od simargl » úte 05. kvě, 2009 9:07
Pan Triska jednoznacne.
Vyskytnula se zde zajimava vec. Bohuzel se mi nepodarilo vygooglit ceske statistiky napadeni nozem (malo jsem hledal, problem na me strane). Nicmene v UK to vypada, ze je tydne ubodano k smrti 5 lidi.
75% prepadeni je vedeno nejakou zbrani, nuz pak hraje roli v v 27% pripadu zabiti cloveka. Denne je v UK prepadeno nozem 350 lidi. Tedy, kdyz uz me nekdo na ulici bude chtit prepadnout, je docela slusna sance, ze u sebe bude mit nuz.
Dostali jsme se k tomu, ze kluci z ringu by me asi na tatami udolali, protoze sic studuji stejne techniky(vsechno uz tu bylo, neni nova technika, lidske telo ma omezenou kinetiku a stejne tak kombinace moznosti, co s telem delat je velmi omezena), studuji je jinak, v ringu, sparringu a v situacich, ktere se rychlosti utoku vice blizi realnemu prepadeni. Ale diskuze byla vedena, do jake miry je BU/v TETO diskuzi bujinkan, pouzitelny na ulici. Proto mne tak trochu nezajimalo, co kluci dokazi v ringu. V pripade ze bychom se potkali na ulici a ja vytahnul zabikucha, ktereho nosim porad sebou, kluci zazmatkuji, utecou atd... ehm..
Jak se tedy ucinne na ulici branit nozi?
Jeste ad video LP. Prosim kritiky, aby na YT umistili sve kratke video s tim, co delaji a jak trenuji. Jejich styl bude podroben kritice a pak se muzeme normalne bavit. Kritizovat je hodne jednoduche a clovek, ktery nechape rozdil mezi "nazornou ukazkou" coz vsechna videa bujinkanu jsou, a semi aplikaci, by do diskuze nemel prispivat vubec.
(je to strasne absurdni a stupidni navrh, ale je to reakce na stupidni a absurdni argumenty).
Celou dobu jsem se snazil vysvetlit, ze je jedno kdo jaky styl studujes, je to ten posledni clanek v obrane. Styl vychazi z pouziti technik, a ty jsou staleti stejne, nemeni se. Jedine co se meni je vzajemna kombinace technik. Dale muze vysledek ovlivnit forma studia.
Pouziju zrejme pro nektere opet velmi slozity primer. Prirovnejte BU k hudbe. Hudba=styl BU/BS. Techniky=noty. Noty jsou omezene, zadne nove se vymyslet nedaji, stejne jako se nedaji vymyslet nove pohyby telem. Jedine co se meni je rychlost a kombinace not. Tak zde mate vedle sebe klasiku a metal, oboji ze stejnych not, ze stejneho zakladu, ale zni to naprosto jinak. To same v BU/BS, stejne techniky, stejne zaklady, vypada to jinak, ale podstata je stejna. Kdyz uz chcete kritizovat neco co se Vam nelibi/nesedi/mate s tim problem rikejte, ze Bujinkan ne zrovna idealne nacvicuje sebeobranu. Veta bujinkan je kokotina bodka, je pro diskuzi zbytecny a nevypovida to o vasem stylu BS, ale o Vas.