Vycvik Policie CR

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » pon 23. bře, 2009 16:19

martinYT píše:No jak to tu tak pozoruju tak se musím opravdu podivit. Jakej je u každej chytrej.

Mno...hlavně,že Ty jsi nám toho tolik řekl....... :roll:

Něco se Ti nelíbí??? Tak napiš co......diskutuj....tyhle polovýkřiky jsou akorát o ho*ně......

Ke zbytku....samozřejmě,že výcvik PČR není jen o bouchání.....proto jsem tu psal třeba o Aegis,Skatachu a podobných..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 23. bře, 2009 16:37

2martinYT: a me opet a opet udivuje, jak nekdo dokaze z nekolika vcelku jednoduchych vet dojit k zaverum, ktere jsi popsal ve svem prispevku.

- Nikdo nezpochybnoval potrebu vycviku policie
- Nikdo nerikal, ze je to jen o bouchani...zvlast u policie ne.
- Videl jsem ten system a opet rikam, ze ackoliv viditelne cerpali od lidi jako je Blauer, Sammy Franco, Vasiljev, KFM, apod. , nezaslechnul jsem tam ani jednou neco jako" tohle jsme prevzali od XY" . Vse je prezentovano jako "nas system".
- Pokud je znas, zeptej se jich, jak Bittner a spol odpovedeli na otazku: "Kde jste nacerpal znalosti o praci z policie, kdyz se citite na to tu ted o tom ucit? Jake mate zkusenosti? Kolik mate odslouzeno? Kde? Vy konkretne" Tento dotaz skutecne padnul pri jejich demonstracni ukazce...a pochopis, proc jsem napsal, ze bych nechtel byt policistou, ktery by byl donucen vyuzit jejich "jedinecny" system.

Ale pokud si myslis, ze ti to vyhovuje, tvoje vec. Ja se nastesti do sluzebniho pomeru nechystam a IMHO toto neni dobry system ( a to NEznamena, ze system, ktery se ucim ja, je lepsi. NEZNAMENA). Uz proto, ze to uci civilista a ne "ostrileny" policista. Asi budu prednaset biofyziku na univerzite, protoze k nam do oddilu take chodi jeden biofyzik. Chapes, kam tim mirim? ;-)

chytrolin Jarda
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 23. bře, 2009 17:18

NAIA píše:Takže závěr z těch tří reakcí je že vykrádání neexistuje když to potom nevydávám za vlastní výmysl. Já to vidím úplně stejně. Koneckonců kvůli tomu se pořádají tréninky a semináře - aby se předaly vědomosti a dále aplikovaly ne?

Jen dodám, že pro mě byla naopak vždycky čest říct, že tohle mám od Jima, Ladi nebo od kohokoliv kdo mě danou věc naučil.

Takže se klidně zase vraťte k tématu policie atd...

Diky za názory

Polož si otázku jinak. Kdo může s čistým svědomím prohlásit, že všechno co učí je jen plod jeho vlastní duševní práce? Nikdo. Ten čas objevů je dávno pryč. Vše co se týká technik, principů boje beze zbraně už bylo vynalezeno, jediné co se trochu mění je metodika výuky a zařazování různých pomůcek, které dříve nebyly k dispozici.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » úte 24. bře, 2009 1:35

No mě zajímá hlavně proč, když všichni ti slavní instruktoři, trénéři, těch systémů, kterých je na světě, potažmo v republice, habakuk, nešl na to policejní prezidium a nezačal jej prosazovat jako komplexní výcvik pro policii. Teď když se o to člověk snaží tak nic neumí a má to co učí od "10-ti" dalších chlápků.

Prostě tady se melou plky a nic z toho.

PA
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod martinYT » úte 24. bře, 2009 1:38

No mě zajímá hlavně proč, když všichni ti slavní instruktoři, trénéři, těch systémů, kterých je na světě, potažmo v republice, habakuk, nešl na to policejní prezidium a nezačal jej prosazovat jako komplexní výcvik pro policii. Teď když se o to člověk snaží tak nic neumí a má to co učí od "10-ti" dalších chlápků.

PA
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 24. bře, 2009 6:58

martinYT píše:No mě zajímá hlavně proč, když všichni ti slavní instruktoři, trénéři, těch systémů, kterých je na světě, potažmo v republice, habakuk, nešl na to policejní prezidium a nezačal jej prosazovat jako komplexní výcvik pro policii. Teď když se o to člověk snaží tak nic neumí a má to co učí od "10-ti" dalších chlápků.

PA

Je vidět,že víš kulový....nač s Tebou ztrácet čas......:roll:

A když se tady melou plky...tož vítej v klubu,sám jsi nepřispěl ničím jiným......informační hodnota nula......

takže PA......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radzuslav » úte 24. bře, 2009 7:20

martinYT píše:No mě zajímá hlavně proč, když všichni ti slavní instruktoři, trénéři, těch systémů, kterých je na světě, potažmo v republice, habakuk, nešl na to policejní prezidium a nezačal jej prosazovat jako komplexní výcvik pro policii. Teď když se o to člověk snaží tak nic neumí a má to co učí od "10-ti" dalších chlápků.

PA

Na to by ti asi nejlépe odpověděli chlapci z Krav Magy, kteří minulý rok domluvili seminář Yanilova, který byl určen pro ozbrojené složky - jaká byla reakce policejních instruktorů? - to je otázka na samotné organizátory. Palčivý problém vidím v neochotě vedení a samotných instruktorů - bojařů něco měnit. Kdokoli se o to zdola pokusí, plave proti proudu.
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » úte 24. bře, 2009 9:07

PA

Ja to zkusim vysvetlit - vetsina instruktoru BU/BS jsou instruktori, kteri v lepsim pripade uci sebeobranu pro civilisty. A pokud se v tom trochu vyznas, pak vis, ze je rozdil mezi policejni a civilni strankou obrany. Proto se tam moc rozumnych lidi nezene, protoze vedi, ze neznaji problematiku (a nestaci, ze jim do oddilu chodi par policistu, kteri v ramci vlastniho rozvoje a za vlastni prachy trenuji). Co ja vim, tak se tam razil spise nazor, ze se poslou policejni instruktori na seminare v CR i do zahranici a ti to pote prinesou do policie. Z durazem na policejni instruktory a ne civilisty. Tj. lide, kteri maji odslouzeno, maji zkusenosti, vedi vo co go.
Nebo by tato skupina policejnich intruktoru pozvala koho uzna za vhodne a pripadne se nechala certifikovat v tom kterem systemu (napriklad ASP/ESP - teleskopy), pokud zjisti, ze je to dobre. Ale pote mileho civilistu opet poslou pryc a budou sami pracovat na dalsim rozvoji.
Tady se dostal civilista do policie a uci policisty, jak maji delat svou praci....hmmmm. A tobe to prijde normalni?
Jak tu uvedl Jendis, hovor konkretne, rekni, co je podle tebe dobre / spatne a muzeme se o tom pobavit. Ja uz ti dal par nametu k premysleni, par dotazu k zodpovezeni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 16:16

Co k tomu napsat? Nestastne reseni! Souhlasim s nazorem ze pro celostatni system je v prvni rade kvalitni vycvik instruktoru nekde v zahranici, kde maji s touto praxi vetsi zkusenosti. Zrovna me napada Izrael, pac jsem se odtama vratil z dvoutydenni staze Kapap System - aspon by se radovi prislusnici naucili kvalitne strilet, aby pri kazde akci, kdy je pouzita zbran neohrozovali desitky lidi kolem. Ale muj nazor, ojedinely, ma malou vahu a je ubit tunami ruznych papirovych oduvodneni proc tak ne a proc tak jo.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 24. bře, 2009 16:58

bojovnik123 píše:Co k tomu napsat? Nestastne reseni! Souhlasim s nazorem ze pro celostatni system je v prvni rade kvalitni vycvik instruktoru nekde v zahranici, kde maji s touto praxi vetsi zkusenosti. Zrovna me napada Izrael, pac jsem se odtama vratil z dvoutydenni staze Kapap System - aspon by se radovi prislusnici naucili kvalitne strilet, aby pri kazde akci, kdy je pouzita zbran neohrozovali desitky lidi kolem. Ale muj nazor, ojedinely, ma malou vahu a je ubit tunami ruznych papirovych oduvodneni proc tak ne a proc tak jo.

Však u Policie je spousta kvalitních a vycvičených lidí......viz třeba :

http://www.streleckyservis.eu/www/?p=in ... s.html&i=1

proč koukat na nějaké "bastly",když se může využít zkušeností těchto lidí???? Nemusí se ani jezdit nikam do ciziny,ani zvát odborníky ze zahraničí.....

Zrovna p.Černý je extraprofík,jeho jméno je pojem nejen u nás......od PČR,bohužel,odešel......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 17:03

Jendis: Myslel jsem tim jiz fungujici instruktory - prislusniky PCR, kteri jsou otevreni zmenam a maji nejake zkusenosti za sebou - prakticke. Tim ze by nabyli i dalsi zkusenosti v zahranici kde je praxe nejak tak tvrdsi a realnejsi by prinesli to know-how k nam.
Nepopiram ze u nas funguji skutecni profici, ale to jsou skutecne vyjimky a jejich hlas je slaby a jak vidis, civilista ho prekrici.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 24. bře, 2009 17:05

jo,s tím souhlasím....a ten hlas civilisty......ehm....ani nechci vědět,co za tím je.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 17:35

Jendis: ...nechtej!!! Asi znas Dona Quichota, ze? Profici marne bojuji proti vetrnym mlynum ktere symbolizuji ruzne zajmove skupiny civilistu!
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NAIA » úte 24. bře, 2009 19:27

Bojovnik123: Ahoj, můžeš trošku popsat kde jsi byl na tom kurzu kapap? Kdo tě trénoval a nějaké info. Kdyby jsi měl čas a chuť myslím že by to zajímalo více lidí nejen mě. Dík 8)
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 24. bře, 2009 19:36

NAIA píše:Bojovnik123: Ahoj, můžeš trošku popsat kde jsi byl na tom kurzu kapap? Kdo tě trénoval a nějaké info. Kdyby jsi měl čas a chuť myslím že by to zajímalo více lidí nejen mě. Dík 8)

Věděl jsem,že tě to bude zajímat :lol: :lol: už jsem bojovníka trošku vytěžil.

Uri Kaffe - proklatě známé jméno :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 19:41

Ahoj Martine, uz mi psal defendu, tak jsem s nim trosku pokecal pres Soukrome zpravy. Byli jsme v Tel Avivu, instruktor byl Uri K. Zrovna sepisuji dojmy a prubeh a chtel bych to tu hodit jako clanek snad to nejak pujde. Obecne receno - dojmu spousty, obrovske nadseni a naprosta svoboda v mysleni. Kapap me naprosto uchvatilo jakozto sice sverazny ale komplexni system. Dva tydny neni moc na nejaky predel ale na podzim se tam opet chystam.
Jinak pisu tady o tom docela jen v naznacich a vice chystam pro clanek ale ani tam nebudou nejake konkretni uchopitelne informace. Spise to bude o tom priblizit tento system lidem v CR. My tam byli za jinych podminek a da se rict ze si nikdo z obou stran nepreje aby jiste informace sly ven, snad to pochopis.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 19:51

Defendu: ze ty hned vsechno vykecas :lol: uz mas dalsi zpravu!
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » úte 24. bře, 2009 20:36

To víš,to jsem celej já :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 20:44

Defendu: no jo, jeste se musim hodne ucit. Bude mi teprve 50, za chvili :wink: ale uz jsem se naucil davat smajliky. Coz je velky pokrok. Jeste pochopit dalsi nastrahy internetu a bude to fajn.
Jinak ten seminar v lete asi nestiham, pac jak jsem ti psal ze budu zrejmě v Rusku na vyuce Systemy a vychazi to na cerven a cervenec. Srpen necham na rodinne radosti a slasti - a to jeste manzelka nevi, co jsem si z Izraele dovezl. Vubec netusim, jak ji to rict a pripadam si jako malej kluk, co rozbil sousedovi okno :lol:
Moc me tesi ze je tu vice lidi co se zajimaji o izraelske systemy. O klucich z RBSD to vim ale o tobe jsem to nevedel nez jsi mi to napsal.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bojovnik123 » úte 24. bře, 2009 20:48

Jinak jsem stale "japonec" - to mi nikdo neodpare, ale ten Izrael me fakt dostal!
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně