2ProWrestling: Jendisi, ja o tom nahodou neco vim, videl jsem par dokumentu ( i wrestlera, coz ovsem dokument fakt nebyl ) a muj nazor je, ze jsou to atleti, namakanci, sporotvci, ale hlavne exhibioniste a cely ten "sport" je spickou ledovce americke UCHYLNOSTI a porovnavat wrestling s mma je vazne hodne mylne. Jinak souhlasim se vsim s maxem.
2BizonCZ: V podstate vsechno cos tady napsal je podle mne absolutne mylne,
A) Nasadit netrenovanemu cloveku paku je jako vzit decku bonbon, a ve BS se pochopitelne paky netrhaji hned, ale je prirozene nechat to ukoncit rozhodciho, ale treba zlomeniny loktu nebo kotniku nejsou vubec nic neobvykleho. Neni zadne umeni utrhnout armbar nebo kimuru....
B) Mezi pakami MMA, Escrimy a Ninjutsu je strasny rozdil, jak v treninku tak v samotnych pakach, nedavno mi jeden bujinkanista ( Emiel ) popisoval paky ktere pouzivaji, a jsem si na 100% jisty, ze do takovych pak by nikoho nechytili a kdyz uz tak by je nikdo neodklepal... Kdezto v mma se pouzivaji jen ty paky, ktere byly otestovany tisicemi fightu a je jasne, ze funguji... Krome toho moje oblbiena veta - Videl jsi nekdy luckypunch? Urcite jo, ale videl jsi nekdy lucky triangle?
Netrenovany clovek ( na zemi, pred par mesici jsem sparoval s boxerem 40-5 v mma, a za 5 minut jsem ho odklepal asi desetkrat a to jsem se nesoustredil jenom na zem...) nema absolutne sanci ubranit se pakam/skrceni.
C) Fakt nechapu kam jsi prisel na to ze to jsou odvadeci nebo spoutaci techniky, mozna ty prihrate ninja-paky ve stoje, ale jinak to jsou nechutne destruktivni veci a ja sam pochybuju o tom, ze bych mel zaludek na to nekomu na ulici zlomit koleno v kneebaru nebo pojebat pater... Samozrejmne nejake priteplene paky ve stoje, tam je to o hubu, ale double leg -> mount rulezz... A fakt nechapu kde jsi prisel na to ze neni jednoduche chytit nekoho na ulici do paky...
Ukrop: V thaiboxu ale nejsou povolene skrceni ve stoje ne?
Golom: NEbudu komentovat zbytek tveho prispevku, jen ta faze o predem prohranem sparringu s ukropem - Ukazal bys aspon ze mas malinkaty kousek srdce
Krom toho mas jeden strasny problem, absolutne nevis o cem mluvis, nikdy jsi imho BJJ ani MMA trenink nevidel, jinak bys nemohl trepat nesmysly o zlomenych nohach a rukach... Mel bys sis trochu rozsirit obzory a pak dal prispivat.