Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod lubbione » pon 12. led, 2009 18:14

ukropcany píše:Snažím sa nepriberať... :twisted:

zober to z tej lepsej stranky. ked niekoho v zapase privalis, mozes mu ublizit bez vacsej namahy...
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 12. led, 2009 18:54

jste těžce OT...vyměňujte si ty zdvořilosti přes SZ,když už musíte......vidím,že je tu kandidát na BAN..... :evil:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 12. led, 2009 18:55

Byl by admin tak laskav a promazal ty sr***y v tomhle vláknu, prosíííím :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 12. led, 2009 20:48

lubbione píše:
ukropcany píše:4LubioneCica - som 180/95/32 idiot... chceš aj bližší popis? Mám tu občas aj prezívku tarzan... :twisted:

nie si nejaky tazky na svoju vysku???

Dosud jsem se držel stranou, ale teď to ta drzá holka fakt přehnala... :evil: :lol:

Hele lubbione - teď vážně: Tenhle člověk, jistý Fedor Emelianenko, je jedním z nejlepších ultimátních zápasníků současnosti. Při výšce 183 cm váží cca 107 kg... Nezdá se ti na tu jeho výšku nějak těžký? Možná bys mu mohla něco poradit...

:lol: :lol: :roll:

PS: Jestli to není tajemství - kolik je ti let? Už snad jen to tě může zachránit... :D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 13. led, 2009 8:10

Jendis: jo, jsme těžce OT, ale naposledy jsem se takhle zasmál, když si sousedka zlomila nohu. Tihle ichťové jsou kořením každého fóra - dokud baví ostatní, tak přežívají, až začnou nudit, tak jsou vyhynuti :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lubbione » úte 13. led, 2009 9:01

TongPo píše:
lubbione píše:
ukropcany píše:4LubioneCica - som 180/95/32 idiot... chceš aj bližší popis? Mám tu občas aj prezívku tarzan... :twisted:

nie si nejaky tazky na svoju vysku???

Dosud jsem se držel stranou, ale teď to ta drzá holka fakt přehnala... :evil: :lol:

Hele lubbione - teď vážně: Tenhle člověk, jistý Fedor Emelianenko, je jedním z nejlepších ultimátních zápasníků současnosti. Při výšce 183 cm váží cca 107 kg... Nezdá se ti na tu jeho výšku nějak těžký? Možná bys mu mohla něco poradit...

vieš aký je rozdiel medzi sumom a thai boxerom???

:lol: :lol: :roll:

PS: Jestli to není tajemství - kolik je ti let? Už snad jen to tě může zachránit... :D
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 13. led, 2009 9:05

pozor ... ubbione nam neco chce napsat :)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » úte 13. led, 2009 12:19

Ahoj lide,
myslím že už je čas zavírat tu téma, a chci poděkovat všem kdo tu něco psal.
lubbione , ukropcany - dík za offtopiky :lol: , díky vám moje téma byla v špičkách a můj blog měl navštěvy :lol:
luen , roza - určitě se setkáme, doufám že najdeme čas na šálek kávy, máme co probrát :wink:
Moc mě těšilo seznámit se z vámi a uslyšet vaši názory.
A už můžete mrknout na můj další post :wink:
Naposledy upravil Dmitry dne úte 13. led, 2009 22:12, celkově upraveno 2
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod lubbione » úte 13. led, 2009 12:34

Dmitry píše:Ahoj lide,
myslím že už je čas zavírat tu téma, a chci poděkovat všem kdo tu něco psal.
lubbione , ukropcany - dík za offtopiky :lol: , díky vám moje téma byla v špičkách a můj blog měl navštěvy :lol:
luen , roza - určitě se setkáme, doufám že najdeme čas na šálek kávy, máme co probrát :wink:
Moc mě těšilo seznámit se z vámi a uslyšet vaši názory.
A už můžete mrknout na můj další post :wink:

mile od teba, taketo divne podakovanie mi este nikto neustedril... vela stastia so skolou. :D
lubbione
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: wing chun kuen phai

Příspěvekod mnich » úte 13. led, 2009 16:31

lubbione píše:
mnich píše:Vidim ze se zde probira historye wing chun.presneji jeji vznik.Pravdu ma Luen v tom ze tahle vseobecne znama legenda o rvaci Wongovy a Yim Wing Chun je novinarska story kterou si vymislel Yp Manuv kamarad Lee Man,A ta to story mnela slouzit jako reklama pri otevreni jiz druhe takove to verejne skoly Wing Chun{do te doby se tento stil cvicil doma}.Casto se zminuje jeptiska Ng Mui a nektri ucitele W.T svou skolu prezentuji jako dedictvi mnisky Ng Mui.Ale i to je dost zavadejici tvrzeni nebot Ng Mui maji mezi svimy predky skoly Hung ga a skola Bileho Jeraba.Legend ohledne jmena Wing Chun je spousty jestli jsou pravdive ci smyslene kdo vi?Prvnim dolozenym mistrem naseho stilu byl Lee Man Mao herec z rudejch dzunek,clen bratrstva malejch savli,a pozdeji jeden z vudcu povstani rudych satku za opiovych valek.Ale to uz je jina historye. s pozdravem Ata ze skoly I,Rzounka

zaujimavo pises... :D poznas nejake legendy?
----Hele vim toho spoustu jak legndy tak dejiny naseho stilu ale promin.Rekni mne jedinny duvod proc bych to mnel rikat prave tobe.zeptej se sveho sifu.
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Vranovsky » ned 18. led, 2009 8:08

ukropcany píše:Toto je masaker... :twisted:

4roza - aj Ty dostaneš na búdku... :twisted:

:lol: :lol: :lol:.....
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Vranovsky » čtv 29. led, 2009 22:34

http://cz.youtube.com/watch?v=oJWY9PEO0 ... re=related

Kolegové mám dotaz-nevíte někdo co je toto za sestavu???Je jasné že je to Wing Chun,ale nevim jaký.Koukal sem na klipy toho Vietnamského Wing Chun Kung Fu na který sem dal odkaz Dmitry a narazil sem tam na tohle???Vypadá to spíš jako nějaký Tygr či co.8O Pěkné :)
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » pát 30. led, 2009 0:23

Vranovsky - no,ja jsem ten posledni,kdo by se mohl nekomu posmivat,ze neumi zachazet s "modernima technologiema" ,ale kdyz si na zminene strance prectu "This is old video clip in North Viet Nam WingChun "Ngo Gia HOang Phap" .Grand Master Ngo Si Qui trainning five "Animals Style form" : Dragon ,snake ,tiger ,crane ,leopard.please visit www.vietnamwingchun.com ",a k tomu"most Wingchun in VIetnam come from Yuen Chai Wan, but he taught different students different ways. Thus, there still arguments among lineage in Vietnam. Among 5 big lineage in Vietnam, only Mr Ngo Sy Quy is officiallly considered to have 5 animals forms.",tak nejak tak nechapu,na co se ptas......
Stary pan,záliba v napodobovani pohybu 5 zvirat,zizala,ptakopysk,osel,sysel a buhvi co jeste,dlouhej seznam mrtvejch dedku ,dve facky a brejle na zemi....a nebo moje anglictina uz neni co bejvala....

Radsi se optej v trznici,za "čistapadesát" to bude "mocslušelá"....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » pát 30. led, 2009 16:05

[quote="roza"]Vranovsky - no,ja jsem ten posledni,kdo by se mohl nekomu posmivat,ze neumi zachazet s "modernima technologiema" ,ale kdyz si na zminene strance prectu "This is old video clip in North Viet Nam WingChun "Ngo Gia HOang Phap" .Grand Master Ngo Si Qui trainning five "Animals Style form" : Dragon ,snake ,tiger ,crane ,leopard.please visit www.vietnamwingchun.com ",a k tomu"most Wingchun in VIetnam come from Yuen Chai Wan, but he taught different students different ways. Thus, there still arguments among lineage in Vietnam. Among 5 big lineage in Vietnam, only Mr Ngo Sy Quy is officiallly considered to have 5 animals forms.",tak nejak tak nechapu,na co se ptas......
Stary pan,záliba v napodobovani pohybu 5 zvirat,zizala,ptakopysk,osel,sysel a buhvi co jeste,dlouhej seznam mrtvejch dedku ,dve facky a brejle na zemi....a nebo moje anglictina uz neni co bejvala....

Radsi se optej v trznici,za "čistapadesát" to bude "mocslušelá"....[b][/b][/quote]

:lol: :lol: :lol:
Dík za vyčerpávající odpověď
Dvě Facky a brýle na zemi...Nevim :?
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dmitry » stř 18. úno, 2009 15:25

Stary pan,záliba v napodobováni pohybu 5 zvirat,zizala,ptakopysk,osel,sysel a buhvi co jeste,dlouhej seznam mrtvejch dedku ,dve facky a brejle na zemi...

Za prvé, Roza, já bych na tvému městě ne smál pokud ty ještě ne zkusil udělat svoje "dve facky" mistru Ngo Si Qui - chtěl bych já na to podívat :wink:

Za druhé není to "napodobováni pohybu", je to vnitřní práce a to má vůbec jiní smysl než "napodobováni pohybu".

Ve vietnamském Wing Chun je 5 zvíře: Tygr, Levhart, Jeřáb, Had a Drak.
Každé zvíře má svoje kvality: sila, rychlost,rovnováha, štíhlost, pozornost. Na principech tich kvalit určují se vzájemný vztahy v útoku a obraně při práce ve dvojce.

Zase vidím že chápete to jenom z vnější strany, radím vám pročíst článek
Starý imperátor - Mladý imperátor.
A ještě lepší přijít a zúčastnit na našem semináře 9-12 dubna
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » čtv 19. úno, 2009 0:13

Dmitry - neboj,časem zjistíš,že Vládikovi (Vranovsky) nemá cenu odepisovat seriozní příspěvky.... :lol:

Díky za radu a za článek.Taky ti poradím,stejně jako minule,když jsme se viděli - počkej až budeš cvičit pár let,poznáš i jiný wingchuny nebo styly,zajedeš se podívat a cvičit do asie a pak si zkus ten článek přečíst znova,schválně jestli budeš potom takový pohádce věřit :lol:

Jinak web stránky vypadají pěkně,koukám žes na tom zapracoval.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » pát 20. úno, 2009 23:03

[quote="Dmitry"][quote]Stary pan,záliba v napodobováni pohybu 5 zvirat,zizala,ptakopysk,osel,sysel a buhvi co jeste,dlouhej seznam mrtvejch dedku ,dve facky a brejle na zemi...[/quote]

Za prvé, Roza, já bych na tvému městě ne smál pokud ty ještě ne zkusil udělat svoje "dve facky" mistru Ngo Si Qui - chtěl bych já na to podívat :wink:

Za druhé není to "napodobováni pohybu", je to vnitřní práce a to má vůbec jiní smysl než "napodobováni pohybu".

Ve vietnamském Wing Chun je 5 zvíře: Tygr, Levhart, Jeřáb, Had a Drak.
Každé zvíře má svoje kvality: sila, rychlost,rovnováha, štíhlost, pozornost. Na principech tich kvalit určují se vzájemný vztahy v útoku a obraně při práce ve dvojce.

Zase vidím že chápete to jenom z vnější strany, radím vám pročíst článek
[url=http://www.wingchunkuen.cz/2009/02/stary-imperator-mlady-imperator/]Starý imperátor - Mladý imperátor[/url].
A ještě lepší přijít a zúčastnit na našem [url=http://www.wingchunkuen.cz/seminar/]semináře 9-12 dubna[/url][/quote]

Dmitri to si neber osobně,Roza to špatně nemyslí,spíš de jen o to že zjistil že ten příspěvek ohledně Wing Chun zvířecích forem píšu já a tak si opět potřeboval rýpnout :wink: :lol:
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mnich » sob 21. úno, 2009 15:58

Vranovsky píše:http://cz.youtube.com/watch?v=oJWY9PEO0Lc&feature=related

Kolegové mám dotaz-nevíte někdo co je toto za sestavu???Je jasné že je to Wing Chun,ale nevim jaký.Koukal sem na klipy toho Vietnamského Wing Chun Kung Fu na který sem dal odkaz Dmitry a narazil sem tam na tohle???Vypadá to spíš jako nějaký Tygr či co.8O Pěkné :)
///////////Promin ale mne to Wing Chun ani trochu nepripomina.Myslim si ze zde jsou videt vlivy nejakejch mistnich stilu se kterymy to zde Yuen Chay Wanovy zaci pomichali.Ve Fatsanu jsem mistry kteri jdou v liniy mistra Yuen Chay Wana videl a zadny zviratka necvicily.Nic mene jestli to tem Vietnamcum funguje proc ne.Vo Yuen Chay Wanovy znam spoustu historek proc odesl do Vietnamu a proc je ten Wing Chun v podani Vietnamcu tak vyrazne jinej,ale nechci zde delat mezi skolamy zlou krev.Dulezite je jestli je tento stil silny dnes?Coz ja nevim a ani mne to nezajima.Kecy Facka Bryle na zem?Se mne moc neliby uvedomte si ze je to starej chlap a BU cvicil kdyz mnozi zvas jeste nebyli na svete.A na dedu to je vykon.To ze se to mne osobne nelibi je vec jina.
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » sob 21. úno, 2009 18:03

V cine je take "spousta" tzv. wing chun stylu, ve kterych se cvici "zviratka" ... vzdy jde ale o modifikaci a o "pridavky" ... napr. nekdo v maldi cvicil doma u taty nejaky fu hok a pak zacal cvicit wing chun ... nakonec to nejak (s vetsim ci mensim uspechme) spojil a rika tomu wing chun, protoze mu prijde, ze to ma zvuk!!! Wing chun ale ma mnoho podob, protoze at uz kazdy cvici cokoli a bez ohledu na to je-li to dobre ci nikoli, muze tomu wing chun rikat ...

Dale tezko posuzovat zda je to video dobre ci nikoli, protoze na videu cvici pan v letech ... neco jineho by bylo videt ho cvicit napr. v 25-ti letech, ale obecne vetsina starsich lidi nepredvede nic, nad cim by mel clovek zavirat usta rukou ... za stare lidi mluvi jejich zaci, jejich povest a pod.... jako by se dal porovnavat muhamad ali v 50-ti letech, kdyz uz mel parkinsona a pod. a urcovat z toho jestli je jeho box dobrej. Preci za nas mluvi nase vysledky, nebo se pletu?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » sob 21. úno, 2009 20:39

[quote="ukropcany"]No ja som hovadsky na ten Tvoj "box" zvedavý... :?[/quote]

To bylo jako na mě??? :lol: :lol: :roll:

Hele já vlastně nemam za co Bojovat :? To neni moje Válka,spíš ztráta času-nedávno sem kvůli tobě začal chodit dokonce i na Box abych se na tebe připravil ale už sem zase přestal.Po jednom z tréninků sem šel na pivko a najednou ke mě přišla otázka-"Ládíku seš to ještě vůbec ty??o co ti de???"

A vlastně mě to ani vůbec nebavilo-ty tréninky.No tudíž-Nebudu se znásilňovat :wink:

Bye Bye Pepsi Cola :wink: :!:
Sorry.Buď ©ampion....
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...