Alexej píše:Ahoj,
doporučili byste mi pliz vhodné oblečení na podzimnía zimní
tréninky bu venku?
Tak aby mi v něm bylo teplo, ale zároveň aby mě neomezovalo v
pohybu. Koupil bych si zřejmě nějaké termotriko, mikrofleec a na to
softshellku. Je to ale docela dost peněz a nejsem si jitý, jestli ta investice
bude mít požadovaný efekt. Jsem ale zimomřivý, takže reaději než mrznout.
Ocením každou dobrou radu a zkušenost..
Byl jsem v několika outdoorových obchodech a doporučení prodejců
se dost liší (zřejmě podle toho co mají zrovna na skladě...

)
dík
P.S: hloupé rady tipu, že se při cvičení zahřeju pliz vynechte, pač něco takového by mě snad ani nenapadlo...
Nazdar, pri cviceni venku je potreba dodrzovat ty same pravidla co pri horskem cestovani - vice vrstev misto jedno- dvou. Velice dobre materialy jsou treba Moira, Klimatex ci...eeech zapomnel jsem nazev, jde o nejakou danskou firmu, ktera dela obleceni z vlny horskych ovci a vyhodou je, ze nesmrdi ani po nekolikanasobnem noseni (na rozdil od Moiry). Mam od nich dve tricka a nekecali, ctrnact dni jsem v nich v lete behal prakticky kazdy den a v pohode

Jsou dost drahe, ale jedno dve tricka se vyplati mit. Jestli to nekoho zajima, pokusim se doma najit kontakt a jejich webovky. Delaji hodne pro horske sluzby a extremni treking (Severni pol, Sibir, apod.)
Nejlepsi bude, kdyz vyrazis do nejblizsi prodejny trekingoveho obleceni a nechas si poradit. Potrebujes tricko, mikinu, neprofukavou vetrovku a to by mozna aj melo stacit. Nezapomenout na ponozky a cepicu. Venku se da cvicit do urciteho stupne mrazu. Pokud je vice jak minus pet, radsi si to odcvic doma, to pak plice dostavaji hodne velky zaber a muze velice snadno dojit k prochladnuti. Aspon toto pravidlo je platne pri behani, predpokladam, ze je tedy platne i pro cviceni v zime BU. Ja cvicim/beham venku trikrat tydne a zatim v pohode. Je vsak dulezite to vrstveni obleceni, aby jsi nevzal jen normalni tricko a mikinu ci svetr. Zpotis se, normalni tricko neodvede pot do dalsi vrstvy (svetr), zacne studit na tele a mas zadelano na chripku ci anginu. Pokud budes chtit vice info, asi bude nejlepsi SZ.