Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Martinovi

Příspěvekod Anonymní » pon 26. črc, 2004 12:51

Anonymní píše:
Přijmi prosím moji omluvu. Nechci se povyšovat na Tvoji úroveň. Nechci ani vzbudit zdání někoho kdo chce diskutovat s někým , koho si váží. Jsem to tedy já , kdo se těší na Tvojí návštěvu Písku a na poslouchání (ne však diskuzi) Tvých zážitků. Tuto diskusi rozvířil někdo jiný a vše předešlé nechť vztáhne na sebe.
Na shledanou se těší Petr D

Ahoj Petre,
ale vzdyt se nemas za co omlouvat a co se tyce "urovni", stojime si vsichni rovne. No, uz abych byl u vas !!!
cest
yiwan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 26. črc, 2004 13:08

Anonymní píše:
pavela píše:
George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.

Veris, ze LCHF jde o popularizaci kung fu? Seminare by se dali prirovnat k ochutnavkam v supermarketu. Ochutnavky te nenasyti. Muzes se naucit sestavu, ale kung fu se nenaucis, protože kung fu se neda naucit za tyden. Dále, zadny cinsky Sifu nebude ukazovat kung fu nekomu, kdo je „hopeless“, ani nikomu, koho zna par hodin nebo dva mesice.

Kdykoliv jsem nekde vystupoval, muj Sifu rikal:„kamuflazuj ten pohyb. Ti co vedi, budou vedet, ti co nevedi, at nevidi“. Dodnes, když mi Sifu něco ukazuje, tak zavira dvere od kancelare, aby i ti, co jsou s nim 30let nebo i dele nez ja, nevideli. Není si totiž jisty, jestli jsou ještě dostatecne loajalni.
Přes veskerou uctu k LCHF, kterou si kazdopadne Sifu jeho kalibru zaslouzi, clovek si nemuze pomoci, aby se mu na mysl nevloudilo „vrana k vrane seda…“
George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu. :lol:

Problém je možná v tom , že jsi měl příliš mnoho mistrů . Pochybuji , že učitel považuje za dostatečně loajálního žáka , který má tolik učitelů . Je mu totiž jasné , že takto loajálně se chová ke každému mistrovi . Takový žák bude asi neustále studovat základy a všechno ostatní bude dohánět v diskusích na netu .

Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!!

Dále jsi sem podsunul něco , co pan Hušek neřekl a snažil se zesměšnit to co řekl . Prokázal jsi mnoho neúcty k člověku , kterého si NEKONEČNĚ vážím .
Dal jsi mi tedy návod jak se mám chovat k tobě , člověku nedospělému a věčně tápajícímu . A pokud bych se snížil na tvou úroveň , měl bych též návod jak se chovat k tvým učitelům.

Abys neměl pocit , že se chci schovat za svůj nick , uvádím zde celé své jméno :

Petr DOSTÁL

Vážený Petře(nebo snad PANE Dostále? abych se zase někoho nedotknul...) Mám pocit, že jsem se DOTKNUL BOHA. Mám pocit, že jsem se nechtěně dotknul nějakého vašeho zbožňovaného idolu??? Píšeš:Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!! Teda jak můžeš vědět při vší úctě, že se nemůžu srovnávat se SIFU Huškem? S odpuštěním o mě víš hovno a tvoje horká hlava dokazuje, že se ještě máš od Sifu Huška co učit. Především jsem nezesměšnil příspěvek Sifu Huška a veselý přátelský tón si myslím může považovat za zesměšňování akorát magor. JIstě může být p.Hušek skvělý mistr( neznám ho ale když to říká Ziwan, tak to je jistě pravda) ale NABETON to není nejlepší mistr na světě, se kterým by se nikdo nemohl srovnat. Sorry ale nevím PROĆ by mělo být srovnání mezi mnou a p.Huškem jako práškovací letadlo s tryskáčem, p.Hušek se JISTĚ nepovažuje ani za jedno ani za druhé. Píšeš že jsem měl mnoho učitelů a proto jsem zkráceně neloajální špatný student.Když pominu,že tvůj idol (kolik ti je proboha let, že mě nazýváš nedospělý atd???) sifu Hušek měl mistrů taktéž požehnaně(z HK,Pekingu i USA) tak si dovoluji poznamenat, že mí učitelé jsou navzájem dobří přátelé a naopak mi doporučili učit se u "kolegy". Takže než začneš někoho napadat, tak si nejdřív najdi dostupné info, rozmysli se a pak mluv, ať neplácáš kraviny. Jak správně poznamenává Ivan, můj mistr, první a poslední je Du Fukun, ostaní se mistři kterými jsem se učil již jen doplňovali základy, které jasem u něj 10 let studoval. 8O Tvůj příspěvek je jenom hloupý a nesmyslný útok do prázdna. Co takhle PANE Dostál zkusit vyvrátit,co jsem napsal? Cože je špatně? Konkrétně prosím.Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » pon 26. črc, 2004 13:18

:-)))))) jeden horsi nez druhej... ;-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 26. črc, 2004 13:35

Pro Petra D

Nic si z toho nedělej. Pavela je blb. Zkus zalistovat diskusema a uděláš si obrázek jakej. :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 26. črc, 2004 13:48

Některé reakce a některá vyjádření zdají se mi až příliš přecitlivělé, oč méně jsou konkrétní.

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 26. črc, 2004 17:02

SiuLum píše:Pro Petra D

Nic si z toho nedělej. Pavela je blb. Zkus zalistovat diskusema a uděláš si obrázek jakej. :?
A hele Hladík si taky přisadil, no Petře pěkné to máš zastánce. Mimochodem tvoje přecitlivělá reakce na to, že jsem si dovolil oslovit p.Huška "George"(má takový nick tak kde je problém?) a familierním rodinným tónem(jsme přece všichni bratři v KF a mí mistři nejsou o nic horší než Sifu Huškovi)přiúpomíná kluka kterej vykřikuje, můj táta je nejlepší, jak se s nim můžeš srovnávat. Nesrovnávám se s George Huškem, ale předpokládám,že jsem všichni bratři v Kungfu. Nijak nechci panu Huškovi do toho kecat,ale být mým žákem,tak bych tě přinejmenším umravnil abys reprezentoval mistra lépe A nedělal ostudu. A když synku chováš hlubokou úctu k sifu Rzounkovi, tak bys neměl takhle trapně urážet a zesměšňovat jeho starého dobrého kungfu bratra Pavelu viď??? Ostatně George Huška bych velice rád poznal, doufám,že mě Yiwan, který o něm mluví v superlativech, k němu vezme na výlet, neboť jsem právě na dovolené v ČR.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pavelovi

Příspěvekod pavela » pon 26. črc, 2004 17:15

SanYat píše:Zase ty Pavelo?
To je des, cist ty tvoje "inteligentni" prispevky!!! Mozna by ses mel zamyslet nad tema svejma blabolama s kterejma nas chces nejspis ohromit. Chapeme te, ze kdyz ti samotnymu nejde cvicit ani ta Wu Shu spartakiada, tak se zatim v CR nenasel nikdo, koho bys nepomlouval. Mas dokonce tu abnormalni drzost se porovnavat s UCITELEMA (tykas jim atd). Jestli ti je tam smutno, tak si najdi jiny penfriendy, kteri ti nebudou mit moznost rozbit hubu, kdyz je budes urazet. V tvem pripade by ti i sachysta ci sberatel znemek mohl ublizit!!!!
Tve chlubeni o knihach bez tajemstvich dostupnych v jakemkoliv knihkupectvi v Pekingu by ti samotnymu byly nanic. Vzdyt si nam vsem dokazal, ze neumis ani cist! V prispevku Sifu Husek pise o seminarich, ktere jsou pouze ochutnavky oproti dlouhodobemu studiu pod kazdodennim vedenim ucitele.
Wow, bez tebe by vlastne ani nikdo nevedel, ze gf by se melo cvicit kazdy den. Vis co, ty si chod po cinskych knihkupectvich, hezky si v nich pocti o tech netajemstvich, a nebo si otravuj ruzne ucitele v parku.
Prestan urazet lidi, kteri uci, cvici tradicni gf, mohlo by se ti to vymstit.
Veselý a vtipný tón tohoto příspěvku mě vyburcoval k tomu, abych neméně ftipně zareagoval. Proč bych se neměl porovnávat s učitelema.Víš vůbec něco o mě? Víš jak se liší Sifu(což je samozřejmě pitomost, jaký Sifu, ve staré číně byl sifu druhý otec, žáky živil a bydleli s ním pod jednou střechou,je to něco naprosto odlišného od dnešního pojetí ale budiž, sifu=učitel) od člověka, který mnoho let cvičí kungfu? Prostě tím, že má žáky,kteří ho sifuem nazývají. Já po více než deseti letech studia wušu se nepovažuji za natolik schopného abych někoho vyučoval.(notabene ne každý kdo cvičí,umí také učit) tudíž NEJSEM sifu. Což mě ovšem nediskvalifikuje, abych pánovi s nickem George Hušek na veřejné diskuzi NETYKAL! Tímto se hluboce omlouvám panu Huškovi, že jsem si to dovolil, netušil jsem, že je to takový velký mistr. A ještě jedna hovadina na kvadrát, při které umírám smíchy, co to je" Wu Shu spartakiada" ? Můžeš to specifikovat? A jak se to liší od pravého tradicniho gf, které jistě cvičíš. Myslím že za tyhle konfrontační a neúměrné reakce byste šli v každé tradiční škole k mistrovi na kobereček. Způsob vaší reprezentace mistra je z nejen z hlediska TRADIĆNÍ školy ostudný. :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Vážený pane Hušek

Příspěvekod pavela » pon 26. črc, 2004 17:24

Vážený pane Hušek, pokud se sem podíváte, napište mi sem prosím, zda Vás toto ******George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu.******* jakkoliv urazilo. V tom případě mám pro Vás připravenu hlubokou omluvu. Velmi rád bych Vás poznal a doufám, že se k Vám s mým KF bratrem Ivanem budu moci podívat než se vrátím v srpnu do Pekingu. Zdraví Pavela[/b]
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 26. črc, 2004 22:16

jezismarja, kluci, vzdyt jste vsichni na jedny lodi, znam jak Pavelu, sifu Huska a radu jeho zaku, Yiwana, vsem jde o jedno a to samy, a to dobry gf!

nechapu, jak se takova debata muze rozvinout po Pavelove prispevku, ve kterem neshledavam nic urazliveho vuci sifu Huskovi - kdyby ano, byl bych jeden z prvnich ktery by se ozval. (sorry, Petre, myslim ze jsi fakt krapatko prestrelil)

polozit otazku "kdo je lepsi, sifu Husek nebo Pavela", je proste hovadina. nikdo neni vic, nikdo min, kazdy je jiny, kazdy je jinde.

zkusenosti a umeni sifu Huska nikdo nezpochybnoval (x desitek let cviceni pod vedenim gf spicek, x let ucitelske praxe, netreba vic dodavat, vsichni vime kdo je sifu Husek a vsichni jsme radi, ze tady v CR nekoho takoveho mame), byla rec o JINE zkusenosti Pavely se studiem gf na JINEM miste a v JINE dobe - ne v USA/Hongkongu 70., 80. a 90. let (jako sifu Husek), ale v CR a v Cine 90. let a prvniho desetileti noveho tisicileti (Pavela).

Pavela toho udelal pro gf v CR vic nez kdo jiny (Du shifu, Zhai shifu, Qin shifu a spousta jinych by mohla vypravet), a i kdyz s nim obcas krute nesouhlasim (napr. v otazce moderniho a tradicniho wushu), vi zatracene dobre, co rika - umi jazyk, studoval pod x spickama, tyka si s kazdym druhym velmistrem v Cine, a gf klasiky si cte pred spanim.

proto jeste jednou: jezismarja, kluci, vzdyt jste vsichni na jedny lodi!

zpatky k tematu tehle diskuze, a to je Hungga!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pon 26. črc, 2004 23:24

Súhlasím s Tebou PM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 27. črc, 2004 12:05

pavela píše:
Anonymní píše:
pavela píše:
George Husek píše:Je dobře, ze se Sifu LCHFaje zastavas, ale ja to vidim trochu skepticteji. Pamatuj pravidlo: kung fu se neda koupit, to se dava. Hladik kupuje – LCHF prodava. To je zrejme, jak z pohybu, tak zvlaste z ukazek aplikaci p.Hladika.

Veris, ze LCHF jde o popularizaci kung fu? Seminare by se dali prirovnat k ochutnavkam v supermarketu. Ochutnavky te nenasyti. Muzes se naucit sestavu, ale kung fu se nenaucis, protože kung fu se neda naucit za tyden. Dále, zadny cinsky Sifu nebude ukazovat kung fu nekomu, kdo je „hopeless“, ani nikomu, koho zna par hodin nebo dva mesice.

Kdykoliv jsem nekde vystupoval, muj Sifu rikal:„kamuflazuj ten pohyb. Ti co vedi, budou vedet, ti co nevedi, at nevidi“. Dodnes, když mi Sifu něco ukazuje, tak zavira dvere od kancelare, aby i ti, co jsou s nim 30let nebo i dele nez ja, nevideli. Není si totiž jisty, jestli jsou ještě dostatecne loajalni.
Přes veskerou uctu k LCHF, kterou si kazdopadne Sifu jeho kalibru zaslouzi, clovek si nemuze pomoci, aby se mu na mysl nevloudilo „vrana k vrane seda…“
George, Tedy nevím nevím,já jsem nikdy nezažil žádný tajnosti s vyučováním, všichni mistři který jsem poznal vyučovali naprosto veřejně v parku, totiž kungfu je hlavně o každodenním cvičení, nikolvěk však o nějakých tajemství, předávaných za klozetovými dveřmi mistrem za svitu svící a pod sochou buddhy, to teď v Ćíně, sorry patří akorát do kungfu filmů. Ty původně tajné traktáty kungfu, teorie, kchou jue atd, co patří k tomu, co dřív bylo v kungfu tajné, se dá totiž koupit v každym krámu s knihama v Pekingu. :lol:

Problém je možná v tom , že jsi měl příliš mnoho mistrů . Pochybuji , že učitel považuje za dostatečně loajálního žáka , který má tolik učitelů . Je mu totiž jasné , že takto loajálně se chová ke každému mistrovi . Takový žák bude asi neustále studovat základy a všechno ostatní bude dohánět v diskusích na netu .

Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!!

Dále jsi sem podsunul něco , co pan Hušek neřekl a snažil se zesměšnit to co řekl . Prokázal jsi mnoho neúcty k člověku , kterého si NEKONEČNĚ vážím .
Dal jsi mi tedy návod jak se mám chovat k tobě , člověku nedospělému a věčně tápajícímu . A pokud bych se snížil na tvou úroveň , měl bych též návod jak se chovat k tvým učitelům.

Abys neměl pocit , že se chci schovat za svůj nick , uvádím zde celé své jméno :

Petr DOSTÁL

Vážený Petře(nebo snad PANE Dostále? abych se zase někoho nedotknul...) Mám pocit, že jsem se DOTKNUL BOHA. Mám pocit, že jsem se nechtěně dotknul nějakého vašeho zbožňovaného idolu??? Píšeš:Proboha jak se můžeš vůbec přirovnávat k panu Huškovi ! Je to jako srovnávat práškovací letedlo s tryskáčem !!! Teda jak můžeš vědět při vší úctě, že se nemůžu srovnávat se SIFU Huškem? S odpuštěním o mě víš hovno a tvoje horká hlava dokazuje, že se ještě máš od Sifu Huška co učit. Především jsem nezesměšnil příspěvek Sifu Huška a veselý přátelský tón si myslím může považovat za zesměšňování akorát magor. JIstě může být p.Hušek skvělý mistr( neznám ho ale když to říká Ziwan, tak to je jistě pravda) ale NABETON to není nejlepší mistr na světě, se kterým by se nikdo nemohl srovnat. Sorry ale nevím PROĆ by mělo být srovnání mezi mnou a p.Huškem jako práškovací letadlo s tryskáčem, p.Hušek se JISTĚ nepovažuje ani za jedno ani za druhé. Píšeš že jsem měl mnoho učitelů a proto jsem zkráceně neloajální špatný student.Když pominu,že tvůj idol (kolik ti je proboha let, že mě nazýváš nedospělý atd???) sifu Hušek měl mistrů taktéž požehnaně(z HK,Pekingu i USA) tak si dovoluji poznamenat, že mí učitelé jsou navzájem dobří přátelé a naopak mi doporučili učit se u "kolegy". Takže než začneš někoho napadat, tak si nejdřív najdi dostupné info, rozmysli se a pak mluv, ať neplácáš kraviny. Jak správně poznamenává Ivan, můj mistr, první a poslední je Du Fukun, ostaní se mistři kterými jsem se učil již jen doplňovali základy, které jasem u něj 10 let studoval. 8O Tvůj příspěvek je jenom hloupý a nesmyslný útok do prázdna. Co takhle PANE Dostál zkusit vyvrátit,co jsem napsal? Cože je špatně? Konkrétně prosím.Pavela

Asi hlava.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Roman Hladik

Příspěvekod Anonymní » úte 27. črc, 2004 12:42

Mam nekolik dotazu na Romana Hladika (a je mi jasne ze on sam neodpovi ale treba se tu najde nekdo kdo neco bude vedet)
-
v posledni dobe o Romanovi Hladikovi neni zase tak moc slyset. Dalo by se rict, ze od chvile jeho posledniho slavneho turnaje.
Od ruznych jeho (byvalych) zaku jsem se dozvedel, ze na treninky nechodi, cviceni vede nekdo misto neho - nekdo kdo ma za sebou min nez rok treninku, jeho zaci si mailama stezuji u Lam Chun Faie, udajne i on sam jiz za Hladikem nestoji.

Kdo je tedy nebo kdo bude dalsim ucitelem Hladika ? Neni uz tak jako u nas v Cesku, provareny i ve svete? Za kym si myslite ze ted Hladik muze jit nebo pujde ?

Co jeho zaci kteri od neho houfne odchazeji ? Kde konci oni? Nenechavaji kung fu po skusenosti s nim uplne ?

ostatne, navic - jak funguji jeho odpadlici ? Ktera ze skol jeho zaku co od neho odesli jeste vubec funguje na nejake vyssi urovni, ne jen jako lokalni vesnicka skupinka deti ?

Kolik jich vlastne bylo ?

Napada me ze nejvetsi uspech ma asi nejaky Adamek od nekud z Valmezu? Jak on se dneska diva na Hladika? Jsou v nejakem kontaktu?

Rudla
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Hung Gar - článek

Příspěvekod Anonymní » úte 27. črc, 2004 12:48

Anonymní píše:Seminář velmistra Lam Chun Faie v Praze

Seminář Hung Kuen Kung Fu pod osobním vedením velmistra Anthony Lam Chun Faie.
Tak jak u velmistra bývá zvykem, seminář byl velice intenzivní a famózní.

První světový pohár v HungKuen - Open

8. června 2003 se v Praze konal první světový pohár v Hungkuen.
Akci pořádala Česká asociace Hungkuen kung-fu Si-fu Romana Hladíka.
Celkem 60 účastníků turnaje soutěžilo v pěti kategoriích (děti, začátečníci, krátké formy, dlouhé formy a zbraně).

Velmistr Lam Chun Fai z Hong Kongu předvedl před turnajem divákům několik ukázek. Nádavkem vystoupili také mistři Michael Goodwin (USA) Massimo Iannacone (Itálie), Andreas Garski (Německo)
a pořádající mistr Roman Hladík.

Po dojemných ukázkách začal turnaj.
Přemožením své nervozity a teploty v sále nad 30°C ukázali soutěžící formy před porotou ve složení: Roman Hladík, Andreas Garski, Massimo Iannacone a Piotr Osuch (polský mistr)

http://www.hungkuen.cz

Je nekde k sehnani videozaznam ? Nejlepsi bybylo porovnat nejakou oficialni verzi Hladikovu a pak zaznam nekoho z publika ! A mam na mysli jak zaznam turnaje tak i zaznam seminare s Lam Chun Faiem!
Kdyz to bylo tak dojemne :-) !
Rudla
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .....

Příspěvekod Anonymní » úte 27. črc, 2004 15:14

hungga píše:Anonymní: Abych pravdu řekl, tak už mě nebaví řešit problémy lidí, kteří jsou tobě podobní. Jestli tě baví cvičit pro zdraví, tak prosím, ale není to bojové umění. Jestliže budeš opomíjet bojový aspekt, tak to bude maximálně dobré pro zdraví. Podle tvého příspěvku usuzuji, že se ti nedostane ani zdravotního aspektu, takže se dva roky jen plácáš a to je dle mého názoru zbytečná ztráta času. Naše "výzvy" nejsou ani trochu dětinské, pokud někdo zpochybňuje dovednosti mého sifu nebo kohokoliv jiného z mé gf rodiny, pak je nutná konfrontace. Je velmi lehké obhájit svá tvrzení ústně, ale je velmi těžké obhájit je činy. Zabít někoho není vůbec lehké. Tady si opět naprosto vedle. Byl bys schopen vzít pistoli a jen tak někomu vystřelit mozek z hlavy? Jestli ano, tak to vysvětluje tvůj předchozí příspěvek. Ty víš o čem je gungfu? Jestli ano, tak mi to napiš, protože já sám to nevím a neodvážil bych se tvrdit, že mu rozumím. Něco málo již umím, ale je to jen první krok na dlouhé cestě. Se ztrátou bojového aspektu máš pravdu, naštěstí linii rodiny Lam se to obloukem vyhnulo. A jestli se ti zdá, že naše gungfu je "showbusiness" (nauč se to psát), tak si také zván k nám do kwonu. Doufám, že svá tvrzení obhájíš, narozdíl od tvých předchůdců.
Očekávám odpověď, kde bude uvedeno alespoň jméno tebe a tvé školy, abych věděl s kým mám tu "čest".

Jiří Kašpar (ČAHGGF)

Asi jste nepochopil, co jsem napsal. Tak zaprvé - nežádal jsem Vás, abyste řešil moje či někoho jiného problémy. Za druhé -nidke jsem neuváděl, že cvičím pro zdraví, ale protože mě to baví a z toho jasně vyplývá, že ty 2 roky nebyly na nic, jak jste se odvážil mi tvrdit. Nevím jak vy můžete usoudit jen z příspěvku, že moje kung-fu není pro zdraví. Bohužel musím už končit, ale
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

.....

Příspěvekod hungga » stř 28. črc, 2004 14:34

Anonymní: Prostě a jednoduše se snažíš naznačit, že do našeho kwonu nikdy nepřijdeš. Chápu to, protože kdybych byl na tvém místě, tak bych se nejspíše choval stejně. Jedna věc je kritika a druhá je její obhajoba, že?

Jiří Kašpar (ČAHGGF)
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 18:29

Ještě na vysvětlenou … :

V příspěvku sifu Huška byl naznačen rozdíl mezi výukou na semináři a výukou v TRADIČNÍ škole. Pavela vyňal z kontextu, překroutil a zesměšnil to, co sifu Hušek napsal. Tím znevážil jeho osobu, způsob výuky jeho učitele a tisíciletou tradici čínských bojových umění! Je to o to horší, že si vůbec neuvědomuje fakt, že sifu Hušek je stejná generace, jako Pavelovo učitelé!
Podle Konfuciánského učení (kterým jsou řízeny tradiční školy) nezanechat potomky je menší hřích, než zanechat špatný odkaz. (Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu). Oba tyto hříchy nejsou nic proti tomu, pohanit či pošpinit jméno našich předchůdců.
Proto se Petr Dostál zachoval naprosto přesně tak, jak měl. Jeho odpověď na urážlivý komentář Pavely byla 100% správná. Pavela, i když mluví čínsky a žije v Číně, je pouze řadovým studentem bojových umění, jakých jsou po celém světě statisíce, s tím rozdílem, že on nemá vychování a respekt pro nikoho a zodpovědnost k nikomu. Raději chodí po parcích a paběrkuje, než aby prokázal úctu a respekt. O jeho znalostech čínských bojových umění se dá pochybovat. Neznalost rozdílu mezi Wu Shu (výplod kulturní revoluce – 1967) a tradičním čínským bojovým uměním je neomluvitelná. Tak jako jeho selektivní znalost čínské historie. Komunisté věděli, že mnohem účinnější než zakázat bojová umění, je nahradit je něčím, co vypadá jako bojové umění a je hezké napohled. Osvědčilo se to … Takové skutečnosti, jako že tradiční učitelé bojových umění (představovali minulost) byli vězněni, mučeni, věšeni a stříleni – to Pavelovi zázrakem uniká. Také mu uniká způsob tradičního (konfuciánského) myšlení, protože se nikdy v tradiční škole neučil a nepoznal celý systém tradičního učení. Jak tedy může pomlouvat a zesměšňovat něco, čemu vůbec nerozumí!!
Proto jsme byli šokováni a o to více nás mrzelo, že sifu Rzounek a Macek neshledali nic špatného na Pavelových urážkách a ještě veřejně napomínali Petra, čímž potvrdili, že Pavela má „pravdu“! Je to o to horší, že tato konfirmace přišla od dvou respektovaných představitelů tradičních čínských bojových umění!
Snad někdy pochopíte, že Pavela není v ČR přínosem kung-fu, ale jeho tragédií!!

S úctou,

ALKAS - sifu George Hušek ( to není nick, to je jméno! ) + všichni studenti …
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » stř 28. črc, 2004 18:33

Tak a ted už víte, že my se v žádném případě nenecháme vmanipulovat do Pavelou vykonstruovaného "p.......o českého dvorečku"! ... !!!
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 28. črc, 2004 18:42

Sice to jde v zasade mimo me, ale trosku zareaguji.

Sifu Huska si velice vazim, ackoliv ho osobne neznam a vymenil jsem si s nim jen jeden e-mail. Muj sifu o nem mluvi velice pozitivne, stejne tak i Ivan Rzounek. Oba dva pokladam za vyrazne autority v oblasti cinskych bojovych umeni nejen u nas, ale v zapadnim svete vubec.

Pavela mi osobne hodne pomohl a upirat mu zasluhy za to, co tu dnes mame, je podle me nesmysl. Jak uz rekl muj sifu, Qin Ming Tang nebo Du Fu Kun by mohli vypravet.

Zaroven ale souhlasim, ze Pavela obcas v diskusich pusobi dojmem, ktery asi uplne k cloveku praktikujicimu bojova umeni nepatri a myslim si, ze Vas prispevek to vystihl v jistych smerech pomerne dost trefne. Presto ale argumentace kvalitou jeho cviceni nebo upiranim jeho zasluh mi prijde znacne zcestna a nizka.

Obecne si ale myslim, ze se nestalo nic strasneho a cela vec se - mozna diky nedokonalosti elektronicke komunikace - zbytecne zvelicuje, coz neprospeje ani jedne strane. Jestlize je muj dojem chybny, uvitam vysvetleni Vaseho enormniho rozcileni.

Zastavam nazor, ze veci by se mely resit otevrene a v klidu. Pevne verim, ze se v tomto shodneme.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 28. črc, 2004 18:59

To ste si teda panove kousli do pekne cervivyho jablka, to vam fakt nezavidim :-) Z toho kouka tak konfrontacni zapas nebo dokonce "pozvani na caj" :-)

Kandidat na nejlepsi vyrok cele existence bojovaumeni.cz:
Pavela - tragedie ceskeho kungfu :-)

Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu.

Jeste ze nejsou vsichni mistri tak hodni a poslusni narizeni, jinak by dneska pulka stylu vubec neexistovala...

]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Upřímně pochybuji

Příspěvekod pavela » stř 28. črc, 2004 20:37

ALKAS píše:Ještě na vysvětlenou … :

V příspěvku sifu Huška byl naznačen rozdíl mezi výukou na semináři a výukou v TRADIČNÍ škole. Pavela vyňal z kontextu, překroutil a zesměšnil to, co sifu Hušek napsal. Tím znevážil jeho osobu, způsob výuky jeho učitele a tisíciletou tradici čínských bojových umění! Je to o to horší, že si vůbec neuvědomuje fakt, že sifu Hušek je stejná generace, jako Pavelovo učitelé!
Podle Konfuciánského učení (kterým jsou řízeny tradiční školy) nezanechat potomky je menší hřích, než zanechat špatný odkaz. (Bud učit někoho, kdo nemá dobrý morální charakter, nebo dělat úpravy ve stylu). Oba tyto hříchy nejsou nic proti tomu, pohanit či pošpinit jméno našich předchůdců.
Proto se Petr Dostál zachoval naprosto přesně tak, jak měl. Jeho odpověď na urážlivý komentář Pavely byla 100% správná. Pavela, i když mluví čínsky a žije v Číně, je pouze řadovým studentem bojových umění, jakých jsou po celém světě statisíce, s tím rozdílem, že on nemá vychování a respekt pro nikoho a zodpovědnost k nikomu. Raději chodí po parcích a paběrkuje, než aby prokázal úctu a respekt. O jeho znalostech čínských bojových umění se dá pochybovat. Neznalost rozdílu mezi Wu Shu (výplod kulturní revoluce – 1967) a tradičním čínským bojovým uměním je neomluvitelná. Tak jako jeho selektivní znalost čínské historie. Komunisté věděli, že mnohem účinnější než zakázat bojová umění, je nahradit je něčím, co vypadá jako bojové umění a je hezké napohled. Osvědčilo se to … Takové skutečnosti, jako že tradiční učitelé bojových umění (představovali minulost) byli vězněni, mučeni, věšeni a stříleni – to Pavelovi zázrakem uniká. Také mu uniká způsob tradičního (konfuciánského) myšlení, protože se nikdy v tradiční škole neučil a nepoznal celý systém tradičního učení. Jak tedy může pomlouvat a zesměšňovat něco, čemu vůbec nerozumí!!
Proto jsme byli šokováni a o to více nás mrzelo, že sifu Rzounek a Macek neshledali nic špatného na Pavelových urážkách a ještě veřejně napomínali Petra, čímž potvrdili, že Pavela má „pravdu“! Je to o to horší, že tato konfirmace přišla od dvou respektovaných představitelů tradičních čínských bojových umění!
Snad někdy pochopíte, že Pavela není v ČR přínosem kung-fu, ale jeho tragédií!!

S úctou,

ALKAS - sifu George Hušek ( to není nick, to je jméno! ) + všichni studenti …

Upřímně pochybuji, že tento příspěvek napsal sifu Hušek osobně a dokonce si dovoluji pochybovat, že pisatel se těší normálnímu duševnímu zdraví. A když se někdo navíc představuje MY (toje jak MY... STRANA!!!) nezbývá mi než to považovat za buď dobrý vtip. nebo příspěvek duševně chorého člověka. Myslím, že by se k tomu měl vyjádřit Sifu Hušek "nalogován". Nevěřím, že tonhle průjem psal on, takže sorry. :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...