Rony píše:Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.
To je asi tak, jako by se v naší armádě používali německé hodnosti - stejná chujovina.
Nemam co bych dodal ...
linie u kolegy: Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Nepocitam, ze by napr. Yuen Chai Wan nebo Ho Hai Long zavadeli, coby cinani, japonstinu ve vietnamu ... dyma se tady porad ohani originalitou a tradici ... proto se nad tim s usmevem pozastavuji
linie u nas ve skole: Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong") -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek
Jen na vysvetlenou: Yuen Kai Shan byl bratr Yuen Chai Wan, ktereho pozvala cinska komunita do vietnamu, aby je tam trenoval. Cili cinani pozvali cinana ... o vztahu japoncu, cinanu a napr. filipincu uz tady par veci padlo. Aniz bych chtel otevirat nejake nacionalisticke otazky, neco obdobneho bude i ve vztahu cinanu a vietnamcu, ale to neni podstatne. A neni to nas boj.
Podstatne je to, ze kung fu pochazejici ze stejneho pramene ..., abych to zkratil, jak to, ze mi dany nemame? Pochopil bych tedy cinske nazvoslovi - protoze je to cinske kung fu, ale japonstina mi spise zavani velmi modernim a svetove proflaknutym pristupem - ze by ta tradice dymo pochazela treba od Astašev Igor Vladimirovič ... nedelal nahodou dymo pan astasev nejake japonske bu???
Byl jsi nekdy ve vietnamu, abys videl na vlastni oci, co je jejich tradice a co je "tradice" moderni doby a pusobeni wing chunu na ukraine?
Tohle je totiz hrozne dulezite, v podstate neznam cloveka, ktery by pravidelne jezdil do asie (cina, japonsko, thaisko ...) a mel porad iluze o tradici

Ohanet se tradicema zeme, ktera je na opacnem konci sveta a videt tuto zem jen na mape, je myslim jako kdyz panic prednasi o sexualni vychove
Navic dymo, oznaceni grandmaster!!! Ja bych tim setril, protoze psat pak o starsich generacich jako o grandgrandmasterech a nebo grandgrandgrand ...
Jak to ze ses nezabival tim, kdo je lepsi ve vztahu Leung Tinga a Segala ... ani jeden neni dobrej fighter

Jeden je slusnej herec (i kdyz to neni muj salek kavy) a druhej je i herec spatnej, proto to nebyl dobrej priklad a pokud to nevidis, tak nerozumim tomu o cem tady s nama diskutujes - protoze tohle proste videt je

A neodepisuj plz. zase klise, zes to nezkusil na vlastni kuzi ...
Dalsi vec, mas dejme tomu vseho vsudy 7 zaku ... proc je tedy duvod je oznacovat danama, zkouset (zkousky jsou predpokladam placene) a jaky mas ty dan, ze je zkousis???
A na zaver u nas pomerne cetne zastoupena komunita vietnamskych obcanu, jen v praze je nekolik skol vietnamskeho wing chun az se s nima potkas, zeptej se kolik danu maji

treba ti tradice zacne vrtat hlavou
Jinak ano jsem zaplat buh skeptik a ruzove bryle schovavam do duchodu.
Jestli jsem te dotazama nejak urazil, tak se omlouvam, ale neda mi a zeptam se znovu. Jakym mechanismem zkousis nekoho z meditace??? Jak posoudis a u jake zkousky zda-li zak obstal, ci ne?
Ups, tak mezinarodni klasifikacni system. Cili pojedu ucit do SRN a udelam napr. vojenske hodnosti, protoze to je mezinarodne uznano pravniky ... chudaci cinani bude jich ke dvema miliardam i s tema co ziji po svete a budou tedy zavadet dany? Tak to je nejbizarnejsi vysvetleni jake jsem kdy slysel a ze uz jsem toho slysel ...