... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod maxo » ned 03. kvě, 2009 8:31

v ulohe - flamer vystupuje
/ukropcany, ghekon, Myllys, Genesis, marcelo, TongPo, Dalt, cudles, hellas, roza ... /

v ulohe -troll tu mame hviezdu simargl aka slizmagor
a sekundantov /akusan, marrtin, BizonCZ/

zopar nevyraznych postaviciek s nevyraznym postojom vytvori pozadie.
a divadlo moze pokracovat.

utekam na stranu flamerov a tesim sa na dalsich 20 srandovnych prispevkov. :D :D :D

ps: ja som vam napisal, nereagujte a on zmizne. :roll:
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 03. kvě, 2009 8:58

Tak když už sem tady prezentován jako flamer se svými asi dvěma příspěvky v tomhle vláknu :lol: tak se do toho opřu.

Ucrop zapomněl ještě na jednu dokonalou výmluvu, co sem tu kdysi čet. Nějaký student už netuším čeho tu tvrdil, že ten Chi master na videu, co tu koluje, kde dostane sodu od nějakýho mma fightera, ho nesložil proto, že by pak byla narušená rovnováha vesmíru a všichni by se hrnuli k němu do školy a to přece nejde :lol:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » ned 03. kvě, 2009 10:08

Ono to spis vydapa tak, ze je zde skupina vasnive diskutujicich, kteri se vlozi do uplne vseho. At uz jde TJQ, aiki-jutsu apod (ex-post jsem sledoval marne snahy Makota, Pavely a dalsich, kteri dle meho skromneho nazoru neco malo umi a rozhodne cvici vic, nez kecaji). Skupina "elitaru" studuje neco, co je vytrzeno z historickeho kontextu, z nejakeho duvodu maji pocit falesne vyjimecnosti a vse ostatni je k nicemu, je to historicka sracka, pseudo BU apod. Zvlastni je, ze za pseudo BU oznacuji veci, ktere maji zretelne historicke koreny a prameny, zatimco jejich slatane BS neni pseudo ackoliv jejich zakladatelum jeste nestacily narust sediny a studovali u "bezejmennych" mistru.
Tato skupina se nacpe do jakekoliv diskuze, at uz jde o cinske, japonske ci kterekoliv jine BU a jednoznacnacnymi soudy zanese OT prispevky celou diskuzi. Ja sam bych nikdy nekafral do cinskych BU, protoze to je pro me "cinska" vesnice, ktere vubec nerozumim, nikdy jsem je nestudoval.
Zaplatpanbuh jeste zijeme ve slusne spolecnosti, a tak skromny clovek vedom si marnosti sveho vstupu do takoveto urvane a silacke diskuze nevstupuje a skupina "elitaru" tak ma prostor utrvzovat sama sebe navzajem, ze maji pravdu a jejich pseudo BU je nejlepsi.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » ned 03. kvě, 2009 10:58

Ukrope, nikde jsem nerekl ze bujinkan je nejlepsi, stejne jako si ty nerekl ze nejlepsi je to, co delas ty. Pouze rikam, ze je to prast jak uhod, vsechno uz tu bylo. Proto kdyz nekdo rika, ze bujinkan je blbost, ohradim se, ze to neni pravda. Pak by muselo plati ze blbost je karate, JJ, kung fu a vsechny stare styly.
Vychazim z cireho pragmatismu. Stovky let stare BU, ktere cvici tisice lidi prokazalo kazdodenni konfrontaci na ulici svou ucinnost. Kdyby to byly kecy, dane skoly by zanikly se svymi zakladeteli, okolo kterych vyrostl kult osobnosti.
nejako si neviem spomenúť, že by si Ty napísal niečo k veci feši

double, kazdy tu prazdnotu vidime jinak.
Ze vetsina praktikantu TJQ stoji za hovno taky neznamena, ze stoji za hovno TJQ samotne..
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 03. kvě, 2009 11:30

Slizmargl: Jen bych rad rekl, ze Muay Thai nebo MMA ma stejne stare, nebo jeste starsi koreny nez tvuj bujinkan... A narozdil od tech tvych skvelych ucitelu, ktere jesm nevidel v zivote na nejakem videu skutecne bojovat, napr. rodina Graciu, ktere povazuji za jedine skutecne novodobe mistry v nejakem BU skutecne predvedla ze jejich "styl" funguje... Az tohleto ukaze nejaky tvuj maaaster, tak se ti omluvim za vsechno co jsem kdy rekl o bujinkanu ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 03. kvě, 2009 11:47

simargl -
ale my bychom byli ti prvni,kdo by uvital,kdyby vsechna BU fungovala tak,jak si to predstavuji snilkove,jako jses ty.

To,na co poukazujem ,je fakt,ze tomu tak dneska neni.

Nebo nam chces povidat,ze to co tu dnes prezentuji Pokorny a spol. je vysledek tisicilete tradice cviceni bojoveho umeni?

:lol:

Ja vim,boli to,kdyz ti berou hracku...

A jeste k nasi kvalifikaci - treba me nabo Ukropovi neni dvacet a nyvyjadrujem se tady k bujinkanu jako historickemu fenomenu.Cvicili jsme a cvicime ruzne veci,japonske,cinske nebo thajske.......ale facka je mezinarodni a my pochybujeme,ze by se ji prumerny cesky ninja dnes ubranil.Coz je primarni ucel BU,i kdyby bylo treba argentinske......

My vime,jak se ma hybat clovek,ktery se facce ubrani......a to co nasi ninjove predvadi,se diametralne lisi....natoz kdyby prisla predni-zadni :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 03. kvě, 2009 11:51

simargl -
PS:a pokud mi tu ted chces tvrdit,ze ninja branici se facce se hybe uplne jinak nez cvicenec jineho BU,vlivem historickych a geopolitickych okolnosti,tak jses fakt jeste vetsi ubozak,nez ses dosud zdal.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » ned 03. kvě, 2009 11:58

ukropcany píše:To je preto, že ja si personifikujem cvičencov s daným BU...

No a to je prave ono. Ze jsi dobry v ringu.. ano, byl by jsi pravdepodobny stejne dobry v karate, v judu, TKD ci cemkoliv jinem, vypovida to o Tobe a ne stylu, ktery studujes.
Ze 90% lidi zacalo cvicit TJQ protoze si myslelo, ze to je fajn cviceni pro duchodce a "skvele" ho na verejnosti reprezentuje Zorka neznamena, ze to je blbost. Stejne Bujinkan. I ja musim uznat, ze okolo Ninjutsu se vyrojilo spousta lidi, kteri si jen hraji na ninje a tajemno, ktere ninjutsu tak nejak provazi od prvopocatku, vyuzivaji jako zasterku pro sve bezejmenne mistry.
ukropcany píše:kopa starých másterov keby dnes videla svojich pokračovateľov, tak by vyhľadali psychiatra z toho šoku...

Soke Hatsumi nevahal vyloucit nekoliv vazenych starsich mistru a studentu z Bujinkanu, kdyz videl, jak patvori to, co on se snazi ucit.

ghekon píše:Muay Thai nebo MMA ma stejne stare, nebo jeste starsi koreny nez tvuj bujinkan

MMA pokud vim, tak nejak ty koreny zacalo hledat, ono to ani jinak nejde a jsem rad, ze MMA prekonalo obdobi puberty a popreni puvodu :-) (sorry, ale tvuj argument me pobavil).
Vse na vychode pochazi od Boddhidarmy, takze se opravdu nemusime prit, co je starsi. Ale neznam moc BU, kde je predavan titul soke z generace na gerenaci, soucasny soke je 34. v poradi.
Myslis ze za takovych 100 let na Garcii nekdo vzpomene? Jsou skveli zapasnici, o tom zadna, ale co se stane s tim, kdyz oteze preveznou jini, slabsi nez samotni Garciove, vznikne boj o nastupnictvi, skoly se rozplynou do desitek jinych, mensich atd.?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boreas » ned 03. kvě, 2009 12:08

Simargl: Musíš se tady opravdu pořád ohánět těmi stokrát roznesenými kecy?

Ostatní: Je mi to velice líto, ale už mě to zvedá ze židle.
"Tie ušlachtilé mená čo vyššie padli produkujú nové generácie takýchto zmrdov, ehm bojovníkov..." :evil:
Neznám Hatsumiho a Inosanta, takže je z toho vynechám, ale O-sensei se snažil "vychovat" generaci vzdělaných a schopných lidí, to že to dnes vypadá tak, jak to vypadá, není jeho vina :evil: Jeho odpor k násilí(a tím i styl boje) je jasný při pohledu na to, čím vším si prošel.

"Zmr*i" jsou všude nezáleží na BU/BS, adepti bujinkanu, aikida a podobných jsou prostě většinou akorát kecálci a poserové :evil:

A teď z mého pohledu: Ano, velice vám závidím vaše zdraví a kdybych na tom byl stejně, asi bych se na aikido vykašlal.
Ale opravdu netoužím, při mém stavu, ze sebe dělat šaška jako tento pán: http://www.youtube.com/watch?v=Z5UX3P-SULY&NR=1

V našem "družstvu" jsou lidi, kteří se chtějí hlavně hýbat aby nezakrněli při sedavých zaměstnáních, případně se ještě naučit částečně bránit. Chtěl jsem si s někým z nich dát lehký sparring, ale nikdo se k tomu neměl, případně to zamluvili. To ale neznamená že jsou to ***** :evil: K trenérovi cítím přílišnou úctu, než abych ho někde škrtil na zemi(což bych možná vyhrál, protože mám nad ním lehkou fyzickou převahu) a v postoji by mne zase pro změnu rozsekal na kaši on(dřív chvíli dělal box a karate full-contact).

Takže asi tak, a je mi jedno jestli kvůli tomuhle budu označen za TROLLa, zmrd* a nebo cokoliv jiného, :evil:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 03. kvě, 2009 12:23

©aška :?: :evil:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 03. kvě, 2009 12:32

Simargl: Já už z tebe nemůžu, ať je ti kolik ti je, tak se opět potvrdilo že to, že je někdo starší, neznamená, že je chytřejší a ví všechno líp.

Ty sis ještě nevšim toho zásadního rozdílu mezi lidma jako Ucrop, ghekon, TongPo a pak na druhý straně Golom, Bokuto a další, který si už nikdo nepamatuje.

Ta první skupina něco řiká, tvrdí, že to, co trénujou je dobrý a poukazujou na nedostatky například Bujinkanu a když se jich někdo zeptá, kde vzali patent na rozum, tak jejich reakce je to, že to maj vyzkoušený a že to klidně předvedou osobně.

Kdežto druhá skupina bud řekne, že techniky, co se učí jsou smrtící, nebo že jim kodex zakazuje násilí nebo že ještě nejsou natolik dobrý ale jejich sensei by každýmu ukázal.Vidíš ten rozdíl?

První skupina se na nikoho a na nic nevymlouvá, ptže to nepotřebuje, kdežto druhá pořád na něco. V tom je ten zásadní rozdíl mezi třeba Bujinkanem a boxem, bujinkan produkuje zmrdy z druhý skupiny, co jen hledaj výmluvy proč to nejde a jak by nám všem zakladatel stylu ukázal, kdežto box, mma a tak produkuje lidi co ti řeknou, neveříš? tak pojď a já ti to ukážu.

Podstatný je tam to JÁ, ne sensei, ne bájnej zakladatel, ale přímo ten člověk sám za sebe. A teď už snad chápeš, proč se tu pak tvrdí, že bujinkan je na hovno. Je to proto, že jeho praktikanti jsou ve většině případů zmrdi, co se jen schovávaj. A to dělá BU/BS tim čim je, jeho praktitkanti, ne bájnej zakladatel, hadry a kodexy, ale lidi, co ho cvičí :!: :!: :!:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » ned 03. kvě, 2009 12:57

Ale opravdu netoužím, při mém stavu, ze sebe dělat šaška jako tento pán: http://www.youtube.com/watch?v=Z5UX3P-SULY&NR=1

- fuuuhaa zle aikido ta ucia ked nevies prejavit uctu k cloveku, ktory ma taketo obrovske odhodlanie a zivotnu silu. Je mi smutno z teba. Velmi ubohe velmi :evil:

simargl
- poznam chalana co cvicil TJQ a nejake cinske veci k tomu neviem presne co tusim wch alebo nejaku odnoz a to dost dlhu dobu.
Nebol schopny nic, ale absolutne nic urobit pre svoju obranu. Po jednej pre neho hodne trapnej situacii prave na ulici, kde z toho vysiel ako uplny drbko sa to v nom zlomilo a prekonal strach a prisiel na trening MMA - zacal aj buchat boxovat. Po dvoch rokoch by si ho nespoznal. Uplne iny clovek. Tvrdak a na ulici nema problem postavit sa za seba ako chlap. Takze nie je pravda, ze ked je niekto dobry v MMA, alebo boxe tak by bol dobry aj v TJQ, aikido ci bujinkaj. NEBOL.
Kde nic nie je, ani cert nebere.
A takych pripadov je urcite viacej. Proste pises hluposti ktore by si chcel aby tak boli ale ono to fakt takto nefunguje.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » ned 03. kvě, 2009 13:20

maxo píše:poznam chalana co cvicil TJQ a nejake cinske veci k tomu neviem presne co tusim wch alebo nejaku odnoz a to dost dlhu dobu.
Nebol schopny nic, ale absolutne nic urobit pre svoju obranu. Po jednej pre neho hodne trapnej situacii prave na ulici, kde z toho vysiel ako uplny drbko sa to v nom zlomilo a prekonal strach a prisiel na trening MMA - zacal aj buchat boxovat. Po dvoch rokoch by si ho nespoznal. Uplne iny clovek. Tvrdak a na ulici nema problem postavit sa za seba ako chlap. Takze nie je pravda, ze ked je niekto dobry v MMA, alebo boxe tak by bol dobry aj v TJQ, aikido ci bujinkaj. NEBOL.
Kde nic nie je, ani cert nebere.
A takych pripadov je urcite viacej. Proste pises hluposti ktore by si chcel aby tak boli ale ono to fakt takto nefunguje.

To je slovo do pranice, ale zase to je silne individualni, pokud byl posrany kdyz na nej zastekala civava, bylo neco spatne, a to neco spatne bylo v nem, ne ve stylu, ktery studoval. Ocividne potreboval jinou formu studia nez "jemnou" a dlouhou cestu TJQ.
Kdyz by se ten tvuj kamarad, mel dneska na bezne ulici branit a vratil by se ke studiu TJQ, myslis ze to zvladne?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 03. kvě, 2009 14:41

simargl: Zase jenom kecy a vytacky omfg

a) Kur*a o jake puberte mma nebo co to mluvis? Jake hledani korenu? MMA ma koreny v pankrationu, pochopis to nekdy? Samotna myslenka boje bez pravidel je mnohem starsi nez myslenka hopsani v cernych kimonech s drevenymi meciky pro starsi pany co hledaji trochu vzruseni.

b) Ano, na Gracie se bude vzpominat tak dlouho, dokud bude existovat mma, protoze oni prenesli boj z postoje na zem a ukazali ze technika je vic nez brutalni sila viz zapasy s graciu s 2x tezsimi souperi atd.
A narozdil od tech tvych mistru kteri si mezi sebou predavaji ruzne tituly, kazdy gracie si musel sve misto vybojovat... ( A jen tak mimochodem, vcera jsem byl v Piestanech na dni gladiatora a jeden ze zapasu vecera mel Pedro Galiza z Brazilian top team jehoz treneri maji black belty primo od carlsona gracieho a vzhledem k tomu ze porazil nejvetsi slovensky talent Rastislava Talarovice asi za 20 sekund na heelhook, rekl bych ze black belt od graciovce ma neco do sebe ;) )

Boreas -

a) Nerikam ze se mi to video libi, ale smekam pred tim clovekem... Ty bys nemnel odvahu do toho zapasu nastoupit ani se dvema nohama :evil: :evil:

b) A to je to, jake hybani a zakrnovani? Vis co znamena slovo bojove? Takove kluby jako ten tvuj by se mely prejmenovat na "historicko-pohybovo-divadelni umeni" :evil: Krom toho jestli bys uskrtil sveho trenera diky lehke fyzicke prevaze, tak je asi neco spatne... :roll:

Genesis: Presne tak, +1

Simargl2: To nenislovo do pranice, zadne bu typu tjq, bujinkan atd. nikoho nepripravi na stret, ty se divas na video zapasu v ringu a rikas si "pche, to umim taky, rozsekal bych je tam" ale nechapes jakou to chce vuli a odhodlani a vubec vsechno tam jenom vlezt, jit do prestrelky atd. kolik ja znam kluku co meli natrenovano, nasparovano proste byli pripraveni ale v ringu jenom stali s rukama u hlavy a nebyli schopni dat ani zakladni kombinaci ani kdyz souper pustil ruce k pasu a smal se na ne omg... Meles neskutecne nesmysly a mel bys ses nad tim konecne zamyslet.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » ned 03. kvě, 2009 15:12

maxo, ghekon: ano přesně něco takovýho jsem čekal.
Jasně, ten chlap má odhodlání rvát se se životem...v tom co ho baví. Stejně tak by třeba mohl plavat. To hopsání o jedné noze po ringu mně opravdu přijde trapné, kdyby jen zápasil na zemi, neřekl bych nic...

ghekon:
A) ano, jsem posranej až za ušima, to jsi od začátku chtěl slyšet. :twisted:

B) my ale nikde nehlásáme do světa, že cvičíme "bojové" umění.
Pokud by trenér přistoupil na zápas na zemi, <b>možná</b> bych ho dostal... vylož si tu větu ještě jednou :evil:

Zrovna jsem chtěl říct, že je špatné soudit tady lidi podle pár příspěvků. Ale ty tady rovnozu děláš závěry.

Ano chápeš dobře, rád bych tě teď poslal do oněch míst, ale uvědomuji si pohled na věc z tvé strany, takže tvůj postoj vlastně chápu. :evil:

Snad se někdy na "živo" pochopíme.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 03. kvě, 2009 15:17

ad b) Takze co cvicite? Necvicite nahodou BOJOVE umeni???

BTW: Kdybychom se nahodou na zivo nepochopili, srdce mi to neutrhne, ale nejsem proti.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » ned 03. kvě, 2009 15:19

Ne, my cvičíme aikido :D O jeho bojovém využití už se toho napsalo dost.
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 03. kvě, 2009 15:28

:lol: :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » ned 03. kvě, 2009 16:49

To je slovo do pranice, ale zase to je silne individualni, pokud byl posrany kdyz na nej zastekala civava, bylo neco spatne, a to neco spatne bylo v nem, ne ve stylu, ktery studoval. Ocividne potreboval jinou formu studia nez "jemnou" a dlouhou cestu TJQ.

Ocividne potreboval nieco ine ako parodiu na bojovy trening chlapce. Tym co si napisal tvrdis, ze ty co potrebuju dlhu a jemnu cestu uz vedia super bojovat. Mas v tom zmatok. :D

Kdyz by se ten tvuj kamarad, mel dneska na bezne ulici branit a vratil by se ke studiu TJQ, myslis ze to zvladne?

Nerozumiem tomu co sa pytas. Nejak to motas. Ked sa bol pozriet na treningu kde chodil pred tym tak zrazu videl, ze by dal s tym co sa naucil za rok do pozoru cely ten klub srandistov. A to urcite nie je individualne. :roll:
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Golom » pon 04. kvě, 2009 9:15

Po přečtení víkendové "diskuze" se mi už do toho všeho opravdu nechce zapojovat. Ale osobně si myslím že je to hlavně o tom, že BS v ringu tě zkrátka otuží tím, že jdeš do tvrdejch sparingů a zápasů v ringu. Naučí tě přijmout tlak, rány, bolest, naučí tě bouchnout a nebát se toho že někomu ublížíš. BU (Bujinkan, Aikido...) myslím mají výborně propracovaný systém technik, které jsou podle mne i funkční, ale bohužel neaplikované ve sparingu... takže pro mne z toho vychází: drž se ševče svého kopyta (v mém případě Bujinkanu) ale zajdi si sem-tam (a pokud možno pravidelně) zabouchat, ať se naučíš přijímat a rozdávat a ať poznáš svoje (nebo svého systému) slabiny. ®ádná cesta míru, klidu a nabojování ti ve střetu na ulici nepomůže. Každýho neukecáš... Howgh :)
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně