Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dmitry » sob 21. úno, 2009 23:45

...poznáš i jiný wingchuny nebo styly,zajedeš se podívat a cvičit do asie a pak si zkus ten článek přečíst znova,schválně jestli budeš potom takový pohádce věřit

To je tvoje cesta, Roza, ale určitě souhlasíš s tím že existují i jiní.

Lidé vždycky hledají skutečnost daleko od domu, v nějakých exotických místech kde určitě musí být nějaký starý pan z dlouhou dýmkou, sedět na kraji propasti a kouřit, a když se k němu dostaneš tak ti určitě podstatu života vysvětli.

Ve skutečnosti to co hledáš může být mnohem blíž, existovat vedle, budeš každý den hodit kolem a nevidět (a pravě proto do hlavy přichází myšlenky na cestu do Asie nebo ještě někam ).

Můj učitel je tomu dobrý příklad - měl spoustu příhod kdy cestoval po Sibiří a hledal ©ambalu, před tím jak našel svého učiteli, který vždycky bydlel ve stejném baráku, a kterého on znal od mlada.

Já osobně hledal to víc než 10 let, a cvičil zvláštní vnitřní věci, proto pro mě ne existuje otázky "věřit pohádce nebo ne", skutečné umění já už můžu poznat podle mojí zkušenosti.

Co se tyče toho co děla ten mistr na video a 5ti zvířat - je to jeden z komplexů Khi Kong (Qi-qong), cvičení vnitřní energií, pomoci který je možno lámat noži úderem o krk, rozbíjet prstem cihlu, přenášet těžké přírodní podmínky(hlad, horko) nebo fyzické zatížení, léčit sebe a jiných a úplně ovládat vlastním tělem.
Proto Khi Kong je moc důležitá část bojového umění.

2 Vlad'a: moje rada pro tebe: méně kecej - více cvič, a dostaneš odpovědi na svoje otázky.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Vranovsky » ned 22. úno, 2009 0:05

Pro Dmitry-Dík za radu,já už necvičim- nic v tom nevidim :wink:

Jedna Etapa mého života odešla a další přijdou :wink:

A tímto se se Všemi Uctivě loučim,získal sem tu mnoho rad a bylo to pro mě rozhodně Velkým přínosem,tudíž Všem Děkuji :wink:

:roll: :wink:
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 22. úno, 2009 2:40

Dmitry píše:
...poznáš i jiný wingchuny nebo styly,zajedeš se podívat a cvičit do asie a pak si zkus ten článek přečíst znova,schválně jestli budeš potom takový pohádce věřit

To je tvoje cesta, Roza, ale určitě souhlasíš s tím že existují i jiní.

Lidé vždycky hledají skutečnost daleko od domu, v nějakých exotických místech kde určitě musí být nějaký starý pan z dlouhou dýmkou, sedět na kraji propasti a kouřit, a když se k němu dostaneš tak ti určitě podstatu života vysvětli.

Ve skutečnosti to co hledáš může být mnohem blíž, existovat vedle, budeš každý den hodit kolem a nevidět (a pravě proto do hlavy přichází myšlenky na cestu do Asie nebo ještě někam ).

Můj učitel je tomu dobrý příklad - měl spoustu příhod kdy cestoval po Sibiří a hledal ©ambalu, před tím jak našel svého učiteli, který vždycky bydlel ve stejném baráku, a kterého on znal od mlada.

Já osobně hledal to víc než 10 let, a cvičil zvláštní vnitřní věci, proto pro mě ne existuje otázky "věřit pohádce nebo ne", skutečné umění já už můžu poznat podle mojí zkušenosti.

Co se tyče toho co děla ten mistr na video a 5ti zvířat - je to jeden z komplexů Khi Kong (Qi-qong), cvičení vnitřní energií, pomoci který je možno lámat noži úderem o krk, rozbíjet prstem cihlu, přenášet těžké přírodní podmínky(hlad, horko) nebo fyzické zatížení, léčit sebe a jiných a úplně ovládat vlastním tělem.
Proto Khi Kong je moc důležitá část bojového umění.

2 Vlad'a: moje rada pro tebe: méně kecej - více cvič, a dostaneš odpovědi na svoje otázky.

Ahoj Dimo,

Nebudu se vyjadrovat k tomu clanku, ale jedno ti reknu urcite, jestli vnimas qigong jako nejake cirkusacke prerazeni nejakych predmetu ... tak te musim upozornit na to, ze to s qigongem nema nic spolecneho ...
U nas to za qigong vzdy vydavali jen lidi jako R.Hladik a to byl podvodnik ... prosim projdi si tady tento server ... zjistis, ze na tohle u nas lidi davno neslysi a kdyz, tak jen ti, co inklinuji k sektam. Ja myslel, ze chces mit skolu kung fu a ne nabozenskou sektu?!?

Minochodem s temi zkusenostmi co psal roza ... ono je to tak, ze nemas otevrene oci dokoran. Evidentne ti unika to podstatne, ale to se ve tvem pripade da pochopit ... teprve po roce cviceni ... Uvedom si plz. ze tady diskutujes s lidmi, jenz cvici dele, nez jsi na svete :wink:

Vis nejde o to, zda nekdo byl u pramene (Cina) ve tvem pripade Vietnam, ale o to, ze se vetsinou lidem otevrou oci, kdyz to vidi na vlastni kukadla v domovine stylu a prohledne ten cirkus, jenz z toho u nas lidi delaji. Kazda idiocie je vydavana za ono kung fu a pak zjistis, ze tamni lidi se tomu smeji a maji z techto veci srandu ... max. to povazuji za dobrej predmet k vydelku a belochy, jenz na tyhle kraviny skacou, pak za blbecky.

Az sam poberes trochu praxe s wing chun a oprostis se od mystiky a pod. veci, tak o tom muzes zase podiskutovat :wink: Clovek se vyvojem meni a jeho nazory take, jen zabrzdeny jedinci maji na vec stale stejny nazor :!:

Znovu tedy opakuji na prerazeni cihel nepotrebujes qigong, ale spise otuzovani, pevne kosti, vedet jak a muzes to hlavne delat pokud mas statnou stavbu kosti a to bez jakekoli prupravy ... natoz qigongove :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 22. úno, 2009 16:47

Ahoj Dmirty,

ano,já s tím souhlasím,každý má svojí cestu a těch cest je spousta.

Moje doporučení :"počkej až budeš cvičit pár let,poznáš i jiný wingchuny nebo styly,zajedeš se podívat a cvičit do asie a pak si zkus ten článek přečíst znova,schválně jestli budeš potom takový pohádce věřit" - se týkalo tvého argumentu článkem "Starý imperátor - Mladý imperátor".To je pohádka.
A na kvalitu výsledku tréninku u nás v Evropě nemá žádný vliv.

Rozumím tvému nadšení a tvojí víře.Ale to je subjektivní.Víra nepotřebuje argumenty.
Ovšem bojové umění je objektivní záležitost a jediným argumentem je tu kvalita.
Té se nedá věřit,ta se musí dokazovat.
Přeju ti,aby tvoje bojové umění bylo kvalitní.A dokázalo to.

10 let jsi cičil vnitřní věci - subjektivní.Poznáš umění.
Až budeš stejně dlouho cvičit Bojové umění oběktivně,budeš mít zkušenost,abys ho poznal.

Malá rada na závěr - když sem budeš psát :"..cvičení vnitřní energií, pomoci který je možno lámat noži úderem o krk, rozbíjet prstem cihlu, přenášet těžké přírodní podmínky(hlad, horko) nebo fyzické zatížení, léčit sebe a jiných a úplně ovládat vlastním tělem" ,moc lidí na ten seminář nepřijde.....mimo dobrých zkušeností tady lidi mají i ty špatné....

Hodně štěstí

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » ned 22. úno, 2009 17:42

roza píše:
Malá rada na závěr - když sem budeš psát :"..cvičení vnitřní energií, pomoci který je možno lámat noži úderem o krk, rozbíjet prstem cihlu, přenášet těžké přírodní podmínky(hlad, horko) nebo fyzické zatížení, léčit sebe a jiných a úplně ovládat vlastním tělem" ,moc lidí na ten seminář nepřijde.....mimo dobrých zkušeností tady lidi mají i ty špatné....

No já bych se možná podívat šel......já už totiž dlouho v žádném cirkusu nebyl. Eskamotéři, lipicáni, sloni, klaun a muž se dvěma hlavama - to mě vždycky bavilo! No a když se budu chtít zajít podívat na BU, no tak si zajdu na nějaký ten (x)-box, jak jednoduché. Takže rozhodně doporučuju. A vemte s sebou i děti, babičku a dědečka, zkrátka celou rodinu. Přece byste si tu taškařici nenechali jen pro sebe, sobci.
Naposledy upravil Marty dne ned 22. úno, 2009 17:49, celkově upraveno 1
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Marty » ned 22. úno, 2009 17:43

Ještě jsem zapomněl na krasojezdce, hadí ženu a když budete mít štěstí, tak se vám představí i sám Principál.
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » ned 22. úno, 2009 17:59

ja bych to zas nehrotil, take jsme zacinali a s nejvetsi pravdepodobnosti jsme meli take sve sny-iluze o nez jsme museli prijit dik otevrenosti a dejme tomu strizlivym pristupem ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » ned 22. úno, 2009 20:17

Mas pravdu Honzo. Kazdy jsme meli sve sny, ale snad malo kdo z nas veril na Harryho Pottera a snad se nenajde skoro nikdo, kdo by shanel v samosce Nimbus 2000. Sam vis dobre, jake renome ma scena ABU mezi lidma, co "stoji nohama pevne na zemi". A ja neznam duvod, pro ktery bych mel o necem rict, ze je to ruzove, kdyz to zrovna nekomu proslo travicim traktem, smrdi to a zcela zjevne to ma....rekneme hnedkavou barvu.

S jakymkoliv jinym pristupem, nez vyhrocenim, se zase najde o nekolik naivek vic, kteri skoci na lep. Budou ty bludy sirit dal. Pri prvni konfrontaci dostanou nakladacku, aniz by kdy byli alespon dustojnymi souperi a pak uz se se scene ABU nebude slovo renome ani moci pouzit. Vis moc dobre jako ja, ze kdyz se rekne kungfu, tak do toho pytle spadnou vsichni bez rozdilu. Nikdo to tridit nebude. A pokud si to nevytridite VY a nezmeni se celkovy pristup (a tim myslim i treninkove metody) kungfu skol....nikdo jiny to za vas neudela. Cela rada ucitelu je zalezla ve sve ulite a svym zakum vypravi o sve vlastni neporazitelnosti a kdyz ma dojit ke stretu, tak tam vysilaji svoje zaky, aby v pripade nezdaru mohli prohlasit, ze za ne nenesou odpovednost. To vse a jeste dalsi (nechce se mi rozepisovat) potom vede lidi "s nohama pevne na zemi" k presvedceni, ze tahle skupina BU je víc "umelecka" nez "bojova". Vic snad k tomu dodavat nebudu. Myslim, ze vis o cem mluvim. :wink:
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 23. úno, 2009 0:03

ale jo, jen uz me neba se porad opirat do tech nej ... :wink: Myslim, ze doba se posunula a je treba prokazovat nejake hmatatelne vysledky ... pak tohle pohadkareni samo vyhnije 8)
mnoho lidi nevi, nezna, neumi posoudit ... je treba jim nabidnout moznost relevantniho posouzeni a to nebude mozne bez, byt pratelske, konfrontace :!:
ani nejde o vysledek, ale je pak mozne posoudit progres kazdeho cvicence/u a tim i kvalitu klubu, trenera ... ony libive kecy ohledne filozofie, mystiky a pod. se pak muzou ucit doma po vecerech z chytrych knih (aby se dohnal naskok nasich "umelcu" - pokud tedy bude zajem o brakovou literaturu) a ne to delat naopak, na treninku hltat a plkat shity a doma se po vecerch snazit o jakysi trenink formou samouky ve spanku :idea:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » pon 23. úno, 2009 12:17

Dmitry píše:Zase vidím že chápete to jenom z vnější strany, radím vám pročíst článek
Starý imperátor - Mladý imperátor.
A ještě lepší přijít a zúčastnit na našem semináře 9-12 dubna

A já vidím, že ty to nechápeš vůbec, a tak ti radím, radši ten článek hned vymaž, než budete pro smích, ale úplne všem :D
Martin Císař
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dmitry » pon 23. úno, 2009 19:30

Ahoj
2 luen
Nebudu se vyjadrovat k tomu clanku, ale jedno ti reknu urcite, jestli vnimas qigong jako nejake cirkusacke prerazeni nejakych predmetu ... tak te musim upozornit na to, ze to s qigongem nema nic spolecneho ...

:lol: No určitě já to chápu jinak. To byl jenom příklad pro Vlad'u, a jestli ještě krát to pozorně přečteš, zjistíš že semináře to se ne tykalo.
zjistis, ze na tohle u nas lidi davno neslysi a kdyz, tak jen ti, co inklinuji k sektam.

mimo dobrých zkušeností tady lidi mají i ty špatné....

Máte pravdu. Díky za radu, já musil to všimnout ještě dřív.
Člověk na mém místě musí opatrně vybírat slova, jenom že já občas náruživě konverzuji. Opravdu nechtěl aby to tak znělo. :?

Ahoj Marty, vidím že ty máš rád dělat srandu :wink:. Já ti uvedu kousek z programu našeho semináře, aby ty uviděl že na cirkus to nevypadá
...Silové cvičeni: 27 cvičení pro zpevnění šlach a svalů, na základě dýchání;....
Technika:
- techniky tvrdosti a měkkosti obrany rukama;
- techniky útoky rukama (přímé a kruhové způsoby);
- techniky útoky a obrany nohama (údery, bloky, podsekání);
- techniky vrhu;
- techniky práce lokty
- techniky zachycení ;
- techniky zalomení;
- techniky rozvoje koordinace, načasování, rychlosti;

Můžeš prijit zúčastnit a osobně zkusit nakolik to co děláme je "bojové umění". Kecat může každý.
Nebo můžete spolu z Janem Novákem přijít kouknout co děláme na tréninku i kolik je tam mystiky, a kolik práce i potu.

Vy jste mě z někým spletly.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 24. úno, 2009 0:19

Dmitry píše:Ahoj
2 luen

:lol: No určitě já to chápu jinak. To byl jenom příklad pro Vlad'u, a jestli ještě krát to pozorně přečteš, zjistíš že semináře to se ne tykalo.
zjistis, ze na tohle u nas lidi davno neslysi a kdyz, tak jen ti, co inklinuji k sektam.

mimo dobrých zkušeností tady lidi mají i ty špatné....

Máte pravdu. Díky za radu, já musil to všimnout ještě dřív.
Člověk na mém místě musí opatrně vybírat slova, jenom že já občas náruživě konverzuji. Opravdu nechtěl aby to tak znělo. :?

Ahoj Marty, vidím že ty máš rád dělat srandu :wink:. Já ti uvedu kousek z programu našeho semináře, aby ty uviděl že na cirkus to nevypadá
...Silové cvičeni: 27 cvičení pro zpevnění šlach a svalů, na základě dýchání;....
Technika:
- techniky tvrdosti a měkkosti obrany rukama;
- techniky útoky rukama (přímé a kruhové způsoby);
- techniky útoky a obrany nohama (údery, bloky, podsekání);
- techniky vrhu;
- techniky práce lokty
- techniky zachycení ;
- techniky zalomení;
- techniky rozvoje koordinace, načasování, rychlosti;

Můžeš prijit zúčastnit a osobně zkusit nakolik to co děláme je "bojové umění". Kecat může každý.
Nebo můžete spolu z Janem Novákem přijít kouknout co děláme na tréninku i kolik je tam mystiky, a kolik práce i potu.

Vy jste mě z někým spletly.

Dimo, problem je v tom, ze mas tendence obhajovat veci, ktere ti jeste jakoby nepatri ... jsi na zacatku a teprve se zacinas rozkoukavat ... chapej to neni na to, vlitnout na forum a pustit se do nejake vetsi akce s lidma, kteri cvici nekolik desitek roku :wink: Ja naprosto rozumim tvemu nadseni a drzim ti palce, ale zase je treba se drzet pri zemi.

Mimochodem at to odlehcim ... mas predstavu co je tohle?:

http://www.vietnamwingchun.com/index.ph ... &Itemid=49 je tam par zajimavejch videicek, kde se nekteri hybaji celkem obstojne a skutecne to pripomina pevninskej cinskej wing chun 8O
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » stř 25. úno, 2009 1:02

Dimo, problem je v tom, ze mas tendence obhajovat veci, ktere ti jeste jakoby nepatri ... jsi na zacatku a teprve se zacinas rozkoukavat ... chapej to neni na to, vlitnout na forum a pustit se do nejake vetsi akce s lidma, kteri cvici nekolik desitek roku. Ja naprosto rozumim tvemu nadseni a drzim ti palce, ale zase je treba se drzet pri zemi.

Jane, jedině co jsem obhajoval - toho vietnamského mistra Ngo Si Quy, myslím že od Rozy to znělo neuctivě. Za druhé, možná jsem ne pochopil jak to myslíš, ale jak víš co mi patři a co ne?
Chci označit, že stavím se z úctou do lide který dlouho cvičí svoje umění a ještě do toho dokázaly vyvinout svoje školu, a nepochybuji v tom že ty máš dost zkušenosti v kung-fu.
Jo, máš pravdu, v Čechách jsme na začátku, a musíme ještě projít svou cestu a to samozřejmě potřebuje čas.

http://www.vietnamwingchun.com/index.ph ... &Itemid=49 je tam par zajimavejch videicek, kde se nekteri hybaji celkem obstojne a skutecne to pripomina pevninskej cinskej wing chun

Jeich linije je zde http://www.vietnamwingchun.com/index.ph ... &Itemid=34
Jestli se ptáš o cvičení - nějaké máme podobni, zvlášť lepicí ruce. Jinak nevím co ti ještě říct.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 25. úno, 2009 16:28

Dmitry píše:
Dimo, problem je v tom, ze mas tendence obhajovat veci, ktere ti jeste jakoby nepatri ... jsi na zacatku a teprve se zacinas rozkoukavat ... chapej to neni na to, vlitnout na forum a pustit se do nejake vetsi akce s lidma, kteri cvici nekolik desitek roku. Ja naprosto rozumim tvemu nadseni a drzim ti palce, ale zase je treba se drzet pri zemi.

Jane, jedině co jsem obhajoval - toho vietnamského mistra Ngo Si Quy, myslím že od Rozy to znělo neuctivě. Za druhé, možná jsem ne pochopil jak to myslíš, ale jak víš co mi patři a co ne?
Chci označit, že stavím se z úctou do lide který dlouho cvičí svoje umění a ještě do toho dokázaly vyvinout svoje školu, a nepochybuji v tom že ty máš dost zkušenosti v kung-fu.
Jo, máš pravdu, v Čechách jsme na začátku, a musíme ještě projít svou cestu a to samozřejmě potřebuje čas.

http://www.vietnamwingchun.com/index.ph ... &Itemid=49 je tam par zajimavejch videicek, kde se nekteri hybaji celkem obstojne a skutecne to pripomina pevninskej cinskej wing chun

Jeich linije je zde http://www.vietnamwingchun.com/index.ph ... &Itemid=34
Jestli se ptáš o cvičení - nějaké máme podobni, zvlášť lepicí ruce. Jinak nevím co ti ještě říct.

ahoj,

ad1) nevim co umis, ale rekneme si na rovku, ze po roce cviceni, to zadna slava nebude, nicmene to, co ti radil roza, zkusit jinde zajet do asie atd ... jsou zkusenosti k nezaplaceni ... je to jako bys jedl jen ananas a rikal, ze je to jedine a nej jidlo a ze nic jineho nepotrebujes ... to je omezeny nazor sneka v ulite, ktery nikdy nevidel zbytek sveta :wink:

Ad2) abych pravdu rekl, jedinej zajimave hybajici se clovek je ten v tom zelenem tong jongu (bluze) a zajimalo me, jestli nema neco spolecneho s vama ... zbytek nestoji za rec :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » čtv 26. úno, 2009 14:17

Ahoj Jane,
1) Jo, máš pravdu že jsem začátečník - z tím ne hádám. Ale i v ten čas co už cvičím ne hýbal jsem ze strany do strany, a cvičím pořádně, každý den, a mám na to přesný systém, přesnou informace a kontakt z učitelem.
A veř, už jsem snědl mnoho různého a nejenom ovoce =).

2) Jsou tam několik vietnamců v zelený bluze - nevím ktereho mysliš. Jo, mají nějaké cvičeni podobní našim, ale ne můžu říct že to je úplně totéž.

Také myslím že na video moc neukážeš. Smysl nějakých cvičen začínáš chápat jenom po několika hodinám tréninku (a nějakých i po několika měsícům pořádných cvičen). A to ještě záleží na člověku.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pát 27. úno, 2009 0:02

Dmitry píše:Ahoj Jane,
1) Jo, máš pravdu že jsem začátečník - z tím ne hádám. Ale i v ten čas co už cvičím ne hýbal jsem ze strany do strany, a cvičím pořádně, každý den, a mám na to přesný systém, přesnou informace a kontakt z učitelem.
A veř, už jsem snědl mnoho různého a nejenom ovoce =).

2) Jsou tam několik vietnamců v zelený bluze - nevím ktereho mysliš. Jo, mají nějaké cvičeni podobní našim, ale ne můžu říct že to je úplně totéž.

Také myslím že na video moc neukážeš. Smysl nějakých cvičen začínáš chápat jenom po několika hodinám tréninku (a nějakých i po několika měsícům pořádných cvičen). A to ještě záleží na člověku.

ani mi neslo o smysl toho co delaji, ale kouknu a vidim jestli ma natrenovano a jestli se hybe a nebo pohyb jen predstira a to je podstatna informace, ktera je patrna i z videa :wink:

jedine co ti muzu poradit, sbirej zkusenosti, sbirej zkusenosti a zase to same :wink: predem se vyhranovat a upirat si pohled z jine strany je to nejhorsi, co muzes pro svuj vyvoj v kung fu udelat.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » stř 04. bře, 2009 10:58

ani mi neslo o smysl toho co delaji, ale kouknu a vidim jestli ma natrenovano a jestli se hybe a nebo pohyb jen predstira a to je podstatna informace, ktera je patrna i z videa

O tom moc dlouho můžeme diskutovat :wink:

jedine co ti muzu poradit, sbirej zkusenosti, sbirej zkusenosti a zase to same predem se vyhranovat a upirat si pohled z jine strany je to nejhorsi, co muzes pro svuj vyvoj v kung fu udelat.

Jo, máš pravdu, zkušenost je moc důležitá.
A chci dodat do toho že sbírat zkušenost je třeba ne prázdným koukáním na videa různých stylu, a jenom když cvičíš, cvičíš a potom ještě cvičíš, a hlavně - každodenně.
Odpovědi na všichni otázky už je v tobě, poznáš sebe - poznáš svět.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hanickathan » úte 24. bře, 2009 12:44

Dmitry píše:
ani mi neslo o smysl toho co delaji, ale kouknu a vidim jestli ma natrenovano a jestli se hybe a nebo pohyb jen predstira a to je podstatna informace, ktera je patrna i z videa

O tom moc dlouho můžeme diskutovat :wink:

jedine co ti muzu poradit, sbirej zkusenosti, sbirej zkusenosti a zase to same predem se vyhranovat a upirat si pohled z jine strany je to nejhorsi, co muzes pro svuj vyvoj v kung fu udelat.

Jo, máš pravdu, zkušenost je moc důležitá.
A chci dodat do toho že sbírat zkušenost je třeba ne prázdným koukáním na videa různých stylu, a jenom když cvičíš, cvičíš a potom ještě cvičíš, a hlavně - každodenně.
Odpovědi na všichni otázky už je v tobě, poznáš sebe - poznáš svět.

Hi,all!
I am a student from this line--> www.vietnamwingchun.com and I'm studying in Praha at the moment, I'm willing to talk with all about Vietnam wingchun.
Master.Huynh Ngoc An from Ukraina belongs to the South school,meanwhile, Master.Ngo Sy Quy belongs to the North school.
I suppose that we should have a talk, or a beer somewhere, as far as I know, there are at least two other linages of Vietnam wingchun in Praha, but they dont open school. If anyone agrees, I will try to contact with other linage and make a beer meeting.
Love to hear and talk with all of you, who love Wingchun! :D
Best regards,
Linh
Hanickathan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dmitry » úte 31. bře, 2009 8:28

Hi Linh, please take a look at your Private Messages (Soukromé zprávy), I have sent you one.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dmitry » stř 20. kvě, 2009 9:34

Ahoj všichni !
Chci říct že jsme úspěšně provedly náš první seminář a tady můžete pročíst rozhovor z Sifu ©koly Wing Chun Kuen Phai, grand-mistrem Igorem Astaševym.
http://www.wingchunkuen.cz/2009/04/interview-with-igor-astashev/

Také ještě čekáme na článek o naše škole v jedněm časopisu: ať vyjde - určitě dam vědět .
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
dmitry.pasenko@gmail.com
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...