jeikob píše:tak asi spíš jsem použil špatný výraz.prostě cvičili krocení tygra.a potom hlavně spíš vhodné slovo je drillovali . utok ,obrana,protiutok.
a jak pavel řikal a jednou jsem viděl i tenhle trening tak vždycky jeden den v týdnu je právě že se nasaděj chrániče a jede se tou volnější formou a sparring. k těm formám tak mi pravě přijdou idealní na cvičení doma nebo u lesa na chatě. a jeden pak může víc cvičit s partnerem v tělocvičně.ale musí se tu formu naučit a pochopit
Jak jsem napsal v tomhle si s Pavlem rozumim ... to, co jsem napsal nebylo na Pavlovo adresu
4Fireball: ale to si nerozumime ja nemluvim o uvolneni jako takovem, na to staci rohypnol apod... ja mluvim o uvolneni v boji, je ti prd platne, ze jsi sam ve staticke pozici uvolnen (ZZ mame take

), kdyz pak prijde fight a zatuhnes jak cement ... adrenalin a hlavne neodbouchano je ten problem ... Yoga take uci uvolnenosti a prez to Yogini v boji uvolneni nebudou
Co se forem tyka o5 mluvime kazdej o necem jinem ... ja formu nevnimam jako soubor nejakych pohybu, ktere se daji take aplikovat v boji ...

To by to bylo moc snadne. Jak jsem napsal pak se BU zvrhne jen na jakesi aplikace, jakychsi forem a to neni BU, ale parodie ...
Hlavne cece o jakem nacasovani to vubec povidas, co si jako casujes ve forme? Nacasovani neni o tom, ze si reknu ted udelam ten uder a pak udelam tu otocku ... u nacasovani musis totiz zohlednovat soupere a kde souper neni, tam neni ani timing

Co se kompaktnosti tyka a vsech dalsich veci ... forma to neuci, forma je jen zaznam o tom jak, co a dejme tomu jakesi priklady, kdy a proc resp. na co, trenovat ... forma ani eni schopna tyto veci simulovat ... je to jako nacvicovat souloz na sucho ... to by meli zenske "radost"
Mimochodem ze stejneho duvodu maji "radost" ti co delaji BS z lidi tabora BU ... jsme totiz vetsinou teoretici, kteri vsechno znaji, ale jen na sucho ... cili teoreticky, ale praxe silne pokulhava ... zamyslel ses nad tim proc tomu tak je?