akusan píše:Mluvíte tady o Bujinkanu jak je n eučinný,atd.Pořád nechápu jak to můžete vědět..
-Od kamarádů,z videí,z doslechu?
Golom píše:To že pokud se chci připravit na reálný boj, budu přitom chodit ještě na nějaký BS ve stylu MMA, MT je přirozené a to určitě nepopírám. Mnoho, ne li všichni učitelé u nás ti potvrdí že při trénincích Bujinkanu je třeba ještě "osobní" trénink a jiné další aktivity, pokud se chceš připrvit na opravdový střet.

Golom píše:Podle mne ano, ale v kombinaci. Pokud budu kontinuálně navíc chodit na MMA nebo třeba box, tak svojí efektivitu určitě zvýším. Proč se bránit možnosti být lepší - neupírám právo na existenci klecí a ringů - mají své silné (velice silné) stránky. Ale stejně tak neupírám právo BU, která pro vás vypadají jako tanečky.
Jednoduše řečeno: pokud si chci vyzkoušet jaké to je, bránit se proti pistoli, tak Bujinkan mi dá určitý základ, s kterým se ale (alespoň v mém podání) určitě neubráním. Ale pokud budu pravidelně k tomuto chodit na střelby, trénovat modelovky, zajdu si zabouchat do pytle, udělám si pár kliků, vyzkouším si ring, třeba musado atd... moje šance se nesrovnatelně zvýší. Já jsem nikdy nepopíral užitečnost fullkontaktů, BS - pokud se budu chtít opravdu bránit a umět se poprat, tak je zařadím do svého tréninku. Ale stejně tak nepopírám užitečnost principů vyučovaných v BU... což tu podle mne zcela neprávem děláte.
Golom píše:třeba se i dobereme k určitému kompromisu... Smějící Mrkající Velmi šťastný

Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?
něco co by bylo kompromisem mezi bojovým sportem/uměním a skupinovou terapií

Golom píše:A to co z tebe s prominutím "vypadlo" Myllysi to už ale vůbec nechápu... plakat nad tím že ti bereme žáky, že odvádíme spoustu lidí od pravého BS.

akusan píše:Myllys : Musím se smát ,hodnotíš něco v čem nemáš zkušenosti.Proto tvuj názor neberu..
Až budu chtít vědět něco o MMA tak se tě zeptám,ale nepiš o něčem o čem nic nevíš...
Golom:Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?
A protože tohle je vlákno o Bujinkanu.Věci typu obstál by Bujinkan proti boxu,MMA,Thaiboxu,atd.. si rozebírejte prosím Vás v jiným vláknu-mysliím,že ghekon ho už založil.(stejně hodnotíte jen z teoretických zkušeností jako jsou videa,atd)Takže si zůstante u svého .....
Jinak zoopakuju -Bujinkan se zkládá z devíti škol.šest jich je Budo a tři Ninpo.Každá škola má svá specifika.Používají se zde páky,udery,kopy,přehozy,atd..vyučuje se boj i se zbraněmi,jako je nůž,hanbo,bo,ken,atd..To je asi to nejzákladnější(a k tomu hodně stroze:-))

akusan píše:"uz zadny ninja nenastoupil do zadneho zapasu v kleci??"-tak to byl opravdu ninja jak vyšitej:-)

akusan píše:Genesis: Co ti mám na to odepsat.Bujinkan je plnohodnotným BU..
Vy pořád srovnáváte ring -taky můžu napsat,že jste naivní ,když si myslíte,že ring vás připravý na realitu,kdy už to pochopíte,že to tak není?:-)

Můj dohad je, že o tom mluvíš, ale na thaibox (čiště pro příklad) aspoň 2 měsíce si nikdy nechodil, je tak?

TongPo píše:
Výkonem toho americkýho ninji jsem hluboce zklamám...Očekával jsem, že zmizí v obláčku kouře, pak se nečekaně zjeví za tím primitivním kickboxerem, zaútočí na jeho tlakové body a ve finále mu vyrve páteř z těla...
No co se dá dělat, asi ztratil kontrolu nad svým hara...

Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků