Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dmitry » pát 22. kvě, 2009 0:23

Dymo, když pominu japonský název u vietnamského kung fu, který pochází z číny - slyšíš to? Tak mi tam slovo Dan nějak nezapadá? Od kdy používají čínani nebo vietnamci japonštinu???

Já myslím že je úplný fuk jak ty si něco pojmenuješ. Můžeš to zvát třídami, stupňemy nebo danamy - ať bych fungovalo!

Tak rozhodně považuji zkoušení někoho v nějaké meditaci, za naprosto nepatřičné, protože kdo a jakým mechanismem, kontroluje vnitřní rozbor předmětu meditace

To je proto že nevíš co je vlastně meditace.

Důležité věci se snad žák dozví během výuky nebo se pletu? To se má pachtit s cvičením několik roků na zkoušky a pak se tam milostivě dozví, co je důležité a co cvičil jen tak, pro srandu? Není od toho náhodou učitel?

Jane, cítím z tvých slov skepticismus. Jestli vážně chceš něco zeptat - zeptej to jinak, a změň, prosím tě (nemyslím to zlé), tón rozhovoru. Na co ty to vyhrocuješ ? Nebo ty si myslíš že je mi příjemné s tebou takhle konverzovat ? :?
Ty si na mě při našem prvním setkání způsobil dojem zkušeného muže, proč si teď dáváš tolik svobody svým emoce...

Proto jsem se tě ptal při našem setkáni, jestli seš si jist svojim tvrzením, že to, co děláte je skutečně wing chun, skutečne kung fu a ne nějaké made in home a pojďme tomu říkat wing chun

Ano, jsem v tom jistý.

1)Já si myslím,že Dmitry si ve svém wingchunu může meditovat a udělovat dany.

Chci tu něco upravit: Není to "můj wingchun" a dany vymyslil ne já. :wink:
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod khooca » pát 22. kvě, 2009 10:01

ukropcany píše:Zlatý thaibox... žiadne dany, žiadne preukazy, žiadne skúšky... :roll:
Kde ses flákal tak dlouho? Chtěl jsem to napsat už včera preventivně :D (že budeš prudit) :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pát 22. kvě, 2009 11:59

ukropcany píše:To vieš, mám stres okolo roboty, tak mám menej času rýpať... :wink:
No jasně chápu. Btw ještě jukni na vlákno Čchi-kung, tam se taky můžeš vyřádit :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod littleass » pát 22. kvě, 2009 19:31

Dmitry píše:2 Jabberwocky : Díky :D

2 derbin : škoda že nechal svůj stejnokroj na Ukrajině :lol:

2 littleass : Ale to bylo 2700 za 4 dny =). Vím že to je dost, ale to je prostě úroveň - velmistr Igor Astašev má 9 dan a je starším žákem po linie Huynh Ngoc Ana, což znamená to, že přes něho se bude pokračovat tradice.
Ten úroveň se dá porovnat z Leung Tingem a možná Stevenem Seagalem (z těch nejvíc známých koho teď vzpomínám) Jak myslíš kolik bych stál jich seminář ? A nebyla to zvláštní cena pro Evropu - na Ukrajině máme stejné ceny.
Já tě naprosto chápu - nikdo, nikdy o Astaševě nic neslyšel a platit 100 euro na zkoušku - taky se nechce. No tak, můžeš zkusit náš další seminář - ten je levnější http://www.wingchunkuen.cz/seminar/. Bude to provádět můj učitel, 4 dan Wing Chun.

Ty pi... Seagal a Leung Ting...zrovna takový největší šašci,ty jedeš...já to balim :lol: :roll:
Naposledy upravil littleass dne sob 23. kvě, 2009 22:05, celkově upraveno 1
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » pát 22. kvě, 2009 19:58

Jenom takový skromný dotaz proč se pozastavujete nad Danama ve vietnamském Ving Chun systému. Copak dany jsou jemon v Japonských BU. Osobně jsem slyšel, nevím co je na tom pravdy :oops: , ale například korejská BU a filipínská BU a určitě i další země mají dany, tak proč ve vietnamu by nemohli být dany?
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod martinYT » pát 22. kvě, 2009 19:58

Jenom takový skromný dotaz proč se pozastavujete nad Danama ve vietnamském Ving Chun systému. Copak dany jsou jemon v Japonských BU. Osobně jsem slyšel, nevím co je na tom pravdy :oops: , ale například korejská BU a filipínská BU a určitě i další země mají dany, tak proč ve vietnamu by nemohli být dany?
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » pát 22. kvě, 2009 20:59

martinYT píše:Jenom takový skromný dotaz proč se pozastavujete nad Danama ve vietnamském Ving Chun systému. Copak dany jsou jemon v Japonských BU. Osobně jsem slyšel, nevím co je na tom pravdy :oops: , ale například korejská BU a filipínská BU a určitě i další země mají dany, tak proč ve vietnamu by nemohli být dany?

Pravda TKD má dany taky
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rony » pát 22. kvě, 2009 21:27

Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.
To je asi tak, jako by se v naší armádě používali německé hodnosti - stejná chujovina.
Rony
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » sob 23. kvě, 2009 6:49

Rony píše:Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.
To je asi tak, jako by se v naší armádě používali německé hodnosti - stejná chujovina.

Korejci Japonce určitě zbožňují, čili,že by DAN bylo i v korejštině? Mohli by nám nějaký TKĎák osvětlit :-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 23. kvě, 2009 7:15

Rony píše: v ČBU ani v FMA se dany nedávají

toan?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 23. kvě, 2009 10:30

Dany (a vůbec hodnosti) se dávají pouze tam,kde se trénuje masově,aby na první pohled bylo vidět kolik toho zhruba asi tak dotyčný umí.
No a proč se něco učí masově?No,aby se vydělali prachy,žádný jiný důvod to nemá....a taková zkouška na vyší pás je dobrá možnost jak orvat žáka....
Právě proto se i v některých stylech fma používají dany (MA apod.)
Když v dané kultuře neměli ekvivalent k hodnosti v BU tak je převzali od těch co s tím začali...takže dneska můžete mít "japonský dan" klidně v korejském,izraelském,vietnamském nebo filip. stylu :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » sob 23. kvě, 2009 12:13

Myslim si, ze v BU s danama problem neni, stejne jako v armade neni problem s hodnostma. Kdyz se to uchopi a pochopi spravne, tak v tom problem opravdu nevidim...Ted to myslim hlavne ve stylech, kde je to jiz tradice....Myslim si, ze technicke stupne kyu a dan nebyly vytvoreny za ucelem nejakeho rejzovani penez...to z toho mozna udelal nekdo az casem...kdyz se ale budeme drzet puvodni myslenky, tak je to v pohode...
Pisi zde za japonske BU. Zit se da i bez danu a pasku, ale proc to resit? Proste to tak je a kdyz se to nekomu nelibi, tak s tim stejne nic nenadela...Trenyrky, kimona , teplaky...na koncertu vazne hudby, taky nebude sedet pianista ve vytahanym triku u elektrickeho piana jako Michal David, ale bude "stylovej" :wink: Je to dobre? je to spatne? Kdo to muze posoudit? Nikdo! Veci zkratka jsou, jak jsou...me dany ze zidle nezvedaj...to spis lidska blbost a netolerance, ktere je kolem tolik, ze je to az k nevire... :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dmitry » sob 23. kvě, 2009 19:49

Jenom takový skromný dotaz proč se pozastavujete nad Danama ve vietnamském Ving Chun systému. Copak dany jsou jemon v Japonských BU. Osobně jsem slyšel, nevím co je na tom pravdy Na rozpacích , ale například korejská BU a filipínská BU a určitě i další země mají dany, tak proč ve vietnamu by nemohli být dany?

Povím Vám jeden příběh.
Před 18 lety přijel do Ukrajiny jeden muž (ted' mu už 53 ale v té době ještě byl mladý) který se jmenuje Huynh Ngoc An http://vietwingchun.com/indexe.shtml. Několik let před tím bydlel v Rusku, v Moskvě kam přijel na pozvání Ruské vlády. Na stránkách se dá najít výřezeky z ruských časopisů té doby z jeho foto a članky o Wing Chun (tady odkaz http://vietwingchun.com/press/indexe.shtml).
Ten muž je Patriarchou Wing Chun ve Vietnamu, a od 8 let učil se u svého učitele, předního patriarchy - Nguyen Zui Hai, který dostal všichni znalosti o Wing Chun od Nguyen Te Conga (Yuen Chai Wan), člověka-legendy který je zakladatelem Wing Chun ve Vietnamu.
Nechci se dlouho pozastavovat na historie a lepé se vrátíme do toho kdy se Patriarcha dostal do Ukrajiny.
Takže, ve 1991 do Ukrajiny ho pozvala skupina lide které cvičily různé BU a hodně o něm slyšeli a chtěly se seznámit z Huynh Ngoc Anem a Wing Chun. Z tě doby Patriarcha přijížděl do Ukrajiny každý měsíc (protože ještě bydlel v Moskvě) na 10 dnů a prováděl tréninky. Tréninky byli tolik těžké fyzicky a psychologicky že v 1992 roce s výchozí skupiny v několik desátků člověk zůstalo se dvoje - Igor Astašev a Dmitrij Sidoropulo (Dmitrij potom nechal cvičení Wing Chun, a přestěhoval to Řecka).
Tady je článek o tom v Ruskem jazyce - já to ještě přeložím do češtiny, ale pokud můžete si kouknout na fotky - http://www.wingchun.name/astashev.htm
Od té doby Patriarcha umístil Igora Astaševa v čele Ukrajinské ©koly Wing Chun Kuen Phai. Teď nášé ©kola existuje nejenom v Ukrajině ale má své pobočky v jiných zemi - Rusko, Moldova a jiné a rychle a mohutně se rozvijí.

Vietnamské názvy je těžké pro Ukrajince nebo Ruského a proto bylo rozhodnuto dat všemu víc jednoduché názvy, v Ruskem jazyce, aby i bez toho těžká věda Wing Chun neznesnadňovala se vietnamštinou.

Naša ©kola se formovala na území Východní Evropy a proto její úřední struktura také se formovala v souhlase z sportovní a právnické pojmy teto území, a to znamená že existuji mezinárodní a regionální federace a také klasifikační systém - pasky a žákovské a mistrovské stupni ("dany")

Můj názor - smysl učení je důležitější za názvy.
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » sob 23. kvě, 2009 20:31

Rony píše:Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.

Nemam co bych dodal ...

linie u kolegy: Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič

Nepocitam, ze by napr. Yuen Chai Wan nebo Ho Hai Long zavadeli, coby cinani, japonstinu ve vietnamu ... dyma se tady porad ohani originalitou a tradici ... proto se nad tim s usmevem pozastavuji :wink:

linie u nas ve skole: Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong") -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek

Jen na vysvetlenou: Yuen Kai Shan byl bratr Yuen Chai Wan, ktereho pozvala cinska komunita do vietnamu, aby je tam trenoval. Cili cinani pozvali cinana ... o vztahu japoncu, cinanu a napr. filipincu uz tady par veci padlo. Aniz bych chtel otevirat nejake nacionalisticke otazky, neco obdobneho bude i ve vztahu cinanu a vietnamcu, ale to neni podstatne. A neni to nas boj.
Podstatne je to, ze kung fu pochazejici ze stejneho pramene ..., abych to zkratil, jak to, ze mi dany nemame? Pochopil bych tedy cinske nazvoslovi - protoze je to cinske kung fu, ale japonstina mi spise zavani velmi modernim a svetove proflaknutym pristupem - ze by ta tradice dymo pochazela treba od Astašev Igor Vladimirovič ... nedelal nahodou dymo pan astasev nejake japonske bu???
Byl jsi nekdy ve vietnamu, abys videl na vlastni oci, co je jejich tradice a co je "tradice" moderni doby a pusobeni wing chunu na ukraine?

Tohle je totiz hrozne dulezite, v podstate neznam cloveka, ktery by pravidelne jezdil do asie (cina, japonsko, thaisko ...) a mel porad iluze o tradici :lol: Ohanet se tradicema zeme, ktera je na opacnem konci sveta a videt tuto zem jen na mape, je myslim jako kdyz panic prednasi o sexualni vychove :wink:

Navic dymo, oznaceni grandmaster!!! Ja bych tim setril, protoze psat pak o starsich generacich jako o grandgrandmasterech a nebo grandgrandgrand ... :roll:

Jak to ze ses nezabival tim, kdo je lepsi ve vztahu Leung Tinga a Segala ... ani jeden neni dobrej fighter :lol: Jeden je slusnej herec (i kdyz to neni muj salek kavy) a druhej je i herec spatnej, proto to nebyl dobrej priklad a pokud to nevidis, tak nerozumim tomu o cem tady s nama diskutujes - protoze tohle proste videt je :wink: A neodepisuj plz. zase klise, zes to nezkusil na vlastni kuzi ... :wink:

Dalsi vec, mas dejme tomu vseho vsudy 7 zaku ... proc je tedy duvod je oznacovat danama, zkouset (zkousky jsou predpokladam placene) a jaky mas ty dan, ze je zkousis???

A na zaver u nas pomerne cetne zastoupena komunita vietnamskych obcanu, jen v praze je nekolik skol vietnamskeho wing chun az se s nima potkas, zeptej se kolik danu maji :lol: :wink: treba ti tradice zacne vrtat hlavou :wink:

Jinak ano jsem zaplat buh skeptik a ruzove bryle schovavam do duchodu.
Jestli jsem te dotazama nejak urazil, tak se omlouvam, ale neda mi a zeptam se znovu. Jakym mechanismem zkousis nekoho z meditace??? Jak posoudis a u jake zkousky zda-li zak obstal, ci ne?

Ups, tak mezinarodni klasifikacni system. Cili pojedu ucit do SRN a udelam napr. vojenske hodnosti, protoze to je mezinarodne uznano pravniky ... chudaci cinani bude jich ke dvema miliardam i s tema co ziji po svete a budou tedy zavadet dany? Tak to je nejbizarnejsi vysvetleni jake jsem kdy slysel a ze uz jsem toho slysel ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 24. kvě, 2009 8:23

Dymo asi myslel mezinárodní ve smyslu jejich větve WCH, ne?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 24. kvě, 2009 8:26

hellas píše:Dymo asi myslel mezinárodní ve smyslu jejich větve WCH, ne?

jaka vetev wing chunu neni mezinarodni? a kolik z techto linii ma dany? mimochodem ani tak to preci neni duvod? a nejde jen o dany :wink: cteme prispevky i v jinych vlaknech :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 24. kvě, 2009 9:28

Luene, můžeš nám říct o co Ti vlastně jde?

Řekl bych, že Dmitry má jasno o tom, co a proč cvičí. A hlavně nevidím důvod proč by se měl zrovna před Tebou jakkoli obhajovat a obhajovat svůj postoj k WCH. Nevím o tom, že by jsi měl nějaký patent a právo rozlišovat, který WCH je ten nejsprávnější a nejautentičtější. Pokud však nemáš nějaký "mezinárodně" platný certifikát, že pan Luen všechno zná a ví nejlíp. A pokud to není zrovna tak, jak on 100% ví, že to tak je, tak je to špatně.

Řešíte tady, zda jsou ve WCH dany nebo ne. A jako, co to ukazuje o stylu?

Defendu tady psal něco o masovém cvičení a tahání peněz lidí. Od kolika lidí už je to masové cvičení? A kdo z Vás neinkasuje nemalé částky na výuku? Tak že bych o tom rýžování moc nemluvil. Zajímalo by mě, zda by někdo z Vás někoho učil něco, za co musel sám dost zaplatit a věnoval tomu čas a pot. Kromě Luena a spol. kteří přece učí 100% nejlepší styly na ulici a za to se přece vyplatí zaplatit.

Dmitry, držím Ti palce. Hodně štěstí a tady na ty machry kašli. Dělej to, čemu věříš. Nemusíš se nikomu zodpovídat jen sám sobě a pokud věříš tomu, co děláš, tak to dělej dál. Až tomu věřit nebudeš, tak hledej dál. ;-) Tak ještě jednou - hodně štěstí.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » ned 24. kvě, 2009 10:06

BizonCZ píše:Luene, můžeš nám říct o co Ti vlastně jde?

Řekl bych, že Dmitry má jasno o tom, co a proč cvičí. A hlavně nevidím důvod proč by se měl zrovna před Tebou jakkoli obhajovat a obhajovat svůj postoj k WCH. Nevím o tom, že by jsi měl nějaký patent a právo rozlišovat, který WCH je ten nejsprávnější a nejautentičtější. Pokud však nemáš nějaký "mezinárodně" platný certifikát, že pan Luen všechno zná a ví nejlíp. A pokud to není zrovna tak, jak on 100% ví, že to tak je, tak je to špatně.

Defendu tady psal něco o masovém cvičení a tahání peněz lidí. Od kolika lidí už je to masové cvičení? A kdo z Vás neinkasuje nemalé částky na výuku? Tak že bych o tom rýžování moc nemluvil. Zajímalo by mě, zda by někdo z Vás někoho učil něco, za co musel sám dost zaplatit a věnoval tomu čas a pot. Kromě Luena a spol. kteří přece učí 100% nejlepší styly na ulici a za to se přece vyplatí zaplatit.

Dmitry, držím Ti palce. Hodně štěstí a tady na ty machry kašli. Dělej to, čemu věříš. Nemusíš se nikomu zodpovídat jen sám sobě a pokud věříš tomu, co děláš, tak to dělej dál. Až tomu věřit nebudeš, tak hledej dál. ;-) Tak ještě jednou - hodně štěstí.

Osobně se můžu pod toto podepsat. Chtěl jsem napsat něco podobného,ale holt mě předběhli a vystihuje to můj názor. Trochu mě Luenovi příspěvky připomínají názory EWTO v době, ale třeba se pletu. 8)

Je tu taková podobnost s broukem pytlíkem k některým pisatelům. :D Ale jinak cvičení zdar
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 24. kvě, 2009 10:32

BizonCZ píše:Luene, můžeš nám říct o co Ti vlastně jde?

Jde mi o odpovedi, na to je otazka, abys dostal odpoved ... vic bych v tom asi nehledal :wink:

Vubec mi nejde o autenticnost ci patent, naopak ja se tomuto tak trochu vysmivam a pokud bys cetl me prispevky pozorneji, tak bys to vedel. Naopak tento originalni a tradicni bla, bla bla, takto prezentovany zpusob neceho celkem odmitam. A prave ve vztahu k tomu se na to ptam, protoze mi to jaksi nezapada do kontextu onoho "tradicniho a originalniho" wing chunu - rozumime si?

Neni v tom nic osobniho. Ze diskutuji, jak diskutuji je otazka, ale kdo me zna, vi jak to myslim ... jen poukazuji na urcite nesrovnalosti a proto se ptam - byt ostreji, ale jen ptam? To se na verejnem foru nesmi?

Ja se neohanim zadnou tradici, protoze nevim co to je a nikde jsem se s tim nesetkal ... Co mi, ale vadi je tajemna ducharina kolem toho, tod vse :wink: Jak uz jsem uvedl jsem vuci temto vecem skeptik a na tom neni myslim nic spatneho 8)

Zatim veskere tyto veci, vzdy skoncili tvrzenim, ale nikdy zadnou praktickou ukazkou, nebo ukazanim toho, jak neceho takoveho v praktickem boji vyuzit ... i Hladik veril tomu co dela, takze tohle nepovazuji za relevantni, ale nechci to takto stavet - jen priklad 8)

Proto aby se tady ta diskuze nezvrhla ve flame, jsem navrhnul jeste jedno, osobni setkani, kde si muzeme ukazovat (pokud bude co) atd ... Myslim, ze to je mnohem prinosnejsi nez tohle neurcite a nekonkretni tlachani, ale zatim bez uspechu. Chci toho, ale asi moc ...

Jinak skola me nezivi, chodim normalne do rachoty a jsem tomu rad ... nicmene ceny mame opravdu lidove a rozhodne to neni zadny rejzovani :wink: Uz nekolik roku skolu dotuji, protoze je to me hobby a ne muj chleba :wink: Nejsem tak zavislej na penezich od lidi atd ...

Neplati se u nas za zkousky a zak automaticky postoupi, kdyz se neco nauci ... proste normalka a zadne: ze se u zkousek dozvi, co je podstatne atd ... ja si na tohle jmenovani do nejake hodnosti nepotrpim a do jihocinskeho kung fu tyto veci proste nepatri. Nekoho ucim a vim co umi a co mu nejde, na to nepotrebuji zkousky a povazuji za uhozene za to platit? Proc by to tak melo byt? K cemu je to dobre, krome dalsiho a skryteho tahani penez z lidi. Plati se snad uz za vyuku, nebo ne?

Krom toho ja jsem nekritizoval, ze ten seminar meli drahej, naopak jsem napsal, ze se mi to nezda mnoho ... pokud pocitame cestu z Odesy do Prahy, pocet zaku, kteri tam prisli, naklady na reklamu, prostory atd ... ja jsem ten posledni kdo ma s timto problem :wink:

Me stourave dotazy se tykaji neceho jineho ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » ned 24. kvě, 2009 11:11

Mám taky dotaz, možná jsem to špatně pochopil,ale ty se tu stavíš proti zkouškám,ale sám máš na svých stránkách uvedenou cenu za zkouškový seminář, která je vyšší než za normální seminář, jak to tedy je?
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...