Moderátor: pm
luen píše:hellas píše:Dymo asi myslel mezinárodní ve smyslu jejich větve WCH, ne?
jaka vetev wing chunu neni mezinarodni? a kolik z techto linii ma dany? mimochodem ani tak to preci neni duvod? a nejde jen o danycteme prispevky i v jinych vlaknech
martinYT píše:Mám taky dotaz, možná jsem to špatně pochopil,ale ty se tu stavíš proti zkouškám,ale sám máš na svých stránkách uvedenou cenu za zkouškový seminář, která je vyšší než za normální seminář, jak to tedy je?
martinYT píše:Jinak osobně se mi zda, že u vás vytáhnete z lidí víc peněz bez zkoušek, než kdekoliv jinde.
hellas píše:Dany třeba nemají, ale zase mají technický, či praktický, nebo mistrovský stupně, nebo taky pásy různých barev
Ale když já sám mám ve škole stupně, nebudu za to přece drbat jinou školu
hellas píše:Rony píše:Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že číňani maj rádi japončíky jak osinu v pr... a filipínci ještě víc, takže už jen to je důvod proč v ČBU ani v FMA se dany nedávají, neudělují, či jak tomu chceš říkat. Ti co to dělají, kašlou na historii a jsou poplatní bussinesu a snaží se o propagandu svého stylu ať to stojí co to stojí.
To je asi tak, jako by se v naší armádě používali německé hodnosti - stejná chujovina.
Korejci Japonce určitě zbožňují, čili,že by DAN bylo i v korejštině? Mohli by nám nějaký TKĎák osvětlit
BizonCZ píše:Defendu tady psal něco o masovém cvičení a tahání peněz lidí. Od kolika lidí už je to masové cvičení? A kdo z Vás neinkasuje nemalé částky na výuku? Tak že bych o tom rýžování moc nemluvil. Zajímalo by mě, zda by někdo z Vás někoho učil něco, za co musel sám dost zaplatit a věnoval tomu čas a pot. Kromě Luena a spol. kteří přece učí 100% nejlepší styly na ulici a za to se přece vyplatí zaplatit.
martinYT píše:Jinak ohledně stupňů: Já taky nepovažuji stupně za to nejdůležitějí z nejdůležitějších. Taky se na tréninku nevěnuju jenom programům, ale osobně beru stupně spíše jako když čtu knihu, prostě ji čtu po kapitolách, kdy každá kapitola se zabývá dalšími informacemi a čtením se dostanu čím dál v ději. No ale je to spíše můj osobní názor. A ten samý smysl stupňů který máte vy máme i my. Prostě jde o to aby učitel měl představu co by měl umět ten daný žák.
ukropcany píše:Tie pásiky, to je strašná pliaga...
Dmitry, držím Ti palce. Hodně štěstí..
Nepocitam, ze by napr. Yuen Chai Wan nebo Ho Hai Long zavadeli, coby cinani, japonstinu ve vietnamu ... dyma se tady porad ohani originalitou a tradici ... proto se nad tim s usmevem pozastavuji Mrkající
Podstatne je to, ze kung fu pochazejici ze stejneho pramene ..., abych to zkratil, jak to, ze mi dany nemame?
Pochopil bych tedy cinske nazvoslovi - protoze je to cinske kung fu, ale japonstina mi spise zavani velmi modernim a svetove proflaknutym pristupem - ze by ta tradice dymo pochazela treba od Astašev Igor Vladimirovič ... nedelal nahodou dymo pan astasev nejake japonske bu???
Byl jsi nekdy ve vietnamu, abys videl na vlastni oci, co je jejich tradice a co je "tradice" moderni doby a pusobeni wing chunu na ukraine?
Navic dymo, oznaceni grandmaster!!! Ja bych tim setril, protoze psat pak o starsich generacich jako o grandgrandmasterech a nebo grandgrandgrand ... Koulející očima
Jak to ze ses nezabival tim, kdo je lepsi ve vztahu Leung Tinga a Segala ... ani jeden neni dobrej fighter Smějící Jeden je slusnej herec (i kdyz to neni muj salek kavy) a druhej je i herec spatnej, proto to nebyl dobrej priklad a pokud to nevidis, tak nerozumim tomu o cem tady s nama diskutujes - protoze tohle proste videt je Mrkající A neodepisuj plz. zase klise, zes to nezkusil na vlastni kuzi ... Mrkající
Dalsi vec, mas dejme tomu vseho vsudy 7 zaku ... proc je tedy duvod je oznacovat danama, zkouset (zkousky jsou predpokladam placene) a jaky mas ty dan, ze je zkousis???
Jinak ano jsem zaplat buh skeptik a ruzove bryle schovavam do duchodu.
Jestli jsem te dotazama nejak urazil, tak se omlouvam, ale neda mi a zeptam se znovu. Jakym mechanismem zkousis nekoho z meditace??? Jak posoudis a u jake zkousky zda-li zak obstal, ci ne?
Zatim veskere tyto veci, vzdy skoncili tvrzenim, ale nikdy zadnou praktickou ukazkou, nebo ukazanim toho, jak neceho takoveho v praktickem boji vyuzit ...
Chrobi píše:Nojo, jaký si to udělaj, takový to maj. Problém velkejch organizací je to, že sračkovatěj, dobře to jde dělat mezi pár lidma. Já myslim, že se v hrobě točej všichni, co něco uměli, s dobrým umyslem to rozšířit mezi lidi založili organizace a teď se rejžuje, hádá a politikaří. Ale všichni maj ty, co se točej v hrobě, v tělocvičně na zdi![]()
Dmitry píše:Já osobně mám 2 žákovský stupeň, a nikoho nezkouším (na to jsou jiné lide - mistři) a ani neříkám že jsem nějaký učitel nebo sifu, ale vím něco a to můžu vysvětlit a tomu naučit.
Toman píše:Chrobi píše:Nojo, jaký si to udělaj, takový to maj. Problém velkejch organizací je to, že sračkovatěj, dobře to jde dělat mezi pár lidma. Já myslim, že se v hrobě točej všichni, co něco uměli, s dobrým umyslem to rozšířit mezi lidi založili organizace a teď se rejžuje, hádá a politikaří. Ale všichni maj ty, co se točej v hrobě, v tělocvičně na zdi![]()
Zdarec ... ty taky ještě žiješ![]()
Jinák, máme zkoušky z Čchi-kung. Ale aby to vÿsvětlit jak to vypadá - musíš to zkusit zacvičit.
pavela píše:...HRDĚ otištěna známá zfalšovaná fotka Yip Mana a Leung Tinga. Ano ta, na které je vidět naprosto zjevně, že si tam ten svůj obrázek Leung Ting vlepil. Mám chuť jim tam napsat
Dmitry píše:2 Jabberwocky : Díky![]()
2 derbin : škoda že nechal svůj stejnokroj na Ukrajině![]()
2 littleass : Ale to bylo 2700 za 4 dny =). Vím že to je dost, ale to je prostě úroveň - velmistr Igor Astašev má 9 dan a je starším žákem po linie Huynh Ngoc Ana, což znamená to, že přes něho se bude pokračovat tradice.
Ten úroveň se dá porovnat z Leung Tingem a možná Stevenem Seagalem (z těch nejvíc známých koho teď vzpomínám) Jak myslíš kolik bych stál jich seminář ? A nebyla to zvláštní cena pro Evropu - na Ukrajině máme stejné ceny.
Já tě naprosto chápu - nikdo, nikdy o Astaševě nic neslyšel a platit 100 euro na zkoušku - taky se nechce. No tak, můžeš zkusit náš další seminář - ten je levnější http://www.wingchunkuen.cz/seminar/. Bude to provádět můj učitel, 4 dan Wing Chun.
pavela píše:Jéhehe ,kluci, zdravím z Číny, tady je to taková veselá historie s těma Danama, zde se říká Duanama 段.když si Číňani dělali naděje, že se wušu stane olympijským sportem,tak nějakého chytráka na IWUF napadlo,že se udělají dany-duany. Děti dělaly "zkoušky" podle sestav, které se vymyslely pro tento účel a dědkové-mistři si chodili pro mistrovské Duany na asociaci a pak se všude hrdě vytahovali s krásným papírem.Dávalo se to v podstatě od oka a největší sranda byla,že se tím strašně hrdě vytahovali ti staří mistři-vééélmistři, kteří tuhle pitomost potřebovali nejmíň.Ale zkrátka MĚLI PAPÍR,což je po letech neoceněné dřiny v parku velká čestA když se dozvěděli,že to na OH nebude, tak to pomalu opadlo,papíry se strčily do šuplíků,případně se papír použil k účelu odpovídajícímu hodnotou obsahu a éra danů v Číně skončila, doufám. Já jen abyste se kluci od Yiwana nedivili, kdyby náhodou v Guangzhou master Wong Nim Yi s tajemným úsměvem nevytáhl hrdě z šuplíku a nepochlubil se obrovskou vzácností--- 5 tým danem
(pátým proto,že 6.dan mají lidi nad 80 let, 7.dan funkcionáři asociace Wušu a 8 dan mrtví za to že konečně umřeli
)
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků