Simargl: Já už z tebe nemůžu, ať je ti kolik ti je, tak se opět potvrdilo že to, že je někdo starší, neznamená, že je chytřejší a ví všechno líp.
Ty sis ještě nevšim toho zásadního rozdílu mezi lidma jako Ucrop, ghekon, TongPo a pak na druhý straně Golom, Bokuto a další, který si už nikdo nepamatuje.
Ta první skupina něco řiká, tvrdí, že to, co trénujou je dobrý a poukazujou na nedostatky například Bujinkanu a když se jich někdo zeptá, kde vzali patent na rozum, tak jejich reakce je to, že to maj vyzkoušený a že to klidně předvedou osobně.
Kdežto druhá skupina bud řekne, že techniky, co se učí jsou smrtící, nebo že jim kodex zakazuje násilí nebo že ještě nejsou natolik dobrý ale jejich sensei by každýmu ukázal.Vidíš ten rozdíl?
První skupina se na nikoho a na nic nevymlouvá, ptže to nepotřebuje, kdežto druhá pořád na něco. V tom je ten zásadní rozdíl mezi třeba Bujinkanem a boxem, bujinkan produkuje zmrdy z druhý skupiny, co jen hledaj výmluvy proč to nejde a jak by nám všem zakladatel stylu ukázal, kdežto box, mma a tak produkuje lidi co ti řeknou, neveříš? tak pojď a já ti to ukážu.
Podstatný je tam to JÁ, ne sensei, ne bájnej zakladatel, ale přímo ten člověk sám za sebe. A teď už snad chápeš, proč se tu pak tvrdí, že bujinkan je na hovno. Je to proto, že jeho praktikanti jsou ve většině případů zmrdi, co se jen schovávaj. A to dělá BU/BS tim čim je, jeho praktitkanti, ne bájnej zakladatel, hadry a kodexy, ale lidi, co ho cvičí