hung ga, ving tsun a ...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

hung ga, ving tsun a ...

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 15:46

Vubec nechci davat zaminku k nekonecnym debatam o tom, co je lepsi, rad bych se jen zeptal, v cem je ROZDIL mezi hung ga a ving tsun... a cim se lisi ving tsun ve skole ladislava hodace od wt jedlicky a drdly... za vecne a strizlive odpovedi diky, rad bych nekam zacal chodit (sebeobrannne a zdravotne-kondicni duvody) - a nemam jasno. :))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 16:10

No záleží co od tréninku čekáš. Co teď řeknu je jen můj osobní názor. Jestli chces dělat bojové umění a nevadí ti, že ti nebude fungovat v boji, dělej hungar nebo tai-chi. Zlepšíš si fyzičku, kordinaci a asi i tu sebeobranou složku to zčásti splní. Pokud chceš dělat umění, které je neustále rozvíjeno širokou základnou bojovníků a každý pohyb má své bojové opodstatnéní dělej WT u Jedlicky nebo Drdli. Oboje ti zlepsi koordinaci, oboje ma zdravotni prinos, ale jednim se lepe ubranis. Prave tady probiha debata o tom co je to BU, tak myslim naleznes vice pristupu k teto otazce. Pokud ti zalezi hlavne na zlepseni fyzicky, sili, kordinace a touzis po tom se prat, delej nejaky bojovy sport jako je Thai box, kick box atd.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Diffidens » úte 10. srp, 2004 17:13

Anonymní píše: Co teď řeknu je jen můj osobní názor. Jestli chces dělat bojové umění a nevadí ti, že ti nebude fungovat v boji, dělej hungar nebo tai-chi.

®e by až tak? :roll: Zajímala by mě reakce povolanějších. Opravdu výše zmíněné styly nefungují v boji? To se mi nechce věřit, zvlášť u prvního z nich, když přihlédnu k jeho historii a třeba k jménu Lam Saiwing. 8O Vycházíš z vlastních zkušeností, nebo ne? :o
Diffidens
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 17:29

Napsal jsem to asi moc drsně, proto to radši rychle vysvětlím, než se rozpoutá nějaká zbytečná debata. Znám 4 lidi, kteří cvičili hungar několik let a vsichni na to vzpominaji jako na ztraceny cas, doplneny ziskaním spatných návyků. Mozná se hungar od těch dob zmenilo a to co jsem napsal neplati. Vlastni zkusenost s cvičením hungaru posledních letech nemám.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 17:37

ještě jedna věc. Nemluvím o historické pouzitelnosti nebo nějakých legendách. Mel jsem na mysli, to co se cvičí v u nás. Troufám si tvrdit, že použitelnost postoje s překříženýma nohama a trupem přetočeným dozadu, nebylo použitelné nikdy a nikde :wink: Jinak Dane, proč se omezovat jen na čínská bojová umění. Judo nebo aikido jsou hodne pouzitelná bojová umění s dlouhou historií a máš menší šanci, že tě bude učit nějaký samouk pokračovatel xté generace s vlastni kungfu skolou a vlastnim čínským mistrem
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod WT_Martin » úte 10. srp, 2004 18:13

Fascinuje me, jak nekdo zacne tvrdit bludy o necem, co v zivote nevidel ani z rychliku a jednim dechem doplni, jak skvely je ten "Wing Tsun" v podani EWTO.

Ja se cinskym bojovym umenim venuji cca 15 let. Nekolik let jsem stravil v EWTO, pak jsem odesel cvicit Hungga do skoly Pavla Macka (tedy ne k nejakemu samoukovi typu Hladik, Adamek a spol.) a uz jsem u nej 4 roky. Nemenil bych ani za nic.

Kdybych chtel cvicit Wing Chun (Wing Tsun, Ving Tsun, Wing Tzun,...), tak bych v zadnem pripade nesel do multi level marketingu, ktery predvadi EWTO a ji podobne organizace. Nejde o nic jineho, nez tahani penez z lidi a jejich oblbovani a vyuzivani. Osobne bych volil jedine a pouze Ivana Rzounka, ktery EWTO v Cechach zalozil, nasledne zalozil ELYWCIMAA a ted uz dlouha leta spokojene cvici pod svym mistrem v Cine, u ktereho evidentne nasel to, co v EWTO ani ELYWCIMAA nenasel.

Howgh!
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 10. srp, 2004 18:53

ÁÁÁCH JO...A JSME ZASE U NEKONEČNÉ DISKUZE :!: :!: :!:

Každý Ti teď, Dane, bude reklamovat tu SVOJI "NEJ..." ©KOLU (STYL)... Za chvíli budeš mít v hlavě takovej "chalupářskej a českej guláš" (omlouvám se Maďarům za jejich národní pochoutku :wink: ), že nakonec skončíš u nějakého "blba", kterej se prohlásil za "mistra" (pozor - zde píšu s malým "m") a kterej z Tebe bude tahat prachy a na oplátku Ti cpát do hlavy bludy.

Pro ostatní: Myslím, že Dan svou otázkou chtěl oslovit ty zkušené ze zmíněných stylů, kteří by mu fundovaně, zasvěceně a hlavně bez urážení jiných škol či stylů poradili a vysvětlili TY ROZDÍLY!!!

Sakra, už se vzpamatujte a založte si nějaký web typu "KTERÁ ©KOLA JE LEP©Í, KTERÉ BU JE POU®ITELNĚJ©Í V BOJI APOD." - tam se můžete dohadovat, urážet se, pomlouvat a špinit... už mě nebaví číst 15 stránek urážek mezi dvěma "diskutéry", kteří navíc ve většině případů ani neví o co GO a plácají nesmysly.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 10. srp, 2004 19:25

Sennin píše:ÁÁÁCH JO...A JSME ZASE U NEKONEČNÉ DISKUZE :!: :!: :!:

Každý Ti teď, Dane, bude reklamovat tu SVOJI "NEJ..." ©KOLU (STYL)... Za chvíli budeš mít v hlavě takovej "chalupářskej a českej guláš" (omlouvám se Maďarům za jejich národní pochoutku :wink: ), že nakonec skončíš u nějakého "blba", kterej se prohlásil za "mistra" (pozor - zde píšu s malým "m") a kterej z Tebe bude tahat prachy a na oplátku Ti cpát do hlavy bludy.

Pro ostatní: Myslím, že Dan svou otázkou chtěl oslovit ty zkušené ze zmíněných stylů, kteří by mu fundovaně, zasvěceně a hlavně bez urážení jiných škol či stylů poradili a vysvětlili TY ROZDÍLY!!!

Sakra, už se vzpamatujte a založte si nějaký web typu "KTERÁ ©KOLA JE LEP©Í, KTERÉ BU JE POU®ITELNĚJ©Í V BOJI APOD." - tam se můžete dohadovat, urážet se, pomlouvat a špinit... už mě nebaví číst 15 stránek urážek mezi dvěma "diskutéry", kteří navíc ve většině případů ani neví o co GO a plácají nesmysly.

Nevidel bych to tak tragicky. Mym cilem rozhodne neni lanarit kohokoliv, aby k nam sel cvicit. Soucasny pocet lidi v nasi skole je IMHO optimalni.

Byl bych ale rad, kdyby se tady neobjevovaly invektivy od lidi, kteri nemaji zadnou zkusenost s tim, co hloupe kritizuji (resp. papouskuji nazory Pavla Drdly - zive si vzpominam na jeho prohlaseni tykajici se vseho, co neni WT).

Pokud ja mohu neco doporucit - at si kterykoliv zajemce obejde skoly, ktere mu nekdo doporuci. Pak si z nich sam, na zaklade svych vlastnich predstav a ocekavani, muze vybrat. Je to jen na nem.

Osobne si nemyslim, ze je Hungga nejvhodnejsi volbou pro vsechny. Stejne jako neni nejvhodnejsi volbou pro vsechny Wing Chun ani zadny jiny styl zadneho jineho bojoveho umeni. Vzdycky zalezi jen a pouze na cloveku a jeho vlastnich nazorech a predstavach.

Navic ja jsem zastancem toho, ze kazdy by si mel projit nekvalitni skolou. :-) Diky tomu se pak nauci mnohem vic si vazit kvalitni vyuky u kvalitniho mistra.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: hung ga, ving tsun a ...

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 20:14

Dan píše:Vubec nechci davat zaminku k nekonecnym debatam o tom, co je lepsi, rad bych se jen zeptal, v cem je ROZDIL mezi hung ga a ving tsun... a cim se lisi ving tsun ve skole ladislava hodace od wt jedlicky a drdly... za vecne a strizlive odpovedi diky, rad bych nekam zacal chodit (sebeobrannne a zdravotne-kondicni duvody) - a nemam jasno. :))

Hung ga neznám, takže porovnat ho s VT nemůžu. Zato se však pohybuju ve VT. Rozdíl mezi AVSE (škola si-gunga L. Hodače) a EWTO (Drdla a spol.) je určitě v penězích. První zmiňovaná je levnější. Pak je rozdíl v programech - rozuměj něco jako páskování v karate. V AVSE je to vlastně všechno od Leung Tinga, stejně jako v EWTO, ale některý věci z vyššich EWTO programlů má AVSE níž - těch opravdu použitelných. Zase ale je chi sao trochu později, což ale nevadí. Cvičím 4 roky a rozhodně žádnej ChS expert teda nejsem :-)
Obecně se také o AVSE říká, že je otevřenější než EWTO, teda spíš že EWTO je uzavřenější a skoupější na informace než jakákoli jiná WCh škola, ale zas tak moc o tom nevim, zprávy mám jen z doslechu.

A na závěr : Byl jsem 2 roky v EWTO dokud ještě nebyla AVSE a teď jsem tedy v AVSE, ovšem od začátku mě učí stejní lidé.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 20:43

Ahoj,
WT/VT/Wch - jestli chces kvalitni skolu tak bych navstivil Yiawana nebo Kamila Komma z Kladna. Myslim, ze oba dva vyucuji dle meho OSOBNIHO NAZORU vysoce kvalitni Wch naprosto pouzitelne v boji.
EWTO - jestli ti nezalezi na tom, ze stravis cas spoustou veci ktere nemaji z Wch nic spolecneho (napr. lat sao a me osobne vadi, ze proste wch uci od pohybu, ale kdyz se instruktora wch zeptas, jak je treba s vyuzitim "kratke" sily v chum kiu tak se mi nedostalo odpovedi to same bylo s dan-chi apod. ) tak myslim, ze "gut" kdyz budes poctive cvicit tak myslim, ze v pripadnem konfliktu to bude funkcni.
AVSE - me osobne prislo stejne jako EWTO, ale ti lide jsou vice v pohode a na nic si nehraji...
Mel jsem pak tu cest s par lidmi od PM a myslim, ze take v pohode. Bylo videt¨, ze asi tvrde trenuji a uzitelnosti HG v boji mi prisla take v klidu ( normalni sparing - nejakej hak, lowkick, jab - proste normalni veci se kteryma se muzes setkat ).
Dovolim si podotknou, ze tohle jsou pouze a jedine moje osobni zkusenosti kterem jsem posbiral za tu dobu, co se venuji Wch. Obecne asi plati, ze kdyz budes mit kvalitniho instruktora a tvrde trenovat tak nezalezi na stylu.
Mej se
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 21:01

joj, musim se smát, když slyším neustále kydy typu EWTO se mi zdá méně v pohodě než AVSE. EWTO je multilevel atd. Trénink u EWTO stojí 35Kč na hodinu, zdá se vám to moc? Všimněte si, že ve svých předchozích příspěvcích jsem nehodnotil zádnou školu, narozdíl od WT_MARTINA, který vstoupil do této debaty hodně emotivně. Zřejmě ho EWTO dráždí jak býka červený prapor. Předkládal jsem Danovi jen osobní zkušenosti a zkušenosti mých přátel. Dokonce jsem následně své názory vysvětlil. Divím se, že se stále najdou lidé, kteří mají potřebu za každou cenu prosazovat svojí školu aniž by jich na to někdo ptal. Bavime se tu o stylech ne o školách..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 21:17

Anonymní píše:joj, musim se smát, když slyším neustále kydy typu EWTO se mi zdá méně v pohodě než AVSE. EWTO je multilevel atd. Trénink u EWTO stojí 35Kč na hodinu, zdá se vám to moc? Všimněte si, že ve svých předchozích příspěvcích jsem nehodnotil zádnou školu, narozdíl od WT_MARTINA, který vstoupil do této debaty hodně emotivně. Zřejmě ho EWTO dráždí jak býka červený prapor. Předkládal jsem Danovi jen osobní zkušenosti a zkušenosti mých přátel. Dokonce jsem následně své názory vysvětlil. Divím se, že se stále najdou lidé, kteří mají potřebu za každou cenu prosazovat svojí školu aniž by jich na to někdo ptal. Bavime se tu o stylech ne o školách..

Ale styl se různí školu od školy, takže je důležitý je řešit a bavit se o nich.

A kolik stojí zkoušky v EWTO?
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 10. srp, 2004 23:49

srovnani HG vs. WCH - dobra otazka, ovsem nelehka odpoved, zalezi totiz na tom jake HG a jake WCH... pokud mas nejake dotazy, rad je zodpovim, pritomni praktici WCH urcite rad take. ovsem - muzu mluvit jen za nasi skolu, ne za HG obecne.

Anonymní píše:... Jestli chces dělat bojové umění a nevadí ti, že ti nebude fungovat v boji, dělej hungar nebo tai-chi. Zlepšíš si fyzičku, kordinaci a asi i tu sebeobranou složku to zčásti splní...

Anonymní píše: ...Znám 4 lidi, kteří cvičili hungar několik let a vsichni na to vzpominaji jako na ztraceny cas, doplneny ziskaním spatných návyků. Mozná se hungar od těch dob zmenilo a to co jsem napsal neplati. Vlastni zkusenost s cvičením hungaru posledních letech nemám...

HG je bojove umeni, a kdo ma pochyby o jeho bojove funkcnosti, ma moznost se stavit u nas ve skole a podivat se na nase HG - zacvicit si, dat si cvicny pratelsky sparring atd. - jsme na to zvykly. to ze nekdo HG przni, nebo ho neumi a za HG to vydava, neznamena, ze HG je k nicemu. to same se tyka taijiquan.

Diffidens píše:®e by až tak? Zajímala by mě reakce povolanějších. Opravdu výše zmíněné styly nefungují v boji? To se mi nechce věřit, zvlášť u prvního z nich, když přihlédnu k jeho historii a třeba k jménu Lam Saiwing. Vycházíš z vlastních zkušeností, nebo ne?

diky, ale musim dodat, ze to, jestli byl Lam Saiwing (Lam Jou, jeho synove, kdokoliv jiny z jakekoliv jine HG linie etc.) dobrej nebo ne, nehraje v tom, jestli HG v CR za neco stoji nebo ne, temer zadnou roli. jinymi slovy, ne "Once Upon a Time in China", ale "right here, right now":-)

Dave píše:... Mel jsem pak tu cest s par lidmi od PM a myslim, ze take v pohode. Bylo videt¨, ze asi tvrde trenuji a uzitelnosti HG v boji mi prisla take v klidu ( normalni sparing - nejakej hak, lowkick, jab - proste normalni veci se kteryma se muzes setkat ).
...

snazime se. hak (ngau gok cheui), lowkick (ngau tan geuk), jab (yat ji cheui) etc. jsou samozrejme soucasti naseho HG arzenalu:-)

co se tyce HG, tak protoze je to muj pisecek, nebudu nikoho doporucovat nebo naopak, obejdi co nejvice skol a udelej si obrazek sam (pokud mas zajem o bojovou stranku, ptej se na veci jako: otloukate se, posilujete, bouchate do pytle? cvicite ve dvou? cvicite sparring? muzu videt/vyzkouset volny sparring? etc.)

WCH - videl jsem naprostou vetsinu WCH skol v CR, volba je jasna - Yiwan Rzounek sifu, www.wing-chun.cz, autenticke a funkci bojove umeni se vsim vsudy (jak pises, sebeobranne a zdravotne-kondicni duvody), jinymi slovy, od ostatniho WCH v CR se rozhodne zatracene lisi, na to vem jed.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 6:29

Anonymní píše:joj, musim se smát, když slyším neustále kydy typu EWTO se mi zdá méně v pohodě než AVSE. EWTO je multilevel atd. Trénink u EWTO stojí 35Kč na hodinu, zdá se vám to moc? Všimněte si, že ve svých předchozích příspěvcích jsem nehodnotil zádnou školu, narozdíl od WT_MARTINA, který vstoupil do této debaty hodně emotivně. Zřejmě ho EWTO dráždí jak býka červený prapor. Předkládal jsem Danovi jen osobní zkušenosti a zkušenosti mých přátel. Dokonce jsem následně své názory vysvětlil. Divím se, že se stále najdou lidé, kteří mají potřebu za každou cenu prosazovat svojí školu aniž by jich na to někdo ptal. Bavime se tu o stylech ne o školách..

Neprosazoval jsem tady NIKDE nasi skolu. Pouze jsem upozornoval, ze to, co pises, nema zadny realny zaklad a je to naprosto mimo realitu. Tvoji kamaradi cvicili "Hung Gar" v podani Romana Hladika, ktery ma s timto stylem spolecneho asi tolik, jako EWTO s Wing Chunem...

BTW 35 Kc na hodinu je pekna vec. Ale pripocitej ceny za zkousky, ceny za obleceni, ceny za chranice... Ja se v EWTO proplatil hodne vysoko, ale kdyz jsem presel na Hungga, tak jsem zjistil, ze clovek, ktery to cvici mesic, je schopen me bez problemu slozit. EWTO je o penezich. Chapu, ze to nechces videt, ale proste to tak je. Casem k tomu sam dojdes. Tim flame o EWTO koncim, nemam na to cas, chut ani naladu.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 7:24

Virgee - zakovske zkousky v EWTO 20 EURO, cca 3 x do roka. Rocni cviceni stoji od 4500 (2x tydne) do cca. 6000 (mozna o par stovek mene, 4-5x tydne). Seminare a soukromky jsou za 300. Horsi to bude na technickych stupnich, kde si udajne 'kupujes' program, ktery se budes ucit. Ovsem pote, co se ke mne doneslo, ze za 3. dan v taekwondo se plati asi 15000Kc, nedelam si iluze. Jsi na rade. Kolik stoji trenink u AVSE? Je moznost chodit denne nebo si vybrat levnejsi variantu napr. 2 x tydne? U AVSE se za zkouskove seminare neplati? Nechci tady s tebou nijak valcit, jen bych rad, abys obhajil sve tvrzeni, ze AVSE je levnejsi.
Dave - asi nikdy nedokazu posoudit, jestli je lat sao dobre nebo spatne cviceni. Je to proste urcity dril jako spousta dalsich, ktere maji sva pozitiva i negativa. Ze nedokaze instruktor odpovedet na pouziti kratke sily me vubec neprekvapuje, protoze v zakovskych programech se neuci silou proti sile, to je otazka programu technickych. Jestli je to tak spravne ...
WT_Martin: moje zkusenost z bojovych umeni je takova, ze 90 % lidi, kteri cvici, to delaji takovym zpusobem, ze nadany clovek, ktery necvici vubec nic, je bez problemu slozi. Je jedno, jaky delaji styl, nekdy pomuze tvrdy fyzicky trenink. Jestli jsi jednim z tech, ktere myslim a HG u PM to dokazalo zmenit, potom hluboce smekam. Uprimne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 7:36

pro WT-Martina: zkoušky stojí +-600Kč v této částce je i seminář se Sifu a cvičí se celý den. Na zkoušky chodí člověk podle toho jak zvládne dané techniky atd. maximálně však čtyřikrát za rok. Za oblečení zaplatíš: 250 tricko, 700 kalhoty, pokud Martine cviciš ve vlastních teplácích a tričku zaplatíš za ně v obchodě asi podobnou částku. Chrániče jsou za 250Kč. Je mi to jedno kam bude Dan chodit cvičit (jména u WT uváděl sám ve svém příspěvku), řekl jsem mu jen svůj názor. Reakce PM je kupříkladu naúrovni, přitom cvičí hungar, takže by se mohl cítit dotčeně. Vidíš, že to jde bavit, se na úrovni. Doufám, že jsem uvedenými částkami vnesl trochu světla do tvých představ o multilevelu. To že si EWTO dělá vybavení samo a pak ho prodává cvičencům na druhou stranů částečně umožňuje trenérům věnovat se cvičení profesionálně a žákům se to pak vrátí v podobě kvalitnějších tréninků. Má to svou logiku. Pokud někdo trénuje šest krát v týdnu dvakrát denně je to znát. pochpitelně při takovém nasazení by nestihl chodut do práce. Málo věci se dá dělat napůl a dobře. Připadá mi to jako bys vyčítal karatistům, že nutí žáky kupovat si kimona, pásky, chrániče nebo kick boxery. I v atletice, hokeji, fotbale, gymnastice si lidi musí kupovat vybavení aby daný sport mohli dělat. Můžeš sice hrát hokej v helmě na motorku a koštetem, ale nebude to jaksi ono.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 7:38

to Tapak: u nás jsou tréninky 3xtýdně (pro rýpali co to budou přepočítávat) a jestli si pamatuju dobře tak 4200,- ale je to uz rok co jsem platil, takze se muzu mylit
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 7:47

Anonymní píše:pro WT-Martina: zkoušky stojí +-600Kč v této částce je i seminář se Sifu a cvičí se celý den. Na zkoušky chodí člověk podle toho jak zvládne dané techniky atd. maximálně však čtyřikrát za rok. Za oblečení zaplatíš: 250 tricko, 700 kalhoty, pokud Martine cviciš ve vlastních teplácích a tričku zaplatíš za ně v obchodě asi podobnou částku. Chrániče jsou za 250Kč. Je mi to jedno kam bude Dan chodit cvičit (jména u WT uváděl sám ve svém příspěvku), řekl jsem mu jen svůj názor. Reakce PM je kupříkladu naúrovni, přitom cvičí hungar, takže by se mohl cítit dotčeně. Vidíš, že to jde bavit, se na úrovni. Doufám, že jsem uvedenými částkami vnesl trochu světla do tvých představ o multilevelu. To že si EWTO dělá vybavení samo a pak ho prodává cvičencům na druhou stranů částečně umožňuje trenérům věnovat se cvičení profesionálně a žákům se to pak vrátí v podobě kvalitnějších tréninků. Má to svou logiku. Pokud někdo trénuje šest krát v týdnu dvakrát denně je to znát. pochpitelně při takovém nasazení by nestihl chodut do práce. Málo věci se dá dělat napůl a dobře. Připadá mi to jako bys vyčítal karatistům, že nutí žáky kupovat si kimona, pásky, chrániče nebo kick boxery. I v atletice, hokeji, fotbale, gymnastice si lidi musí kupovat vybavení aby daný sport mohli dělat. Můžeš sice hrát hokej v helmě na motorku a koštetem, ale nebude to jaksi ono.

Kalhoty mam za 400 Kc, tricko mam za 200 Kc. Za zkousky neplatim nic, protoze zadne zkousky nejsou. Cviceni se sifu? Vzpominam si, jak to probihalo. Do telocvicny naklusalo x desitek lidi, kazdy z nich si neco smrdlal a Drdla akorat prubezne kricel nesmysly typu: "necvicite zadny debilni tajci, tak do toho dejte energii", apod. A to je presne ten typ reci, co tady Ty papouskujes. Ale jak rikam, flame ohledne EWTO ukonceme... Nema smysl to tady resit a ani to sem nepatri.

Nemyslim si, ze bych nereagoval na urvoni. :-) Ale pokud budes urazet neco, o cem nic nevis, tak me zkratka nastves. Neberu Ti Tvuj nazor a rozhodne neni mym cilem Te pretahovat "na pravou viru". Cvic si co chces. Jen rikam, ze ja jsem si prosel EWTO a prochazim si i Hungga, u ktereho jsem rozhodnuty zustat. Tudiz mohu celou vec posoudit asi ponekud objektivneji nez Ty. Zvlast, kdyz jsi kvalitni Hungga v zivote nevidel. Aneb - nevyjadruj se k necemu o cem nic nevis a nebudeme mit duvod ke konfliktum.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 7:51

Ještě mě napadlo v souvislosti s tím multilevel marketingem. Kouknul jsem se na stránky Pavla Macka - hungar gungfu a všiml jsem si, že má pobočky i v jiných městech. Zřejmě tam učí jeho žáci. Rád bych se zeptal, zda mu platí nějakou provizi nebo nevim jak to mám nazvat. Prostě zda má Pavel M. zisk z těchto poboček. Na tu to otázku at prosim odpoví přímo Pavel M. nebo ať se k ní nevyjadřuje nikdo. Pokud Pavel nebude chtít odpovědět pochopím to, je to přeci jenom otázka možná až moc na tělo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » stř 11. srp, 2004 7:54

Ja na to reagovat nebudu. At Pavel odpovi tedy sam. Jen mam jednu poznamku - to, ze ma nekdo nekde pobocku a ziskava z ni nejake provize, neni MLM. To je neco trosku jineho... Doporucuji prostudovat si nejakou manazerskou literaturu.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...