Wing Chun Kuen Phai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod martinYT » ned 24. kvě, 2009 11:16

Jinak osobně se mi zda, že u vás vytáhnete z lidí víc peněz bez zkoušek, než kdekoliv jinde.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » ned 24. kvě, 2009 11:18

Jéhehe ,kluci, zdravím z Číny, tady je to taková veselá historie s těma Danama, zde se říká Duanama 段.když si Číňani dělali naděje, že se wušu stane olympijským sportem,tak nějakého chytráka na IWUF napadlo,že se udělají dany-duany. Děti dělaly "zkoušky" podle sestav, které se vymyslely pro tento účel a dědkové-mistři si chodili pro mistrovské Duany na asociaci a pak se všude hrdě vytahovali s krásným papírem.Dávalo se to v podstatě od oka a největší sranda byla,že se tím strašně hrdě vytahovali ti staří mistři-vééélmistři, kteří tuhle pitomost potřebovali nejmíň.Ale zkrátka MĚLI PAPÍR,což je po letech neoceněné dřiny v parku velká čest :lol: A když se dozvěděli,že to na OH nebude, tak to pomalu opadlo,papíry se strčily do šuplíků,případně se papír použil k účelu odpovídajícímu hodnotou obsahu a éra danů v Číně skončila, doufám. Já jen abyste se kluci od Yiwana nedivili, kdyby náhodou v Guangzhou master Wong Nim Yi s tajemným úsměvem nevytáhl hrdě z šuplíku a nepochlubil se obrovskou vzácností--- 5 tým danem :lol: (pátým proto,že 6.dan mají lidi nad 80 let, 7.dan funkcionáři asociace Wušu a 8 dan mrtví za to že konečně umřeli :lol: )
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 24. kvě, 2009 11:56

luen píše:
hellas píše:Dymo asi myslel mezinárodní ve smyslu jejich větve WCH, ne?

jaka vetev wing chunu neni mezinarodni? a kolik z techto linii ma dany? mimochodem ani tak to preci neni duvod? a nejde jen o dany :wink: cteme prispevky i v jinych vlaknech :wink:

Dany třeba nemají, ale zase mají technický, či praktický, nebo mistrovský stupně, nebo taky pásy různých barev ;-)
Ale když já sám mám ve škole stupně, nebudu za to přece drbat jinou školu 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 24. kvě, 2009 12:29

martinYT píše:Mám taky dotaz, možná jsem to špatně pochopil,ale ty se tu stavíš proti zkouškám,ale sám máš na svých stránkách uvedenou cenu za zkouškový seminář, která je vyšší než za normální seminář, jak to tedy je?

No jasne, sifu rikal at to tam nedavam, kdyz to vlastne neplati :lol: ale kdyz jsem ty stranky stavel do zkusebniho provozu, tak jsem to tam soupnul, kvuli tomu, abych je ukazal s nejakym obsahem ... takze to mas pravdu a musim to odstranit :oops: Nicmene nikdy, nikdo nebyl zkousenej. Protoze plati co jsem k tomu napsal :wink: A u sifu je to nejaky prezitek z drivejsich dob. Nicmene mame jakesi pasky, ale nas pristup k tomu je take velmi chladny ... ja dokonce ani nevlastnim uniformu (ucitelskou), kterou bych mel mit a pasek take ne :lol:

martinYT píše:Jinak osobně se mi zda, že u vás vytáhnete z lidí víc peněz bez zkoušek, než kdekoliv jinde.

Tak v tom se seredne pletes a jen dokazujes, jak tlachas o necem o cem nemas ani paru, ale nerozumim o co vlastne jde? Ja nekritizoval a to nikdy, ze nekdo vydelava tezke prachy neb nejsem zavistivej ... jde mi o to co, kdo za ty penize nabizi, ale to je jina storry :wink:

4Pavela jj sigung ma sem tam, huste napady :lol: Vis sam nejlip, jak se cina a lidi v ni meni, spolu s tvrdym kapitalismem, ktery tam maji ... nezbyva nez doufat ... :lol: A ne vse co se v cine zavadi povazuji za dobry napad, protoze jsme si necim podobnym prosli uz drive treba u nas v cechach ...

hellas píše:Dany třeba nemají, ale zase mají technický, či praktický, nebo mistrovský stupně, nebo taky pásy různých barev ;-)
Ale když já sám mám ve škole stupně, nebudu za to přece drbat jinou školu 8)

Vim jak to maji u EWTO resp. uz se o to hezkejch par roku nezajimam, bohuzel jsem byl u zrodu WT u nas a pamatuji si to stale :wink: A jak uz jsem rekl, mit stupne a delat placene zkousky je neco jineho a jak je to se stupnema uz jsem vlastne napsal :wink:

Mimochodem ja osobne nejsem ani priznivcem pasku, stupnu a dalsich veci, protoze vim jak je takoveto rozlisovani zavadejici a ze to speje presne k tomuto nepochopeni. Bereme to tak, ze zadne pasky se za nas nikde prat nebudou ... chapu to tak, ze je to zjednoduseni pro sigunga wong nim yi, ktery se mezi nasema zakama neorientuje a nevi, co kdo z nich umi, resp. zna ... nicmene byla kolem toho, velka diskuze a vysledek uz jsem popsal :wink: A teda nevim proc, ale nerikame jim dany, vlastne ani nevim jaky je proto ekvivalent v kantonstine ... :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Chrobi » ned 24. kvě, 2009 16:16

hellas píše:
Rony píše:Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.
To je asi tak, jako by se v naší armádě používali německé hodnosti - stejná chujovina.

Korejci Japonce určitě zbožňují, čili,že by DAN bylo i v korejštině? Mohli by nám nějaký TKĎák osvětlit :-)

Ptal jsem se dneska na Dany u nás jednoho teoreticky zdatnějšího (předsedy "technického oddělení" svazu), než jsem já. Tvrdil, že DAN je i korejský slovo, že to z japonštiny není ukradený (např. místo kyu máme kup), ale že bude mít asi stejný historický původ (o vývoji asijskejch jazyků vím málo). Každopádně můj názor je, že to je samozřejmě kopie systému karate, protože to je to, co generál Choi znal nejlíp. Musím říct, že můj idealistickéj pohled na jeho masový záměr výuky je jinej, než že chtěl rejžovat (můj pocit z jeho životopisu, co jsem četl a čtu, ještě těsne před smrtí učil na vozejku, samozřejmě i za ten seminář dostal dost peněž, ale toho narejžovanýho zas tolik nestihl užít. Určitě si něco vydělal, ale řekl bych zaslouženě). V dnešní době jsou ale peníze za zkoušky na Dany určitě velkým příjmem pro federaci (a tedy i několik osob nahoře) a souhlasím s tím, co píšete, je to spíš ke škodě, než užitku. Nechal bych pásky pro děti, u těch dobrou motivaci někdy vidím, u dospělých motivace sice taky je, ale už směrem, kterej není tak orientovanej na cvičení, ale na tu "čárku navíc". Chrobi
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod martinYT » ned 24. kvě, 2009 17:53

pro Luena:

No to jo musíš to z těch stránek sundat, ještě by tě mohl někdo nařknout že lžeš.

Jinak ohledně peněz spíše reaguji na svoje zkušenosti které mám jak z EWTO tak z AVSE a teď i RBSD, kdy ceny u vás se s těmito nedají srovnávat. /zase čerpám z tvých stránek/ Nespíše to bude tím, že jste v praze, což chápu zase částečně chápu.

Jinak ohledně stupňů: Já taky nepovažuji stupně za to nejdůležitějí z nejdůležitějších. Taky se na tréninku nevěnuju jenom programům, ale osobně beru stupně spíše jako když čtu knihu, prostě ji čtu po kapitolách, kdy každá kapitola se zabývá dalšími informacemi a čtením se dostanu čím dál v ději. No ale je to spíše můj osobní názor. A ten samý smysl stupňů který máte vy máme i my. Prostě jde o to aby učitel měl představu co by měl umět ten daný žák.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 24. kvě, 2009 18:23

BizonCZ píše:Defendu tady psal něco o masovém cvičení a tahání peněz lidí. Od kolika lidí už je to masové cvičení? A kdo z Vás neinkasuje nemalé částky na výuku? Tak že bych o tom rýžování moc nemluvil. Zajímalo by mě, zda by někdo z Vás někoho učil něco, za co musel sám dost zaplatit a věnoval tomu čas a pot. Kromě Luena a spol. kteří přece učí 100% nejlepší styly na ulici a za to se přece vyplatí zaplatit.

BizoneCZ,od kolika lidí je to masové cvičení?No když jich je fakt hoodně :lol: ©patně jsi mě pochopil....nevidím nic špatnýho na tom,že někdo z někoho tahá prachy za zkoušky...ty lidi přece nikdo nenutí,sami ty peníze chtějí dát a ti co je rozdávají by byli pitomci kdyby na tom nerejžovali :wink: Je to normální obchod,stejný jako kterýkoliv jiný.

Přesto existuje spousta idiotů zblblých z filmů,myslících si,že je bude někdo učit za pár šupů nebo zadarmo...možná bude...ale sračky (fór je v tom,že se často učí sračky i ti co hodně platěj - beru to z pohledu využitelnosti naučeného ve skutečném střetu,třeba při obyčejný hospodský strkanici :wink: )
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Chrobi » ned 24. kvě, 2009 18:27

martinYT píše:Jinak ohledně stupňů: Já taky nepovažuji stupně za to nejdůležitějí z nejdůležitějších. Taky se na tréninku nevěnuju jenom programům, ale osobně beru stupně spíše jako když čtu knihu, prostě ji čtu po kapitolách, kdy každá kapitola se zabývá dalšími informacemi a čtením se dostanu čím dál v ději. No ale je to spíše můj osobní názor. A ten samý smysl stupňů který máte vy máme i my. Prostě jde o to aby učitel měl představu co by měl umět ten daný žák.

Ja jen vídám, že lidi pak kapitoly čtou moc rychle a řeší víc, kdo už je v jaký kapitole a ne, co je v nich napsaný. Ale to je asi lidská přirozenost (ale zavedení stupňů ji nahrává, to v těch x-boxech nejde).
Párkrát jsem byl někde po světe na seminářích se starejma tkďákama a tam dejme tomu ty čárky na pásku můžou učiteli přiblížit, kdo co má umět (a vlastně tak třeba zakázat začátečníkům přístup, abych nejel někam X stovek nebo tisíc kilometrů učit se úder), jenže u nás to zas vidím spíš v sestavách, kdo jich umí kolik a ne jak. Při nácviku matosogi (boje) si myslím, že to člověk pozná po pár vteřinách okem - něco umí nebo jen honil pásky, to jde poznat i mezi stylama velmi rychle.
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Chrobi » ned 24. kvě, 2009 18:48

ukropcany píše:Tie pásiky, to je strašná pliaga... :twisted:

Nojo, jaký si to udělaj, takový to maj. Problém velkejch organizací je to, že sračkovatěj, dobře to jde dělat mezi pár lidma. Já myslim, že se v hrobě točej všichni, co něco uměli, s dobrým umyslem to rozšířit mezi lidi založili organizace a teď se rejžuje, hádá a politikaří. Ale všichni maj ty, co se točej v hrobě, v tělocvičně na zdi :? 8)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 24. kvě, 2009 21:34

Ja nemam rad stupne jeste z jednoho duvodu a pro me je to ten nej, nej ... duvod. Vzdy to totiz vede k tomu, ze lidi zacnou misto stylu a potrebnych veci, cvicit na jakesi zkousky a metodika cviceni a logocke postupovani/smerovani, je tim padem v haji. Kdekoli se toto stalo, tak to pak slo do kytek!!! Je to mor BU/BS!!!

Chapu, ze si mnozi potrebuji zjednodusit, jasnym nalajnovanim jinak pro ne chaoticke veci ... jako za komaru, ze? za 5 roku prvni auto, za 10 roku byt za 15 roku chata ... jak je to krasne, kdyz maji lidi o cem snit :wink:

Zarazi me, ze tohle zdew jeste nikdo neresil, nebo mi to jen uniklo?

Vetsina lidi, prave v tech pascich vidi onu metodiku, ale neni to tak!!!

Navic jih ciny je preci proslaven rodinnyma skolama, tak jake pak paskovani ve wing chunu? Kazdy ucitel si je preci vedom toho, co jeho student umi a kazdy zak take, pokud na to ma prijit az na zkouskach, tak je neco shnileho ve state danskem :wink:

Obdobny problem se preci neustale resi v nasem skolstvi :evil:

Jinak souhlas s chrobim a ukropem!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » pon 25. kvě, 2009 0:43

Ahoj lidi, vůbec za vámi nestíhám =) Zvlášť' za Luenem - grafomanem =)

BizonCZ, martinYT :
Dmitry, držím Ti palce. Hodně štěstí..

Díky kluci :D

Teď luen :

Nepocitam, ze by napr. Yuen Chai Wan nebo Ho Hai Long zavadeli, coby cinani, japonstinu ve vietnamu ... dyma se tady porad ohani originalitou a tradici ... proto se nad tim s usmevem pozastavuji Mrkající

Tradice - je předaní znalosti od učitele do žáka, a jaké jsou názvy - je to fuk, podstatná je INFORMACE, protože existují věci které jestli člověk neví - muže cvičit celý život a nic ne pochopit, být furt na jednom městě.

Podstatne je to, ze kung fu pochazejici ze stejneho pramene ..., abych to zkratil, jak to, ze mi dany nemame?

Ják to že nemáte cch-kung a nedělate meditace ?

Pochopil bych tedy cinske nazvoslovi - protoze je to cinske kung fu, ale japonstina mi spise zavani velmi modernim a svetove proflaknutym pristupem - ze by ta tradice dymo pochazela treba od Astašev Igor Vladimirovič ... nedelal nahodou dymo pan astasev nejake japonske bu???
Byl jsi nekdy ve vietnamu, abys videl na vlastni oci, co je jejich tradice a co je "tradice" moderni doby a pusobeni wing chunu na ukraine?

Ještě krát ti to opakuji - Igor Astašev je starším žákem Patriarchy Huynh Ngoc Ana. To znamená že kdy příjezdí to Vietnamu všichni Vietnamci jemu říkají "starší bratr".
Ve Vietnamske linie Ngo Si Qui - také dany nejsou - no a co? Já myslím není to podstatně, hlavně je - metoda cvičení.

Navic dymo, oznaceni grandmaster!!! Ja bych tim setril, protoze psat pak o starsich generacich jako o grandgrandmasterech a nebo grandgrandgrand ... Koulející očima

grandmaster znamená grandmaster. Astašev ovládá všechny techniky Wing Chun, a jezdi do Vietnamu jenom tak, na návštěvu do svého Učitele..

Jak to ze ses nezabival tim, kdo je lepsi ve vztahu Leung Tinga a Segala ... ani jeden neni dobrej fighter Smějící Jeden je slusnej herec (i kdyz to neni muj salek kavy) a druhej je i herec spatnej, proto to nebyl dobrej priklad a pokud to nevidis, tak nerozumim tomu o cem tady s nama diskutujes - protoze tohle proste videt je Mrkající A neodepisuj plz. zase klise, zes to nezkusil na vlastni kuzi ... Mrkající

Protože je mi to fuk :lol:. Já mám svůj systém a lepé se budu zabývat cvičením něž koukat na Youtube a porovnávat kdo je z těch dvoch lepší.
Proto možná to nebyl dobrý příklad - moc o tom nevím a ani se mi nechce na to ztratit čas.

Dalsi vec, mas dejme tomu vseho vsudy 7 zaku ... proc je tedy duvod je oznacovat danama, zkouset (zkousky jsou predpokladam placene) a jaky mas ty dan, ze je zkousis???

Naše ©kola na Ukrajině napočítává několik tisic žáků... Proto jsou stupní..
Co se tyče osobně mě - přijel jsem ve řinu 2008, a provádím své tréninky od podzimu - na začátku cvičily venku a to až do ledna. K té době se mnou cvičilo už několik lide a jsme pronajaly tělocvičnu ve škole, ve které cvičíme i do dnes. Možná těch lide ne tak hodně, ale z časem jich bude víc.
Já osobně mám 2 žákovský stupeň, a nikoho nezkouším (na to jsou jiné lide - mistři) a ani neříkám že jsem nějaký učitel nebo sifu, ale vím něco a to můžu vysvětlit a tomu naučit.
Neděláme zkoušky placené. Platí se u nás jenom za výuku a semináře.
NEDĚLÁME z Wing Chun komerce - ale jestli ne brát z člověka peněz - on to ne bude vážit, a bude chodit na cvičeni 1 krát měsíčně a říkat že ničemu se ne naučil. Každopádně není to nějaká hrozná suma :D.

Jinak ano jsem zaplat buh skeptik a ruzove bryle schovavam do duchodu.
Jestli jsem te dotazama nejak urazil, tak se omlouvam, ale neda mi a zeptam se znovu. Jakym mechanismem zkousis nekoho z meditace??? Jak posoudis a u jake zkousky zda-li zak obstal, ci ne?

Z toho nejsou zkoušky, ale postup žáka v praxe meditace muže ocenit učitel, který tu cestu už prošel a ví o tom co žák muže cítit. Z vnějšku to také se dá o tom posoudit. První cvičení z kterého začíná praxe meditace se jmenuje "tiché sedění" - cílem cvičeni je naučit se uvolnění napětych části těla aby to nevadilo v dalších cvičeni. Cvičení vypadá takhle - žák sedne v turecký sed, nebo v pul-lotos nebo v lotos a tak sedí 1 hodinu.
Při tomu musí mít určitou polohu ruk, noh, zády a jiných části těla.
Na začátku je to hrozně těžko a malo kdo dokáže sedět víc než 15 min - tělo žáka začíná třást se, hrozně bolí nohy a záda, ale ten kdo cvičí díl v klidu může sedět hodinu, dvě a má z toho fajn pocit.
Ale je to jenom první cvičení... Dál jsou meditace po 6 a víc hodin.
Jinák, máme zkoušky z Čchi-kung. Ale aby to vÿsvětlit jak to vypadá - musíš to zkusit zacvičit.

Zatim veskere tyto veci, vzdy skoncili tvrzenim, ale nikdy zadnou praktickou ukazkou, nebo ukazanim toho, jak neceho takoveho v praktickem boji vyuzit ...

20-21 června bude probíhat naš seminař na kterém ty budeš mít takovou možnost.
Naposledy upravil Dmitry dne pon 25. kvě, 2009 8:52, celkově upraveno 1
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 25. kvě, 2009 8:01

Chrobi píše:Nojo, jaký si to udělaj, takový to maj. Problém velkejch organizací je to, že sračkovatěj, dobře to jde dělat mezi pár lidma. Já myslim, že se v hrobě točej všichni, co něco uměli, s dobrým umyslem to rozšířit mezi lidi založili organizace a teď se rejžuje, hádá a politikaří. Ale všichni maj ty, co se točej v hrobě, v tělocvičně na zdi :? 8)

Zdarec ... ty taky ještě žiješ :?: :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pon 25. kvě, 2009 8:34

Dmitry píše:Já osobně mám 2 žákovský stupeň, a nikoho nezkouším (na to jsou jiné lide - mistři) a ani neříkám že jsem nějaký učitel nebo sifu, ale vím něco a to můžu vysvětlit a tomu naučit.

Tohle znam z aikida (moje osobni zkusenost). To je to nejhorsi, co muze byt... ucit se u zacatecniku. Taky jsem zacinal u trenera, ktery mel druhy zakovsky stupen (v aikido 4. kyu)... u nas proste nikdo jiny nebyl.
Jsou to ztracene roky. Clovek, ktery nema uz predchozi zkusenost s nejakym BU to ale pozna az zpetne, coz je prave to zle.
Trener-zacatecnik sice treba umi to, co ma umet, ale umi JENOM to a JEN tak, jak odpovida jeho momentalni urovni. Pocit, ze ze sve pozice muze ostatni ucit a naucit je VELIKY OMYL. Muj trene-4.kyu na zacatku 90. let (jak to vidim zpetne) proste nevedel proc nas uci to co nas uci, nevedel k cemu to slouzi a ceho se tim ma dosahnout, ackoliv sam mel 4. kyu opravnene. Mohl nas sice ucit, ale nemohl nas naucit, protoze nevedel co jak proc k cemu kdy... Tady nepomuze ani "ohromne nedseni" obou stran (trener-zaci), ani obcasna navsteva (seminar) skutecneho trenera, byt by to byl mistr-dedecek (grandmaster).

To je, jako bych se ucil fyziku pevne faze od absolventa zakladni skoly, ktery mi bude vypravet o rozdilu tani ledu a vosku a jednou za mesic prijede na vikend profesor nerovnovazne termodynamiky aby me opravoval... tohle proste nefunguje.

Jestli chcete v Cechach dopadnout, jako dopadlo aikido, plni nadseni a odhodlani zakladejte oddily, ktere povedou treneri-zacatecnici a delejte na seminarich zkousky a udelujte pasky-dany.

Nic ve zlem ani proti tobe :wink: , ale co se uz stalo jednou, stane se zase znova.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Chrobi » pon 25. kvě, 2009 9:42

Toman píše:
Chrobi píše:Nojo, jaký si to udělaj, takový to maj. Problém velkejch organizací je to, že sračkovatěj, dobře to jde dělat mezi pár lidma. Já myslim, že se v hrobě točej všichni, co něco uměli, s dobrým umyslem to rozšířit mezi lidi založili organizace a teď se rejžuje, hádá a politikaří. Ale všichni maj ty, co se točej v hrobě, v tělocvičně na zdi :? 8)

Zdarec ... ty taky ještě žiješ :?: :D

Já si vás tu pořád čtu a těšim se na další setkání ;o)
Zrovna včera jsme na semináři s mistrem tleskali a rozdávali certifikáty, tak mi tohle téma přišlo vhod. Krom toho mám ve čtvrtek obhajobu a pak státnice, tak se chytám všeho okolo, co můžu dělat ;o)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » pon 25. kvě, 2009 10:45

Dimitri : Ják to že nemáte cch-kung a nedělate meditace ? Jinák, máme zkoušky z Čchi-kung. Chlape Dimitri, prober se, co je to za hlouposti? To se mám smát nebo co? Každej kdo cvičí wušu správně cvičí zároveň čchikung, protože wušu=cvičení čchikung.Ale JAK děláte ZKOU©KY z čchikung, to je mi teda opravdu záhadou.Nic takového jsem v celičké Číně nikdy neviděl.Snad jen by se mi vybavilo,jak dělali Číňani nějaké ultra-infra nebo jakého čerta fotografie čímž dokazovali přítomnost čchi...Máte na to nějaké přístroje? Zajímalo by mě, CO je podle vás definicí slova čchi kung (气功 abychom mluvili o tom samém...)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 25. kvě, 2009 10:53

offtopic: BLIJU, v novém čísle Wu HUn, nejserioznějšího čínského časopisu o wušu, který už léta odbírám je článek o Wing Chun.To není nic divného, díky filmu Yip Man je to teď velký hit. obšem u článečku je HRDĚ otištěna známá zfalšovaná fotka Yip Mana a Leung Tinga. Ano ta, na které je vidět naprosto zjevně, že si tam ten svůj obrázek Leung Ting vlepil. Mám chuť jim tam napsat :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dmitry » pon 25. kvě, 2009 11:06

pe25tr, chápu tvůj názor. Vysvětlím ti jak já to vidím.

Naše Skola ovládá ucelené a hluboké znalosti z BU Wing Chun, které jsou mnohým hlubší toho co já vidím tady. To je stejná pravda jak i to že jsem začátečník.
V Čechách nikdo jiný to necvičí (je tady ještě jeden můj kolega ale ten ne má na to čas a cvičí pro sebe a z kamarádi), takže jestli ne budu to dělat já - tak to nebude dělat nikdo.
Na podzim jsme plánujeme přestěhováni do ČR mého učitele, a ten je mistr a zkušený trenér. Do toho času my budeme provádět víkendové semináři a to ne bude tak "občasná návštěva", hodláme se to provádět pravidelně, minimálně 1 krát měsíčně. A aby na těch kurzech člověk mohl lepé tu informace pochopit - může chodit na pravidelné cvičení do tělocvičny. Metodu cvičení já mám od svého učitele, z kterým mluvím každý den a jestli já mám nějaký dotaz - můžu ho zeptat.
Každopádně já se také zlepšuji svůj úroveň, proto už brzo to nebude takovou překážkou.

2 pavela :
Jinák, máme zkoušky z Čchi-kung. Ale aby to vÿsvětlit jak to vypadá - musíš to zkusit zacvičit.

Jsou různé způsoby cvičení Čchi. Ten který cvičíme - jeden z nich, a je to 12 cviků, které se ne dá popsat na foru. Proto říkám že to musíte zkusit před tím jak tomu smát . :lol:
Dmitry Pasenko
Wing Chun Kuen Phai
http://www.wingchunkuen.cz
dmitry.pasenko@gmail.com
linie : Nguyen Te Kong (Yuen Chai Wan) -> Nguyen Zui Hai (Ho Hai Long) -> Huynh Ngoc An -> Astašev Igor Vladimirovič
Dmitry
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » pon 25. kvě, 2009 11:13

pavela píše:...HRDĚ otištěna známá zfalšovaná fotka Yip Mana a Leung Tinga. Ano ta, na které je vidět naprosto zjevně, že si tam ten svůj obrázek Leung Ting vlepil. Mám chuť jim tam napsat :twisted:

Samozřejmě napiš! Nebo chceš, aby se blbost celého světa šířila i u vás :roll:

(No, neber to jako radu :lol: )
Naposledy upravil jox dne pon 25. kvě, 2009 11:20, celkově upraveno 1
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » pon 25. kvě, 2009 11:19

Dmitry píše:2 Jabberwocky : Díky :D

2 derbin : škoda že nechal svůj stejnokroj na Ukrajině :lol:

2 littleass : Ale to bylo 2700 za 4 dny =). Vím že to je dost, ale to je prostě úroveň - velmistr Igor Astašev má 9 dan a je starším žákem po linie Huynh Ngoc Ana, což znamená to, že přes něho se bude pokračovat tradice.
Ten úroveň se dá porovnat z Leung Tingem a možná Stevenem Seagalem (z těch nejvíc známých koho teď vzpomínám) Jak myslíš kolik bych stál jich seminář ? A nebyla to zvláštní cena pro Evropu - na Ukrajině máme stejné ceny.
Já tě naprosto chápu - nikdo, nikdy o Astaševě nic neslyšel a platit 100 euro na zkoušku - taky se nechce. No tak, můžeš zkusit náš další seminář - ten je levnější http://www.wingchunkuen.cz/seminar/. Bude to provádět můj učitel, 4 dan Wing Chun.

100 Eu za zkoušku???ty si fakt tady ze všech musíš dělat prdel pak bych to ještě bral.. :lol: :wink:
Mě si říkal když sem byl u Vás na tréninku že je to ryze nekomerční záležitost...!!!Nejde ani tak o peníze jak sem psal ale také o princip...Je normální platit za tréninky ale ty zkoušky a jiný podobný srač...
Kolik stojí zkouška z té Meditace??Už se tu o tom někdo zmiňoval tak by mě to zajímalo :idea: Objedu nějaká zenová centra a optám se zda dělají zkoušky z Meditace že to tu dělaj nějaký Wushisti sem zvědav co mi na to řeknou :?
No ať žije Kung Fu v ČR.... 8O
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » pon 25. kvě, 2009 11:23

pavela píše:Jéhehe ,kluci, zdravím z Číny, tady je to taková veselá historie s těma Danama, zde se říká Duanama 段.když si Číňani dělali naděje, že se wušu stane olympijským sportem,tak nějakého chytráka na IWUF napadlo,že se udělají dany-duany. Děti dělaly "zkoušky" podle sestav, které se vymyslely pro tento účel a dědkové-mistři si chodili pro mistrovské Duany na asociaci a pak se všude hrdě vytahovali s krásným papírem.Dávalo se to v podstatě od oka a největší sranda byla,že se tím strašně hrdě vytahovali ti staří mistři-vééélmistři, kteří tuhle pitomost potřebovali nejmíň.Ale zkrátka MĚLI PAPÍR,což je po letech neoceněné dřiny v parku velká čest :lol: A když se dozvěděli,že to na OH nebude, tak to pomalu opadlo,papíry se strčily do šuplíků,případně se papír použil k účelu odpovídajícímu hodnotou obsahu a éra danů v Číně skončila, doufám. Já jen abyste se kluci od Yiwana nedivili, kdyby náhodou v Guangzhou master Wong Nim Yi s tajemným úsměvem nevytáhl hrdě z šuplíku a nepochlubil se obrovskou vzácností--- 5 tým danem :lol: (pátým proto,že 6.dan mají lidi nad 80 let, 7.dan funkcionáři asociace Wušu a 8 dan mrtví za to že konečně umřeli :lol: )

Hej Pavle ty si jeden z mála zdravých(psychicky)lidí kteří sem lezou :lol: :lol: :wink:
Fyzicky nevim...asi seš opatrnej já žít v Číně tak už bych měl asi desetkrát Kapavku :lol: :lol: Ty šikmooká koťátka to bych nevydržel :lol: :lol: :D

Jo jo Dany zkoušky z meditace zkoušky z levitace zkoušky z toho kdo dá větší ránu do stromu...

Alláh s námi :lol: :!: :idea:

Navrhuji dělat zkoušky z Ejakulace :lol: :lol: :lol: :roll:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...