TAPTAK píše:WT_Martin - ups - panak neslouzi k mechanickemu otuzovani. Aspon urcite ne primarne.
Primarne urcite ne... Ale je to jeden z efektu, ktery cviceni na nem prinasi.
Moderátor: pm
TAPTAK píše:WT_Martin - ups - panak neslouzi k mechanickemu otuzovani. Aspon urcite ne primarne.
WT_Martin píše:TAPTAK píše:WT_Martin - ups - panak neslouzi k mechanickemu otuzovani. Aspon urcite ne primarne.
Primarne urcite ne... Ale je to jeden z efektu, ktery cviceni na nem prinasi.
Anonymní píše:Nic ve zlem, ale to jsi vážně vedle. Hlavni smysl panáka je v nacvičování technik ne otuzování uderových ploch. Jednak to se ve WT vůbec nepraktikuje a kdyby tak to mužem dělat třeba do obycejneho prkna, zdi.. Proste otužování uderových ploch je kravina. Cviceni na panakovi je neco jako stinovy boj s tím rozdilem, ze panak je trochu hmatatelnejsi nez predstavovany protivník..
ukropcany píše:WT_Martin píše:Kazdopadne to, co pises, se da jeste lepe trenovat na zivem oponentovi.
Tu sa trosku zapojim do (inak velmi ftipnej) diskusie - so zivou bytostou sa urcite lepsie nacvicuje ako do nejakeho drevenneho cohosi, ale na druhej strane je tym clovek viazany na pritomnost onej zivej bytosti. A predpokladam, ze panak sluzi(l) hlavne na to, aby clovek nebol viazany na ineho cloveka, ale mohol buchat kolko chcel a hlavne kedy chcel. Mylim sa snad?
ukropcany píše:4anonym - no, bol by som nerad, keby to vyznievalo tak, ako si to napisal, t.j. "kdo ti bude stat jak panak abys ho otloukal" - to je totiz tiez nutne. Islo mi skor o to, ze panak bol (dovolim si dedukovat) vymysleny na to, ze ked partner nemohol, nechcel, alebo ani nebol
, tak aby clovek mohol aj tak cvicit... tiez to vsak nie je spasonosne, skor je to taka barlicka pomocnicka...
ukropcany píše: ...ked partner nemohol, nechcel, alebo ani nebol, tak aby clovek mohol...
WT_Martin píše:Nez se muj sifu dostane k Internetu, v rychlosti odpovim ja. On me pak urcite jeste doplni.
U nas se boxovaci pytle i lapy samozrejme pouzivaji. Stejne jako suspenzory, chranice na holene, atd.
Dreveny panak se u nas (v nasi linii HG) nepouziva, protoze si-tai-gung Lam Jou (muj gungfu pradedecek) nema rad mechanicke otuzovani. Stejneho efektu se da dosahnout i jinym zpusobem, ktery neznecitlivujekoncetiny a neposkozuje kosti.
![]()
![]()
Dan píše:
Pro vsechny: plati totez i pro skolu i. rzounka?
A jaky je teda vubec vecny rozdil mezi WCH jeho skoly a HG skoly PM? (jako laik jsem pochopil jen to, ze u PM se nepouziva dreveny panak...) )
Diky moc!
Anonymní píše:Mozna byste meli taky napsat ve kterych mestech nebo vesnicich se tyhle prachy platej, treba to sou mista kde se vic vybirat mesicne neda a taky jestli vyuka probiha celorocne bez prestavky nebo jak to byva zvykem je prerusena o prazdninach, vanocich a jinych svatcich. Obvykla praxe je levne se podbizet abych vubec nekoho na trenink nalakal, hlavne u tehle rychle a nove vzniklych pobocek pripadne odpadlych instruktoru. Ale vubec - kdo si mysli ze kvalita se odviji od poplatku, ze drazsi nebo levnejsi je lepsi, ze kvalitu koupi levne nebo ze by se mela rozdavat - kdo si to mysli je trouba.
Kdyz chci neco umet, vyhlidnu si instruktora a jedu.
TAPTAK píše:Anonym: Ves Praha a naves Kladno. Pres prazdniny se cvici jen v Praze, trenink 50. Rocni ceny jsem mirne nadsadil, ocekavam, ze se letos na tuto cenu dostaneme, protoze uz loni se podrazilo v Praze. Lukas Holub, ktery je instruktorem, je tusim z instruktoru technicky nejdal, je to inteligentni trener a taky podle toho cviceni vypada.
Virgee: AVSE je tedy zrejme o par baleni mleka na rok levnejsi. Co se technickych programu tyce, slysel jsem sumy o dost nizsi nez tech 15k, ale to bylo vcetne hromady seminaru, cest do Rakouska atd. To me zatim vazne netrapi. Technicke programy v AVSE nic nestoji?
pm píše:Diffidens píše:®e by až tak? Zajímala by mě reakce povolanějších. Opravdu výše zmíněné styly nefungují v boji? To se mi nechce věřit, zvlášť u prvního z nich, když přihlédnu k jeho historii a třeba k jménu Lam Saiwing. Vycházíš z vlastních zkušeností, nebo ne?
diky, ale musim dodat, ze to, jestli byl Lam Saiwing (Lam Jou, jeho synove, kdokoliv jiny z jakekoliv jine HG linie etc.) dobrej nebo ne, nehraje v tom, jestli HG v CR za neco stoji nebo ne, temer zadnou roli. jinymi slovy, ne "Once Upon a Time in China", ale "right here, right now":-)
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků