Sune, nejak se nam do toho motas:
sun píše:To že si někteří myslí, že tak jak to dělají oni je to nejlepší. To je taky v pohodě. Já si taky myslím, že to co dělám já, je pro mne to nejlepší. Ale respektuji to, že jiní lidé dělají věci jinak. Jestli ty cvičíš aplikace, tak si je cvič. Já je cvičil a už necvičím. Nemám zájem tě přesvědčovat.
pred tim jsi mi ale napsal:
sun píše:To že tobě se to jeví nereálné, znamená pouze, že tomu zřejmě nerozumíš a možná i to, že cvičíš něco jiného než taijiquan, i když to tak nazýváš.
Pak se ozenes timto citatem, abys shodil bojovou slozku Taiji
sun píše:a ne kvůli takové prkotině jako jsou bojové dovednosti.
nicmene vzapeti doplnis
sun píše:Podívej, já navštěvuju školu, kde se budují vlastnosti, které je potřeba mít, aby se dalo hovořit o bojové dovednosti.
tak ti nevim

nicmene toto neni meritem diskuze, nebyla tady snaha presvedcovat nekoho o necem, slo mi o to aby ty predmetne videa byli patricne okomentovane a nematly, resp nesvadeli k vysmivani, kdyby se toto stalo, nemusi tady byt takovy halo
Jeste doplnim k tomuto:
sun píše:Ten který dělá něco jiného např sportovní boj, tak od toho si radit nenechám. To je úplně mimo oblast, co dělám já. Ty to děláš jinak? Kombinuješ snad více věcí?
Delam, snazim se hledat cestu, ktera bude srozumitelna lidem, doplnil jsem si vzdelani co se tyce anatomie (a tak treba vim o co se jedna kdyz se rekne uvolnit kua a jsem schopen to vysvetlit), prosel jsem skolenim na intruktora ruznych telovychovných a i rehabilitacnich metod (Vojtova metoda, fyzioterapie apod) da ti to rozhled a muzes spojovat ruzne veci do jednoho celku ve smyslu rozvoje schopnosti dobre cvicit Taiji. Napriklad me napada cviceni na fitballech a opet uvolneni a otvirani kua, ktere se uzce vaze na stani ve WU-JI. Proc nutit lidi leta stat spatne a cekat az si to sedne, kdyz je posadis na balon (da se vuzit i lavicka, nebo zed) a oni po 10 munitach chapou co maji hledat, jak maji byt "nastaveni" a ikdyz to nevydrzi tak aspon vedi presne ceho maji dosahnout. Dale se snazim se vzdelat i v jinych asijskych systemech, napr nase rozcvicka se sklada prevazne ze zakladnich rozcvickovych cviku Bagua Yin Fu, ktere jsem se naucil tady na seminari He jinghana a pravidelne konzultuji s jednim z jeho zaku. Kluci ze Systemy mi vypraveli co oni delaji a proc, jejich metody taky maji neco do sebe, proc neco nevzit a nepouzit pro svoje ucely. S klukama z WCH posezeni konci vetsinou vetou: "ted nevim esli ty cvici WCH a Taiji, nebo naopak"

kdyz se bavime o principech. Ovsem vzdy svym zakum vylozim, proc jaky cvik delame, co tim sledujeme a o co se jedna!!! Skoro vzdy se jedna "pouze" o rozpohybovani (uvolneni/protazeni/posileni atd) tela a jeho uvedeni zpet do stavu "zdrave telo" ze stavu "troska". Necvicim "fajtry" vsichni to tam vime, a zakum to neustale pripominam, ze cesta je a bude jeste dlouha. Jakmile se dostanem k Taiji, tak je to taky receno a tam se striktne drzime systemu.
No nekdo se radsi zavre do ulity sveho systemu a poradit si nenecha, je mi to fuk, to je veci kazdyho, ja osobne tomu rikam dogmatismus, a ten nikdy nic moc dobryho neprinesl, malokdy progres.
Jinak jsem si projel Vase fotky a mozna bych i vedel proc ti Mistr rekl, ze jeste zadnou silu nemas, ale nechci poucovat, delam neco jinyho
Jabberw: Ti trosku lezi v zaludku ty paky vid?

Obecne: zase se tak nepodcenuj