... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » pon 04. kvě, 2009 20:10

BizonCZ píše:Včera ve zprávách byl popsán jeden incident, kdy se dva sousedi někde ve sklepě pohádali. Jeden z nich dal tomu druhému pěstí nebo facku, to je jedno, a druhý ho za to pobodal 20 ranami nožem. Připraví Vás na tento střet Vale Tudo a MT z pozice neozbrojeného útočníka?

Stačí říct ANO či NE. :wink:

Kdo ví jak to bylo.
Ano zvýší tvoje šance.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 04. kvě, 2009 20:15

jeikob píše:
ghekon píše:lone wolf rulezz :lol: :lol:

Graver: Jo, samozrejmne jsem myslel zem, jak ty rikas "paky z voleje" muzou fungovat na cuki v zpomaleni 10x, ale ne na normalni uder... Paka je ukoncovaci technika a musi se souperi vnutit silou ( technika je dulezita, ale kdyz vidim ty videa se sedmdesatiletymi dedecky, kteri paci ruce jako o zivot, tak se musim smat ) a to se dela tezko, kdyz neni souper znehybneny ze...

v karate a v kung fu hlavně je páka nasazovaná po krytu .jako možnost pokud je vhodná situace!!!

Po krytu :?:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 04. kvě, 2009 20:17

jeikob píše:
v karate a v kung fu hlavně je páka nasazovaná po krytu .jako možnost pokud je vhodná situace!!!

Nasadit páku mimo zem a bez naražení soupeře na zeď, stůl ... doplň sám je blbost a nikdy jsem to neviděl. Ani při hmotnostní převaze.
Učitelé tyto alternativy opakuji alternativy rádi ukazují. Jsou totiž vizuálně zajímavější než úder. Ale použití v plném kontaktu a ve stoje???? Nevěř tomu!
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 04. kvě, 2009 20:18

jeikob píše:

Graver: Jo, samozrejmne jsem myslel zem, jak ty rikas "paky z voleje" muzou fungovat na cuki v zpomaleni 10x, ale ne na normalni uder... Paka je ukoncovaci technika a musi se souperi vnutit silou ( technika je dulezita, ale kdyz vidim ty videa se sedmdesatiletymi dedecky, kteri paci ruce jako o zivot, tak se musim smat ) a to se dela tezko, kdyz neni souper znehybneny ze...

..ja sice do kungfu a karate nevidim,ale toto sa mi zda divne..mozes postnut video neakej ukazky?
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 04. kvě, 2009 21:31

fakt píše:
jeikob píše:

Nasadit páku mimo zem a bez naražení soupeře na zeď, stůl ... doplň sám je blbost a nikdy jsem to neviděl. Ani při hmotnostní převaze.
Učitelé tyto alternativy opakuji alternativy rádi ukazují. Jsou totiž vizuálně zajímavější než úder. Ale použití v plném kontaktu a ve stoje???? Nevěř tomu!

.pokial viem tak Shinya Aoki robi v stoji waki gatame z klinca:
..ukazka- http://www.youtube.com/watch?v=KwM7fAqN6f0
..v zapase- http://www.youtube.com/watch?v=Q_718dOW09k zlomenie ruky pride 2:02 min.

..vraj tato paka pochadza z tradicnych koryu JJ disciplin,ale o tom by mohli povedat fundovanejsi tuto na fore..celkom by ma to zaujimalo :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 04. kvě, 2009 21:41

marcelo píše:
jeikob píše:

..ja sice do kungfu a karate nevidim,ale toto sa mi zda divne..mozes postnut video neakej ukazky?[/quote

na konci videa je několik pák.no i ten nejsilnější člověk má stejný klouby jako kaýdej a jsou přece polohy ,kdy mu síla nepomůže .to je právě universálnost technik,že když máš štestí dobře uhneš nasadíš kryt ,můžeš nasadit páku jako možnost! místo uderu

http://www.youtube.com/watch?v=6Gdxrbow ... annel_page
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 04. kvě, 2009 21:51

aha :? ..nejaku menej "kvetnatu" ukazku..nieco ako som ja postol so Shinyom..ukazane pomaly a edukacne + ukazka na zivo proti odporujucemu protivnikovi kt. do tej paky nelezie sam???
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 04. kvě, 2009 22:21

[quote="marcelo"]aha :? ..nejaku menej "kvetnatu" ukazku..nieco ako som ja postol so Shinyom..ukazane pomaly a edukacne + ukazka na zivo proti odporujucemu protivnikovi kt. do tej paky nelezie sam???[/quote

to mám najít video kde někdo ovládající kung fu přepere a použije páku v realu. totiž je jasný že jsou techniky ,který při sparringu neuplatníš ,protože proti tobě je někdo a je jedno co dělá ale má nějaký reflexy náviky a hlavně ví co nepoužít . na druhou stranu v realu často pokud nejsou trenovaný dělaj chyby ,kdy lze ty techniky často použít.zrovna sem koukal na záběr jak se perou fanoušci . dlouhý nápřahy a pomalý ty jejich udery.tak nevím co je složitýho pochopit,že takovému člověku lze té ráno vykrýt s uhybem a někdy i nasadit páku.akorát je potřeba to mít nadrilovaný .
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 04. kvě, 2009 22:24

kdyz uz tady vidim nase video, jen pro presnost:

- zaklad naseho systemu jsou udery a kopy jako zaklad, zapasnicke techniky jako nadstavba, a tzv. "paky" (tj. paceni, lamani, skrceni etc.) jako dalsi nadstavba. video je ze seminaru, kde muj sifu ukazoval ochutnavku z kompletniho arzenalu naseho systemu, tj. kopy, udery, zapasnicke technika a paky, plus kontry. uvedene 2 (!) "paky" jsou jedna po pokusu o zlomeni lokte, po kterem kdyz se nevydari (souper pokrci loket), prijde klasicka odvadecka, druha je kontr proti uchopu za klopy (a jasne, tecka do xichtu by "taky" fungovala, ze). oboji rad "kvetnate" predvedu", treba s navolnenim kopem do kuli nebo s pokracovanim kulometem uderu a kopu po nepodarenem nasazeni, protoze tak se u nas k tzv. qinna/kam na technikam pristupuje

proto please Kubo, nedavej nase videa jako argument, protoze LGHK rozhodne neni zalozeny na "pakach" ve stoje, "po krytu", whatever

osobne se mi "paka" zadarila jen jednou, a to kdyz jsem chytil kradouciho fetaka a drzel ho asi deset minut, nez prijeli benga. tlouct do krve jsem ho nechtel, na druhou stranu vazil padesta kilo i s klicema, systemy zalozene na pakach ve stoje jsou mi krajne nesympaticke, systemy zalozene na pakach/skrceni na zemi jsou mi sympaticke, ovsem jako sport ci zabava

pokracujte v podnetne debate, at uz lezete v cernem obleku a dyku v zubech po strechach, nebo pocitate bilanci proher, vyher a nerozhodnych matchu ci stehu tu ci onde
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 04. kvě, 2009 22:52

PM-dik za vysvetlenie :D
..osobne mi tiez nevonaju paky v stoji a to z dovodu nizkopercentnosti voci uderovej a hadzacej zlozke vo vztahu k nauceniu a pouzitiu pod tlakom..aspon pre mna osobne..
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 04. kvě, 2009 23:06

pm píše:kdyz uz tady vidim nase video, jen pro presnost:

- zaklad naseho systemu jsou udery a kopy jako zaklad, zapasnicke techniky jako nadstavba, a tzv. "paky" (tj. paceni, lamani, skrceni etc.) jako dalsi nadstavba. video je ze seminaru, kde muj sifu ukazoval ochutnavku z kompletniho arzenalu naseho systemu, tj. kopy, udery, zapasnicke technika a paky, plus kontry. uvedene 2 (!) "paky" jsou jedna po pokusu o zlomeni lokte, po kterem kdyz se nevydari (souper pokrci loket), prijde klasicka odvadecka, druha je kontr proti uchopu za klopy (a jasne, tecka do xichtu by "taky" fungovala, ze). oboji rad "kvetnate" predvedu", treba s navolnenim kopem do kuli nebo s pokracovanim kulometem uderu a kopu po nepodarenem nasazeni, protoze tak se u nas k tzv. qinna/kam na technikam pristupuje

proto please Kubo, nedavej nase videa jako argument, protoze LGHK rozhodne neni zalozeny na "pakach" ve stoje, "po krytu", whatever

osobne se mi "paka" zadarila jen jednou, a to kdyz jsem chytil kradouciho fetaka a drzel ho asi deset minut, nez prijeli benga. tlouct do krve jsem ho nechtel, na druhou stranu vazil padesta kilo i s klicema, systemy zalozene na pakach ve stoje jsou mi krajne nesympaticke, systemy zalozene na pakach/skrceni na zemi jsou mi sympaticke, ovsem jako sport ci zabava

pokracujte v podnetne debate, at uz lezete v cernem obleku a dyku v zubech po strechach, nebo pocitate bilanci proher, vyher a nerozhodnych matchu ci stehu tu ci onde

jasný.ale v ten moment se hodila :) a o tom to je.že systém je kompletní
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 04. kvě, 2009 23:35

marcelo píše:PM-dik za vysvetlenie :D
..osobne mi tiez nevonaju paky v stoji a to z dovodu nizkopercentnosti voci uderovej a hadzacej zlozke vo vztahu k nauceniu a pouzitiu pod tlakom..aspon pre mna osobne..

mam stejnou zkusenost = souhlas. tzv. "paky" ve stoje maji svuj smysl (treba tam, kde proste nemuzu nebo nechci druhemu rovnou nakourit delo), ale a) je treba je brat jako (relativne podruznou) cast sirsiho kontextu b) ergo nelze na nich v zadnem pripade zalozit RBSD system. spolupracujicho soupere provedu takovejma taneckama, ze mu budou klouby, slachy a vazy davat dohromady jeste za pul roku, nespolupracujici hovado, well, to je jina

uzivej marcelo, ja mizim, tahle debata je pro me nezajimava, nindzi jsem nezral ani jako malej, ani zelva, ani zadny jiny
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 05. kvě, 2009 0:18

pm píše:
marcelo píše:PM-dik za vysvetlenie :D

mam stejnou zkusenost = souhlas. tzv. "paky" ve stoje maji svuj smysl (treba tam, kde proste nemuzu nebo nechci druhemu rovnou nakourit delo), ale a) je treba je brat jako (relativne podruznou) cast sirsiho kontextu b) ergo nelze na nich v zadnem pripade zalozit RBSD system. spolupracujicho soupere provedu takovejma taneckama, ze mu budou klouby, slachy a vazy davat dohromady jeste za pul roku, nespolupracujici hovado, well, to je jina

uzivej marcelo, ja mizim, tahle debata je pro me nezajimava, nindzi jsem nezral ani jako malej, ani zelva, ani zadny jiny

no původní želvy nindža teda komiks od kevina eastmana a kreslený simonem bysleym jsou nářez a těžký maso:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » úte 05. kvě, 2009 6:37

..v zapase- http://www.youtube.com/watch?v=Q_718dOW09k zlomenie ruky pride 2:02 min.

krasna ukazka ... kedy nieco taketo jednoznacne nazorne uvidime od cvicenca BU ? V judo sa to tusim vola hijikime osae - ale neviem presne.

Chlapci na youtube je mnozstvo zapasov od Aoki-ho od Suda a inych kuzelnikov tak staci pozorne pozerat a rozmyslat. Co by ste mali moznost s vasim BU urobit. :D
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 05. kvě, 2009 7:25

marcelo píše:
fakt píše:
jeikob píše:

..vraj tato paka pochadza z tradicnych koryu JJ disciplin,ale o tom by mohli povedat fundovanejsi tuto na fore..celkom by ma to zaujimalo :wink:

Přesně o tomhle mluvím. Není možné nasadit páku na úder a to i v případě, kdy šlo o druho-třetiřadého boxera.
To, že mu tam unaveně vlál a odpočíval na něm, si o páku či strh říkalo.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 05. kvě, 2009 7:34

Ale zpátky k bujinkanu. Po revoluci proběhli v našich kinech filmy s touto tematikou. Rád jsem je sledoval přesto, že už nebyli určeny mému věku.
Nejvíce se mi v nich líbil Michelangelo.
Má někdo z vás jiného favorita?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » úte 05. kvě, 2009 9:07

Pan Triska jednoznacne.
Vyskytnula se zde zajimava vec. Bohuzel se mi nepodarilo vygooglit ceske statistiky napadeni nozem (malo jsem hledal, problem na me strane). Nicmene v UK to vypada, ze je tydne ubodano k smrti 5 lidi.
75% prepadeni je vedeno nejakou zbrani, nuz pak hraje roli v v 27% pripadu zabiti cloveka. Denne je v UK prepadeno nozem 350 lidi. Tedy, kdyz uz me nekdo na ulici bude chtit prepadnout, je docela slusna sance, ze u sebe bude mit nuz.
Dostali jsme se k tomu, ze kluci z ringu by me asi na tatami udolali, protoze sic studuji stejne techniky(vsechno uz tu bylo, neni nova technika, lidske telo ma omezenou kinetiku a stejne tak kombinace moznosti, co s telem delat je velmi omezena), studuji je jinak, v ringu, sparringu a v situacich, ktere se rychlosti utoku vice blizi realnemu prepadeni. Ale diskuze byla vedena, do jake miry je BU/v TETO diskuzi bujinkan, pouzitelny na ulici. Proto mne tak trochu nezajimalo, co kluci dokazi v ringu. V pripade ze bychom se potkali na ulici a ja vytahnul zabikucha, ktereho nosim porad sebou, kluci zazmatkuji, utecou atd... ehm..
Jak se tedy ucinne na ulici branit nozi?
Jeste ad video LP. Prosim kritiky, aby na YT umistili sve kratke video s tim, co delaji a jak trenuji. Jejich styl bude podroben kritice a pak se muzeme normalne bavit. Kritizovat je hodne jednoduche a clovek, ktery nechape rozdil mezi "nazornou ukazkou" coz vsechna videa bujinkanu jsou, a semi aplikaci, by do diskuze nemel prispivat vubec.
(je to strasne absurdni a stupidni navrh, ale je to reakce na stupidni a absurdni argumenty).
Celou dobu jsem se snazil vysvetlit, ze je jedno kdo jaky styl studujes, je to ten posledni clanek v obrane. Styl vychazi z pouziti technik, a ty jsou staleti stejne, nemeni se. Jedine co se meni je vzajemna kombinace technik. Dale muze vysledek ovlivnit forma studia.
Pouziju zrejme pro nektere opet velmi slozity primer. Prirovnejte BU k hudbe. Hudba=styl BU/BS. Techniky=noty. Noty jsou omezene, zadne nove se vymyslet nedaji, stejne jako se nedaji vymyslet nove pohyby telem. Jedine co se meni je rychlost a kombinace not. Tak zde mate vedle sebe klasiku a metal, oboji ze stejnych not, ze stejneho zakladu, ale zni to naprosto jinak. To same v BU/BS, stejne techniky, stejne zaklady, vypada to jinak, ale podstata je stejna. Kdyz uz chcete kritizovat neco co se Vam nelibi/nesedi/mate s tim problem rikejte, ze Bujinkan ne zrovna idealne nacvicuje sebeobranu. Veta bujinkan je kokotina bodka, je pro diskuzi zbytecny a nevypovida to o vasem stylu BS, ale o Vas.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod maxo » úte 05. kvě, 2009 10:48

trollik sa ozval a provokuje dalej.
Dostali jsme se k tomu, ze kluci z ringu by me asi na tatami udolali, protoze sic studuji stejne techniky(vsechno uz tu bylo, neni nova technika, lidske telo ma omezenou kinetiku a stejne tak kombinace moznosti, co s telem delat je velmi omezena), studuji je jinak, v ringu, sparringu a v situacich, ktere se rychlosti utoku vice blizi realnemu prepadeni. Ale diskuze byla vedena, do jake miry je BU/v TETO diskuzi bujinkan, pouzitelny na ulici. Proto mne tak trochu nezajimalo, co kluci dokazi v ringu. V pripade ze bychom se potkali na ulici a ja vytahnul zabikucha, ktereho nosim porad sebou, kluci zazmatkuji, utecou atd... ehm..

ten kto je rychlejsi, ma lepsi postreh, je silnejsi a neposere sa ma vzdy vacsiu sancu prezit. To je ten co cvici kontaktne BS.
Viacej ti nemam co, na tie somariny co sem pises odpovedat.

Ale je dost mozne, ze by si dostal taku pusku na solar, ze by si si tym zabykuchom vyrazil vlastne zuby. Kedze hovno cvicis ani by si nezaregistroval, kedy sa to stalo pretoze tvoj reflex a rychlost je v porovani s chalanom co pravidelne sparuje na MT rovny nule.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 05. kvě, 2009 12:07

simargl píše: Ale diskuze byla vedena, do jake miry je BU/v TETO diskuzi bujinkan, pouzitelny na ulici. Proto mne tak trochu nezajimalo, co kluci dokazi v ringu. V pripade ze bychom se potkali na ulici a ja vytahnul zabikucha, ktereho nosim porad sebou, kluci zazmatkuji, utecou atd... ehm..
Jak se tedy ucinne na ulici branit nozi?

Před pár lety jsem na ulici koupil do boku. Chtěl jsem útočníkovi urazit palici, ale byl rychlejší. Tehdy jsem cvičil BU.
Dnes bych situaci řešil stejně, ale věřím, že bych tomu samému tu palici Fakt urazil. Dnes cvičím BS.
Hlavně bych ho neobalil dýmem a nekopal v saltu vzad!
A kladívko na řetězu sebou taky nenosím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » úte 05. kvě, 2009 12:48

Mam takovy pocit, ze kazdy mluvi o trosku necem jinem.
Ukrope, i tobe mohlo dojit, ze mne nezajima tvuj zapas jako takovy, ale video kde nazorne demonstrujes techniku. Videa bujinkanu jsou nazornou demonstraci, ne zaberem zapasu. A pokud chces neco porovnavat, je dobre to prevest na stejne jednotky, mluvit stejnou reci.
Zbytek komentar nepotrebuje, chlapci si vystaci sami.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně