátelství. S veškerým respektem k Tvé osobě. Mne však takový vztah k pavelovi nepojí. K jeho příspěvkům dotýkajícím se mé rodiny se proto vždy vyjádřím.
Také chci mluvit o pavelových mistrech. On sám uvádí cituji "mí učitelé byli bez výjimky číňané žijící v kontinentální Číně a jsou naprosto tradiční". Jeho jiný příspěvek znějící přibližně takto "teď si jdu zacvičit do parku s mistrem meče a potom s jiným mistrem něco jiného" vypíchl v jiné diskusi někdo jiný. Pavela sám popírá , že by měl jediného mistra.
Co se týče historie. Ovládám dobře evropskou. Přesto však nevládnu mečem ani kopím jako Áchiles, kordem jako Aramis a palcátem Jako ®ižka. To že tyto události znám ze mě nedělá experta na bojové umění.
Pro ostatní čtenáře, Tento příspěvek je velmi negativní a proto nechci, aby byl spojován se jménem Sifu Ivana Rzounka. Ten má můj obdiv a chovám k němu respekt a úctu. Příspěvek je o sobě paveli, ke kterému chovám opačné city. Pavela pro mne neníautoritou , za jakou se neustále vydává.
neprihlasenyYiWan píše:Anonymní píše:neprihlasenyYiWan píše:Anonymní píše:pavela píše:George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.
Petr DOSTÁL
Ahoj Petre,
Rozumime si ?
cest
YiWan
S veškerým respektem k Sifu Ivanu Rzounkovi
nejlepšímu učiteli VT v naší zemi
Nesouhlasím !
Za pravdivý fakt nepovažuji ( a nyní nevytrhávám nic z kontextu ) pozměnění a zesměšnění příspěvku Sifu Jiřího Huška. Věřím , že existuje někdo s dostatečně horkou hlavou a neustálou potřebou reagovat na vša. Potřebou poučovat i za cenu pozměňování původních příspěvků. Tento paskvil opravuji příspěvek se však týkal osoby , ke které chovám nejhlubší úctu .
Chápu a respektuji vaše přátelství. S veškerým respektem k Tvé osobě. Mne však takový vztah k pavelovi nepojí. K jeho příspěvkům dotýkajícím se mé rodiny se proto vždy vyjádřím.
Také chci mluvit o pavelových mistrech. On sám uvádí cituji "mí učitelé byli bez výjimky číňané žijící v kontinentální Číně a jsou naprosto tradiční". Jeho jiný příspěvek znějící přibližně takto "teď si jdu zacvičit do parku s mistrem meče a potom s jiným mistrem něco jiného" vypíchl v jiné diskusi někdo jiný. Pavela sám popírá , že by měl jediného mistra.
Co se týče historie. Ovládám dobře evropskou. Přesto však nevládnu mečem ani kopím jako Áchiles, kordem jako Aramis a palcátem Jako ®ižka. To že tyto události znám ze mě nedělá experta na bojové umění.
Pro ostatní čtenáře, Tento příspěvek je velmi negativní a proto nechci, aby byl spojován se jménem Sifu Ivana Rzounka. Ten má můj obdiv a chovám k němu respekt a úctu. Příspěvek je o sobě paveli, ke kterému chovám opačné city. Pavela pro mne neníautoritou , za jakou se neustále vydává.
Ahoj Petre!
mno - vzdyt preci nejde o to se vsim s kazdym bezvyhradne souhlasit, to by byla nuda. A ted vim, ze mam velmi zdatneho partnera k diskuzi az zase dorazim do Pisku, kam se neskutecne tesim
!!!
Je faktem, ze Pavela dokaze svymi prispevky dostat do toho praveho infarktoveho stavu, ba - i do skutecneho NAS.ANI - spoustu lidi - je fakt ze ne vzdy se trefi do cerneho a ne vzdy interpretuje veci tak jak byli uvedeny. S jeho zapalem snadno prestreli - nu kdo z nas nekdy ne...
Nechci tu nijak rozvirit debatu, ktera ulitne nekam stranou od puvodniho tematu, myslim, ze budeme pokracovat az prijedu za mistrem Huskem!
Doufam, ze nikdo nechapal muj prispevek jako nejakou potouchlost proti Huskovi sifu, nebo proti Tobe - myslim, ze je vseobecne znamy muj respekt k jeho osobe a tomu co dela!!!!!!!
zdar a silu do Pisku
yiwan
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků