komercializace tchaj-ti

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

komercializace tchaj-ti

Příspěvekod Anonymní » pát 30. črc, 2004 15:02

Ahoj,
zajimalo by me, co si myslíte o komercializaci tchaj-ti. Docela me sokuje, ze se stale casteji objevuje v nabidkach nejruznejsich fit center a mnohdy se ani neuvadi, kdo hodiny vede. Fura lidi tak propada dojmu, ze jde snad o nejaky cinsky aerobik a nekdo z toho ma pekny prachy...
Dik
ala
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Chacha

Příspěvekod pavela » pát 30. črc, 2004 17:27

V knižnim obchoďáku na Xidan v Pekingu prodávaji v oddělení BU i knížku Taiji vydanou někde v americe nějakejma debilama, vypadá to jako Taoistické Tjči, takový ty typický divně zkřivený (předkloněný,zakloněný)těla bělochů (těžiště těla na ztuhlejch ramenech,prostě opak tchajti)na krásnejch barevnejch fotkách a cena je pětinásobná než u čínských publikací. Bohudík to v Číně nikdo nekupuje. :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

zajimalo by me, co si myslíte o komercializaci tchaj-ti. Doc

Příspěvekod Mantis » stř 04. srp, 2004 21:55

Od známé ve stejné škole mám tuto odpověď, kterou prý nějak podobně řekl Chen Xiao-wanga. I takový učitelé jsou třeba, má-li člověk zájem, sám si tu kvalitu najde.
A je to pravda, no netřídí nám tito učitelé opravdové zájemce?
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Chacha

Příspěvekod MaJ » čtv 05. srp, 2004 9:37

pavela píše:V knižnim obchoďáku na Xidan v Pekingu prodávaji v oddělení BU i knížku Taiji vydanou někde v americe nějakejma debilama, vypadá to jako Taoistické Tjči, takový ty typický divně zkřivený (předkloněný,zakloněný)těla bělochů (těžiště těla na ztuhlejch ramenech,prostě opak tchajti)na krásnejch barevnejch fotkách a cena je pětinásobná než u čínských publikací. Bohudík to v Číně nikdo nekupuje. :lol:

Pavle, chtel bych se zeptat jestli si myslis to same i o Hun Yuan taiji (Feng Zhi Qiang)?

diky
Martin
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: zajimalo by me, co si myslíte o komercializaci tchaj-ti.

Příspěvekod WT_Martin » čtv 05. srp, 2004 11:20

Mantis píše:Od známé ve stejné škole mám tuto odpověď, kterou prý nějak podobně řekl Chen Xiao-wanga. I takový učitelé jsou třeba, má-li člověk zájem, sám si tu kvalitu najde.

Naprosto souhlasim. A vidim to sam na sobe - diky tomu, ze jsem si prosel modernim wushu, nasledne komercnim MLM v EWTO a tu a tam nekolika dalsima zvrhlostma si ted ohromne vazim toho, ze jsem zakem kvalitniho mistra v kvalitni skole, kde se uci kvalitni a tradicni bojove umeni.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: zajimalo by me, co si myslíte o komercializaci tchaj-ti.

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. srp, 2004 11:40

WT_Martin píše:
Mantis píše:Od známé ve stejné škole mám tuto odpověď, kterou prý nějak podobně řekl Chen Xiao-wanga. I takový učitelé jsou třeba, má-li člověk zájem, sám si tu kvalitu najde.

Naprosto souhlasim. A vidim to sam na sobe - diky tomu, ze jsem si prosel modernim wushu, nasledne komercnim MLM v EWTO a tu a tam nekolika dalsima zvrhlostma si ted ohromne vazim toho, ze jsem zakem kvalitniho mistra :lol: :lol: v kvalitni skole :lol: :lol:, kde se uci kvalitni a tradicni bojove umeni :lol: :lol: :lol:.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...